4 tarjousta

Gdanskin matkat

Tervetuloa Puolan rannikon helmeen! Monipuoliset Gdanskin matkat sopivat jokaiselle, sillä kaupungissa riittää nähtävää. Miltä kuulostaisi TravelBird-loma Gdanskissa?
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
4 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Viime vuosien aikana Gdanskin matkat ovat nostaneet päätään suomalaisten keskuudessa. Puolan kuudenneksi suurin kaupunki on nimittäin kiehtova matkakohde ja lyhyen matkustuksen päässä!

Kun puhutaan Puolasta, tulevat Varsovan matkat yleensä poikkeuksetta ensimmäisenä mieleen. Puolan kolmoiskaupungin sydän, tunnelmallinen Gdansk, on kuitenkin myös suosittu matkakohde ympäri vuoden. Kompaktissa kaupungissa on vaivatonta lomailla, sillä lähes kaikki Gdanskin nähtävyydet ja palvelut ovat kävelyetäisyyden päässä. Kaupungissa on myös erinomaiset raitiovaunuverkostot, joten liikkuminen kauniin keskustan ulkopuolellakin taittuu vaivattomasti. Keskustan ulkopuolella ovat esimerkiksi kaikki alueen suuret ostoskeskukset. Matkailijoita vetää puoleensa erityisesti Gdanskin ainutlaatuinen hansakaupungin tunnelma, näyttävän värikäs arkkitehtuuri ja lumoava vanhakaupunki. Gdansk muodostaa Sopotin ja Gdynian kanssa kiehtovan kolmoiskaupungin, mutta Gdansk on kohteista suosituin. Matkailija voi kuitenkin käydä päiväseltään vierailulla naapurikohteissa, sillä ne ovat ihan toistensa kyljessä.

Ihanat Gdansk matkat sopivat jokaiselle, sillä kohteessa voi lomailla vuodenajasta riippumatta. Kesä on kuitenkin vuodenajoista parhain, sillä silloin lämpötila on paljon korkeampi kuin muulloin. Vaikka Gdanskista löytyy myös upeat hiekkarannat, pidetään sitä silti enemmän kaupunkilomakohteena. Matkat Gdanskiin ovatkin kysyttyjä suomalaisten keskuudessa, sillä matkailija voi vaivattomasti lentää kohteeseen suorilla lennoilla joko Helsingistä tai Turusta. Matka Turusta Gdanskiin kestää noin puolitoista tuntia ja Helsingistä noin kaksi tuntia. Vaivattomuuden ansiosta perheiden ja kaveriporukoiden lisäksi myös seniorimatkat suuntautuvat usein Gdanskiin. Gdanskiin voi toki matkata myös omin päin, jos on seikkailullisella mielellä. Yhdistä reissuusi vaikkapa Ruotsin matkat, sillä lautta kuljettaa sinut Itämeren yli Ruotsista Gdanskiin. Suhteellisen lähellä sijaitsee myös esimerkiksi Vilna. Jos siis haluat viettää lomasi kierrellen Euroopassa, tee Gdanskin jälkeen Vilnan matka ja jatka siitä yhä itäisempään Eurooppaan.

Gdanskin nähtävyydet

Upea ympäristö ja kauniit nähtävyydet kruunaavat Gdanskin matkat.

Gdansk tarjoaa matkailijalle ainutlaatuisia nähtävyyksiä ja ikimuistoisia elämyksiä.

Gdanskin historiallinen keskusta on kaupungin nähtävyyksien kirkkain helmi. Upeaa katukuvaa värittää punatiiliset kirkot, näyttävät linnoitukset, värikkäät talot, kapeat kujat ja historialliset portit. Matkailija pääsee elämykselliselle kävelyretkelle vanhaankaupunkiin astumalla sisään kaupungin kultaisesta portista. Vanhassakaupungissa matkailija voi kävellä ohi kauniisti koristeltujen rakennusten, Gdanskin näyttävän kaupungintalon sekä suloisten putiikkien. Ainutlaatuisista kivijalkakaupoista löytää mitä hienompia käsitöitä ja paikallisia tuotteita, kuten eri muodoissa myytävää meripihkaa ja hopeakoruja. Vanhankaupungin tunnelmalliset kujat tarjoavat myös ihania ravintoloita ja kahviloita, joten herkkusuille riittäää Gdanskista vaihtoehtoja. Vanhankaupungin vetonaula on kuitenkin Mariankirkko, joka on maailman suurin tiilinen kirkko. Kirkko viehättää ennen kaikkea valtavalla koollaan mutta myös näyttävällä kellollaan ja upeilla torneillaan. Matkailija voi kiivetä yhteen torneista, jonka huipulla eteen avautuvat upeat näkymät Gdanskin horisonttiin.

Gdanskissa meripihkasta kiinnostuneille mielenkiintoinen vierailukohde on kaupungin meripihkamuseo eli Muzeum Bursztynu. Museossa matkailija voi ihailla meripihkasta valmistettuja esineitä, joiden sisällä on toisinaan erilaisia hyönteisiä ja mereneläviä. Toinen kiehtova museo on Motława-joen upealla rannalla sijaitseva merenkulkumuseo Narodowe Muzeum Morskie, jota pidetään yhtenä Gdanskin hienoimmista vierailupaikoista. Merenkulkumuseossa matkailija voi tutustua esimerkiksi Stary Żuraw -nostokurkeen, Sołdek-höyrylaivaan ja Spichlerzenin vanhoihin vilja-aittoihin. Museon nähtävyydet vievät matkailijan aikamatkalle menneisyyteen, sillä monet rakennelmista muistuttavat Gdanskin historiasta.

Viehättävä Sopot on Puolan oma riviera

Gdanskin matkat vievät myös Sopotiin!

Kolmoiskaupungin tunnelmallinen rantaparatiisi Sopot on mukava vierailukohde Gdanskin matkan aikana.

Kivenheiton päässä Gdanskista sijaitsee Sopotin kaunis kaupunki, jonka rannikkoa toisinaan kutsutaan myös Puolan rivieraksi. Aikoinaan kaupunki oli Itämeren suosituimpia rantakohteita, mutta sosialismi pyyhkäisi matkailuinnon mukanaan. Nykyään Sopot kasvattaa jatkuvasti suosiotaan pitkien hiekkarantojensa ja vilkkaan yöelämänsä ansiosta. Matkailija pääsee elämysten äärelle kävellessään pitkin Sopotin neljä kilometriä pitkää valkoista rantaa. Auringonpalvonnan lisäksi kaupungissa voi tutustua mielenkiintoisiin kohteisiin ja nauttia ainutlaatuisesta tunnelmasta. Tiesitkö esimerkiksi, että Euroopan pisin puulaituri sijaitsee Sopotissa? Yli 500 metriä pitkälle laiturille pääsee kävelemään ihailemaan upeita merimaisemia.

Sopotiin pääsee vaivattomasti junalla Gdanskin Główny-päärautatieasemalta. Junamatka kestää noin 15 minuuttia, joten ihanat rantamaisemat ja avarat bulevardit ovat vain pienen odotuksen päässä. Sopotissa matkailija voi esimerkiksi nauttia ihanan lounaan tunnelmallisella aukiolla tai tehdä ostoksia laadukkaissa vaateliikkeissä. Mikäli tanssijalka vipattaa, kannattaa illalla käydä tutustumassa Sopotin vauhdikkaan yöelämän tarjontaan.

Syöminen ja juominen Gdanskissa

Ihanat ravintolat ja suloiset leipomot pitävät huolen, ettei nälkä iske matkan aikana.

Gdanskin matkat mahdollistavat tutustumisen paikallisiin herkkuihin.

Gdansk tarjoaa matkailijalle ihania makuelämyksiä. Vanhankaupungin sydämestä löytyy useita ravintoloita, joissa voi maistaa niin paikallisen keittiön aarteita kuin myös kansainvälisiä herkkuja. Puolalainen keittiö ei ole kevyin mahdollinen, joten myös Gdanskissa matkailijalla on mahdollisuus kokeilla suussasulavia mutta tuhteja ruokia. Suosittu katuherkku on juustoinen nyytti, joka syödään hillon kanssa. TravelBird suosittelee kokeilemaan erilaisia keittoja, sillä puolalaisen ruokakulttuurin tavoin keittoa ei syödä lautaselta vaan leivän sisältä. Leivästä syöminen on ennen kaikkea maukas mutta myös hauska kokemus. Ravintoloiden ruokalistoilta löytyy jokaiselle jotakin, sillä tarjolla on perinteisiä liharuokia, herkullisia mereneläviä ja kansainvälisiä ruoka-annoksia, kuten kebabia, pastaa ja pizzaa. Tyypillisiä mereneläviä ovat silli, lohi ja turska, joita esiintyy ruokalistoilla eri muodoissa, kuten grillattuna, savustettuna ja paistettuna. Matkan aikana kannattaa myös maistaa paikallista Goldwasseria, joka on kultahippujen värittämä snapsi.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen