3 tarjousta

Intian kiertomatka

Intian kiertomatka kuljettaa sinut Taj Mahalin romanttisiin maisemiin ja bengalintiikereiden kotilaaksoihin. TravelBird-lomalla näet todella paljon!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Intian kiertomatka vie väkiluvultaan maailman toiseksi suurimpaan valtioon. Intian värikäs kulttuuri, monet uskonnot, ikivanhat perinteet ja upea luonto takaavat, että poistut maasta hienojen muistojen kera ja eksoottisia kokemuksia kartuttaneena.

Sekä Intian katukuva että kulttuuri ovat maapallomme monimuotoisimpia ja värikkäimpiä. Uskonnolla on suuri rooli intialaisessa arjessa, mikä näkyy monin tavoin. Uskontojen kirjo Intiassa on valtaisa. Maassa sekoittuvat niin hindulaisuuden, buddhalaisuuden, islamin että sikhiläisyyden tavat – listaa voisi vielä jatkaa. Matkasi aikana tuletkin mitä luultavammin kohtaamaan esimerkiksi kaduilla vapaana käyskenteleviä lehmiä. Valtauskonto hindulaisuuden mukaan lehmä on nimittäin pyhä eläin jota tulee kohdella kunnioittaen, eikä naudanlihaa näin ollen syödä. Jos matkasi osuu Gangesin varrelle, voit myös nähdä kuinka hindulaiset pesevät joessa syntejään pois. Helmi-maaliskuussa matkatessasi koet myös uskonnollisen festivaalin, joka tunnetaan Holi-nimityksellä. Juhlan näkyvimpiin piirteisiin kuuluu eriväristen jauheiden heittäminen ilmaan, jolloin kannattaakin käyttää esimerkiksi vaaleasävyisiä vaatteita. Loppuvuodesta loka-marraskuussa koet puolestaan valon juhla Diwalin, jolloin kaupungin valojen kanssa huomiosta kilpailevat tuhannet pienet kynttilät, tulet, tuikut ja jopa näyttävät ilotulitukset. Diwalin aikana juhlitaan nimenomaan valon voittoa pimeydestä, ja sytytettävät valontuojat symboloivat ihmisten sisällä ikuisesti palavaa tulta.

Vaikka et muuten hengellinen tai uskonnollinen olisikaan, saa Intian matkailu kuitenkin parhaimmillaan ihmisen tutustumaan itseensä. Intiaan ei nimittäin suinkaan tarvitse lähteä matkustamaan kiireisessä aikataulussa, jolloin tuntuu ettei matkasta ehdi rauhassa nauttia. Intiassa voit nimittäin nähtävyyksien kiertämiseen yhdistää rentoutumisen ja mietiskelyn. Joogalla ja meditoinnilla on vuosituhansia vanhat perinteet Intiassa, ja monet matkustavatkin Intiaan nykyään hakemaan oppia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttamisesta. Matkailija voi oman kiinnostuksensa mukaan osallistua vain yksittäisille tunneille tai useampiakin viikkoja kestäville retriiteille. Myös tasoja löytyy niin aloittelijalle sopivista jo usean vuoden kokemuksen omaaville. Intiassa voit myös suorittaa kansainvälisen joogaohjaajan pätevyyden paikallisen huippuluokan joogin opeissa.

Intiassa kaupungitkin hurmaavat eksoottisuudellaan

Kaukomatkat vievät aina eksoottisten kulttuurien keskelle. Intian kaupungeissa mausteiden tuoksu täyttää hajuaistisi ja basaarien värit hurmaavat esteettisyydellään.

Kaikkein suosituimman matkareitin Intiassa muodostavat kultaiseksi kolmioksi kutsutut Delhi, Jaipur ja Agra. Ne luultavasti osuvatkin Intian kiertomatka -reitillesi. Ne myös eroavat toisistaan, näyttäen kiinnostavan yhdistelmän Intian kulttuuria.

Intian pääkaupunki on elämää sykkivä Delhi. Delhi ei ole vain miljoonien ihmisten asuttaman kaupungin melua ja kaaosta, vaan se kätkee sisäänsä historian havinaa ja monipuolista nähtävää. Delhi on yksi vanhimmista maailman edelleen olemassa olevista kaupungeista, ja sen historia ulottuu huiman 3000 vuoden taakse. Vanhassa Delhissä näetkin ikiaikaisia temppeleitä ja yhtä vanhoja perinteitä. Delhissä voit vierailla myös muun muassa Mahatma Gandhin viimeisessä asuintalossa ja Gandhin polttohautauksen sijainnilla, jossa nykyään sijaitsee musta marmorilaatta. Matkaa jatkaessa huomaat, että Jaipurin suurin nähtävyys on kaupunki itse. Vaaleanpunaisena kaupunkina tunnettu Jaipur todella on hennon kauniin värinen. Väri juontaa juurensa aina vuoteen 1876, jolloin Walesin prinssi ja kuningatar Victoria olivat vierailulla kaupungissa. Heitä kunnioittamaan ja tervehtimään maalattiin koko kaupunki vaaleanpunaisen sävyin. Kuitenkin Jaipurin katukuva on muiden suurten kaupunkien tapaan todella värikäs. Markkinoilla kohoavat korkeuksiin erilaiset maustetornit, basaareissa kiertävät värikkäisiin asuihin pukeutuneet intialaiset ja puistoalueet kilpailevat keskenään vehreydellään.

Agra kaupungin nimenä ei välttämättä kerro sinulle juurikaan sen enempää. Mutta kun mainitsee Taj Mahalin henkeäsalpaavan monumentin, tietää matkailija heti mistä puhutaan. Sen rakennutti Suurmogulien valtakunnan hallitsija Sjah Jahan jo 1600-luvulla. UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluva monumentti on hallitsijan synnytyksessä kuolleelle lempivaimolle omistettu muisto. Taj Mahal on valittu myös yhdeksi maailman seitsemästä uudesta ihmeestä ja se onkin kauneimpia asioita, joita Intian matkan aikana tulet näkemään. Rakkauden symboli todella on nimensä veroinen. Nykyisin sen sisällä lepäävät romanttisesti vieri vieressä mausoleumin rakennuttaja ja vaimo, jonka kunniaksi mausoleumi rakennettiin.

Intiassa on kultaisen kolmion lisäksi myös monia muita mielenkiintoisia kohteita. Osa niistä on tuttuja jo entuudestaan muista yhteyksistä. Olet esimerkiksi saattanut kuulla Darjeelingin teestä. Darjeeling todella on kaupunki Intiassa, ja se on tunnettu teeplantaaseistaan, jotka myös on mielenkiintoista nähdä. Kashmirista puolestaan alunperin kotoisin ovat ihanan pehmeät kankaat ja niistä tehdyt huivit. Kashmir on kuitenkin myös oiva matkakohde, ja etenkin talvisin se soveltuu hyvin esimerkiksi lasketteluun. Mumbaissa puolestaan koet Intian viihdeteollisuuden parhaimmillaan ja voit tutustua muun muassa Bollywood-elokuvien maailmaan. Mumbai muutenkin on todella monipuolinen kohde josta tekeminen ei kesken lopu, onhan se Intian suurin kaupunki.

Kierrä Intian upeissa luontokohteissa

Intia matkakohteena on niin paljon muutakin kuin vain vilkkaita kaupunkeja. Tutustu siis matkasi aikana myös Intian luontoon.

Tutustuminen ympäröivään luontoon näyttää sinulle aivan toisenlaisen Intian kuin pelkät kiireestä ja kuumuudesta hehkuvat kaupungit näyttäisivät. Intiassa on kauniita hiekkarantoja, korkea Himalajan vuoristo ja luonnossa eläviä tiikereitä.

Vaikka Intiassa onkin useita eri ilmastovyöhykkeitä ja vaihtelevaa maastoa, on ilmasto suomalaiseen makuun ympäri vuoden hellivän trooppinen. Intian talvi kylmimmilläänkin on kuin Suomen kesä hyvänä vuonna, ja lämpöä siis riittää. Intiassa voikin rauhoittua pitkillä valkoisilla hiekkarannoilla, joita toisella puolella reunustavat tuulessa huojuvat palmupuut ja toisella puolella vilvoittaa turkoosinsininen meri. Erityisesti Goa ja Kerala ovat matkailijoiden kesken suosiossa olevia rantakohteita. Ja siellä missä on hiekkarantaa, on luonnollisesti myös loistavat mahdollisuudet vesiurheiluun. Halusitpa sitten surffata tai meloa kajakilla, voit toteuttaa vesiurheiluhaaveesi Intiassa. Intialle kuuluva Andamaanien saaristo etenkin on myös loistava kohde sukelluksen ystäville. Veden pinnan alla voit Andamaaneilla nähdä muun muassa kilpikonnia ja kylmiä väreitä selkäpiiriin aiheuttavia haita. Intian edustalla sijaitsee myös saarivaltio Sri Lanka, joka on tunnettu eksoottisesta ja koskemattomasta luonnostaan. Sri Lankan matkat vievät todelliseen paratiisiin!

Intian maasto tarjoaa kuitenkin haasteita myös aktiivisimmillekin matkailijoille, ulottuuhan maailman korkein vuoristo Himalaja osittain Intian alueelle. Himalajan rinteillä on lukuisia loistavia vaellus- ja kiipeilyreittejä, jotka vievät matkailijan mitä upeimpiin maisemiin. Reitin haastavuuden ja tason voi valita oman kunnon mukaan, ja matkalla voi viettää tunnin tai parikin viikkoa. Himalaja kätkee sisäänsä vehreitä laaksoja, lumisia huippuja, pieniä vuoristokyliä ja suurenmoisia itsensä ylittämisen tunteita. Himalajan suurimmat huiput valloittaaksesi on sinun kuitenkin valittava Nepal-matkat. Nepalin puolella sijaitsee nimittäin Himalajan ja koko maailman korkein vuori, Mount Everest.

Intian luonnossa asustaa myös useita eksoottisia eläimiä. Esimerkiksi Ranthamboren kansallispuisto on erinomaista elinympäristöä useille suurillekin eläimille, sillä Aravalli- ja Vindhya-vuoristojen juurella sijaitsevan kansallispuiston maasto on hyvin suojaisaa. Siellä viihtyvät niin pantterit, leopardit kuin karhutkin. Niin myös Intian kansalliseläin, bengalintiikeri. Eläimiä kamerasi filmille voit kuitenkin tallentaa myös muualla Intiassa. Yhtäkkiä ei kenties ajattelisi, että Intiassa on myös aavikoita. Intia on kuitenkin todella monipuolinen maa, ja siellä voit osallistua jopa kamelisafareille. Niillä koet sekä pieniä aavikkokyliä että tuikkivia tähtiä täynnä olevan öisen taivaan. Voit matkasi aikana myös oppia asian jos toisenkin paikallisilta aavikkokylien asukkailta. Esimerkiksi Bishnoin asukkaat nostavat luonnon kunnioitettavan tärkeään asemaan. He ovat vaishnavismilaisia, ja uskonnon tärkeimpiä oppeja on kaiken elävän oikeus elää. Niinpä luontoa kunnioitetaan ja suojellaan, ja se pyritään säilyttämään ennallaan päivittäisten askareiden lomassa.

Liikkuminen Intiassa

Älä kavahda kaoottista liikennettä, vaan pidä kokemusta unohtumattomana elämyksenä.

Intian kiertomatka tarkoittaa matkustamista useiden kohteiden välillä, jolloin monet eri kulkuvälineet tulevat tutuksi. Intian ihmisvilinässä liikenteen kokeminen jo itsessään on elämys. Poimi matkalle mukaan TravelBird-vinkit Intiassa liikkumiseen!

Intia, väkiluvun perusteella laskettuna maailman toiseksi suurin maa. Lienee sanomattakin selvää, että Intian liikenne siis poikkeaa suuresti Suomessa totutusta. Pelkästään nopealla vilkaisulla tuntuu, että sadat autot ja niiden välissä puikkelehtivat pienemmät kulkuneuvot täyttävät näköpiirin. Myös kuuloaistisi täyttävät lähinnä autojen tööttäilyt ja liikenteen melu. Vierekkäin ajavia autoja saattaa olla kymmenkuntakin, vaikka ajokaistoja kenties ei olisi. Ja jos tämä vielä ei kuulosta hektiseltä, niin vasemmanpuolinen liikenne varmasti on kakun kruunaava kirsikka. Intian liikenteessä tulee siis olla tarkkaavainen ja varovainen, mutta samalla se kannattaa ottaa elämyksenä, joka kuvastaa intialaista kulttuuria aidoimmillaan. Mutta kuinka Intiassa sitten tulisi liikkua paikasta toiseen? Luultavasti vain rohkeimmat vuokraavat auton ja lähtevät omin päin seikkailemaan liikenteen sekaan. Kaikkein tyypillisin vaihtoehto Intiassa on kolmipyöräisen riksataksin ottaminen, mikäli liikut lyhyitä matkoja kaupungin sisällä. Riksalla liikkumisella on pitkät perinteet, sillä niiden juuret juontavat aina 1800-luvulle asti. Maaseudulla voitkin yhä nähdä riksoja, jotka kulkevat lihasvoimalla – kuljettaja joko vetää riksaa perässään tai polkee eteenpäin. Kaupungeissa riksoissa on kuitenkin moottori, joten liikkuminen on joutuisampaa. Riksan edut piilevät siinä, että se on hinnaltaan todella edullinen ja pienen kokonsa ansiosta mahtuu puikkelehtimaan ympäröivien autojen väleissä ja kapeita kujia pitkin. Mikäli haluat kuitenkin matkustaa ilmastoidussa autossa ja välttää kaupungin päästöjä, voit valita myös normaalin taksin. Toki kaikissa Intian takseissa ei ole ilmastointia, joten valitsethan omiin tarpeisiisi sopivan auton alle. Suurimmissa kaupungeissa voit myös matkustaa maan alla ja ottaa metron. Metro on siitä oiva vaihtoehto, että sillä vältät liikenneruuhkat täysin ja aikaa jää enemmän itse nähtävyyksien tutkimiseen.

Pidempien matkustusvälien taittamiseen on niin ikään useita eri vaihtoehtoja. Intia on myös pinta-alaltaan valtava maa, joten jos olet matkustamassa pitkän matkan päähän, on maan sisäinen lento paras vaihtoehto. Etenkin suuriin kaupunkeihin on poikkeuksetta maan sisäisiä lentoja saatavilla. Ne ovat yleensä myös todella edullisia kotimaan hintoihin verrattuna, joten kulkuvälineen valinta ei useimmiten jää hinnasta kiinni. Lentämisen lisäksi voit liikkua kaupunkien ja matkakohteiden välillä junalla tai linja-autolla. Molempien liikenneverkostot ovat Intiassa todella laajat – junaverkosto on peräti yksi maailman vanhimmista ja laajimmista. Sekä junalla että linja-autolla kuljettaessa voit valita omaan budjettiisi ja mukavuudenhaluusi sopivan vaihtoehdon. Hieman enemmän joudut maksamaan, mikäli haluat siirtyä paikasta toiseen ilmastoidussa kulkuneuvossa, jossa voit myös ojentaa jalkojasi tai peräti asettua yön tullen makuulle. Jos haluat kokea intialaisen matkustuskokemuksen aidoimmillaan, voit tinkiä mukavuuksista mutta samalla matkustaa huomattavasti edullisemmin. Viereisellä penkillä matkakumppanina saatat huomata olevan lähes kokonaisen kanatarhan, ja tungoksessa puupenkillä istuessa tuntuu jo luksukselta, jos mahdut vaihtamaan asentoa vähänkin. Myöhemmin koti-Suomessa voit kuitenkin kertoa unohtumattomia tarinoita siitä, kuinka tekemäsi Intian kiertomatka oli aidompaakin aidompi kokemus.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen