3 tarjousta

Etelä-Afrikan matkat

Villieläinten ja lumoavan luonnon keskelle vievät Etelä-Afrikan matkat ovat elämyksiä täynnä. Miltä kuulostaisi TravelBird-loma ainutlaatuisessa ympäristössä?
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Afrikan eteläkärjessä sijaitseva Etelä-Afrikan tasavalta tarjoaa matkailijalle eksoottisen luonnon, kiehtovan sekoituksen Eurooppaa ja Afrikkaa sekä unohtumattomat hetket.

Namibia-matkan sanotaan olevan täydellinen valinta matkailijalle, joka ei ole ennen vieraillut frikassa. Kuitenkin viime vuosina Namibian naapurimaan ainutlaatuiset Etelä-Afrikan matkat ovat nostaneet päätään matkailijoiden keskuudessa. Matkat Afrikan eteläiseen tähteen vievät nimittäin ainutlaatuisten kokemusten ja henkeäsalpaavien nähtävyyksien äärelle. Etelä-Afrikan matkat ovat suosittuja erityisesti maan lumoavan luonnon ansiosta — upean ympäristön ihailemisen lisäksi matkailijalla on harvinainen mahdollisuus bongata eksoottisia villieläimiä niiden alkuperäisissä oloissaan. Matkat Etelä-Afrikkaan vievät esimerkiksi tutustumaan afrikanpingviinien kiehtovaan maailmaan. Boulders Beachilla maan lounaisrannikolla sijaitsee nimittäin ranta, jossa voi vaivattomasti ihailla luonnonvaraisia pingviinejä. Afrikanpingviinin uhanalaisuudesta huolimatta Boulders Beachin ranta ja sen lähiympäristö on täynnä niin pieniä kuin myös suurempia lintuja. Alueelle on rakennettu erilaisia siltoja, joten myös pyörätuolilla voi päästä tutustumaan pingviinien elämään. Samalla annetaan pingviinien olla rauhassa.

Etelä-Afrikka tarjoaa kuitenkin myös paljon muutakin kuin koskematonta luontoa ja eksoottisia eläimiä. Matkailija voi nauttia esimerkiksi kaupunkien vilkkaasta tunnelmasta, aurinkorantojen kauneudesta sekä viinitilojen aarteista. Etelä-Afrikka on myös täydellinen kohde urheilumatkan tekoon, sillä maassa voi niin golfata, pyöräillä kuin myös vaeltaa. Näin ollen Etelä-Afrikan matkat sopivat aivan jokaiselle. Matkailijan on kuitenkin hyvä muistaa, että Etelä-Afrikassa vuodenajat ovat päinvastaiset — kun Suomessa on talvi, on Etelä-Afrikassa kesä. Ilmasto on kuitenkin matkailuun sopiva ympäri vuoden. Tästä syystä myös häämatkat Etelä-Afrikkaan ovat todella suosittuja. Loistava ilmasto, eksoottinen matkakohde ja monipuoliset nähtävyydet kun ovat usein häämatkalaisten toiveissa. Jos taas matkustat perheen kanssa ja mukana on alaikäisiä, muistathan että heidän syntymätodistuksensa on oltava mukana.

Ikimuistoisia hetkiä luonnossa

Ainutlaatuinen safari vie elämysten äärelle.

Etelä-Afrikan matkat kruunaa vierailu Krugerin kansallispuistoon. Upeita luonnonnähtävyyksiä voi kuitenkin nähdä kaikkialla.

Etelä-Afrikan upea luonto on maan yksi suurimmista vetonauloista. Erityisesti Krugerin ainutlaatuinen kansallispuisto maan koillisosassa on lähes poikkeuksetta matkailijan to do -listalla. Puistossa järjestetään suosittuja safareja, jossa matkailijalla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua Afrikan eksoottiseen eläinkantaan. Vauhdikkaan safariajelun aikana voi bongata kaikki Afrikan suurimmat eläimet, eli leijonan, leopardin, sarvikuonon, elefantin ja kafferipuhvelin. Näiden lisäksi savannia elävöittävät kirahvit, mangustit, apinat, antiloopit, kojootit, sakaalit, värikkäät linnut ja monet muut villieläimet. Seikkailulliset safarit voivat kestää päivästä pariin viikkoon. Krugerin sisällä on nimittäin 12 erilaista pääleiriä ja useita pienempiä leirejä, joissa voi viettää ikimuistoisen yön. Erityisesti suurissa leireissä tarjolla on myös ravintola, kauppa ja jopa uima-altaita. Näin ollen eksoottisen matkan aikana voi myös rentoutua auringon alla. Leireissä voi lomailla turvallisesti, sillä ne ovat aidattuja.

Luonto on kuitenkin vahvasti läsnä koko maassa. Esimerkiksi kuuluisa 200 kilometriä pitkä Garden Route on yksi maailman parhaimmista maisemareiteistä. Matka läpi lumoavan rannikon, vaihtuvien maisemien ja eksoottisten villieläinten on kokonaisuudessaan elämyksellinen kokemus. Reitin varrelle mahtuu myös mielenkiintoisia kaupunkeja, kuten Plettenberg Bay ja George. Paras tapa kokea Garden Route on vuokra-autolla, mutta matkan voi kulkea myös vaikka pyörän selässä.

Kiehtova Kapkaupunki

Etelä-Afrikan upea pääkaupunki vie upeiden maisemien ja mielenkiintoisten nähtävyyksien äärelle.

Etelä-Afrikan matkat Kapkaupunkiin tarjoavat lumoavia merimaisemia, jylhiä vuoria, historiallisia nähtävyyksiä ja pääkaupungin vauhdikasta tunnelmaa.

Kapkaupungin sanotaan olevan yksi maailman kauneimmista matkakohteista. Titteli ei tule tyhjästä, sillä kaupunkia ympäröivät syvänsininen meri ja lumoavat vuoret. Usein kaupunkivierailun kohokohta onkin jylhä Pöytävuori, joka on koko Kapkaupungin ainutlaatuinen symboli. Reilun kilometrin korkeuteen kohoava vuori on tunnettu upeana näköalapaikkana, mutta se on suosittu myös vaeltajien keskuudessa. Matkailija pääsee vuoren huipulle vaivattomasti tunnelmallisen köysiradan avulla.

Pöytävuorella vierailun lisäksi matkailijalla riittää tekemistä myös kaupungin sykkeessä. Esimerkiksi Victoria & Alfred Waterfrontin satama-alueella sijaitsee useita mielenkiintoisia kauppoja, kahviloita ja kansainvälisiä ravintoloita. Onnekkaat voivat bongata satamassa myös hylkeitä. Kokonaisuudessaan alue on kiehtova sekoitus historiaa ja nykypäivää, ja se tarjoaa matkailijalle valtavasti kiehtovia nähtävyyksiä. Alueella sijaitsee myös maailmanpyörä, jonka huipulta matkailijan eteen avautuvat erinomaiset maisemat kaupunkiin.

Etelä-Afrikan matkat vievät myös aikamatkalle menneisyyteen. Esimerkiksi vierailu Robben Islandin vankilasaarella muistuttaa maan traagisesta historiasta. Tiesitkö, että maailmankuulu presidentti Nelson Mandela istui saaren vankilassa 18 vuotta? Järjestetyn kierroksen oppaana toimii yksi saaren entisistä vangeista, joten kierros antaa erittäin todentuntuisen kuvan vankilasaaren oloista.

Pingviineistään tunnettu Boulders Beach sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Kapkaupungista. Näin ollen pieniä taapertajia voi vaivattomasti lähteä ihailemaan päiväretken merkeissä. Pingviinien lisäksi toinen elämyksellinen vierailukohde on parin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Hyväntoivonniemi, joka on koko Afrikan lounaisin kulma. Aikoinaan löytöretkeilijät joutuivat kiertävään niemen matkallaan kohti uusia seikkailuja.

Täyteläistä viiniä ja makuelämyksiä

Etelä-Afrikan matkat mahdollistavat ikimuistoiset herkutteluhetket.

Etelä-Afrikka on tunnettu maukkaista viineistään ja herkullisista lihoistaan. Lomamatkat Etelä-Afrikkaan eivät jätä sinua nälkäiseksi!

Eteläafrikkalainen keittiö on koko maan kulttuurin tavoin hyvin kirjava ja monipuolinen. Se on saanut viitteitä niin ranskalaisesta, hollantilaisesta, intialaisesta, saksalaisesta kuin myös brittiläisestä ruokakulttuurista. Sen sijaan maan alkuperäisväestön keittiön kulmakiviä ovat luonnosta saatavat tuotteet, kuten juurekset, maissi, riista ja proteiinipitoiset hyönteiset. Etelä-Afrikassa matkailijalle on tarjolla valtavasti suussasulavia herkkuja. Kapmaan alueella ravintoloiden ruokalistoilla esiintyy usein herkullisia curryja, joita syödään tulisen sambal-kastikkeen kanssa. Sen sijaan maan afrikaanerien ruokakulttuurin juuret ovat hollantilaisessa keittiössä. Matkailijan kannattaa kokeilla paikallisia herkkuja, mutta suurista kaupungeista on mahdollista löytää myös kansainvälisten keittiöiden aarteita.

Täyteläinen viini on Etelä-Afrikan ruokakulttuurin yksi tunnetuimmista elementeistä. Ranskasta paenneet hugenotit nimittäin perustivat maahan ensimmäiset viinitilat jo 1600-luvulla. Vierailut maan lukuisilla viinitiloilla onkin matkailijoiden suuressa suosiossa. TravelBird suosittelee vierailemaan esimerkiksi Stellenboschissa, Franschhoekissa ja Paarlissa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen