Häämatkat

Häämatkat ovat monelle tuoreelle avioparille pitkään odotettu hengähdyshetki häiden suunnittelun ja häähuuman jälkeen. TravelBird vie rakastavaisia lemmenlomille ympäri maailmaa.

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
11 tarjousta
Hääjuhlan jälkeen tuoretta avioparia odottaa vielä yksi hemmotteluhetki ennen arkeen paluuta. Häiden jälkeinen lemmenloma onkin täydellinen alku solmitulle avioliitolle.

Unelmien häiden suunnittelu on mieluisaa, mutta usein myös stressaavaa. Häiden aiheuttaman stressin ja jännityksen jälkeen onkin ihana ottaa tauko rutiineista ja lähteä rakkaan kanssa kaksistaan rentouttavalle lomalle. Häämatkat rantaparatiisiin tai luonnon keskelle takaavat hyvän alun juuri alkaneelle avioliitolle. Olitpa sitten matkustelua rakastava tai kotona parhaiten viihtyvä, häämatka on ainutlaatuinen matka, jonka muistot lämmittävät mieltä vielä vuosikymmentenkin jälkeen.

Rantaparatiisi vai kaupunkikohde?

Häämatkakohteen suunnitteluun kannattaa panostaa, ja eri vaihtoehtojen läpikäyntiin kannattaa käyttää aikaa. Odotukset kuherruskuukaudelta ovat usein suuret, ja hyvä etukäteistyö takaa sen, että odotukset kohtaavat todellisuuden.

Häämatkakohteeksi kannattaa valita sellainen kohde, joka tyydyttää molempien toiveet ja odotukset lemmenlomalta.

Toinen kumppaneista voi toivoa aktiivista lemmenlomaa, kun taas toinen saattaa toivoa vain rentoa ympäristöä, jossa kaiken energian voi antaa uudelle kumppanille. Jos kohteesta on hankaluuksia päästä yhteisymmärrykseen, kannattaa tehdä kompromissi ja jakaa häämatkalla vietetty aika kahteen eri kohteeseen. Esimerkiksi viikko kaupunkikohteessa ja toinen viikko rantalomalla voi olla hyvä vaihtoehto tyydyttämään molempien odotukset häämatkalta. Tämä onnistuu helposti yhden maan rajojen sisäpuolella, kuten Italiassa, Espanjassa tai Kreikassa.

Kesähäiden jälkeen rantalomalle pääse lyhyellä lennolla Euroopan sisällä. Jos häämatkan ajankohdaksi sattuu talvikausi, niin rantalomaa kaipaavien täytyy suunnata hieman Eurooppaa pidemmälle. Esimerkiksi Karibian saaret ovat suosittuja häämatkakohteita erityisesti talvikaudella. Aruba, Kuuba, Mauritius, Thaimaa ja Havaiji häikäisevät kokeneemmankin matkustajan, ja ovat siksi suosittuja kaukohäämatkakohteita. Kaupunkikohteet, kuten rakkauden kaupunki Pariisi, ikuinen kaupunki Rooma, karnevaalien ja kanaalien Venetsia sekä miljoonakaupunki New York, ovat myös häämatkalaisten ikisuosikkeja. Luksusristeilyt Karibialla tai Välimerellä ovat myös erityisen suosittuja häämatkalaisten kesken. Risteilyt miellyttävät monia, sillä yhdellä reissulla pääsee tutustumaan moneen eri merenrantakaupunkiin ja risteilijältä itseltään löytyy täydelliset puitteet romanttiseen matkaan.

Unelmien häämatkat

Häämatkan, aivan niin kuin hääjuhlankin, kuuluu kuvastaa pariskuntaa. Miksette siis suunnittelisi juuri teidän näköisen häämatkan?

Rakastatteko pyöräilyä, unelmoitteko salsatanssin oppimisesta tai haluaisitteko syventyä joogaan? Jos tuoreella avioparilla on yhteinen harrastus tai intohimo, kannattaa sen integroimista häämatkaan harkita.

Jos rakastavaisia yhdistää yhteinen kiinnostuksen kohde, on häämatka oiva tilaisuus syventyä omiin kiinnostuksen aiheisiin romanttisten hetkien ohella. Pyöräilymatkalle voi lähteä vaikka Ahvenanmaalle, Baltiaan tai Etelä-Euroopan lämpimiin maihin. Kuubaan, Kolumbiaan, Puerto Ricoon tai Dominikaaniseen tasavaltaan kannattaa puolestaan lähteä tutustumaan latinalaisten tanssien saloihin. Intia on täydellinen kohde jos pariskunta haluaa syventyä joogaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ranskaan, Italiaan tai Espanjaan kannattaa sen sijaan lähteä, jos pariskuntaa yhdistää rakkaus ruokaan ja viiniin. Jos pariskunta viihtyy paremmin luonnon keskellä kuin hemmotteluhoidoissa all inclusive -hotellissa, niin perinteiset luksushäämatkat kannattaa unohtaa ja lähteä luonnonkauniiseen kohteeseen viettämään laatuaikaa parille sopivalla tavalla. Häämatkat ovatkin oiva tilaisuus vahvistaa yhteistä sidosta ja luoda unohtumattomia muistoja ennen arkeen paluuta. Häämatkan suunnittelemisessa oikeastaan vain mielikuvitus on rajana, eikä pariskunnan kannata tyytyä muiden tuoreiden avioparien suosimiin kohteisiin, jos ne eivät tunnu mieluisilta.

Hemmottelua rakkaan kanssa

Häämatkaan kuuluu pieni luksus ja erityiskohtelu. Häämatkalla kannattaa siis unohtaa turha nöyristely ja nauttia häämatkan romanttisuudesta täysin rinnoin.

Jos elämässään panostaa vain kerran luksuslomaan, kannattaa se tehdä häämatkalla!

Avioliiton solmiminen on elämän suurimpia ja iloisimpia tapahtumia. Häämatka on hääjuhlien lisäksi avioliiton satamaan saapumisen juhlistamista, johon usein liittyvät suuret odotukset. Vaikka normaalisti matkaa taittaisi pienellä budjetilla, ei häämatkalla kannata pihistellä liikaa. Häämatkat ovat ainutlaatuisia, usein vain kerran elämässä tehtäviä matkoja, joista kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Häämatka onkin oiva tilaisuus nauttia esimerkiksi all inclusive -majoituksesta, osallistua aktiviteetteihin tai päivämatkoille, joille ei normaalisti raskisi osallistua. Häämatkalla on lupa ottaa hemmotteluhoitoja kylpylässä, yhteishierontoja rannalla ja nauttia samppanjasta illallisella. Häämatkan muistot pysyvät mielessä lopun elämää ja hyviin muistoihin palaaminen lähentää paria arkeen palaamisen jälkeen. Häämatkaa voikin ajatella pariskunnan lahjana toisilleen ja palkintona hääjuhlan järjestämisestä. Jos lompakon pohjalla kuitenkin kilistelee häämatkan jälkeen enää vain muutama kolikko, voi häämatkabudjettia kerryttää esimerkiksi häämatkatilin avaamisella. Näin häävieraat voivat laittaa pienen rahasumman tilille häälahjan muodossa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen