Tilaa päivittäinen TravelBird-uutiskirjeemme ja saat meiltä henkilökohtaisia matkasuosituksia! Katso tietosuojakäytäntömme

3 tarjousta

Hotellit Riika

Lähde TravelBird-lomalle valloittavaan ja eloisaan Baltian helmeen. Hotellit Riika-matkalla ovat aina avainasemassa!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Latvian pääkaupunki Riika on täydellinen kaupunkilomakohde lyhyen matkan päässä koti-Suomesta.

Vilkas ja trendikäs Baltian helmenä tunnettu Riika on täydellinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Monipuolinen lomakaupunki häikäisee tunnelmallaan.

Kaipaatko tunnelmallisia hetkiä ja vilkasta kaupunkielämää? Lähde seuraavalle TravelBird-lomalle valloittavaan Riikaan, joka on täynnä kauniita puistoja, museoita sekä kirkkoja. Riika on ainutlaatuinen yhdistelmä uutta ja vanhaa – kaupungissa yhdistyy historia sekä sekoitus modernia, dynaamista ja eläväistä kaupunkia. Jos olet ensimmäistä kertaa matkalla Riikaan, saatat yllättyä, sillä edessä on odotuksia mittavampi kaupunki! Matkailukaupunkina Riika on nostanut suosiotaan ja onkin tänä päivänä yksi suomalaisten suosikkikohde Baltiassa. Riippuen lomasi pituudesta, voit suunnitella matkastasi juuri sinun näköisesi. Hotellit Riika-matkalla ovat aina avainasemassa, joten katso mitä kaikkea ne tarjoavat ja lähde kokemaan Latvian viehättävä pääkaupunki.

Suomesta pääsee kätevästi Riikaan, joko laivalla tai lentäen. Auton voi ottaa mukaan laivalle, joten elämykselliselle roadtripille voi lähteä suoraan satamasta! Autoillen näet parhaiten vaihtuvat maisemat, joten matkustaminen esimerkiksi Tallinnaan kolme tuntia kestävällä lautalla ja matkan jatkaminen haluttuihin kohteisiin joko omalla autolla tai bussilla on hyvä idea. Latvian matkoihin on helppo yhdistää esimerkiksi Tallinnan matkat, jolloin pääset kokemaan kaksi Baltian maata yhden reissun aikana. Riiassa on lukuisia tasokkaita hotelleja, joista löytyy jokaiselle matkaseurueelle sopiva vaihtoehto. Jokainen Riiassa vieraileva matkailija tulee varmasti viehättymään kaupungin ainutlaatuisesta arkkitehtuurista ja monipuolisista kaupunginosista. Kaupunki on elämyksien paratiisi erityisesti kulttuurin ystäville ja kulinaristeille.

Riika tunnetaan Baltian Pariisina

Kaupungin sydän on sen vanhakaupunki.

Nauti Riian vanhankaupungin kauneudesta, mutta tutustu myös kaupungin nykyaikaiseen ja moderniin puoleen. Hotellit Riika-matkalla tarjoavat elämyksiä jokaiselle sinne matkustavalle.

Riiasta löytyy lukuisia hotelleja, joista suurin osa sijaitsee aivan keskustan tuntumassa. Kaupungin keskustasta löydät sen parhaat ostosmahdollisuudet sekä monenlaista ajanvietettä. Riika on viime vuosina noussut suosituksi lomakohteeksi, niin pariskuntien kuin lapsiperheiden keskuudessa.

Riikaa kutsutaan Baltian Pariisiksi ja rakastavaisten kaupungiksi. Riian vetonaula on sen vanhakaupunki, jonka kapeat pikkukujat hurmaavat varmasti sinutkin! Vanhakaupunki on kuin elävä museo, missä moderni elämä ja keskiaikaiset nähtävyydet yhdistyvät. Vanhassakaupungissa on paljon historiallisia rakennuksia, joita ovat muun muassa Mustapäiden talo ja Pietarin kirkko, jotka johdattavat sinut entisaikojen tunnelman äärelle. Pietarin kirkon 72 metriä korkeasta tornista avautuu henkeäsalpaava näkymä kaupungin ylle! Vieraile myös miehitysmuseossa, jossa esitellään Latvian lähihistoriaa.

Vanhassakaupungissa pääset ihailemaan jugendtyylisiä rakennuksia, jotka muodostavat yhden Euroopan laajimmista ja kauneimmista jugendkokonaisuuksista. UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluva alue saa sinut tuntemaan kuin olisit matkannut satoja vuosia ajassa taaksepäin. Vanhakaupunki on kuulunut UNESCOn listalle vuodesta 1997, ja sen suosio vierailukohteena on kasvanut siitä lähtien. Kiehtovinta vanhassakaupungissa sen ainutlaatuisen tunnelman lisäksi on arkkitehtuuri. Ihaile alueen lukuisia eri tyylisuuntauksia, joita ovat muun muassa barokki ja goottilainen arkkitehtuuri. Monet vanhankaupungin rakennuksista on remontoitu Latvian itsenäistymisen jälkeen. Riian keskusta ja vanhakaupunki sijaitsevat kätevästi lähellä toisiaan, joten kaupunkiin pystyy tutustumaan jalan, ja tärkeimmät nähtävyydet ehtii kokea myös lyhyemmänkin loman aikana.

Nauti lomastasi vanhankaupungin terasseilla paikallista elämää ihaillen, kolua pieniä kauppakojuja ja kun nälkä yllättää, valitse kaupungin lukuisista ravintoloista suosikkisi. Kaupungin kadut ovat pullollaan erinomaisia ravintoloita ja kahviloita. Myös yöelämä ja shoppailumahdollisuudet ovat Baltian parhaimpia.

Rakastettava Riika

Kaupunki täynnä kulttuuria, ostoksia ja romantiikkaa.

Riika on edullinen ja kiehtova lomakohde, jonne on helppo matkustaa lyhyen välimatkan vuoksi.

Kaupungin eri aikakausilta peräisin oleva arkkitehtuuri hurmaa ja ihastuttaa jopa monien vierailukertojenkin jälkeen. Riika on täynnä mielenkiintoista arkkitehtuuria, johon kannattaa tutustua. Vieraile Kolmen veljeksen taloilla, jotka edustavat jugend-tyyliä ja ovat kaupungin vanhimmat kivitalot. Talot ovat peräisin 1600-, 1800-, 1900-luvuilta ja ne toimivat alunperin asuinrakennuksina, mutta nykyisin taloissa sijaitsee Riian arkkitehtuurimuseo. Kaunista arkkitehtuuria pääset ihailemaan myös Eisensteinin suunnittelemalla komealla jugendrakennuksella, joka sijaitsee Elizabetes iela -kadulla, hiljaiseksi keskustaksi kutsulla alueella.

Kävele eläväisellä Livun aukiolla, joka täyttyy ihmisistä etenkin kesäisin. Aukio on pullollaan ravintoloita ja siellä järjestetään erilaisia viihdetapahtumia. Talvisin aukiolla on luistinrata, joten vuokraa luistimet ja lähde radalle. Riikaan voit matkustaa ympäri vuoden, mutta erityisen hehkeä se on kesäisin. Riian keskustasta voit suunnata lyhyen junamatkan päähän Jurmalan uimarannalle, joka täyttyy kesäisin auringonpalvojista.

Hotellit Riika-matkalla kruunaavat täydellisen lomasi. Kaupungista löytyy runsas valikoima hotelleja ja lomakeskuksia. Riiasta löydät niin hulppeat huippuhotellit kuin edullisemmankin hintatason hotellit, jotka mahdollistavat tasokkaan yöpymisen budjettimatkaajalle. Vanhankaupungin lisäksi suosituimpia alueita majoittumiselle ovat keskustan uuden puolen korttelit. Uudelta puolelta löytyy esimerkiksi suosittu Elizabetes-katu, joka sijaitsee lähellä vanhaakaupunkia ja keskustoria. Suurin osa kaupungin hotelleista sijaitseekin vanhankaupungin ja sen lähikortteleiden alueella.

Toinen varteenotettava alue Riiassa majoittumiselle on keskustan uusi puoli, Centrs, josta on myös lyhyt matka moneen vierailunarvoiseen paikkaan, kuten esimerkiksi keskustorille. Täällä majoittuessa tutustut parhaiten keskustan uuden puolen jatkuvasti paranevaan tarjontaan. Alueelta löytyy hotelleja niin puistoalueiden kuin rautatieasemankin läheisyydestä. Keskustan uuden puolen alue on laaja ja sieltä löytyy tarjontaa museoista kauppoihin, ravintoloihin ja yöelämään.

Voit majoittua myös viehättävällä Latgales priekšpilsētan alueella, joka soveltuu erinomaisesti matkailijoille, joita kiinnostavat nähtävyydet ja kaupunkikävelyt. Lähellä Riian keskustaa sijaitseva kaupunginosa on rauhallinen ja vehreä. Riika on Baltian suurin kaupunki, mutta silti se on kooltaan täydellinen lyhyelle kaupunkilomalle. Kaupungin nähtävyydet sijaitsevat kompaktisti keskustan läheisyydessä ja ne ovatkin tavoitettavissa vaivattomasti jalkaisin.

Makumatka Baltian naapurissa

Latvian perinneherkkuja ja kansainvälisiä ruokia.

Täydellistä kaupunkilomaa etsivän ei tarvitse lähteä merta edemmäksi! Riika hemmottelee matkaajaa historiallisilla nähtävyyksillä, maittavilla herkuilla ja ikimuistoisilla kokemuksilla. Riikan matkat ovat suomalaisten suuressa suosiossa sen läheisen sijainnin vuoksi.

Vehreä ja tunnelmallinen Riika on yksi maailman vihreimmistä kaupungeista, joka tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisia kokemuksia niin kaupungin sykkeessä kuin virkistävässä luonnossa. Lähde piknikille idylliseen ja rauhaisaan Bastejkalnsin puistoon ja ihaile Vapauden muistomerkkiä, joka kunnioittaa taistelua Latvian itsenäisyydestä. Kaupunki on ainutlaatuinen yhdistelmä historiaa ja kansainvälistä tunnelmaa. Riika hemmottelee matkailijoita monipuolisella kulttuuritarjonnalla, upealla historiallisella arkkitehtuurilla ja eloisalla kahvilakulttuurilla. Istahda terassille ja nauti keskiaikaisesta miljööstä, poikkea idyllisiin putiikkeihin, ihastu paikallisiin käsityöperinteisiin ja nauti iloisesta ilmapiiristä!

Riika on täynnä ravintoloita sekä rikasta ruokakulttuuria. Perinteinen latvialainen keittiö on saanut vaikutteita saksalaisesta, puolalaisesta ja venäläisestä ruokakulttuurista. Riiasta löytyy paljon erilaisia ravintoloita sekä kahviloita, joiden hintataso on edullisempi kuin Suomessa. Kaupungissa pääset halutessasi herkuttelemaan myös kohtuuhintaisissa fine dining -ravintoloissa. Maista piragi-nimellä tunnettuja nyyttejä sekä erilaisia porsas-, kaali- ja perunaruokia. Tuoreet hedelmät ja vihannekset sekä paikalliset erikoisuudet löytyvät keskustorilta, joka on kaupungin kiehtovin ostospaikka. Keskustorilla on kokonaisuudessaan yli kolme tuhatta kauppapaikkaa, jossa vierailee päivittäin parhaillaan yli satatuhatta asiakasta. Tuoreiden kala- ja lihatuotteiden lisäksi torilta löytyy myös vaatteita ja muita matkamuistoja kotiinviemisiksi. Vieraile sinäkin yhdellä Euroopan suurimmista toreista ja nauti ainutlaatuisesta basaaritunnelmasta!

Lähde seuraavalle TravelBird-lomalle kiehtovaan Baltiaan ja katso mitä Hotellit Riika-matkalla tarjoavat!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen