5 tarjousta

Hotellit Budapest

Lähde unohtumattomalle TravelBird-lomalle kylpylöiden ja historian keskelle! Upeat hotellit Budapestissä odottavat uteliaita matkailijoita.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
5 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Budapest on nautiskelijan paratiisi, jossa yhdistyy luonnonkauniit puistot ja upea arkkitehtuuri.

Kaunis Budapest on Unkarin pääkaupunki ja se sijaitsee maan pohjoisosassa, Tonavan rannalla. Budapestissä on 1,7 miljoonaa asukasta ja se on väkiluvultaan Euroopan seitsemänneksi suurin kaupunki.

Budapest on tunnettu sen kauniista arkkitehtuurista ja kylpylöistä. Kaupungin läpi virtaava Tonava jakaa sen kahteen osaan, vehreään Budaan ja moderniin eläväiseen Pestiin. Kiehtova matkakohde tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia tutustua mitä mielenkiintoisimpiin museoihin ja nähtävyyksiin. Iki-ihana Budapest on jokaisen matkailijan kestosuosikki ja siellä vierailee vuosittain noin 3 miljoonaa matkailijaa. Lähes 2 miljoonan asukkaan kaupunki elää aamusta yöhön – loma Budapestissä tulee varmasti olemaan unohtumaton!

Unkarin valloittava pääkaupunki on maan suosituin matkailukohde ja sitä pidetään myös yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Budapestistä löytyy useita UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvia kohteita, kuten Budan linna, Tonavan suisto, Andrássy út -bulevardi historiallisine ympäristöineen sekä Sankareiden aukio. UNESCOn maailmanperintöluettoon kuuluvien kohteiden lisäksi kaupungissa on muitakin lukuisia historiallisia nähtävyyksiä. Vuonna 2016 Budapest oli yksi inspiroivimmista kaupungeista ja erityisesti romantiikassa sitä pidettiin innostavana, joten romanttiset matkat yhdessä rakkaasi kanssa sopivat täydellisesti kaupunkilomalle Budapestiin! Kiehtovimmat lomavinkit ja hotellit Budapestissä löydät TravelBirdin kautta.

Kaupunki hurmaa erityisellä tunnelmallaan

Buda vai Pest?

Haluaisitko rentoutua iltaisin rauhallisen linna-alueen kupeessa vai keskustan eläväisessä hulinassa?

Budapestin hotellitarjonta on monipuolista ja sieltä löytyy sekä yksinkertaisia ja edullisia majoitusvaihtoehtoja että mahtipontisia luksushotelleja. Jokaisessa kaupunginosassa on oma tunnelmansa, joten valitse juuri sinulle sopivat hotellit Budapestistä. Pest on maantieteellisesti tasainen, mutta muuten alue tunnetaan vilkkaampana ja eläväisempänä kuin kaupungin länsipuoli. Pestin alueelta löydät kaupungin vilkkaimman kadun, Váci utcan, joka täyttyy matkailijoista vuoden jokaisena päivänä. Váci utcan läheisyydessä sijaitsee muun muassa Unkarin kaunis parlamenttitalo ja Fovám tér -aukion suuri kauppahalli. Kadulla on hyvät ostosmahdollisuudet sekä sieltä löytyy lukuisia ravintoloita ja kahviloita. Pestin puolella sijaitseva kaupunginosa Józsefváros on täynnä paikallista elämää ja siellä kannattaa vierailla palatseihin rakennetuissa museoissa. Józsefváros on monipuolinen alue nähtävyyksineen, ravintoloineen ja ostosmahdollisuuksineen. Tällä alueella majoittuessa pääset liikkumaan helposti paikasta toiseen kaupungin kattavan julkisen liikenneyhteyden ansiosta.

Buda on vähemmin asutettu ja enemmän mäkinen kaupunginosa, joka viehättää matkailijoita sen nähtävyyksillä. Jos haluat majoittua Budan alueella, Gellértinvuoren ja Linnavuoren ympäristö ovat viihtyisiä paikkoja. Budan alueella kannattaa kiivetä ylös Gellértinvuorelle ihailemaan kaupungin maisemia 140 metrin korkeudesta. Vierailemisen arvoisia paikkoja alueella on myös Linnavuori, joka on yksi Budapestin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Linnavuorella pääsee ihailemaan barokkityylisiä ja keskiaikaisia rakennuksia ja sen eteläpään maisemaa hallitsee Budan linna. Budan linna on yksin Unkarin symboleista ja sen pitkä historia on peräisin sen tuhoutumisesta ja uudelleen rakentamisesta. Linna tuhoutui viimeksi toisessa maailmansodassa ja sen vanhimmat osat ovat 1200-luvulta. Nykyään linnassa toimii Unkarin kansalliskirjasto, galleria sekä Budapestin historian museo, jossa pääsee tutustumaan sen kiehtovaan 2000 vuotta vanhaan historiaan. Palatsien ympäristössä järjestetään erilaisia tapahtumia ja juhlia, kuten jokavuotiset pääsiäis- ja viinifestivaalit.

Majoituitpa sitten Budan tai Pestin puolella, Budapestissä et ole kaukana kulttuurikohteista, sillä niitä on lähes joka paikassa! Elämää täynnä olevasta kaupungista löydät aina uusia helmiä ja elämyksiä.

Löydä kaupungin parhaat palat

Puistoja, museoita ja markkinoita.

Tunnelmallisessa Budapestissä päivä vierähtää tutustumalla sen eri alueisiin ja rentoutumalla sen viihtyisissä puistoissa.

Pestin puoleen tutustuessa suuntaa päiväkävelylle Kaupunginpuistoon, jonka laidalla sijaitsee majesteettista arkkitehtuuria tarjoava Sankarien aukio, eli Hősök tere. Kaupunginpuisto on yksi Budapestin suurimpia puistoja, mutta siitä huolimatta siellä pääsee rentoutumaan niin kuin lomalla kuuluukin! Myös kaupungin museo- ja taidegalleriatarjonta on kattava, joten valinnanvaraa löytyy monipuolisesti jokaiseen makuun. Suurin osa museoista sijaitsee upeissa rakennuksissa, jotka ovat jo itsessään näkemisen arvoisia. Lukuisat museot sijoittuvat kätevästi keskustan katujen tuntumaan, Linnavuoren alueelle, Hősök tere -aukiolle ja Andrássy út -bulevardin varrelle. Suuntaa Terror Háza -museoon, joka kertoo kahdesta Unkaria 1900-luvulla koetelleesta totalitarismin kaudesta. Tiesitkö, että museorakennus toimi aikoinaan salaisen poliisin päämajana Unkarin ollessa sekä natsien liittolainen että kommunistisen puolueen vallassa ollessa? Museo käsittelee Unkarin historian pimeimpien ajanjaksojen historiaa, joka kaikesta synkkyydestään huolimatta kiinnostaa lukuisia matkailijoita.

Budapestin nähtävyydet odottavat vain lyhyen lentomatkan päässä koti-Suomesta ja lomalle voi lähteä joko viikonlopuksi tai koko viikoksi, sillä kaupunkiloma Budapestissä sopii jokaiseen tarkoitukseen. Budapest on yksi niistä lomakohteista, jossa on nähtävää ja koettavaa kaikkina vuodenaikoina. Monien matkailijoiden mielestä kaupunki on kuitenkin parhaimmillaan keväisin ja syksyisin. Budapest on yksi aurinkoisimmista kaupungeista Keski-Euroopassa ja sen kesäkausi on huomattavasti pidempi ja kuumempi kuin Suomessa. Kaupungin suurimmat markkinat ovat rakennettu sisälle kauppahalliin. Suurin ja monipuolisin kauppahalli on Nagycsarnok, jonka kolmesta eri kerroksesta löydät tuoreita hedelmiä, lihoja, kaloja, perinteisiä unkarilaisia herkkuja sekä erilaisia matkamuistoja kotiinviemisiksi. Kauppahalli huokuu paikallista unkarilaista tunnelmaa ja siellä vieraillessa ymmärrät varmasti miksi Budapest on listattu yhdeksi maailman vieraanvaraisimmista kaupungeista. Syö, juo ja nauti paikallisesta tunnelmasta. Budapestissä tunnet helposti olosi kotoisaksi!

Tonavan rannan helmi

Rentoudu kylpylässä ja nauti perinteinen illallinen Unkarin sykkivässä sydämessä.

Budapest on tunnettu sen upeista kylpylöistään ja sitä pidetäänkin virallisena kylpyläkaupunkina. Kaupungin lukuisat kylpylät tekevät siitä erityisen rentouttavan lomakohteen. Tiesitkö, että ne ovat elämäntapa paikallisille, kuten sauna suomalaisille? Kaupungilla kiertelyn jälkeen on ihana päästä rentouttamaan väsyneitä jalkoja lukuisiin kuumiin sisä- ja ulkovesialtaisiin. Kylpylät sijaitsevat laajalla alueella, joten jos haluat varmistaa herääväsi erityisen läheltä niitä, valitse hotellit Budapestistä esimerkiksi Gellértinvuoren juurella sijaitsevasta hotellista, jonka yhteydessä on kaunis jugendhenkinen Gellértin kylpylä, joka sisältää lukuisia erilaisia altaita, saunoja ja erikseen varattavia hemmotteluhoitoja. Sankarien aukiolla vierailemisen, Kaupunginpuistoon tutustumisen ja kylpylässä oleskelemisen voi yhdistää kätevästi yhteen lomapäivään. Kylpylöitä löytyy ympäri kaupunkia, mutta eniten erilaisia altaita ja saunoja löytyy Széchenyin kylpylästä, joka on yksi Euroopan suurimpia termaalikylpylöitä ja Budapestin ehdoton helmi. Mikäli olet jo käynyt Szénchenyinissä, kokeile esimerkiksi historiallista Rudasin kylpylää, jonka sauna- ja allasosastot pitävät huolen, että palaat lomaltasi rentoutuneena ja onnellisena. Kypylät ovat avoinna ympäri vuoden, joten myös talvipakkasilla kokemus on höyryävän lämmin!

Budapest tarjoaa matkailijoille monipuolisia ruokaelämyksiä sen lukuisissa ravintoloissa. Erityisesti matkailijoiden suosimia ravintoloita löytyy Budan linna-alueella, Belváros- ja Lipótváros-kaupunginosissa Pestissä, suuren kauppahallin ja parlamenttitalon välisellä alueella ja Andrássy út -bulevardin varrella sekä sen lähimaastossa. Loman aikana kannattaa tutustua ehdottomasti paikalliseen unkarilaiseen ruokaan ja suunnata paikallisten suosimiin ravintoloihin, jotka löytyvät parhaiten Batthyány tér -metroaseman ympäristöstä. Unkarilainen ruoka on usein maustettua ja maailmalla tutuksi se on tullut erityisesti gulassin ja erilaisten paprikalla maustettujen aterioiden ansiosta. Perinteiseen unkarilaiseen ateriaan kuuluvat yleensä täyteläiset lihapitoiset muhennokset ja kastikkeet, tuhdit keitot ja herkulliset jälkiruoat, joihin kuuluu muun muassa esterházy-leivonnaiset ja struudit. Gulassi on perinteinen unkarilainen ruoka, joka koostuu sipulista, perunasta ja lihasta. Maan viinit ovat myös tunnettuja ja ainakin kuuluisaa jälkiruokaviiniä Tokaji Aszúa kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ruoka-annosten hinnat ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa, joten halutessa ruokaelämyksiin voi panostaa ja selvitä silti pienellä matkabudjetilla. Unkarin ja suomen kielien sukulaisuudesta huolimatta, ilman unkarin kielen taitoa eivät suomalaiset ymmärrä kielestä paljoakaan – onneksi kuitenkin ravintoloiden ruokalistat löytyvät englanniksi!

Budapestin matkat hurmaavat sinut myös upeilla vanhoilla silloilla, kuten Tonavan ylittävillä Széchenyin ketjusillalla, Margitin sillalla sekä Vapaudensillalla. Upeilta nähtävyyksiltä toisille kiertelemisen lisäksi voit rentoutua Kaupunginpuistossa ihaillen Vajdahunyadin linnaa, tuntien matkakohteen ainutlaatuisen tunnelman. Budapest tarjoaa matkailijoille herkullisia ruokia, mielenkiintoista historiaa sekä mahdollisuuden nauttia suurkaupungin sykkeestä ja rentouttavista kylpylöistä. Kiipeä lukuisille eri näköalapaikoille ihailemaan kaupunkia kattojen yli, tepastele pitkin historiallisia katuja ja nauti paikallisesta tunnelmasta. Käy ostoksilla, kävele Tonavan varrella ja nauti lomastasi. ​Hotellit Budapestissä ​takaavat, että rentoudut ja nukut hyvin lomallasi. Kaupungissa riittää tekemistä ja näkemistä runsaasti. Budapest kuvastaa unkarilaista elämänmenoa – vilkas ja hilpeä kaupunki ei nuku koskaan. Voisiko lomalta enempää toivoa?

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen