Hiihtoloma

Hiihtoloma tulee – oletko valmis? Lähde piristävälle TravelBird-matkalle rentoutumaan kuumalle hiekalle tai laskettelemaan aurinkoisille rinteille!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
0 tarjous
Hiihtoloma sijoittuu talven ja kevään rajamaille, kun on vielä pimeää ja kylmää, mutta on jo toivoa tulevasta valoisammasta ajasta: helmikuun pakkaset eivät vielä hellitä, eikä maaliskuun aurinko ole vielä sulattanut lumia.

Aamun voi aloittaa joko raaputtamalla jäät auton ikkunasta tai sitten suuntaamalla altaalle ottamaan aurinkoa. Onneksi on hiihtoloma, jolloin voi muutamaksi päiväksi irtaantua kylmyydestä sekä pimeydestä ja siirtyä lämpimään paratiisiin. Vaikka paratiisihetket kestävät vain muutaman päivän, niiden aikana voi kokea triplasti kokemuksia verrattuna tavalliseen arkeen. Onnellisesti vietetyt päivät voimaannuttavat matkailijaa ja auttavat jaksamaan vielä pitkään loman jälkeenkin.

Toisinaan heinä- ja elokuussa lämmöstä hohtavat kohteet ovat sateisia talvikuukausina, siksi on hyvä tarkistaa, minne lähtee hiihtolomalla. Gran Canaria, Lanzarote, Teneriffa ja Fuerteventura ovat aina hyviä vaihtoehtoja talvilomakohteeksi. Nämä ikuisen kevään saaret ovatkin hyviä pakopaikkoja kylmyydestä mihin aikaan vuodesta tahansa. Kaukolomalle lähtijät löytävät täydellisen talvilomakohteen Kaakkois-Aasiasta, esimerkiksi Thaimaasta. Thaimaan sateet hellittävät paikallisten kesäkuukausien aikana, eli helmi- ja huhtikuun välillä, jolloin onkin paras aika maan tutkimiseen. Kuubassakin sateeton kausi sijoittuu marraskuun ja huhtikuun välille, jolloin lämpötila vaihtelee 21 ja 29 celsiusasteen välillä.

Jos haluaa takuuvarmasti lämpöä ja jopa hellettä, kannattaa lähteä Dubaihin. Kymmenet pilvenpiirtäjät, lämpimät rannat ja suuret ostoskeskukset takaavat runsaasti kokemista ja näkemistä lomalle. Upea Marokko on myös valmis vastaanottamaan vierailijoita ympäri vuoden. Suurimmassa osassa maasta on kuiva ilmasto ympäri vuoden. Rannikkoalueilla satelee marraskuusta maaliskuuhun, mutta esimerkiksi Agadirissa lämpötila ja ilmasto pysyttelee samanlaisena ympäri vuoden. Talvikuukaudet ovat loistavia Marokon sisämaan kaupunkien tutkimiseen, sillä silloin on viileämpää, eikä kuumuus tunnu yhtä voimakkaalta kuin kesäkuukausina.

Kun on päättänyt, mihin matkustaa, ainoaksi hoidettavaksi asiaksi jää vain matkalaukun pakkaaminen! Talviloma odottaa.

Luminen hiihtoloma

Sukset jalkaan ja menoksi!

Auringossa hohtavat valkoiset rinteet kirkastavat mieltä ja piristävät pimeyden keskellä.

Talviurheilun harrastajien täydellinen hiihtoloma koostuu tietenkin hiihtämisestä ja laskettelusta, eikä auringonpaistekaan haittaa yhtään! Talviurheilun ohessa voi kokeilla jotain uuttakin, esimerkiksi Dolomiittien Alta Badia -urheilukeskuksessa hiihtämisen ohessa voi myös osallistua viininmaisteluun. Matkailijat saavat maistella paikallisia viinejä useamman kerran hiihtoreitillään. Italialaisten viinien lisäksi hiihtoretken voi kruunata herkullisella illallisella, sillä onhan kyseessä ansaittu hiihtoloma.

Hiihtämisen lisäksi talvisissa maisemissa liikkumisesta voi nauttia monella muulla tavalla. Islannin upeita maisemia voi nähdä maan pääkaupungissa, Reykjavikissa. Matkailijat voivat lähteä kävelyretkelle tuhkavuorten, mustahiekkaisten rantojen ja tulivuorten läpi. Reitti kulkee Sólheimajökullin jäätikölle, jossa voi tutkiskella railoja ja ihastella jäisiä kukkuloita. Antoisan kävelyn kruunaa perinteinen islantilainen illallinen Skógarfossin vesiputouksella, minkä jälkeen voi vielä bongailla upeita revontulia pohjoisella taivaalla.

Lumikenkäily voi olla piristävä vaihtoehto hiihtämiselle ja laskettelulle. Monilla vuoristoseuduilla on pitkä lumikenkäilyperinne, ja Italian Dolomiiteiltä on jopa löydetty maailman vanhin lumikenkä, jonka uskotaan olevan peräisin 3700-luvulta eaa. Näissä lumisissa maisemissa on ilo kävellä tänäkin päivänä. Urheat retkeilijät saavat kokea vanhan ajan hitaan matkustamisen tunnelman ja tepastella UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvissa maisemissa useamman tunnin ajan. Dolomiitteja voi myös ihailla kuumailmapalloista! Matkailija voi kokea ikimuistoisen maisema-ajelun linnun lennon korkeudella: kiviset huiput, lumiset niityt ja valkeat metsät ovat unohtumaton näky, jota ei ensimmäisenä ajattelisi, kun puhutaan Italiasta. Kuumailmapallofestivaalille voi osallistua joka vuoden tammikuussa italialaisessa Toblachin kunnassa, joka sijaitsee lähellä Itävallan rajaa. Pikkuruisessa Toblachissa asuu noin 5 000 henkilöä ja suurin osa heistä puhuu saksaa. Valmistaudu tervehtimään paikallisia saksalaisella tervehdyksellä “Hallo!” ja hyvästelemään italialaiseen tapaan “Addio!”.

Kanariansaarten suojaan

Lanzarote, Gran Canaria, Teneriffa vai Fuerteventura? Valinta on sinun!

Talviaurinkoa ei tarvitse hakea maailman toiselta puolelta, sillä Kanariansaarille pääsee muutamassa tunnissa.

Kanariansaaret ovat loistava paikka rannalla makoiluun, mutta saarilla voi tehdä paljon muutakin. Jos haluaa kokeilla surffausta, voi suunnata Fuerteventuran tuulisille rannoille ja kokeilla surffauskursseja. Maisemabongailijat taas ilahtuvat vulkaanisista maisemista esimerkiksi Lanzaroten Timanfayan kansallispuistossa, joka on syntynyt tulivuoren purkauksesta. Lisäksi pääsaarilta voi helposti lähteä tutkimaan pienempiä saaria, joissa on vähemmän turisteja. Kaikille seitsemälle saarelle pääsee sekä ilma- että meriteitse.

Kivinen ja kallioinen El Hierro on näkemisen arvoinen paikka – aikoinaan saaren mereen päättyvää kalliota pidettiin maailman päätepisteenä ja vanhoissa kartoissa voikin nähdä merkinnän siitä, että tämän pisteen jälkeen voi löytää lohikäärmeitä. El Hierrolle on helppo päästä lentämällä Teneriffalta. Lentomatkan aikana voi nähdä mitä lumoavimpia La Gomeran maisemia: saaren keskiosa on vehreän kasvuston peitossa ja reunat ovat paljasta kalliota. La Gomeralle on helppoa päästä lentokoneella tai veneellä, mutta harvempi matkailija käy vaeltamassa tällä hiljaisella saarella.

Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas jää monilta matkailijoilta näkemättä rantaloman aikana. Las Palmas on suuri ja eläväinen kaupunki, jonka pohjoispuolelta löytyy rantalomailijan paratiisi ja eteläpuolelta kaupunkilomailijoiden matkakohde. Matkalla pohjoisesta etelään tai toisinpäin kannattaa tutustua Ciudad Jardin -puutarhakaupunginosaan, joka hurmaa talojensa erilaisilla arkkitehtuurityyleillä sekä upeilla vesistöillään, joita reunustavat saaren monet ominaiskasvit. Las Palmasin eteläosassa sijaitsee vanhakaupunki Vegueta, jossa voi tutustua saaren ja kaupungin historiaan. Nähtävyyksien katselun lisäksi on mukavaa istuskella kahviloissa ja katsella aukioita sekä kortteleita, jotka ovat olleet täynnä elämää jo Kolumbuksen löytöretkien aikana. Tänä päivänä kadut elävöityvät etenkin iltaisin, kun matkailijat ja paikalliset täyttävät terassit ja ravintolat sekä lähtevät iltakävelylle. Mikä olisikaan mukavampi hiihtoloma kuin rentouttava nautiskelu lämpimän saaren syleilyssä.

Lentomatka aurinkoon

Pitkä odotus palkitaan ihanilla elämyksillä. Talviloma odottaa!

Muutamankin tunnin lentomatka voi olla rasittava, mutta väsymys kaikkoaa, kun matkailija näkee häntä tervehtivän sinisen taivaan ja kirkkaan auringon.

Lentomatkaan voi varautua useammalla tavalla. Mukaan kannattaa ottaa ainakin puhallettava niskatyyny, ellei halua kärsiä kipeästä niskasta ensimmäisenä lomapäivänä. Tyyny on pieni ja kätevä, ja sitä saattaa tarvita muuallakin kuin lentokoneessa, varsinkin jos matkustaa pitempiä matkoja lomakohteessa. Niskatyynyn kaveriksi kannattaa ottaa mukaan silmämaski, joka auttaa nukahtamaan missä valaistuksessa tahansa. Visuaalisen melun lisäksi monesti lentokoneessa saattaa kokea häiritseväksi äänekkäät matkailijat. Tähän vaivaan auttaa korvatulpat, tai jos sellaiset tuntuvat epämiellyttäviltä, aina voi ottaa mukaan vastamelukuulokkeet, jotka kumoavat ulkoiset äänilähteet ja mahdollistavat vaikkapa oman musiikin kuuntelun.

Kosteat puhdistusliinat pelastavat monesta tilanteesta. Lentokoneen penkkiriveistä ei ole kovin kätevää poistua, joten on mukavaa, kun puhdistusapua saa omasta käsilaukustaan. Liinoilla voi pyyhkiä kätensä, pöytänsä ja vaikkapa ikkunansa, jos niin haluaa. Liinoja voi ja on myös suositeltavaa käyttää myös lentomatkan jälkeen.

Lentomatkalle kannattaa pukeutua mukaviin vaatteisiin kylmän ja kuuman varalta. Perinteinen kerrospukeutuminen on aina hyvä valinta, sillä vaatekappaleita voi aina riisua tai vaihtoehtoisesti laittaa päälle tarpeen vaatiessa. Lämpimät sukat on aina hyvä ottaa mukaan, sillä onhan paljon mukavampaa oleskella ilman kenkiä lennon aikana. Sukat myös pitävät jalat lämpiminä loman aikana, kun hämärä laskeutuu paratiisin ylle.

Jos lento kestää enemmän kuin neljä tuntia, ehdottomasti kannattaa nousta penkiltä ja kävellä jonkin verran, sillä meidän kehoamme ei ole suunniteltu pelkästään istumaan. Kannattaa jaloitella ja venytellä, kuitenkin häiritsemättä kanssamatkustajia ja lentokoneen henkilökuntaa. Yleisen hyvinvoinnin säilyttämiseksi lentoa edeltävänä päivänä kannattaa juoda tarpeeksi vettä sekä olla juomatta alkoholia. Alkoholi, kahvi ja virvoitusjuomat voivat aiheuttaa nestehukkaa, joka ei olisi hyvä lisä lentomatkan aikana.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen