1 tarjous

Hotellit Barcelona

Lähde TravelBird-lomalle Espanjan auringon alle! Turkoosin Välimeren rannat ja ​hotellit Barcelonassa ​odottavat juuri sinua.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Kaipaatko irtiottoa arjesta? Hurmaavan kauneuden, sykkivän kaupunkielämän sekä loputtoman tekemisen ja näkemisen vuoksi Barcelona on paikka, johon tulet varmasti ihastumaan.

Barcelona on Katalonian pääkaupunki, joka sijaitsee Koillis-Espanjassa.

Espanjan toiseksi suurin kaupunki on elämää täynnä oleva matkakohde, jossa yhdistyy kätevästi kaupunki- ja rantaloma. Barcelonassa vallitsee tyypillinen Välimeren ilmasto, jossa talvet ovat leutoja ja kesät lämpimän aurinkoisia. Ei siis mikään ihme, että kaupunki houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden. Suuntaa kävelylle vilkkaan La Ramblan molemmille puolille. Leveiden pääkatujen lisäksi kaupungissa on paljon pieniä kujia, joita jaksaa kävellä tuntikausia, mihin tahansa aikaan päivästä. Katujen varret täyttyvät loistavista ravintoloista, pubeista ja putiikeista sekä kaupungin rakennukset ja asuintalot ovat toinen toistaan upeampia. Ja mikä parasta, ne eivät lopu koskaan! Eniten lomastasi Barcelonassa saat irti kiertelemällä puistoja, aukioita, satamaa ja kävelykatuja sekä ihastellen suihkulähteitä ja vanhoja rakennuksia. Varaa jalkaan hyvät kävelykengät ja omista päivä kävelylle ja rakennusten ihailulle.

Barcelonassa on paljon goottilaista ja modernia tyyliä edustavaa arkkitehtuuria. Katalonialaisen modernismin syntymiseen ja kehittymiseen ovat vaikuttaneet useat arkkitehdit, mutta tärkeimpänä heistä pidetään ​Antoni Gaudía. Kaupungin tunnetuin maamerkki on Gaudín suunnittelema Sagrada Família -kirkko, joka kuuluu ​UNESCOn maailmanperintölistalle. Gaudí omisti elämänsä viimeiset vuodet tälle projektille ja siitä kehittyi taiteilijalle niin tärkeä, että hän jopa asui rakennustyömaalla. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1882, mutta vielä yli 200 vuoden jälkeenkin ne ovat kesken​. Sagrada Família on ehdoton vierailupaikka ja suosionsa ansiosta siellä vierailee vuosittain yli 3 miljoonaa matkailijaa. TravelBird suosittelee varaamaan pääsylipun kirkkoon hyvissä ajoin, näin loma-aikaa säästyy myös muiden nähtävyyksien tutkimiseen! Kaupungin oman hoviarkkitehdin, Antoni Gaudín muutkin lukuisat mestariteokset ovat varmasti jokaisen kaupungissa vierailevan must see -listalla. Taiteilijan tunnetuimmat rakennukset ovat muodostuneet Barcelonan symboleiksi, sillä ne ovat omaperäisellä tavallaan henkeäsalpaavan kauniita. Olipa kyse rakennuksista tai paikallisesta elämästä, on Barcelonassa niin paljon kaikkea, ettei tiedä mihin katsoisi tai mihin menisi seuraavaksi. TravelBirdin lomavinkeillä tutustut kaupungin parhaimpiin paloihin. Kuuletko jo, miten turkoosin Välimeren hiekkaiset rannat ja mahtavat hotellit​ Barcelonassa ​kutsuvat nimeäsi?

Barcelona on suosittu matkailukaupunki

Majoitu keskeisellä sijainnilla Barcelonan tunnetuimpien nähtävyyksien lähettyvillä.

Barcelona on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista ja tunnettuna matkailukaupunkina sieltä löytyy lukuisia eri hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja.

Hotellit Barcelonassa sijoittuvat laajalle alueelle, mutta kyseisessä kaupungissa se ei haittaa, sillä siellä on helppo liikkua paikasta toiseen. Hyödynnä kaupungin julkista liikennettä tai hyppää taksin kyytiin, sillä se on huomattavasti koti-Suomea edullisempaa! Voit majoittua kuuluisassa goottilaistyylisessä vanhassakaupungissa, Barri Gòticissa, tai Barcelonetan rannan tuntumassa. Barceloneta tunnetaan vanhana kalastajien alueena, ja sen kapeat labyrinttimaiset kadut johtavat sinut syömään mahtaviin kalaravintoloihin. Rantakatu täyttyy lomailijoista päivisin ja kesäisin hiekkarannalla voi rentoutua nauttien paikallista katalonialaista sangriaa. Barri Gòticin tunnelmalliset ja mutkittelevat kadut levittäytyvät Plaça de Catalunya -aukiolta kohti rantaa. Alueella kannattaa vierailla goottilaistyylisessä katedraalissa, kaupungintalolla ja vanhassa juutalaisessa korttelissa. Barcelonan ydinkeskusta on lähellä Plaça de Catalunyaa, La Rambla -bulevardia ja Barri Gòticia, joihin useimmat matkailijat haluavat tutustua matkansa aikana. La Rambla on yksi Barcelonan suosituimmista kaduista ja sen tunnelma viehättää niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Kadun yksi ehdoton vierailupaikka on La Boqueria -kauppahalli, joka on yksi Euroopan suurimmista ruokatoreista. Tori tarjoaa kaikkea mahdollista, kuten tuoreita lihoja, kaloja ja hedelmiä. Kauppahalliin kannattaa astua rohkeasti sisälle, sillä siellä hedelmien hinnat voivat olla jopa edullisempia kuin ovella. Katutaiteilijat ja ihmispatsaat ovat mitä ilmeisin näky tunnelmallisella La Ramblalla. Jos luulet ihmispatsasta aidoksi patsaaksi, älä huoli, et varmasti ole ainut, jolle on käynyt näin! Suuntaa La Ramblaa pitkin kohti rantaa, ihaile auringonlaskua satamassa ja valitse illallispaikka alueen lukuisista ravintoloista.

Oletko nähnyt jo suurimman osan suosituimmista nähtävyyksistä? Hyppää tunnelmallisen naapuruston sykkeeseen ja anna sen yllättää sinut aina uudestaan ja uudestaan. Rennon boheemi Gràcian alue on satumainen kaupunginosa, jossa pääsee erittäin lähelle katalonialaista elämäntyyliä. Gràcian eläväiset aukiot ja kapeat kadut heräävät eloon iltaisin, hehkuen aitoa paikallista tunnelmaa. Rennolta asuinalueelta löytyy jokaiselle jotakin ja siellä viihtyy niin lapsiperheet, opiskelijat kuin taiteilijatkin. Maistele tapaksia yhdessä Gràcian tunnelmallisissa tavernoissa ja tee ostoksia asuinalueen suloisissa pikkuputiikeissa. Jos La Ramblan, El Ravalin ja Plaça de Catalunyan vilkkaus alkaa riittää, rauhaa hakevien kannattaa yöpyä hiukan kauempana keskustan vilkkaimmilta kaduilta, La Riberassa, joka on Barri Gòticin naapurikaupunginosa, tai hieman kauempana sisämaassa sijaitsevassa Eixamplen kaupunginosassa, jonne on helppo kävellä Plaça de Catalunyalta.

Barcelona yläilmoista

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa päivä kuin kiivetä kaupungin suosituimman kukkulan päälle?

Gaudín suunnittelema Park Güell -puisto sijaitsee korkean kukkulan päällä, Gràcian kaupunginosassa, ja se on yksi suosituimmista käyntikohteista kaupungissa.

Puistoa ympäröi kivimuuri, jossa on seitsemän sisäänkäyntiä. Kukkulalta avautuva näköala on henkeäsalpaavan kaunis ja sieltä näkee koko Barcelonan ylitse. Puiston suuresta suosiosta johtuen siellä vierailee tuhansia matkailijoita päivittäin. Mikäli kaipaat rauhallisempia paikkoja, kaupungista löytyy useita eri kukkuloita päiväretkiä varten. Maisemien näkeminen lintuperspektiivistä on upea kokemus. Yksi Barcelonan parhaimmista näkymistä avautuu yli 500 metrin korkeudesta, jyrkästi nousevalta Tibidabo-vuorelta, josta pääsee ihailemaan kaupunkia yläilmoista kuin karttaa katselemalla. Huipulla sijaitsee yksi maailman vanhimmista huvipuistoista, jossa kannattaa kokeilla maailmanpyörää ja vuoristorataa. Huvipuisto viehättää retroudellaan ja upeat maisemat kruunaavat paikan. TravelBird suosittelee vierailemaan myös Montjuïc-kukkulalla, jonka huipulla näköalat ovat huikeat ja ehdottomasti sinne kiipeämisen arvoiset! Vaihtoehtoisesti kaupungin maisemista yläilmoissa voi nauttia matkustamalla kukkulalle köysiradalla. Montjuïcin huipulle kulkee kaksi erilaista köysiratahissiä, jotka aloittavat kulkemisen aamulla ja lopettavat auringonlaskun aikaan. Kaupungin toinen köysiratahissi kukkulalle kulkee sataman läheisyydessä sijaitsevalta pysäkiltä, aivan rantaviivan läheisyydestä. Köysirata rakennettiin vuoden 1929 maailmannäyttelyä varten, mutta sitä ei saatu rakennettua ajoissa, joten se valmistui pari vuotta suunniteltua myöhemmin.

Kaupunki täynnä kulttuuria ja rantoja

On olemassa muutamia paikkoja, jotka osaavat yllättää sinut aina uudelleen ja uudelleen – yksi näistä on ehdottomasti Barcelona.

Elämää sykkivä ​Katalonian​ pääkaupunki ei tule koskaan lopettamaan matkailijoiden hurmaamista, sillä jokaisen kulman takaa löytyy aina uusia helmiä ja elämyksiä.

Barcelona tarjoaa kaikkea vaikuttavasta kulttuurista ja tunnelmallisista kujista erinomaisiin tapas-ravintoloihin ja kiehtovaan arkkitehtuuriin. Lista Barcelonan must see -kohteista on monien kilometrien pituinen, sillä se tarjoaa lukemattomasti tekemistä ja näkemistä jokaiseen makuun. Ei hätää, jos et ehdi tehdä kaikkea ensimmäistä kertaa kohteessa vieraillessa, sillä Barcelonaan on helppo matkustaa aina uudelleen. Katalonian pääkaupungin monipuolisuuden vuoksi ​hotellit Barcelonassa​ sijaitsevat keskeisesti keskustan sykkeessä, mutta myös sopivan kaukana sen hälinästä. Kaupungin vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti se, että siellä yhdistyy sekä ranta- että kaupunkiloma. Mikäli et siis tiedä kumman valitset, kannattaa kokeilla Barcelonaa. Matkakohteen suosituin ranta on Barcelonetan ranta, joka täyttyy kesäisin auringonpalvojista, mutta muinakin vuodenaikoina siellä on virkistävää kävellä ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta. Rantojen varsilla on tunnelmallisia rantakuppiloita ja surffiliikkeitä – nauti siis lasi paikallista sangriaa tai vuokraa SUP-lauta ja lähde melomaan aaltoja vasten!

Mikäli kaipaat loman aikana pois kaupungin hälinästä, suuntaa junalla noin 30 kilometrin päähän Barcelonasta, Sitgesin kilometrien pituisten hiekkarantojen äärelle. Viihtyisässä rantakaupungissa rentoutuen voit unohtaa nähtävyyksiltä seuraaville juoksemisen. Pikkukaupunki vetää puoleensa erityisesti juhlivia lomalaisia, mutta siellä viihtyvät kuitenkin myös lapsiperheet sekä lomailijat jotka kaipaavat pientä irtiottoa suurkaupungin hälinästä. Sitges on erinomainen kohde yhdistettäväksi Barcelonan lomaan ja siellä voi viipyä myös pitempään. Kaupungin kompaktista keskustasta johtuen kaikki nähtävyydet ja putiikit ovat kätevästi kävelyetäisyyden päässä. Nauti leppoisasta katalonialaisesta rantaelämästä lukuisissa rantaravintoloissa, tee päiväretki Garrafin luonnonpuistoon ja rentoudu patikoinnin jälkeen nukkumalla päiväunet palmun alla.

Barcelona tarjoaa matkailijoille herkullista katalonialaista ruokaa, punaisena lasissa hehkuvaa sangriaa sekä mahdollisuuden nauttia suurkaupungin sykkeestä ja rentouttavista rantapäivistä. Kiipeä lukuisille eri näköalapaikoille ihailemaan kaupunkia kattojen yli, tepastele pitkin La Ramblaa ja nauti paikallisesta tunnelmasta. Käy ostoksilla, kävele Barcelonetan rannalla ja nauti raikkaasta merituulesta sekä aaltojen kohinasta. Syö tapaksia ja paellaa kaupungin mainioissa ravintoloissa. ​Hotellit Barcelonassa ​takaavat, että rentoudut ja nukut hyvin lomallasi. Kaupungissa riittää tekemistä ja näkemistä runsaasti. Barcelona kuvastaa katalonialaista elämänmenoa – vilkas ja hilpeä kaupunki ei nuku koskaan. Voisiko lomalta enempää toivoa?

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen