Indonesia

Lähde TravelBird-lomalle paratiisiin! Trooppinen Indonesia toivottaa matkailijat tervetulleeksi auringollaan ja ihmeellisellä luonnollaan.

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
4 tarjousta
Indonesia hämmästyttää tilastoillaan! Valtio koostuu yli 17 000 saaresta, joista alle puolet ovat asuttuja. Yli 260 miljoonan asukkaan joukkoon mahtuu yli 300 etnistä ryhmää, jotka puhuvat noin 700 eri kieltä ja murretta.

Indonesian suurimmat saaret ovat Sumatra, Sulawesi ja Jaava. Maan pääkaupunki Jakarta sijaitsee Jaavan pohjoisrannikolla. Tuhansilla saarilla asuvia ihmisiä yhdistää yhteinen kansallinen kieli, islamin uskonto sekä siirtomaavaltaa vastaan 1900-luvulla käyty kamppailu. Indonesian tunnuslause “Bhinneka tunggal ika” eli erilaisuudessaan yhtenäinen kertoo maan monimuotoisuudesta. Monimuotoisuutta näkee myös luonnossa, sillä trooppisesta Indonesiasta löytyy maailman toiseksi suurin biodiversiteetti Brasilian jälkeen. Kaikkialla ympäri saarivaltiota voi nähdä monia vaikuttavia maisemia. Tulivuoret hallitsevat saarten olemusta, kuitenkaan unohtamatta kiehtovia sademetsiä, joista löytyy satoja eläinlajeja. Indonesian luonto on vaikuttava niin maalla kuin myös vedessä, ja matkailijalla voi jopa ihailla vedenalaista maailmaa sukeltamalla.

Indonesia on upeiden näkyjen sampo, sillä saarivaltiosta löytyy muutamia ennätyksiä hipovia ilmestyksiä. Saaret toiminat kotina yli 100 uhanalaiselle eläinlajille, joista yksi on hämmästyttävä komodonvaraani. Kyseinen varaaneihin kuuluva matelija on maailman suurin lisko, ja se voi kasvaa jopa kolmemetriseksi. Sademetsistä löytyy myös maailman suurin kukkalaji, rafflesia. Uhanalainen kukka on hämmästyttävä näky, sillä se voi kasvaa läpimitaltaan jopa metrin pituiseksi. Painoa sillä voi olla jopa 10 kg. Indonesiasta löytyy myös maailman suurin kultakaivos, Grasberg, jossa louhitaan myös kuparia. Indonesia on myös maailman suurin palmuöljyn sekä muskottipähkinöiden tuottaja.

Jaava, Sumatra ja Sulawesi

Käy rannalle makaamaan, sulje silmäsi ja nauti lomasta koko sydämelläsi.

Kiehtovasta Indonesiasta löytyy runsaasti ihmeteltävää ja ihailtavaa.

Kaunis Jaava on väkiluvultaan maailman suurin saari. Saarta läpäisevät sadat tulivuoret, joista moni on edelleen aktiivinen. Vuorten rinteillä on paljon riisiviljelmiä sekä pikkukyliä. Jaavan eteläosasta, Yogyakartan ja Solon kaupungeista, löytyy etnisten jaavalaisten asuinpaikka sekä heidän kulttuurinsa, taiteensa ja kielensä keskus. Näiden kaupunkien läheisyydessä voi tutustua yli 1000 vuotta vanhaan Borobudurin pyhäkköön, joka kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Toinen merkittävä alueella oleva pyhäkkö on Prambanan, joka on Indonesian suurin hindulainen temppelialue. Pyhäkköjen lisäksi Jaavassa voi lumoutua suurenmoisista tulivuorista. Jaavan idässä sijaitseva Gunung Bromo -tulivuori viehättää matkailijoita upeilla ryppyisiltä näyttäviltä vuorillaan. Yksi kuuluisimmista tulivuorista, Krakatau, löytyy aivat Jaavan läheisyydestä pienellä Rakatan saarelta. Krakataun purkaukset ovat menneisyydessä olleet valtavia ja jopa vaikuttaneet maapallon lämpötilaan.

Sumatra on tutkimusmatkailijan paratiisi, sillä suurinta osaa saaresta ei ole vielä koluttu läpi. Pohjoisessa voi nähdä orankeja Bukit Lawang -kylässä, jossa sijaitsee maailman suurin sumatranorankien suojelualue. Pohjoisesta löytyy myös Kaakkois-Aasian suurin järvi Toba, joka sijaitsee samannimisen supertulivuoren kalderassa. Tällä tulivuorella on ollut tärkeä rooli ihmiskunnan kehityksessä, sillä sen 74 000 vuotta sitten tapahtuneen purkauksen uskotaan vaikuttaneen ihmislajin evoluutioon. Sumatran länsirannikon suurimmasta kaupungista, Padangista, pääsee Mentawaisaarille, jossa asuu luonnon kanssa harmoniassa elävä Mentawain alkuperäiskansa.

K-kirjaimen muotoinen Sulawesi sijaitsee Indonesian saariston keskellä. Saari koostuu neljästä vuoristoisesta niemimaasta, joissa asuu useita alkuperäiskansoja. Eniten ihmisiä asuu etelässä, missä sijaitsee myös saaren vilkas pääkaupunki Makassar. Makassar yllättää Alankomaiden vallan ajoilta peräisin olevilla rakennuksillaan, kuten 1600-luvun Rotterdamin linnoituksellaan. Etelä-Sulawesin Tana Toraja -ylänkö taas viehättää kauniilla maisemillaan, ainutlaatuisella arkkitehtuurillaan sekä värikkäillä festivaaleillaan. Rauhallista lomailua kaipaavat voivat suunnata trooppiseen aurinkoon Togeanin sekä Bunakenin pikkusaarille, jotka sijaitsevat Sulawesin muodostamassa lahdessa.

Pienet Sundasaaret

Indonesia kutsuu paratiisiin.

Lähde Intian valtameren saarille ja koe elämäsi matka.

Trooppisena paratiisina tunnettu Bali on Indonesian saarista varmaankin kuuluisin. Balin kulttuuri on erilainen verrattuna muihin saariin, sillä islaminuskon sijaan Balilla vallitsee hindulaisuus. Vaikka saari on suosittu matkakohde, on se säilyttänyt kiehtovan alkuperäiskulttuurinsa. Balin suosituin lomakohde on Kuta, joka lumoaa pitkillä kultahiekkaisilla rannoillaan sekä eläväisellä yöelämällään. Rauhallista lomaelämää kaipaavat suuntaavat itärannikolle Amediin, Candi Dasaan ja Padangbaihin. Upea meri tarjoaa paljon snorklaus- ja sukeltamismahdollisuuksia kaikissa lomakohteissa. Pohjoisrannikon Lovinassa on mahdollista bongailla delfiinejä. Balin kulttuurikeskuksena pidetään Ubudia, josta voi löytää paljon paikallisten tekemiä upeita käsitöitä. Rantalomailun lisäksi saarella voi vierailla hindutemppeleissä Tanah Lot -kiviniemellä sekä Pura Besakih -temppelialueella.

Balilta noin 35 kilometriä etelään sijaitsee Lombok-saari, jossa asustaa sasak-kansa. Lombokilla on paljon koskemattomia rantoja sekä vähemmän liikennettä ja ilmansaastetta kuin Balilla. Saaren pohjoisosan maisemaa määrittää Rinjani-tulivuori, jota monet matkailijoista pyrkivät valloittamaan. Tulivuoren lähistöllä on mielenkiintoisia kyliä, kuten Senaru ja Sembalun Lawang. Senarusta löytyy kauniita vesiputouksia ja Sembalun Lawangista sasakien asutusta sekä Rinjanin polun alku. Kosketuksiin sasakien kulttuuriin kanssa pääsee myös Kotarajan kaupungissa, jossa harrastetaan perinteistä peresean-keppitaistelua. Läheisestä Tetebatun kylästä löytyy sasakien käsitöitä, kuten koreja sekä sepän työkaluja. Lombokista luoteeseen sijaitsevat Gilin saaret, jotka viehättävät autottomuudellaan sekä rentoutuneella tunnelmallaan.

Indonesialaista ruokaa

Antaudu paikallisen keittiön pauloihin ja vie palanen Indonesiaa kotiin sydämessäsi.

Indonesialainen ruokakulttuuri on yksi maailman monipuolisimmista, ja siinä voi nähdä kiinalaisen, intialaisen sekä länsimaisen keittiön vaikutuksia.

Indonesialaiset ruoat ovat yleensä mausteisia, ja niissä käytetään runsaasti erilaisia chilejä sekä muita mausteita. Suosituimpiin ruokiin kuuluu nasi goreng eli paistettu riisi, satay-kastike sekä soijapohjaiset tofu ja tempe. Indonesian erikoisuuksiin kuuluu tulinen maapähkinäkastike, jota lisätään gado-gado-vihannessekoitukseen sekä karedok-salaattiin. Toinen erikoinen ruoka on terasi- ja belacan-nimellä tunnettu katkarapupatee. Indonesian virallinen kansallisruoka on kartion muotoon asetettu riisi, jota syödään vihannesten sekä lihan kera. Maassa syödäänkin paljon tämänkaltaisia ruoka-annoksia. Joissakin Indonesian osissa syödään kuitenkin riisin sijaan saagopalmuista saatavaa jauhoa sekä bataatteja.

Indonesiassa kulutetaan runsaasti vihanneksia, mutta kovin moni maan kansalaisista ei ole tietoisesti kasvissyöjä. Indonesialaisessa ruokakulttuurin määrittävä elementti on halalin käsite, sillä suurin osa saarivalton asukkaista on muslimeja. Kuitenkin niissä osissa, joissa on muuhun uskontoon kuuluvia asukkaita, syödään muunlaistakin ruokaa. Lihoista suosituimpia ovat kana, ankka, nauta sekä vuohi. Mereneläviäkin syödään paljon, etenkin Sulawesin ja Malukun saarten alueella, jolla enemmistö asukkaista työskentelee kalastajina. Ruokapöydän kalaruoissa voi nähdä muun muassa tonnikalaa, makrillia, pomfrettia eli merilahnaa sekä maitokalaa. Ikan bakar eli hiilillä paistettu kala on yksi tunnetuimmista ruoista.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen