5 tarjousta

Hotellit Praha

Kaipaatko kaupunkiseikkailua historiallisten rakennusten keskellä? TravelBirdin kautta löydät kiehtovat hotellit Prahassa.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
5 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Uniikista ilmapiiristä, upeasta taiteesta ja historiasta johtuen kaupunkia kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista paikoista.

Itä-Euroopan helmenä tunnettu Praha on kaupunkilomien klassikko, täynnä romantiikkaa ja hauskanpitoa.

Praha on Tšekin tasavallan pääkaupunki ja se on yksi Euroopan suosituimmista lomakohteista. Kaupungin arkkitehtuuri hämmästyttää kauniiden rakennusten, mutkittelevien katujensa ja kuuluisien nähtävyyksien ansiosta. Praha on täydellinen lomakohde jokaiselle, sillä sieltä löytyy tekemistä ja näkemistä monipuolisesti. Kävellessä kaupungin lukuisia mukulakivikatuja pitkin, tarinallisen tunnelman voi aistia ja tuntea ikään kuin jokaiseen rakennukseen ja patsaaseen liittyisi jokin jännittävä kertomus. Ei siis mikään ihme, että kohde kiehtoo jokaista matkailijaa. Parhaimmat lomavinkit ja hotellit Prahassa löydät TravelBirdin kautta. Anna Itä-Euroopan helmen yllättää kokemalla sen todellinen paikallinen tunnelma! Elävän kaupungin ilmapiiri näkyy myös sen ravintolatarjonnassa, joka tarjoaa herkulliset ruoat herkkusuille ja oluen ystäville. Ja mikä parasta, hintataso on huomattavasti edullisempi kuin koti-Suomessa! Historiallisessa Prahassa on paljon erilaisia nähtävyyksiä ja museoita. Kohteen ainutlaatuinen tunnelma huokuu sen menneisyydestä ja se on yksi lukuisista seikoista mikä kaupungissa viehättää eniten.

Tšekin suosituin nähtävyys on Prahan linna, joka sijaitsee Malá Stranan yläpuolella olevalla kukkulalla. Kuninkaanlinna toimii Tšekin tasavallan presidentin toimipaikkana ja sen osat ovat omaperäisesti eri tyylein suunniteltu. Linna on maailman laajin muinainen linnakompleksi, ja sen keskeltä nousee Pyhän Vituksen katedraali, jonka valmistumiseen meni 600 vuotta. Vituksen katedraalissa voi nousta lähes sata metriä korkeaan kellotorniin, jonka huipulta pääsee ihailemaan kaupungin kattoja. Linnan edustalla oleva Hradčanyn kaupunginosa on rauhallinen ja tunnelmallinen, ja se sijaitsee vain kävelymatkan päässä suosituimmilta nähtävyyksiltä. Porvaristalot koristivat aluetta alunperin, mutta ne tuhoutuivat vuoden 1541 tulipalossa, minkä jälkeen linnan ympärille rakennettiin aatelispalatseja ja luostareita, joista monet toimivat nykypäivänä museoina. Alueen kupeesta löytyy tunnelmallinen kadunpätkä Nový Svět, eli Uusi maailma. Uuden maailman talot rakennettiin 1500-luvun lopussa linnan palvelijoiden, taiteilijoiden ja tiedemiesten asuinnoiksi. Kadulla kävellessä voi huomata, kuinka erilainen se on verrattuna sitä ympäröivien muhkeiden palatsien valtakuntaan. Iki-ihana Praha mahdollistaa kaupunkiloman ystävien kanssa tai romanttiset matkat yhdessä rakkaan kanssa. Hradčanyn alue tarjoaa mitä tunnelmallisimmat ruokapaikat joen rannassa ja alueelta löytyy myös erittäin hienoja, kaupungin parhaina pidettyjä ravintoloita. Mahtavan paikallisen tunnelman, nähtävyyksien ja ravintoloiden lisäksi alueen putiikkeja kierrellessä kannattaa pitää silmällä uniikkeja taideteoksia ja käsitöitä. Hektisen kaupunkiloman ohessa rauhaa etsivien kannattaa majoittua kyseisellä alueella.

Kaupunkiloma historian ja tuhansien tarinoiden keskellä

Praha on oikea matkakohde sinulle, jos haluat uppoutua kulttuurin lumoihin.

Värikäs ja romanttinen, Euroopan sydämessä sijaitseva Praha on täynnä kuvauksellisen kauniita rakennuksia.

Kohteeseen voi matkustaa milloin tahansa, sillä kaupunki lumoaa matkailijat vuodenajasta riippumatta! Torit ja markkinat ovat täynnä tunnelmaa ja ehdottomasti vierailemisen arvoisia. Etenkin maan parhaina tunnetut joulutorit, jotka valtaavat kaupungin marraskuun puolessavälissä ja jatkuvat aina loppiaiseen saakka. Useista eri joulumarkkinoista suurimmat järjestetään vanhassakaupungissa ja Venceslauksen aukiolla. Nauti markkinoilla perinteisiä tšekkiläisiä herkkuja, joihin kuuluu muun muassa erilaiset lihat, klobása-makkarat ja leivonnaiset. Herkkujen lisäksi myyjäisistä kannattaa ostella perinteisiä käsitöitä kotiinviemisiksi.

Vanhankaupungin aukiolta on hyvä aloittaa nähtävyyksiin tutustuminen, sillä se on koko kaupungin historiallinen keskipiste. Aukion laidalla sijaitsee raatihuone, jonka torniin on rakennettu astronominen kello. Kello on alkuperäisin myöhäiskeskiajalta ja se on Prahan toiseksi kuuluisin nähtävyys. Taidokkaasti valmistettu kello muistuttaa jokaista kaupungissa vierailevaa sen maagisesta tunnelmasta. Koko vanhakaupunki, eli Staré Mesto, kuuluu UNESCOn maailmanperintölistalle ja alue on kuin entisajan Keski-Eurooppa pienoiskoossa. Lukuisat nähtävyydet ja hotellit Prahassa löydät tältä alueelta. Vanhakaupunki huokuu goottilaistyylistä synkkyyttä ja barokinajan värikästä loistokkuutta. Kaduilla on valtava valikoima ravintoloita, jotka sopivat jokaisen lomabudjettiin. Aitoa tšekkiläistä ruokaa kannattaa ehdottomasti kokeilla – suussa sulavat erilaiset lihat ja kermaiset kastikkeet ovat pehmeän makuisia. Hinta-laatusuhde on parhaimmillaan ravintoloissa, jotka ovat myös paikallisten suosiossa! Vanhassakaupungissa kannattaa suunnata tekemään ostoksia Havelska-torikadulle, Celetna-kadulle sekä muiden sivukatujen liikkeisiin. Uniikeista liikkeistä löytyy ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia tuotteita jokaiselle. Vanhankaupungin kupeessa sijaitsee Prahan entinen juutalaiskaupunginosa Josefov, joka tunnetaan nykyisin ravintola-alueena, jota ympäröi korkeatasoiset merkkiliikkeet. Alkuperäisen ulkomuodon muututtua alue on kuitenkin onnistunut säilyttämään sen tunnelman ja se muistuttaa siellä vierailevia juutalaisten oloista. Ensimmäiset juutalaiset muuttivat alueelle 1200-luvulla, ja 1800-luvun lopulla aluetta alettiin purkamaan sen uudelleenrakentamista varten. Uudelleenrakentamisesta jäljelle jäivät kuitenkin osa historiallisista rakennuksista, kuten synagogat, hautausmaa ja museoksi muutettu entinen kaupungintalo, jotka kaikki kuuluvat nykyään kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin.

Vanhakaupunki ja sen lähialueet ovat keskeinen paikka majoittua, sillä siellä sijaitsee paljon hotelleja ja ostosmahdollisuuksia. Mikäli haluaa kuitenkin päästä lähemmäs paikallista elämää, kannattaa majoitus valita rauhallisemmista kaupunginosista. Nové Město, eli uusi kaupunki, tunnetaan alueena, jossa pääsee tutustumaan paikalliseen elämäntyyliin. Alueella sijaitsee myös kohuttu hotelli, joka on avattu maailman kuuluisimpaan modernin arkkitehtuurin maamerkkiin, Tanssivaan taloon. Kaartuva rakennus on valmistettu suurimmaksi osaksi lasista ja verrattuna sen ympärillä olevaan arkkitehtuuriin, se erottuu katukuvasta keräämällä suurimman osan matkailijoiden katseista. Nové Město tarjoaa hotelleja ja paikallisten suosimia ravintoloita ja baareja, jotka sijoittuvat laajalle alueelle. Kohteessa kulkeminen paikasta toiseen onnistuu vaivattomasti, sillä kaupungissa on hyvä ja kattava julkinen liikenne. Jokaisella kaupunginosalla on oma tunnelmansa ja viehätysvoimansa. Löydä suosikkipaikkasi seuraavalla matkallasi!

Täydellinen lomakohde jokaiselle

Lumipeitteiset tornit ja lumoavat linnat huokuvat satumaista tunnelmaa.

Historiallisen Tšekin pääkaupungin kaupunkikuva edustaa useampaa tyylisuuntausta ja sen monipuolinen ilme viehättää aina vuodesta toiseen.

Katukuvaa ihaillessa ympärillä näkee goottilaisia katedraaleja, barokkisia palatseja ja moderneja lasirakennuksia, mutta kaupungin historiallinen ympäristö tarjoaa muutakin kuin kauniita rakennuksia ja tunnelmallisia katuja. Monipuolisen kaupunkikohteen siitä tekee sen loistavat ostosmahdollisuudet, joita kannattaa suunnata tekemään Václavské náměstí -aukiolle ja sen ohi kulkevalle Na příkopě -kävelykadulle. Uniikkeja ja suloisia tuotteita kannattaa etsiä Václavské náměstín vieressä olevalta Havelskán torikadulta ja vanhankaupungin pikkuputiikeista. Laajan kulttuuritarjonnan ansiosta loman aikana voi nähdä tanssi- ja teatterinäytöksiä, sekä musiikkiesityksiä ympäri vuoden. Kävele pitkin Husova-katua mahtipontiselle Kaarlensillalle, joka on yksi kaupungin hienoimmista nähtävyyksistä. Vltava-joen ylle kaartuva kuuluisa silta yhdistää länsirannalla sijaitsevan Malá Stranan ja Prahan linna-alueen sen vanhaankaupunkiin. Nykyään silta on pyhitetty vain kävelijöille, mutta ennen siellä kulki liikennettä aina hevoskärryistä rautiovaunuihin. Kaarlensillan patsaat viehättävät kauneudellaan, eikä ihme, että ne ovat ikuistettu lähes jokaisen matkailijan valokuviin. Useimmat sillan patsaista ovat kuitenkin jäljennöksiä alkuperäisistä, sillä vuosisatojen saatossa tapahtuneet tulvat ja sääolosuhteet rapauttivat alkuperäiset patsaat ja ne siirrettiin sisälle turvaan. Alkuperäisiä patsaita pääsee ihailemaan museoissa, jotka toimivat patsaiden turvapaikkana. Suosittelemme vierailemaan Kaarlensillalla yöllä tai varhain aamulla – paikka on silloin tunnelmallisimmillaan sen rauhallisuuden vuoksi.

Tutustu kaupungin eri alueisiin

Upea ympäristö ja kauniit nähtävyydet kruunaavat Prahan matkat.

Tuntuuko, että olet nähnyt jo suurimman osan suosituimmista nähtävyyksistä?

Hyppää rautiovaunun kyytiin ja suuntaa Žižkovin edulliseen ja eläväiseen kaupunginosaan, joka on varsinkin opiskelijoiden ja taiteilijoiden suosiossa oleva alue. Vieraile kuuluisalla televisiotornilla, joka on kaupungin korkein rakennus, rentoudu Riegrovy Sady -puistossa ja kävele Vltava-joen rannalla. Kesäisin aurinko paistaa pitkälle iltaan saakka ja joen ranta hurmaa kauneudellaan! Olitpa sitten herkkusuu, oluen ystävä, himoshoppaaja tai kulttuurin suurkuluttaja, Praha on täydellinen lomakohde jokaiselle! Täydellisen loman ja hotellit Prahassa löydät vaivattomasti TravelBirdin kautta. Sisäpiirin vinkeillä hotellin löytäminen on helppoa, sillä kaupungissa niitä on runsaasti ja hienoimpia hotelleja lukuun ottamatta hinnat ovat edullisempia kuin Läntisen Euroopan pääkaupungeissa. Majoitus kohteessa kannattaa valita Staré Mestosta tai mahdollisimman läheltä sitä, kuten Nové Městosta tai Malá Stranasta, Vltava-joen toiselta puolelta. Keskellä kaikkea oleva vanha keskusta on vilkas ja eläväinen alue. Sen ulkopuolella pääsee kuitenkin tuntemaan parhaiten aidon tšekkiläisen elämäntyylin. Yksi ydinkeskustan ulkopuolinen kaupunginosa on Smíchov, joka kannattaa ottaa huomioon varsinkin kiireisimpinä matkustusaikoina Prahassa vieraillessa. Ilmapiiri alueella on erityisen rauhallinen, rentouttava ja aito. Etenkin täällä kannattaa tutustua tšekkiläisen oluen tuotantoon. Syö, juo ja nauti paikallisesta tunnelmasta!

Kaupunkiloma historian ja tuhansien tarinoiden keskellä on vain kahden tunnin lentomatkan päässä Suomesta, joten matkalle on helppo lähteä myös ainoastaan viikonlopuksi. Lomasta Prahassa voi nauttia tšekkiläisiä herkkuja maistellen ja upeita vanhankaupungin rakennuksia ihastellen. Vieraile Loretan luostarissa ja museossa, tutustuen entisten munkkien asumuksiin ja niiden kiehtovaan historiaan. Kulje pitkin Kaarlensiltaa, näe 600 vuotta vanha astronominen kello, vieraile Prahan Josefovin juutalaiskorttelissa – kaupungin must see -lista on loputon! Varaa seuraava kaupunkiloma ja hotellit Prahassa sisältäen romantiikkaa ja hauskanpitoa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen