1 tarjous

Hongkong-matkat

Hongkong-matkat yhdistelevät länsimaista ja itämaista kulttuuria, ja TravelBird-lomat harvoin suuntautuvat yhtä mielenkiintoiseen kohteeseen.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Hongkong on Kiinan erityishallintoalue, joka kuitenkin autonomisesti hallitsee kaikkea muuta paitsi ulko- ja turvallisuuspolitiikkaansa. Kiinalaisten vaikutteiden lisäksi maassa näkyy vahvasti yhä tänä päivänä historia Britannian kruununsiirtomaana.

Hongkong on todella mielenkiintoinen matkakohde. Toisaalta se on noin 7 miljoonan asukkaan asuttama metropoli, mutta toisaalta luonnon läheisyys on onnistuttu säilyttämään kunnioitettavalla tavalla. Hongkong on vahvasti aasialainen kaupunki, mutta kuitenkin länsimaalaisuus on läsnä historian ansiosta. Hongkong saattaa tästä syystä muistuttaa sinua toisesta aasialaisesta kaupungista, nimittäin Singaporesta. Myös Singapore-matkat vievät kaupunkiin, jonka on sanottu olevan portti lännen ja idän välillä. Hongkongista puhuttaessa tarkoitetaan yleensä sen pääsaarta, mutta itse asiassa erityishallintoalue koostuu noin 250 saaresta. TravelBird-loma Hongkongiin vie matkakohteeseen, jossa luonnon lisäksi myös matkailijasta pidetään erinomaista huolta. Hongkong on liikematkailijoiden suosiossa eikä ihme, sillä se on neljänä vuonna peräkkäin äänestetty muun muassa maailman parhaimmaksi business-kaupungiksi. Se on myös valittu maailman parhaaksi kohteeksi vapaa-ajan matkoille, ja pelkästään vuonna 2012 Hongkongin matkailuviranomaiset pokkasivat yli 25 palkintoa ja kunnianosoitusta kansainväliseltä medialta ja matkailutoimialalta. Hongkong on siis todistetusti poikkeuksellisen hyvä matkakohde, jota ei kannata jättää väliin! Myös Aasian kiertomatkan aikana kannattaa jättää aikaa Hongkongiin tutustumiselle.

Hongkong on yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista. Voisi siis kuvitella, että väenpaljous tuntuisi valtavana ihmisvilinänä kaikkialla, ja etenkin julkisessa liikenteessä. Näin ei kuitenkaan yllättäen ole. Hongkong-matkat nimittäin osoittavat, kuinka uskomattoman tehokas paikallinen julkisen liikenteen järjestelmä on. Hongkongissa on helppo liikkua niin junalla, metrolla, linja-autolla kuin saarten välillä seilaavilla lautoillakin. Hongkongissa lähes 90 % matkoista kuljetaankin julkisella liikenteellä, ja esimerkiksi metrot kulkevat tilastojen mukaan lähes 100-prosenttisesti aikataulussa. Hongkongissa kannattaa kiinnittää huomiota erikoisiin rautiovaunuihin, sillä ne ovat kaikki kaksikerroksisia. Kiinan matkat ovat saattaneet totuttaa sinut normaaliin oikeanpuoleiseen liikenteeseen. Hongkongin liikenne kulkee kuitenkin hieman yllättäen Kiinasta poiketen vastakkaisella puolella tietä, mutta vasemmanpuoleinen liikenne on peruja brittien vallan ajalta.

Hongkong on aasialaisten taistelulajien koti, ja sen suosituimmat ja tunnetuimmat elokuvatkin viihdyttävät juuri taidokkailla action-kohtauksillaan. Mikäli sinulla on mahdollisuus, voitkin viihdyttää itseäsi suuntaamalla katsomaan paikallista ottelua. Elokuvamaailman taistelukohtausten pioneerit Jackie Chan ja Bruce Lee ovat molemmat kotoisin juuri Hongkongista. Mutta tiesitkö, että Bruce Lee on liikunnallisesti lahjakas myös muuten? Vuonna 1958 hän nimittäin voitti Hongkongin mestaruuden cha cha -tanssissa.

Hongkong on yhdistelmä uutta ja vanhaa

Taloudellinen menestys näkyy korkeuksiin kohoavina, moderneina pilvenpiirtäjinä. Perinteitä kunnioitetaan vanhoissa temppeleissä.

Hongkong on elämää sykkivä metropoli, joka ei koskaan nuku. New York -matkat tulevat ensimmäisenä mieleen puhuttaessa maailman metropoleista. Hongkongissa on pilvenpiirtäjiä itse asiassa jopa puolet enemmän kuin Isossa omenassa.

Vaikka siirtomaahistoria muuten saattaakin näkyä Hongkongissa yhä tänä päivänä, ei se näy juuri laisinkaan arkkitehtuurissa. Hongkong-matkat saavat sinut huomaamaan kuinka vanhat brittityyliset rakennukset on purettu pois korkeuksiin kohoavien pilvenpiirtäjien tieltä. Kaikkea vanhaa ei kaupungista suinkaan ole kuitenkaan purettu. Hongkong on tulvillaan myös rauhallisia temppelialueita, joissa voi rauhoittua hektisen suurkaupungin sykkeen keskellä. Vieraile esimerkiksi Hongkongin vanhimmassa temppelissä Man Mossa tai matkaa kauemmaksi Lantaun saarelle ihailemaan yhtä maailman suurinta istuvaa Buddha-patsasta. Tai On saarella puolestaan koet aivan erilainen Hongkongin kuin mitä suurkaupungin hektisessä keskustassa. Siellä nimittäin asuu yhä paikallisia veden päälle rakennetussa kalastajakylässä. Kylän vuosittainen lohikäärmeen muotoisista paraativeneistä koostuva festivaali on osa UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön luetteloa.

Koska Hongkong-matkat suuntautuvat aasialaiseen metropoliin, vilkkuvat värikkäät mainostaulut ja toinen toistaan kirkkaimmat neonvärit lähes kaikkialla. Etenkin pimeällä ne ovat aivan erityinen näky. Kaupungin valoista nautit kuitenkin parhaiten suuntaamalla iltahämärällä Victoria Harbour -satamaan. Iltaisin siellä nimittäin esitetään upea valoshow, jossa 44 rakennusta valaistaan musiikin tahtiin, ja taustalla kohoavat pilvenpiirtäjät tuikkivine valoineen luovat oman lisänsä esitykseen. Paikoitellen satamaan sinut kuljettaa historiallinen Star Ferry, jonka toiminta alkoi jo vuonna 1880. Aikoinaan matka kesti tunnin verran, mutta tehokkaat hongkongilaiset ovat onnistuneet supistamaan matkan kestoa tämän päivän kymmeneen minuuttiin. Hongkongissa kannattaa hyödyntää myös kaupungin erinomaiset shoppailumahdollisuudet, jotka vaihtelevat niin ostoskeskusten liikkeistä torien pieniin kojuihin. Etenkin Kowloonin alue Hongkongin pääsaarella on tunnettu shoppailijan paratiisina. Hongkongista tuliaiseksi itselleen voi teettää mittojen mukaan valmistetun puvun, jonka toteaa olleen kannattava ostos vielä vuosienkin päästä. Matkarahaa voit koittaa voittaa vedonlyönnin tai uhkapelaamisen avulla. Ne ovat nimittäin todella suosittuja Hongkongissa, johtuen luultavasti siitä, että Manner-Kiinassa ne ovat täysin kiellettyjä.

Luonto keskellä kaupunkia

Hongkong matkakohteena ei ole vain pilvenpiirtäjiä täynnä.

Hongkongilaiset kunnioittavat suuresti feng shuita, joka pyrkii luomaan ympäristön, joka edesauttaa ihmisen hyvinvointia. Ei siis ole ihme, että vaikka Hongkong on moderni metropoli, on sen pinta-alasta silti lähes 50 prosenttia aitoa luontoa.

Paikalliset uskovat jo Hongkongin sijainnilla metsien peittämien vuorten ja sinisen meren välissä olevan tärkeä vaikutus fengshuihin, sillä siellä energian virtaus on voimakkaampi kuin muualla. Jopa kaupungin arkkitehtuurissa on otettu huomioon feng shuin opit, ja esimerkiksi paikallinen pankki HSBC on rakennettu pylväiden päälle, jotta energian vapaa virtaus olisi taattu. Hongkongin nähtävyydet koostuvat kuitenkin pilvenpiirtäjien lisäksi kauniista luontokohteista. Kaikkein tunnetuin lienee Victoria Peakin vuori, joka kohoaa yli 500 metrin korkeuteen. Se on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja sinne suunnattuasi ymmärrät kyllä miksi. Victoria Peakilta on häikäisevän kauniit näkymät yli koko Hongkongin ja sen läheisten saarten. Myös iltahämärässä näky on unohtumaton, kun kaupungin tuhannet valot loistavat ympäröivää tummuutta vasten. Mieleenpainuvat muistot tarjoaa vuorelta aukeavan maiseman lisäksi jo sinne matkustaminen. Perille sinut nimittäin kuljettaa raitiovaunu, joka taittaa matkan vuoren rinnettä ylöspäin uskomattoman jyrkässä kulmassa. Raitiovaunun raiteet otettiin käyttöön jo vuonna 1888, ja ne ovatkin yhdet maailman vanhimmista.

Hongkongin pääsaaren ulkopuolelle matkaaminen vie sinut aivan toisenlaiseen Hongkongiin. Koska kaupunki koostuu useista saarista, tuovat Hongkong-matkat ulottuvillesi myös rantaloman. Esimerkiksi Repulse Bayn saaren poukamassa sijaitsee valkoista hiekkaa varpaidesi alle tarjoileva kaunis uimaranta. Vuoristoisen ympäristönsä ansiosta Hongkong soveltuu loistavasti myös vaelluksesta innostuneille matkailijoille. Reittejä on useita, ja voitkin valita sen pituuden juuri oman kuntosi mukaan. On virkistävää hengittää puhdasta ilmaa metsän keskellä hektisen kaupunkiloman lomassa. Vieraile ehdottomasti myös Hong Kong Global Geopark -puistossa, joka sijaitsee vain tunnin linja-automatkan päässä Hongkongin kaupungin keskustasta. Sen aaltoilevat kiviset rinteet eroavat täysin missään muualla näkemistäsi merestä nousevista kallioista.

Ruokamatkalla idän ja lännen yhdistävässä Hongkongissa

Kansainvälisyys ja eri kulttuurien piirteiden sekoitus ulottuu luonnollisesti myös lautaselle.

Tiesitkö, että kantoniksi nimi Hongkong tarkoittaa tuoksujen satamaa? Yhden selityksen mukaan tällä viitataan sataman veden makeaan makuun tai tehtaista lähtöisin oleviin suitsukkeisiin.

Meidän mielessämme on kuitenkin toinen selitys: Hongkong on loistavan ruoan kehto, ja tuoksut voisivat viitata paikallisen keittiön ruokahalun herättäviin aromeihin. Kaikkein tunnetuin Hongkongin maailmalle lahjoittama ruoka ovat höyryssä valmistetut dim sum -nyytit, jotka voivat sisältää esimerkiksi katkarapu-, liha- tai kasvistäytettä. Niiden nimi tarkoittaa kirjaimellisesti sydämen koskettamista, ja ne todella ovat koskettaneet tuhansia ja taas tuhansia matkailijoita herkullisuudellaan. Dim sumit ovatkin yksi aasialaisen keittiön rakastetuimmista nautinnoista. Ne tarjoillaan perinteisesti pienissä koreissa, ja ruokajuomana nautitaan teetä. Erityiset dim sum -kestit viittaavat jo nimellään teen ja taikinanyyttien yhteyteen. Yum cha -nimitys näet tarkoittaa nimenomaisesti teen juontia. Hongkongilaiset rakastavat dim sumeja niin paljon, että nauttivat niitä jopa aamiaiseksi. Paikoitellen nyyttejä tarjoavat ravintolat avaavatkin ovensa jo viiden aikaan aamulla. Myös teenjuonti on aasialaiseen tapaan todella tärkeässä asemassa. Sitä juodaan jopa kolminkertaisesti maailman keskimääräiseen teenkulutukseen verrattuna.

Koska Hongkong koostuu saarista, ovat merenelävät tärkeässä roolissa paikallisessa ruokakulttuurissa. Kiinalainen ja muut aasialaiset keittiöt ovat luonnollisesti kaikkein suosituimpia Hongkongissa, mutta kansainvälisyytensä ansiosta paikallisessa ruokakulttuurissa on paljon ulkomaalaisiakin piirteitä. Tekipä sinun mieli sitten italialaista tai intialaista ruokaa, löydät varmasti etsimäsi. Eräs kaikkein tunnetuin länsimaisesta keittiöstä muistuttava jälkiruoka on egg tart eli suomalaisittain munatorttu. Lieneekö annos peräisin ajalta Iso-Britannian vallan aikaan? Niin tai näin, hongkongilaiset rakastavat sitä, ja Hongkong-matkat saavat luultavasti myös sinut rakastamaan sitä! Hongkongista löydät ravintoloita pilvenpiirtäjien huipuilta, ja fine dining -elämykset vakuuttavat vaativankin ruokaharrastajan. Tiesitkö muuten, että Hongkongissa sijaitsee maailman kaikista Michelin-ravintoloista edullisin? Se on myös yksi kaupungeista, joissa on väkilukuun suhteutettuna eniten ravintoloita ja kahviloita maailmassa. Yhtä henkeä kohden ravintoloita on jopa 600. Ainakaan siis tarjonnan ei pitäisi loppua kesken. Tämän ja länsimaisen kulttuurin vaikutukset huomioon ottaen ei ole ihme, että myös pienet katukojut ja pikaruokaravintolat menestyvät Hongkongissa. Etenkin Mongkokin alueella on suosittu katukojujen keskittymä. Hongkongissa kaikki tuntuu olevan mahdollista, ja niin myös jopa naimisiin meneminen McDonalds-ravintolassa. Hääpakettiin kuuluu pienen pienistä ilmapalloista valmistettujen sormusten ja hääpuvun lisäksi tietysti myös pikaruokaravintolan valmistamat ruoat.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen