2 tarjousta

Hotellit Rooma

Lähde TravelBird-lomalle rakastetun kaupungin loistoon! Mielenkiintoinen kulttuuri ja hotellit Roomassa odottavat juuri sinua.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Rooma mahdollistaa tutustumisen ihanaan italialaiseen kulttuuriin, historiaan ja perinneherkkuihin.

Kiehtova kulttuurikaupunki Rooma viehättää matkailijoita kauniilla arkkitehtuurillaan ja maailmankuuluilla nähtävyyksillään. Maan länsilaidalla sijaitseva Italian pääkaupunki on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkilomakohteista.

Mahtipontinen Rooma on rakennettu seitsemälle kukkulalle ja sieltä löytyy lukuisia historiallisia nähtävyyksiä ja käyntikohteita. Kaupungin historiallinen keskusta on näkemisen arvoinen ja alue on nimetty yhdeksi UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Elävän matkakohteen sykkeessä päivät vierähtävät nopeasti tutustuen sen historiallisiin nähtävyyksiin ja italialaiseen ruokakulttuuriin. Klassisesta tyylistään huolimatta kaupungissa on yhtä lailla trendikkäitä kaupunginosia, jotka sykkivät modernia elämää ympäri vuoden. Italian matkailun kasvusta johtuen Rooman hotellien käyttöaste on jatkuvassa nousussa ja tilastotietojen mukaan käyttöasteen ennustetaan tulevaisuudessa vain nousevan. Matkailun positiivisesta kehityksestä johtuen vuonna 2018 Roomaan odotetaan 1450 uutta hotellihuonetta.

Kaiken ajan Roomassa voisi viettää kulkemalla henkeäsalpaavilta nähtävyyksiltä toisille. Kulttuurin lisäksi jokaisen kohteessa vierailevan tulisi tutustua kaupungin rauhalliseen elämäntapaan ja moniin paikallisten suosimiin piilotettuihin helmiin, sillä juuri nämä asiat tekevät ikuisesta kaupungista viehättävän ja ainutlaatuisen. Historiallisten nähtävyyksien kauneus pääsee valloilleen erityisesti iltavalaistuksen loisteessa, joten suosittelemme tutustumaan Roomaan ehdottomasti myös auringon laskettua. Parhaimmat lomavinkit ja hotellit Roomassa löydät TravelBirdin kautta.

Matkakohde, jonne kaikki haluavat matkustaa ainakin kerran elämänsä aikana

Miljoonat matkailijat vuodesta toiseen todistavat, että kaikki tiet todellakin vievät Roomaan!

Rooman nähtävyydet odottavat vain lyhyen lentomatkan päässä Suomesta ja lomalle voi lähteä joko viikonlopuksi tai koko viikoksi, sillä kaupunkiloma Roomassa sopii jokaiseen tarkoitukseen.

Kohteessa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, eikä kaikkea ei ole mahdollista tehdä kerralla. Ei huolta, sillä Roomaan on vaivatonta matkustaa aina uudelleen ja uudelleen. Vältä turha lomakiire ja valitse nähtävyydet, jotka kuuluvat juuri sinun must see -listallesi. Täytä eväskori perinteisillä italialaisilla herkuilla ja suuntaa piknikille Villa Pamphiliin, kaupungin suurimpaan ja kauneimpaan puistoon. Ihaile puiston veistoksia sekä Rooman kauneinta suihkulähdettä, joka hurmaa kauneudellaan. Lomamatkalla Roomassa kannattaa ottaa mallia italialaisten hyvin hallitsemasta elämäntyylistä, dolce far nientestä, jolla tarkoitetaan suloista joutenoloa. Hektinen meno rauhoittuu nauttimalla maittava ateria hyvässä ravintolassa, jälkiruokaa unohtamatta. Muista, että pääasia lomalla Roomassa on nauttiminen, ei suorittaminen!

Kaupungin paikallista elämää ihaillen, jokainen maassa vieraileva tulee huomaamaan, miksi Rooma on listattu yhdeksi maailman vieraanvaraisimmista kaupungeista. Vieraanvaraisuudessa matkailijoita kohtaan kaupunki on saavuttanut arvosanan kahdeksan kymmenestä ja se on yksi lukuisista positiivisista seikoista, jonka jokainen matkailija haluaa kuulla seuraavaa lomakohdetta suunnitellessa.

Tutustu kaupungin eri alueisiin

Salaperäinen Vatikaani.

Elämää sykkivä Italian pääkaupunki ei tule koskaan lopettamaan matkailijoiden hurmaamista, sillä jokaisen kulman takaa löytyy aina uusia helmiä ja elämyksiä.

Maailman mittakaavassakin mielenkiintoinen käyntikohde Vatikaani on kaupunkivaltio, joka muodostaa itsenäisen valtion keskelle Roomaa. Jo satojen vuosien ajan se on toiminut katolisen kirkon keskuksena ja paavin kotina. Vatikaanin ja koko Rooman suosituimpia käyntikohteita on ehdottomasti Pietarinkirkko, joka kohoaa Pietarinaukion laidalle maailman suurimpana kirkkorakennuksena, kätkien sisälleen lukuisia merkittäviä taideteoksia. Kirkon uskotaan sijaitsevan samalla paikalla, jossa apostoli Pietari ristiinnaulittiin. Kirkkoon sisälle päästyä voit varmasti todeta jonottamisen olleen sen arvoista.

Miltä alueelta löytyy parhaimmat hotellit Roomassa? Tunnelmallisessa Trasteveren kaupunginosassa näkee osan keskiaikaista Roomaa ja paikallista elämänmenoa, mikäli kaipaa pois vilkkaimmilta alueilta. Jos haluaa herätä historiallisten nähtävyyksien keskellä, voi valita majoituksen Montin alueelta. Majoituitpa sitten keskusta-alueella tai paikallisten suosimilla kortteleilla, Roomassa et ole kaukana kulttuurikohteista, sillä niitä on lähes joka paikassa! Henkeäsalpaava Vatikaani, tunnelmallinen Piazza Navona, upea Pantheon, kiehtova apteekkimuseo, kuuluisa Colosseum… Rooma on täynnä yllätyksiä!

Tunnelmalliset naapurustot

Upea ympäristö ja kauniit nähtävyydet kruunaavat Rooman matkat.

Hotellit Roomassa sijaitsevat laajalla alueella, joten vaihtoehtoja majoituksille löytyy paljon eri kaupunginosista. Suositko viehättävää Trastevereä vai majoittuisitko mieluummin trendikkäällä Montin alueella?

Tiberin länsipuolelta, Vatikaanin eteläpuolelta löydät viehättävän Trasteveren alueen, jonka naapurusto tuntuu isolta kylältä keskellä kaupunkia. Trasteveren katuja pitkin kävellessä viehättävät kujat ja keskiaikaiset talot tekevät jokaiseen matkailijaan vaikutuksen. Aamuisin alue on hiljainen, mutta päivän edetessä se vilkastuu. Mahtava tapa lomapäivän aloittamiseen on nauttia perinteisiä herkkuja alueen tunnelmallisissa kahviloissa ja suunnata sen jälkeen Museo Di Romaan ihailemaan maalauksia, valokuvia ja muita esineitä, jotka valaisevat Rooman historiaa keskiajalta. Vieraile seuraavaksi apteekkimuseossa, jossa pääset sukeltamaan 1700-luvun Rooman lääketieteeseen. Museovierailujen jälkeen suuntaa kävelylle kauniin vihreään Borgo-puistoon ja kerää uutta energiaa kaupunkiin tutustumiseen. Tutustu Rooman eri kaupunginosiin ja tee lomastasi unohtumaton!

Toinen lukuisista viihtyisistä naapurustoista Roomassa on Monti. Paras tapa kaupunkiin tutustumiseen on laittaa jalkaan hyvät kävelykengät ja lähteä tutustumaan sen historiallisiin katuihin. Suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee kätevästi lähellä toisiaan, joten paikasta toiseen kulkeminen on helpointa jalan. Montin alueella sijaitsee antiikin Rooman parhaiten säilynyt monumentti, Colousseum. Valtava Colousseum on ikuisen kaupungin symboli ja se on yksi roomalaisen arkkitehtuurin parhaimmista esimerkeistä. Alun perin amfiteatterissa järjestettiin verisiä gladiaattoritaisteluita ja metsästysnäytöksiä, mutta nykyään se toimii yhtenä Rooman suosituimmista nähtävyyksistä. Colousseum on ehdottomasti yksi maailman kauneimmista nähtävyyksistä. Tiesitkö, että se on kerännyt sosiaalisessa mediassa yli 1,7 miljoonaa hashtagia? Tämä tekee vaikuttavasta muistomerkistä suositumman kuin esimerkiksi, New Yorkissa sijaitseva Empire State Building tai Intian Taj Mahal.

Colousseumin lisäksi Montin alueella kannattaa tutustua sen pieniin ja rauhallisiin sivukatuihin, jotka hehkuvat parhaiten aitoa italialaista tunnelmaa. Alueella sijaitsevan Forum Romanumin rauniot ovat vierailemisen arvoiset, sillä vastaavia nähtävyyksiä ei taatusti tule Suomessa vastaan. Forum Romanum pitää sisällään lukuisia huomattavia rakennuksia ja raunioita, jotka olivat ennen muinaisen Rooman ydinaluetta. Montissa voit rentoutua istahtamalla nurmialueelle paistattelemaan päivää. Kaupunginosa on myös Rooman suurin ostosalue, josta löytää lukuisia design- ja antiikkiliikkeitä sekä ainutlaatuisia pikkuputiikkeja. Montia ei turhaan kutsuta kaupungin trendikkäimmäksi ja viihtyisämmäksi alueeksi. Tutustu myös Neron palatsin upeaan Domus Aureaan, joka on arkkitehtuurinen mestariteos. Tiesitkö, että antiikinroomalaisen historioitsija Suetoniuksen mukaan rakennuksen yhden salin katosta satoi kukkia ja parfyymia vierailijoiden päälle? Palatsin kupolikatot olivat marmorilla ja norsunluulla päällystetyt, sekä seiniä koristivat aikansa parhaiden taiteilijoiden maalaamat freskot. Antiikin Rooma häikäisee upeudellaan!

Italian matkat ovat kysyttyjä ympäri vuoden

Rooma on kaupunkikohteiden klassikko

Trasteveren ja Montin lisäksi Roomasta löytyy lukuisia viihtyisiä kaupunginosia, joissa on runsaasti nähtävyyksiä. Navona, Aurelio, Prati, Borgo Pio… Missä sinä haluat yöpyä Roomassa?

Kävele Campo de’ Fiori -torille, jossa pääset tuntemaan aidon italialaisen tunnelman. Jo varhain aamusta markkinoilta kaikuu kauppiaiden iloinen huuto, kun he myyvät tuoreita kaloja, hedelmiä ja vihanneksia. Hieman itään päin Campo de’ Fiorilta löydät henkeäsalpaavan Pantheonin, joka parhaiten säilynyt antiikin ajan temppeli. Haluaisitko herätä lomallasi lähellä Pantheonia? Etsi ylellinen hotelli Rooman historiallisesta Navonan naapurustosta, joka on tuttavallinen ja idyllinen ympäristö.

Rooman tapahtumien kirjo on valtava ja etenkin kevät- ja kesäaikaan kaupungissa järjestetään paljon erilaisia kulttuuri- ja viihdetapahtumia. Rooman vierailu joulun aikaan on mahtava kokemus, sillä kauniisti koristellut joulukuuset painuvat mieleen kuvana, jota ei helposti unohda. Joulukuun alusta lähtien matkailijat pääsevät vierailemaan Rooman ensimmäisillä joulumarkkinoilla, jotka järjestetään Piazza Navonassa. Kävellen pitkin kauniisti koristeltuja ja valaistuja katuja, ihaillen antiikkisia rakennuksia ja ikonista Berninin suihkulähdettä voit tehdä ostoksia suloisissa pikkuputiikeissa, joista löydät mitä ihanimmat matkamuistot ja herkulliset välipalat. Joulun taika Italian pääkaupungissa on sanoinkuvailematonta! Joulumarkkinoilla kiertelemisen jälkeen kannattaa vierailla ainakin yhdessä kaupungin lukuisista kirkoista.

Rooman keskeisen sijainnin ansiosta lomaan on helppo yhdistää myös ihanat Sisilian matkat Etelä-Italiassa tai Toscanan matkat maan pohjoisosissa. Loputtomat ostosmahdollisuudet, kiehtovat nähtävyydet, loistoravintolat ja hotellit Roomassa tarjoavat matkailijalle kaikkea, mitä onnistuneelta kaupunkilomalta voi kaivata! Lähde seuraavalle TravelBird-lomalle tutustumaan maailmankuuluihin nähtävyyksiin ja museoihin.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen