3 tarjousta

Hotellit Riika

Lähde TravelBird-lomalle valloittavaan ja eloisaan Baltian helmeen. Hotellit Riika-matkalla ovat aina avainasemassa!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

TravelBird-valikoimasta löydät juuri sinun unelmahotellisi, halusitpa yksinkertaisuutta tai elämyksiä. Hotellit Riian matkalla ovat aina avainasemassa!

Riika, Latvian pääkaupunki, on maan suurin kaupunki, jossa on lähes 650 000 asukasta. Keskiajalla alue oli kauppiaille tärkeä kokoontumispaikka ja nykyään se on loistava kaupunkilomakohde. Riiassa taiteesta, kulttuurista ja historiasta innostuneet ovat oikeassa paikassa. Lisäksi kaupunki on ihanteellinen arkkitehtuurista kiinnostuneille matkustajille, sillä lomasi aikana pääset ihailemaan Riian uusklassisia ja jugendtyylisiä rakennuksia. Keskustan lukemattomat arkkitehtuuriset mestariteokset kuuluvat kokonaisuudessaan UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Riika on myös todellinen musiikkikaupunki, jossa on lukuisia kuuluisia muusikoita, oopperalaulajia ja tanssijoita. Kaupunki tarjoaa vierailijalleen monia festivaaleja ja konsertteja, sekä pubeja, baareja ja klubeja, joissa on elävää musiikkia ympäri vuoden. Riiassa sinua ympäröi iloiset ja vieraanvaraiset ihmiset, jotka ovat kovia juhlimaan. Sykkivä yöelämä vie mennessään, eikä se käy lompakolle niin kuin muut bilekaupungit. Hotellit ovat ylellisen ja miellyttävän lomasi ehdoton kulmakivi. Vanhankaupungin tapahtumarikkaan päivän jälkeen voit Riian hotellien lisäksi rentoutua yhdessä monista viihtyisistä latvialaisista ravintoloista. Halusitpa katsella ihmisiä tai hemmotella itseäsi pienillä herkuilla, myös Riian keskustori on ehdoton nähtävyys! Erityisesti maito- ja kalatuotteita on tarjolla pilvin pimein. Tori on ollut toiminnassa vuodesta 1570 lähtien, ja vieraillessasi voit aistia historian havinaa. Vuonna 1930 tori siirrettiin sen nykyiseen olinpaikkaansa, Riian keskustan laitamille “Pikku Moskovan” alueelle. Tämä mahdollisti paremmat kulkuyhteydet, sekä 57 000 neliömetriä lisätilaa kaupankäynnille.

Tutustu kulttuurikaupunki Riian viihtyisiin naapurustoihin, kapeisiin katuihin, historiallisiin rakennuksiin ja ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin. Perinteisten Viron matkojen lisäksi voit lähteä seikkailuun Baltian maiden väkiluvultaan suurimpaan kaupunkiin.

Löydä kaikki Latvian pääkaupungin kohokohdat

Museot, oopperatalot, katedraalit, monumentit … Riiassa ei ole kulttuurikohteista pulaa

Kaupungin luultavasti tärkein muistomerkki on Brīvības piemineklis, Vapauden muistomerkki. 42 metriä korkeaa maamerkkiä koristaa nainen, joka seisoo 19 metriä korkealla alustalla pidellen kolmea tähteä yläpuolellaan. Se rakennettiin vuonna 1931 Latvian vapaussodassa kaatuneiden sotilaiden muistolle. Riian katedraali on Baltian suurin katedraali ja yksi Latvian vanhimmista uskonnollisista rakennuksista. Se on goottilaista arkkitehtuuria, mutta sillä on myös muiden rakennustyylien piirteitä. Tule ihailemaan romaanista alttaria, näyttäviä lasimaalauksia sekä historiallisia urkuja, jotka ovat katedraalin ylpeyden lisäksi neljänneksi suurimmat koko maailmassa. Latvian kansallinen taidemuseo, Latvijas Nacionālais Mākslas Muzejs, on vierailun arvoinen kohde taiteen ystäville. Museokompleksi koostuu viidestä rakennuksesta ja se sisältää noin 100 000 taideteosta yli 600 eri taiteilijalta. Taiteilijoihin lukeutuu muun muassa Gustav Klucis, Nicholas Roerich ja Gerhard von Rosen. Tule ihailemaan kauniita veistoksia, kiehtovia maalauksia ja häikäisevää keramiikkaa. Museosta löydät myös nykytaidetta, sekä puusta ja lasista valmistettuja seinäkoristeita. Yksi Riian mahtavimmista kohokohdista on Pyhän Pietarin kirkko, joka on maan suurin kirkko ja korkeimmillaan jopa 123,5 metriä. Kirkon huipulle kiipeämällä pääset nauttimaan kaupungin henkeäsalpaavasta panoraamanäkymästä. Päätähuimaavan elämyksen jälkeen on mukava palata Riian hotelliin rauhoittumaan.

Miltä kuulostaisi hotellit Riian vanhassakaupungissa?

Tutustu kaupungin kauneimpiin alueisiin!

Suurin osa Riian nähtävyyksistä sijaitsee vanhassakaupungissa, Vecrīgassa. Sieltä löydät myös pieniä putiikkeja, trendikkäitä klubeja, tunnelmallisia baareja ja ravintoloita. Riian hotelleista pääset suoraan kaupungin sydämeen. Kaupunginpuisto Bastejkalnsin keskustassa on erityisen kaunis kohde. Puiston keskellä virtaa Pilsetas-kanava, jonka rannalla voit istua, ottaa rennosti ja nauttia ympäröivästä vihreydestä. Balttilainen rakastavaisten perinne on kiinnittää lukko yhteen lukuisista silloista ja heittää avain olan yli veteen. Tämän uskotaan tuovan onnea parisuhteeseen. Perinne on kotoisin Baltian maista, mutta lukkoja voi nykyään löytää silloilta esimerkiksi Dublinissa, Berliinissä, Pietarissa ja Pariisissa. Vanhassakaupungissa on keskiaikaisen linnoituksen tuntua, kun taas uuden kaupungin rakennukset ovat upean jugendtyylisiä. Varmista siis, että kamerassasi riittää kuville tilaa!

Nauti kulinaarisista herkuista Riian lomallasi

Täyteläistä ruokaa tuoreilla paikallisilla ainesosilla

Latvialainen keittiö käyttää pääosin paikallisia maataloustuotteita, korostaen tuoreutta ja laatua. Yleensä täyteläiset vaihtoehdot ovat suosittuja, joten ei olekaan ihme, että useat perinteiset ruokalajit sisältävät sianlihaa. Lisukkeena peruna on hyvin pidetty, mutta myös kaikki metsän antimet päätyvät latvialaisen lautaselle. Monille sienet ovat osa herkullista illallista, mutta mustikoita ja jopa sammalta valmistetaan mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Latvian kokit säästelevät mausteita, jotta ruuan todellinen maku ei peity. Ainoa mauste jota ei pihistellä on tilli, latvialaisten lempimauste. Sinun tulisi ehdottomasti maistaa pīrāgia matkallasi. Lihalla, kalalla, sienillä tai kananmunalla täytetyt keitetyt taikinanyytit, eli dumplingit, ovat uskomattoman herkullisia ja varmastikin venäläistä perintöä. Myös saksalaiset ovat jättäneet jälkensä latvialaiseen keittiöön, minkä voi päätellä maan toisesta suosikkiateriasta. Cukas ar skabiem kapostiem on yksinkertaisesti sianlihaa ja hapankaalia. Saksalaisten ja latvialaisten juomakulttuurit eroavat hyvin vähän toisistaan. Molemmissa maissa on tapana juoda päivällisellä yksi tai kaksi olutta ruokajuomana. Latvian jälkiruoat ovat myös omaa luokkaansa. Saldejums on tunnettu jäätelö, jota valmistetaan monessa muodossa, kuten kanelilla, hunajalla, mustikoilla, pähkinöillä ja suklaa- tai kinuskikastikkeella höystettynä. Musta yrttilikööri, melnais balzāms, toimii monen latvialaisen yömyssynä.

Kerää muistoja ympäristöä säästäen

Ympäristöystävällistä lomailua Riiassa

TravelBird haluaa innostaa uteliaita ihmisiä lähtemään kohti uusia määränpäitä. Koemme matkanjärjestäjänä vastuunamme toteuttaa se kestävin keinoin. Riika on varteenotettava kaupunkikohde ympäristöystävällisille ja vastuullisille matkailijoille. Vihreimpien kaupunkien vertailumme listaa kaupungit, jotka pyrkivät kestävyyteen suojelemalla luonnonmukaisia viheralueita sekä lisäämällä keinotekoisia vihreitä alueita. Riika on 50 matkakohteen listan sijalla 10. Kaupungin metsät, metsämaat ja puistot nostavat yleisen vihreyden tasoa. Luettelo huomioi luonnollisten ja keinotekoisten vihreiden alueiden lisäksi myös kaupunkien ruoantuotannon. Lopputuloksena taulukko näyttää kuinka paljon vihreitä alueita on neliömetreinä jokaista henkilöä kohden. Riiassa tulos on 113.04, kun taas voittajakaupungissa Reykjavikissa lukema on 410.84. Listan hännille sijoittuvan Tokion tulos on 4.03. Riiassa voit lomailla hyvällä omallatunnolla!

Mitä siis enää odotat? Tutustu kauniiseen Riikaan yksin tai koko perheen voimin. Naapurimaan Liettuan matkat ovat myös mukava lisä Baltian tutkimusmatkallesi.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen