Faro

Lähde TravelBird-lomalle lämpimään Portugaliin! Aurinkoinen Faro ilahduttaa matkailijoita kulttuuriaarteillaan sekä kultaisilla rannoillaan.

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
2 tarjousta
Faron piiri käsittää saman alueen kuin Algarve, eli Portugalin eteläisimmän alueen, jonka pääkaupunkina toimii Faro.

Algarve on Portugalin suosituin lomakohde matkailijoiden keskuudessa. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto leutoine ja lyhyine talvineen sekä pitkine kuumine kesineen. Syksyllä ja talvella sataa jonkin verran. Alueen keskimääräinen lämpötila vuoden ympäri on 18 celsiusastetta.

Algarve hurmaa luonnollaan joka päivä! Mikä olisi mukavampaa kuin nähdä joka päivä sinisen taivaan sekä kirkkaan valon täyttävän maiseman. Algarve on alue, josta löytyy kultaisia, kalkkivikallioiden reunustamia hiekkarantoja, jotka houkuttelevatkin monia matkailijoita juuri tähän Portugalin osaan. Monilla rannoilla on sinisen lipun luokitus. Farosta löytyy noin 200 kilometriä rantaviivaa, jossa matkailija voi tutustua moneen kiehtovaan kallioon, luolaan sekä rantaan.

Kaikkialla Algarven alueella pääsee tutustumaan Portugalin kiehtovaan historiaan ja sen salaisuuksiin. Algarvessa lomaileminen vie aikamatkalle menneisyyteen, jossa pystyy näkemään erilaisia kulttuureja sekä ihmisiä, jotka ovat asuneet yhdessä vuosisatojen ajan. Algarvesta löytyy jälkiä niin roomalaisten ja arabien kuin myös kristittyjen vallan ajoilta. Maurit pysyivät alueella 700–1200-luvulla, ja silloin aluetta kutsuttiin arabiaksi al-gharbiksi eli länneksi. Arabian vaikutteita voi nähdä edelleen kaupunkien ja kylien nimistössä. Maurit jättivät jälkensä myös arkkitehtuuriin ja monumentteihin, parvekkeiden koristeisiin sekä savupiippuihin. Maurien 1200-luvulla portugalilaiset valloittivat alueen takaisin maureilta. Pari sataa vuotta myöhemmin portugalilaiset alkoivat laajentaa reviiriään, mikä toi eloa Algarveen. Aina siitä lähtien kaupungit Lagos ja Sagres muistetaan yhteydessä Henrik Purjehtijaan sekä portugalilaisten löytöretkiin.

Algarvesta löytyy monta kulttuurikerrostumaa. Monchiquen vuoristossa eletään vuodenaikojen mukaan: syksyllä talveksi säilötään sianlihaa sekä kerätään marjoja ja kastanjapähkinöitä. Toreilla myydään oliiveja, appelsiineja sekä manteleita. Meri luo oman tunnelmansa Algarven elämään vaikuttaen ilmastoon kuin myös paikallisten tapoihin. Aina luoteen aikaan rannalla voi nähdä paikallista kävelemässä ja keräämässä simpukoita sekä erilaisia siimajalkaisia. Kalastajat taas lähtevät saalistamaan mustekaloja, kalmareita sekä sardiineja vanhojen perinteiden mukaan.

Algarvessa tuotetaan paljon erilaisia maataloustuotteita. Faron vientituotteita ovat esimerkiksi kuivatetut viikunat, mantelit, johanneksenleipä- sekä mansikkapuun hedelmät sekä korkkimateriaali. Myös appelsiinituotanto on melko tärkeä elinkeino. Faron makeat appelsiinit ovat suosittuja niin paikallisesti kuin myös maan rajojen ulkopuolella. Manteleitakin käytetään paljon paikallisten ruokien, etenkin makeisten valmistuksessa.

Faro

Faro on Algarven alueen keskus, josta löytyy ihastuttava satama, monia kivoja puistoja ja aukioita sekä historiallinen vanhakaupunki.

Farossa asuu paljon opiskelijoita, minkä vuoksi kaupungista löytyykin vilkas yöelämä sekä aktiivinen teatteritoiminta.

Faro on Portugalin eteläisin kaupunki, jossa asuu lähes 65 000 ihmistä. Kaupungin eteläpuolta reunustaa Ria Formosan luonnonpuisto ja pohjoispuolta alueen kukkulat ja laaksot. Ria Formosan luonnonpuistoa pidetään Portugalin yhtenä seitsemästä luonnonihmeistä. Puistosta löytyy upea seitsemän kilometrin pituinen ranta, jokia ja laguuneja, dyynejä, pieniä niemiä sekä saaria. Puistossa nähdään monia muuttolintuja, jotka tulevat puistoon talvehtimaan Pohjois-Euroopasta. Talvehtiviin lintuihin kuuluvat esimerkiksi flamingot, tiirat ja avosetit.

Keskiaikaisten muurien sisään rakennettu Faron ihastuttava vanhakaupunki eli Cidade Velha viehättää historiallisuudellaan. Vanhankaupungin sisäänkäynti, mahtava 1800-luvun Arco da Vila -portti toivottaa matkailijat tervetulleeksi appelsiinipuilla reunustetuille mukulakivikaduilleen. Vanhankaupungin sydämessä sijaitsee Sé-katedraali, jonka vierestä löytyy 1700-luvun aikainen piispan palatsi Paço Episcopal. Palatsin läheisyydestä löytyy arkeologian museo Museu Arqueológico, joka hurmaa niin sisällä olevilla näyttelyillään kuin myös maalauksellisella ulkomuodoillaan. Lisäksi vanhastakaupungista löytyy useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi rentoutua katsellen edessä avautuvia maisemia.

Portugalin rikas kulttuuri näkyy niin maan kielessä, arkkitehtuurissa, ruoassa sekä taiteessa. Käsitöistä Portugalissa tehdään etenkin kirjontaa, pitsitöitä, kudontaa, maalauksia, puuveistoksia, keramiikkaa sekä mosaiikkia. Kaikkia näitä töitä pääsee ihailemaan toreilla. Faron sydämessä sijaitsee tori, josta löytyy melkeinpä mitä tahansa vaatteista herkullisiin ruokiin ja käsitöihin. Faron Mercado Municipal -torilta löytyy tuoreita vihanneksia, hedelmiä, lihoja, juustoja ja paljon kaikkea muuta herkullista. Kaupungissa voi myös käydä kirpputoreilla, jotka pidetään Almancilin sekä Quelfesin kaupunginosassa.

Faron kyliä ja kaupunkeja

Tutkiskele Faron kaupunkeja ja ihastu aurinkoisiin kohteisiin ikiajoiksi.

Kiehtovat historialliset vanhatkaupungit sekä upea luonto hurmaavat matkailijat omaperäisyydellään.

Alle 10 kilometrin päässä länsirannikolta sijaitsee viehättävä Aljezur. Samannimisen joen varrella sijaitseva kylä ihastuttaa maurilaisaikaisella 900-luvun linnallaan, joka sijaitsee kylän ylle kohoavalla kukkulalla. Itäisellä puolella voi tutustua Igreja Nova -kirkkoon, joka myös sijaitsee korkealla kukkulalla. Aljezurista on helppo pääsy upeille rannoille, joilla voi ottaa aurinkoa, uida ja surffailla. Keltaisten, malvanväristen sekä vihreiden kukkaisten värittämä maaseutu tekee kylävierailusta hurmaavan.

Historiallinen Lagos on eläväinen kaupunki, joka sijaitsee Portugalin etelärannikolla. Lagosista löytyy upeita rantoja, vilkasta yöelämää sekä hurmaava maurilisaikaisten muurien sisään kätkeytyvä vanhakaupunki. Lagosista etelään sijaitsee kivinen Ponta da Piedade -niemi, josta löytyy paljon kallioita, kiehtovia luolia sekä kivisiä kaaria. Lagosista noin 20 kilometriä itään sijaitsee läntisen Algarven suurin kaupunki, Portimão. Kaupunki on aikoinaan ollut suuri kalastuksen keskus, mutta nykyään Portimão elää matkailusta. Vanha kalastussatama on muutettu ihastuttavaksi kävelykaduksi, joka vie vanhankaupungin hiljaisille aukioille. Kauempana rannalta voi tutustua houkutteleviin shoppailukatuihin, joilta löytyy myös lukuisia kahviloita, baareja sekä ravintoloita. Portimão on hyvä kohde päivämatkalle.

Algarven kulttuuria

Tule katsomaan Algarven perinteistä kulttuuria ja ihastu.

Algarve koostuu kahdesta alueesta, joista toinen on rannikkoalue ja toinen on sisämaan alue. Alueet jakautuvat maantieteellisiin seikkoihin perustuen, mutta suurimmat eroavaisuudet näkyvät kulttuurissa.

Sisämaassa on paljon paikallisia perinteitä. Esimerkiksi matkalla voi nähdä paljon pieniä tarhoja, joissa kasvatetaan niin ihastuttavia kukkia kuin myös hedelmiä ja vihanneksia. Suurilla tiloilla kasvatetaan sitruspuita, johanneksenleipäpuuta sekä korkkipuuta. Sisämaan pienten kylien elämä on perinteisesti sidoksissa kirkkokuntaan. Rannikolla taas elämänmeno on täysin erilainen, sillä siellä vallitsee kansainvälinen tunnelma, jonka muodostavat niin monet matkailijat kuin myös alueen asuinpaikakseen valinneet.

Algarven rikasta kulttuuriperimää voi nähdä kaikkialla alueella. Koristeelliset azulejo-laatat koristavat monia maurilaistyylisiä taloja, joissa on tyypillisesti pienet ikkunat sekä tasaiset katot. Taloja koristavat kauniit savupiiput, joiden koristeellisuus on aikoinaan toiminut vaurauden indikaattorina. Monet Algarven kirkot on rakennettu kuningas Emanuel I:n aikana 1400–1500-luvulla. Emanuel I sai inspiraationsa uuden maailman löytämisestä ja siksi kirkot rakennettiin suuriksi ja korkeiksi, ja niiden seinät koristeltiin merellisillä ja fantasiaolentojen teemoilla.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen