En veckas roadtrip på Korsika

Ajaccio, Bonifacio och mer

Bastia

Rutt för sjudagarsresan

Rutt för femnättersresan

Bastia

Bonifacio

Hôtel Costa Rossa 3* - Porto

Hôtel Costa Rossa 3* - Porto

Porto

Bonifacio

Hôtel Les Bartaccia 4* - Propriano

Hôtel Les Bartaccia 4* - Propriano

Ajaccio

Ajaccio

Hôtel Pietracap 3* - Bastia

Hôtel Pietracap 3* - Bastia

Calvi

Hôtel Radisson Blu 4* - Ajaccio

Hôtel Radisson Blu 4* - Ajaccio

Propriano

Porto-Vecchio

Hôtel le Roi Théodore 4* - Porto-Vecchio

Hôtel le Roi Théodore 4* - Porto-Vecchio

Calvi

Hôtel Roy d'Aragon 3* - Porte-Vecchio

Hôtel Neptune 3* - Propriano

Bastia

Corte

Hôtel La Pinède 3* - Ajaccio

Hôtel La Pinède 3* - Ajaccio

Bonifacio

Hôtel Roy d'Aragon 3* - Porte-Vecchio

Calvi Hôtel 3* - Calvi

Calvi Hôtel 3* - Calvi

Ajaccio

Porto

Propriano

Corte

Upptäck Korsikas storslagna natur, charmiga kuststäder och vackra stränder med fem eller sju nätters boende på hotell, inklusive hyrbil och frukost

Korsika brukar kallas för en kontinent i miniatyrformat och vad ön saknar i storlek uppväger den till fullo med sitt varierande och kontrastfyllda landskap. Här möts du av soldränkta sandstränder, vackra bukter, frodig natur, höga bergstoppar och charmiga städer med ett rikt konst- och kulturliv. En spännande roadtrip med fem eller sju nätters boende på väl utvalda hotell är ett perfekt sätt att upptäcka allt som denna relativt okända medelhavspärla har att erbjuda.

Ditt bilburna äventyr ser lite olika ut beroende på om du ger dig ut på femdagarsresan eller sjudagarsvarianten. Femdagarsresan äger rum på öns södra del och under vistelsen bor du på fyrstjärniga hotell. Rutten börjar i huvudstaden Ajaccio, där du kan besöka den livliga marknaden och lapa sol på den härliga stranden Plage Trottel. Dag två väntar ett rum i den charmiga kuststaden Propriano som bjuder på närhet till avkopplande stränder och är närbeläget en rad olika historiska sevärdheter. Därefter fortsätter resan till Porto vecchio med sin pittoreska gamla stadskärna och bildsköna hamnområde. Den sista natten väntar tillbaka i Ajaccio.

Den sju dagar långa resan som är mer omfångsrik huserar du på trestjärniga hotell, och avgår från öns norra delar i den glamorösa staden Bastia. Här kan du botanisera bland exklusiva butiker innan du kopplar av med en drink på ett av alla vackra torg, eller ta dig ut till natursköna halvön Cap Corse med sin blomstrande grönska och sina karga klippor. Natt två tillbringas i Bonifacio, Korsikas äldsta och mest välbesökta stad med sitt mäktiga 1100-talskastell. Därpå väntar Propriano och nästföljande natt öns huvudstad Ajaccio, innan resans femte mål, Porto välkomnar dig med öppen famn. Denna lilla by ligger i hjärtat av ett världsarvslistat naturområde. Resan fortsätter till den pittoreska hamnstaden Calvi, innan den avslutas tillbaka i Bastia.

Oavsett vilken rutt du väljer kan du vänta dig svindlande kustvägar med panoramavyer över dramatiska klippor, spektakulära stränder och det klarblå havet. Med kameran i högsta hugg kan du stanna och svalka dig i vattnet medan du förevigar dina semesterminnen.


Kan du inte bestämma dig ännu?

Reservera ett datum för endast 250 SEK innan du bestämmer dig.

  • Betala 250 SEK för att reservera ett datum innan kampanjen utgår.
  • Om du väljer att boka så kommer pengarna dras av vid ditt köp. Om inte så kommer pengarna att krediteras till ditt Secret Escapes konto.

Viktigt: Observera att detta inte är en insättning, fullständig eller garanterad bokning. Att reservera datumet hindrar helt enkelt andra medlemmar från att boka dina önskade datum under tiden du bestämmer dig. Secret Escapes ansvarar inte för separata utgifter om reserverat datum inte är tillgänglig för bokning längre och reservationen är borttagen.

För mer information, vänligen se vår Vanliga frågor sida och våra regler och villkor