Hyvinvointilomat

Tältä sivulta löydät houkuttelevimmat hyvinvointilomat ja rentouttavimmat kylpylämatkat. Unohda arjen stressi ja lähde rentoutumaan rauhalliseen ympäristöön. Olet sen ansainnut!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
1 tarjous
Kun mieli ja keho kaipaavat paluuta tasapainoon, mutta samaan aikaan pakoa arjen hulinan keskeltä, moni suomalainen varaa matkan, pakkaa matkalaukkunsa, kohteenaan erilaiset hyvinvointilomat.

Wellness-matkailu eroaa terveysmatkailusta (medical tourism) siinä, että kun hyvinvointimatkalle suuntaava pyrkii pitämään huolta itsestään rauhoittumalla ja parantamaan elämänlaatuaan, terveysmatkailija puolestaan useimmiten etsii ratkaisua aiemmin diagnosoituun vaivaan. Wellness on siis ennaltaehkäisevää, terveysmatkailu taas jo ilmestyneiden vaivojen hoitoon tarkoitettua reissaamista. Hyvinvointi tarkoittaa mielen ja ruumiin kokonaisvaltaista tasapainoa, mikä meiltä nykypäivän sykkeessä niin usein pääsee unohtumaan.

Työelämän kiireet, ainainen yhteyksien äärellä oleminen ja sosiaaliset suhteet vaativat osansa energiastamme. Lisäksi suomalaisina olemme ahkeraa kansaa, emmekä aina muista rauhoittua päivän päätteeksi töistä tai koulusta kotiin päästyämme. Rauhaton rytmi ja ylimääräinen stressi kuormittavat meistä useita siihen pisteeseen asti, että hyvinvointimme ja elämänlaatumme saattavat kärsiä merkittävästi täysin huomaamattamme.

Unitutkija Timo Partosen mukaan joka kolmas suomalainen kärsii unettomuudesta, ja jopa viidennes suomalaisista viettää yönsä hereillä stressin vuoksi. Jatkuva paine työ- ja perhe-elämässä saavat aikaan sen, ettei mieli pääse koskaan rauhoittumaan täydellisesti, mikä aiheuttaa vakavan ketjureaktion hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Partosen mukaan stressistä aiheutunut unettomuus voi jopa jatkua stressin hävittyä, joten ihanteellisessa tilanteessa stressiä tulisi pyrkiä estämään jo ennen sen ilmaantumista. Stressin ensimmäisten merkkien aikana onkin seuraavaan kahvikupilliseen tarttumisen sijaan suunnitella paikalleen asettumista, arkisten murheiden sivuuttamista ja täysivaltaista rauhoittumista. Tässä vaiheessa kuvaan astuu mielenterveyttä edistävä virkistysloma, joka on mahdollista viettää niin ulkomailla kuin myös kotimaan kamaralla.

Hyvinvointia monessa muodossa

Hyvinvointilomia on olemassa monessa muodossa ja TravelBird tarjoaakin laajan valikoiman vaihtoehtoja. Osa lomista keskittyy kokonaan rentoutumiseen ja kehon hellimiseen, kun taas osa hyödyntää lomallaan esimerkiksi palauttavaa kuntoilua rauhallisen liikunnan muodossa.

Wellness-lomiin kuuluu usein oleellisena osana erilaisia hierontoja. Altaan reunalla juomien nauttimisen lisäksi reissuun voi yhdistää esimerkiksi rauhallisia urheilulajeja, joissa annat mielesi rauhoittua raikkaan ulkoilman kyydittämänä.

Perinteisiä wellness-matkailuun liitettyjä aktiviteetteja ovat myös jooga ja meditointi, jotka ovat omimmillaan hetkestä ja hyvinvoinnista nauttimiseen. Monelta nämä tärkeät harrastukset jäävät taka-alalle arjen tiukkojen aikataulujen keskellä, mutta lomalla pääset keskittymään näihin täysin. Paikallaan rauhoittumisen lisäksi yhä useamman kaupunkimatkailijan vaatimuksena on hotellimajoituksen yhteydessä pääsy kuntosalille ja jopa kylpyläpalveluiden äärelle, joissa matkailija pääsee rentoutumaan vilkkaan päiväkierroksen jälkeen.

Ilta-Sanomien artikkelin mukaan hyvinvointilomat ovat yksi suurimmassa nosteessa olevista matkailutrendeistä. Artikkelissa painotetaan, kuinka nykyiset fitness-suuntaukset kannustavat ihmisiä kuntoilemaan myös arjen irtiottojen keskellä, ja että energisoiva loma ei välttämättä tarkoita ainoastaan rannalla makaamista. Hotelliketjut ovat luonnollisesti huomanneet matkailijoiden uudenlaiset vaatimukset ja pyrkivät nyt tarjoamaan asiakkailleen majoittumisen lisäksi mahdollisimman laajan valikoiman hyvinvointipalveluja.

Hemmottelu- ja wellness-lomalle voi lähteä kumppanin, kavereiden tai vaikka koko perheen kanssa, sillä virkistyskohteet tarjoavat monipuolisia aktiviteettimahdollisuuksia kaikenikäisille matkaajille. Perheen nuorimmat kaipaavat usein rentouttavien kylpyläpalveluiden sijaan toiminnallisempaa aktiviteettia ja pääsevätkin purkamaan energiaansa esimerkiksi uima-altaassa. Pariskunta voi yhdistää romanttisen get awaynsä astetta rauhallisempaan lomaan, keskittyen toisiinsa rentoutunein mielin, ja ystävykset voivat nauttia toistensa seurasta kevyemmillä fiiliksillä. Virkistyslomat ovat erityisesti suosiossa jo eläkkeelle jääneiden keskuudessa, mutta rentoutumisesta olisi valtavasti hyötyä myös jokaiselle työssäkäyvälle sekä opiskelijalle. Eläkeläisille suunnatut hyvinvointimatkat sisältävät yhteisöllisiä aktiviteetteja ja mieltä virkistäviä tehtäviä, joiden tarkoituksena on saada vierailijat aktivoitumaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin.

Hyvä olo hehkuu myös arkeen

Lämmin ja rauhallinen tunne, jonka hyvinvointilomallasi olet saanut, kestää läpi arjen askareiden.

Hyvinvointilomat keskittyvät täysin tuomaan matkailijalle hyvää oloa. Mieti, kuinka istut altaan laidalla ja taustalla rauhallinen musiikki tuo hymyn kasvoillesi. Pysähdyt nauttimaan hetkestä ja rentoutat mielesi täysin samanaikaisesti kehosi kanssa.

Jännityksen paetessa lihaksistasi pääset samalla eroon pienistä jumeista ja kolotuksista, joita meille kaikille kerääntyy vilkkaan arjen keskellä. Altaasta noustessasi tunnet olevasi kuin uudestisyntynyt henkilö. Rennoin mielin voit lomalla nauttia perheesi ja ystäviesi läheisyydestä, ja tunnet, kuinka maailma tuntuukin yhtäkkiä helpommalta paikalta hengittää ja hymyillä. Loma tarjoaakin niin muistoja, jumeista vapautuneen olon sekä paremman mielen myös palatessasi tavalliseen elämänrytmiin. Hyvinvointilomaan sijoittaessasi sijoitat itseesi ja läheisiisi.

Hyvinvointiloman kruunaa luonnollisesti terveellinen ruokavalio. Koko kehon täydellinen virkistyminen lähtee kehoamme ravitsevasta ruoasta, joka jo itsessään voi olla merkittävä tekijä hyvinvoinnin lisäämisessä. Useat hyvinvointilomakohteet tarjoilevatkin kylpyläpalveluiden yhteydessä terveysruokaa, jonka tiedetään kohottavan mielialaa ja energiatasoja niiden normaalille tasolle. Ekologisuus nousee listalla korkealle ravinnonkin suhteen: tarjolla on useimmiten terveellisiä salaatteja, jotka on valmistettu hedelmistä, marjoista ja vihanneksista, joita et pääse välttämättä Suomessa maistamaan. Uudet makuelämykset avaavat mahdollisuuksia ja ideoita myös omaan keittiöön matkalta palattuasi. Wellness-lomat sisältävät usein all inclusive -paketin, mikä tarkoittaa täyttä ylläpitoa; matkailijan ei tarvitse huolehtia ruokailuista, vaan tämän täytyy vain osata istua ruokapöytään oikeaan aikaan ja antaa hotellin henkilökunnan hoitaa palveluista. Kun hotelli pitää kaikesta huolen, ei lomalla tarvitse stressata yksityiskohdista, vaan keskittyä olemiseen. Ja terveellisen ruoan syömiseen.

Wellness-villitys näkyy Euroopassa

Eurooppa on hyvinvointimatkailun keskeisin maanosa, tarjoten matkustajille valtavan valikoiman erilaisia hoitomahdollisuuksia mielenkiintoisten matkakohteiden yhteydessä.

Eurooppa on hyvinvointimatkailun keskeisin maanosa, tarjoten matkustajille valtavan valikoiman erilaisia hoitomahdollisuuksia mielenkiintoisten matkakohteiden yhteydessä.

Tšekki on tullut tunnetuksi mineraalilähteiden pohjalta kohonneista kylpylöistään, joihin matkailijat suuntaavat parantamaan nivelsairauksia ja muita liikkuvuuteen liittyviä vaivoja. Thalasso- eli merivesiterapia hyödyntää suolapitoista vettä ja mutaa ihonhoidossa, ja on erityisen suosittua Kuolleenmeren lomakohteissa. Euroopassa ja muuallakin maailmassa suosiossa on tietysti myös meidän suomalaisten oma ylpeyden aihe ja hoitomuoto, saunominen. Erityisesti hiljattain Suomen viralliseksi saunamaakunnaksi julistautunut Keski-Suomi aikoo panostaa erityisiin saunapalveluihin, tarjoten lauteilla niin ulkomaalaisille kuin myös suomalaisille unohtumattomia rentoutumiselämyksiä. Voikin olla, että saunakulttuurimme rikastuu lähivuosina entisestään Sisä-Suomen siivittämänä.

Kylpylät tarjoavat lukuisia hyvinvointipaketteja, jotka kukin sisältävät erilaisia hierontoja, hoitoja ja muita palveluita. Erityisesti itämaiset hierontamuodot ovat nostaneet suosiota erityisesti viime vuosien hyvinvointivillitysten vetämänä. Viime vuosina suosioon on noussut Intiasta pinnalle ponnahtanut ayurvedinen hieronta, joka perustuu kehon energiapisteiden rentouttavaan käsittelemiseen. Wellness-matkoihin sisältyy usein myös esimerkiksi vaihtoehtoisia, luontaistuotteisiin perustuvia, tai homeopaattisia hoitoja. Koska valikoima on niin laaja, voit jokaisella reissulla lähteä uuteen kohteeseen tai yllättää kokeneenkin wellness-reissaajan.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen