3 tarjousta

Floridan matkat

Floridan matkat tarjoaa hyvän mahdollisuuden nauttia kaupunki- ja rantaloman parhaista puolista samalla reissulla. TravelBird matkasi Floridaan odottaa!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Floridan matkat ovat suosittuja monipuolisuutensa vuoksi. Samalla lomalla voi rentoutua rannalla, ihastua monimuotoiseen luontoon, tutustua suurkaupunkeihin ja nauttia rikkaasta ruokakulttuurista.

Florida on parhaiten tunnettu trooppisesta ilmastostaan sekä valkoisista hiekkarannoistaan. Matkailijalle Florida tarjoaa lämpöä ja aurinkoisia päiviä silmiä hivelevissä maisemissa. Tämä auringonpalvojan unelmakohde tarjoaa kuitenkin paljon nähtävää myös luontoa, kulttuuria ja ostosmahdollisuuksia kaipaaville matkustajille. Monipuolisuutensa vuoksi Floridassa viihtyvät sekä nuoret että vanhemmat ja kokemuksia riittää sekä yksin matkustaville että perheille.

Florida on yksi Yhdysvaltojen eteläisimmistä ja aurinkoisimmista osavaltijoista. Kivenheiton päässä Karibialta, Floridan kulttuuri on saanut paljon vaikutteita läheisistä Karibian maista. Tämä näkyy ihmisten monikirjavaisuutena, espanjan kielen yleisyytenä ja rikkaana ruokakulttuurina. Floridassa karibialaista tunnelmaa riittää – esimerkiksi Miamissa kuubalaiset edustavat 34 prosenttia kaupungin väestöstä. Florida houkutteleekin monia turisteja juuri kansainvälisen tunnelmansa vuoksi. Sieltä on myös helppo lähteä jatkamaan matkaa ja yhdistää lomaan vaikkapa juuri Kuuban matkat tai Meksikon matkat.

Auringon lisäksi Florida tarjoaa kulttuurista ja alueen historiasta kiinnostuneille ainutlaatuisia kokemuksia. Miamin läheisyydessä matkailijalla on mahdollisuus tutustua alueen alkuperäisasukkaiden seminole-intiaanien reservaatteihin. Alkuperäiskansan elämäntyyliin tutustumisen lisäksi reservaateilla voi nähdä alueelle tyypillisiä villieläimiä, mustia karhuja ja saukkoja. Floridan monimuotoinen luonto tekee tästä lomakohteesta monen luontomatkailijan unelmakohteen. Järvet ja suoalueet peittävät suurta osaa osavaltiosta ja luovat oivalliset olosuhteet muun muassa alligaattoreille. Näitä vaikuttavia petoja voi ihailla suositulla safariajelulla Evergladesin suoalueella. Evergladesin suoalue sijaitsee noin tunnin päässä Miamista.

Floridan matkat ovat suosittuja ympäri vuoden sillä lämpötilat eivät muutu kylmäksi talvellakaan. Tämä eteläinen kohde on suosittu matkakohde kaikille aurinkoa kaipaaville, Yhdysvaltalaisille sekä kauempaa matkustaville. Floridasta on tullut viime vuosina yhä suositumpi matkakohde eurooppalaisille, sillä moni Euroopan kaupunki, mukaan lukien Helsinki, tarjoaa suoria lentoja Floridaan. Florida on myös lähes poikkeuksetta USAn kiertomatkan yksi etapeista.

Monipuolinen auringonpalvojan paratiisi

Auringonpaisteesta Floridassa voi nauttia rannalla rentoutuen tai aalloilla surffaillen.

Floridaa ei turhaan kutsuta auringonpaisteen osavaltioksi. Tässä auringonpaisteen osavaltiossa aurinkoisia päiviä on yli kaksisataa vuodessa. Matkailija voi nauttia auringosta yhdellä Floridan lukemattomista hiekkarannoista.

Floridasta löytyy hiekkarantoja silmänkantamattomiin, jopa 2000 kilometrin pituudelta. Lämmin ilma ja merivesi takaavat kattavat ulkoilumahdollisuudet kaikenikäisille matkailijoille. Suosituimpien rantojen joukkoon kuuluvan Miami Beachin on voinut bongata monen tv-ohjeman ja elokuvan taustamaisemista. Matkailijan kannattaa lähteä katsomaan näyttäviä valkohiekkaisia rantoja myös Miamin ulkopuolelle. Yksi suosituimmista kohteista on Floridan läntisellä puolelle sijaitseva Florida Keys. Florida Keys koostuu pitkästä rivistä pieniä saaria, joissa kaunista rantaviivaa riittää loputtomiin. Florida Keysin läntisin saari Key West on erityisen suosittu, sillä se kuuluu maan aurinkoisimpiin kaupunkeihin. Onnekkaimmat matkailijat voivat jopa bongata delfiinejä Key Festin rannoilta auringonoton lomassa.

Jos auringosta haluaa nauttia aktiiviloman merkeissä, Floridan matkat tarjoavat lukuisia houkuttelevia urheilumahdollisuuksia. Floridassa on esimerkiksi enemmän golfkenttiä kuin missään muussa Pohjois-Amerikan osavaltiossa. Lämmin ilma luo otolliset olosuhteet purjelautailulle, melomiselle, SUP-lautailulle ja vesiskootteri seikkailulle. Florida on todellinen unelma kaikenikäisille vesipedoille!

Floridan parhaimmat matkakohteet

Florida lupaa matkailijoille monipuolisia kokemuksia auringossa.

Rantaloman lisäksi Florida tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa monipuolisuutta etsiville matkaajille. Miltä kuulostaisi shoppailun täyteinen aamupäivä, kierros golfia iltapäivällä ja illallinen kanavaristeilyllä paikallista viiniä siemaillen?

Travelbird suosittelee Floridaan matkaavia vierailemaan useassa eri kaupungissa. Näin matkaaja pääsee tutustumaan Floridan monipuolisuuteen parhaiten. Miami on yksi Floridan suurimmista ja tapahtumarikkaimmista kaupungeista. Kuumatunnelmainen Miami tarjoaa matkailijalla rannalla rentoutumista Miami Beachillä, shoppailumahdollisuuksia ostoskeskuksissa sekä outletmyymälöissä ja juhlimismahdollisuuksia Ocean Drivella. Innokkaimmat juhlijat voivat lähteä nauttimaan Miamin yöelämästä satamista lähteville, juhlimisille pyhitetyille veneille.

Matkat Floridaan mahdollistaa Miamin lisäksi matkaajia vierailemaan muissa suosituissa matkakohteissa. Suosittuihin kohteisiin kuuluvat muun muassa Orlando, Clearwater, Naples ja Fort Lauderdale. Orlando on erityisen suosittu lapsiperheiden keskuudessa, sillä kaupungista löytyy Walt Disney World ja Kennedy Space Centre. Floridan läntisellä puolella sijaitsevassa Naplesissa puolestaan pääsee näkemään todellista luksusta. Naplesissa on miljonäärejä asukasmäärään nähden päätä huimaava määrä ja alueen vauraus näkyy hulppeissa rakennuksissa ja merkkiautoissa. Naplesista pohjoisessa sijaitseva Clearwater on tunnettu upeista rannoistaan, tasokkaista hotelleistaan ja kattavista yöelämämahdollisuuksistaan. Miamin vieressä sijaitseva Fort Lauderdale on suosittu kanavakaupunki, jonka läheisyydestä löytyy valtavia ostoskeskuksia ja teemapuistoja. Paras tapa ihailla Fort Lauderdalen vaikuttavia maisemia on kanavaristeilyllä drinkkiä siemaillen. Fort Lauderdalen rento elämäntyyli on tarttuvaa, ja täällä vieraillessaan ymmärtää miksi monella Yhdysvaltalaisella on täällä kakkoskoti.

Monivivahteisia makuelämyksiä

Floridan matkat tarjoavat eksoottisia herkkuja kulinaristeille.

Rikas ruokakulttuuri tarjoaa Floridaan matkaaville eksoottisia makuelämyksiä. Tuoreet hedelmät ja merenelävät sekä paikallisesti tuotettu viini takaavat unohtumattomia makukokemuksia moneen makuun.

Floridan ruokakulttuuri on ainutlaatuinen muuhun Pohjois-Amerikkaan verrattuna. Osavaltion historian ja sijainnin vuoksi Floridan ruokakulttuuri on saanut paljon vaikutteita esimerkiksi eteläamerikkalaisesta ja karibialaisesta keittiöstä. Floridan keittiötä kutsutaankin “Floribialaiseksi keittiöksi”, sillä Karibian vaikutus paikalliseen ruokakulttuuriin on mittava. Erityisesti kuubalaisen keittiön eksoottiset riisiruoat ja mojitot ovat suosittuja herkkuja paikallisten sekä turistien keskuudessa. Puertoricolainen, jamaikalainen ja haitilainen keittiö ovat myös suuresti edustettuina Floridassa.

Optimaalisen rannikkosijainnin ansiosta Floridassa voi nauttia herkullisia vasta merestä nostettuja merenherkkuja. Paikallinen merenelävä tarjonta on runsasta ja merenherkkuihin keskittyneitä ravintoloita löytyy Floridasta joka kulmasta. Ravut, osterit, mahi-mahi ja suuret kotilot ovat alueelle tyypillisiä mereneläviä. Näitä herkkuja voi nauttia rantaravintoloissa.

Trooppinen ilmasto mahdollistaa monien hedelmäpuiden kukoistuksen Floridassa. Esimerkiksi kookos-, papaya- ja sitrushedelmäpuut viihtyvät Floridassa. Jos ulkona kävellessä ei satu kävelemään hedelmäpuun ohi, voi kypsänä poimittuja hedelmiä ostaa Floridan monilta ruokamarkkinoilta. TravelBird suosittelee maistamaan maailmanlaajuisesti harvinaista, mutta alueella yleistä sitrushedelmää, kumkvattia. Kumvat on todella Floridan ylpeys, sillä tälle erikoisemmalle sitrushedelmälle omistetaan jopa jokavuotiset festivaalit. Tiesitkö muuten, että maailman kuulu happaman makea herkku limettipiiras, Key lime -piirakka on Florida Keystä kotoisin!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen