tarjousta

Elämysmatkat

Ainutlaatuisia kokemuksia, silmiä hiveleviä nähtävyyksiä ja pysäyttäviä hetkiä — tätä kaikkea tarjoavat elämysmatkat. Varaa uniikki TravelBird-loma!
Katso lisää:

Kaipaatko reissulta suuria tunteita ja pysyviä muistoja? Elämysmatkat pitävät huolta siitä, että kotiinpaluun jälkeenkin matkaa muistellessa hymyilyttää.

Usein sanotaan Ikimuistoisimpien lomien olleen ne reissut, jonka aikana koki ja näki sellaista, mitä ei muualla olisi ollut mahdollista tehdä. Juuri siksi erilaiset elämysmatkat ovat nykyään suosittuja. Erilaisten määritelmien mukaan elämys tarkoittaa merkittävää, moniaistista ja unohtumatonta kokemusta, jonka aiheuttama tunne on mukavaa tai miellyttävää kokemusta huomattavasti suurempi. Elämys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen kokemus, sillä jokainen määrittelee omat kriteerinsä ainutlaatuiselle tunnetilalle. Näin ollen elämysmatkan ei tarvitse kohdistua maailman toiselle puolelle tai ylelliseen viiden tähden hotelliin, sillä ainutlaatuisia kokemuksia voi löytää vaikka koto-Suomesta tai muualta Euroopasta. Moni suomalainen on esimerkiksi nähnyt leiskuvat revontulet, mutta tiesitkö, että monet matkailijat matkaavat Suomeen juuri nähdäkseen kyseisen nähtävyyden?

Elämysmatkat voivat kohdistua mihin tahansa vuodenajasta riippumatta. Joskus elämykset tulevat eteen juuri niinä hetkinä, kun niitä ei edes etsi. Monelle suuri elämys on lähteä toiseen maahan erilaisiin konsertteihin ja tapahtumiin, kun taas toiset haluavat nähdä uniikkeja nähtävyyksiä ja erilaista luontoa. Monelle unohtumaton kokemus on jo matkustaminen uusiin kohteisiin ja erilaiset aktiviteetit kuten kamelilla ratsastaminen Marokossa ja polkuveneily pitkin Amsterdamin kanaaleja. Unohtamatta tietenkään vauhdikkaita teema- ja eläinpuistoja, joita ei varmasti löydy tismalleen samanlaista mistään muualta!

Elämykselliset nähtävyydet

Maailmassa on lukemattomasti erityisiä kohteita, jotka tarjoavat ainutlaatuisen loman!

Oli sitten mielessä matka Gizan pyramideille, Taj Mahalin ihaileminen, suudelma Eiffel-tornin juurella tai seikkailu Norjan taianomaisilla vuonoilla, eivät matkailijalta elämyksiä tarjoavat matkavaihtoehdot lopu.

Elämysmatkat voisi kohdistua jokaiseen maailman kolkkaan, sillä jokaisella maalla on valtavasti ainutlaatuista tarjottavaa. Monen matkailijan unelmana on nähdä jokainen maailman seitsemästä uudesta ihmeestä. Myös erilaiset kaupunkilomat ovat elämyksiä etsivien suuressa suosiossa. Moni haluaa nähdä esimerkiksi Berliinin muurin, Ikuisen Rooman historiallisen Colosseumin, Lontoon Big Benin ja vielä valmistumattoman Sagrada Famílian kirkon Barcelonassa. Rio de Janeiron Kristus-patsas on Brasilian voimakas vetonaula, ja Venetsian kanaalit kutsuvat matkailijoita, jotka haaveilevat romanttisesta gondoliajelusta rakkaansa kanssa. Klassikkonähtävyyksien lisäksi kaupungit ovat täynnä ainutlaatuisia rakennuksia ja puistoja, joten jokainen kaupunki tarjoaa matkailijalle erilaisen loman. Usein kaupungeista pääsee vaivattomasti päiväretkelle alueen muihin mielenkiintoisiin kohteisiin.

Erilaisten luontonähtävyyksien näkeminen on monelle ainutlaatuinen kokemus. Ranskan viinitarhat, Irlannin maalaismaisemat, Niagaran putoukset ja Vietnamin Halong Bay ovat esimerkkejä kohteista, jotka houkuttelevat vuosittain tuhansia matkailijoita luokseen. Aavikkosafari sen sijaan on matkailijalle eksoottinen kokemus, ja Kiinanmuuri on monelle suurin syy matkustaa Kiinaan. Luontokohteita löytyy maailmasta niin paljon, että matkailijalla on edessään valinnan vaikeus. Oli mielessä sitten retki Schwarzwaldin vuoristoalueelle Saksaan tai risteily Kaakkois-Aasiassa, nähtävää ja koettavaa riittää usealle päivälle. Suomen luonto on myös erittäin monimuotoinen, joten reissu järvi-Suomen taianomaiseen ympäristöön tai Lapin tunturimaisemiin on rentouttava ja elämyksellinen kokemus.

Ainutlaatuiset tapahtumat

Erilaisten tapahtumien vuoksi elämysmatkat ovat suosittuja. Millaiset tapahtumat kiinnostavat sinua?

Matka uuteen kohteeseen on jo itsessään miellyttävä kokemus, mutta ainutlaatuinen tapahtuma loman aikana toimii kirsikkana kakun päällä. Oletko esimerkiksi koskaan ollut konsertissa tai jalkapallopelissä ulkomailla?

Monet kokevat erilaisten tapahtumien olevan elämyksellisiä kokemuksia. Erilaiset musiikkitapahtumat kuten konsertit ja festivaalit ovat kaikenikäisten mieleen, sillä tarjonta on valtava. Valitettavasti vain pieni osa niin maailmanluokan tähdistä kuin myös muista muusikoista saapuu konsertoimaan Suomeen. Voiko siis olla parempaa syytä lähteä matkalle Euroopan muihin kaupunkeihin kuin suosikkibändin tai lempiartistin konsertti? Upean musiikkikokemuksen lisäksi ihania muistoja kertyy kaupungin sykkeessä ja sen nähtävyyksien äärellä. TravelBird suosittelee käymään myös maailmankuuluissa musikaaleissa Lontoossa ja lähtemään konserttimatkalle Wieniin kuuntelemaan klassisen musiikin suurimpia säveliä. Musiikkitapahtumien lisäksi muut kulttuuritapahtumat ovat hyviä syitä lähteä reissuun. Miltä kuulostaisi balettiesitys Prahassa tai kaksiviikkoinen olutfestivaali Oktoberfest Münchenissa? Joulun alla Euroopan joulumarkkinat ovat taikaa ja tunnelmaa täynnä, joten miksei lähtisi joulukuussa reissuun johonkin Euroopan kaupunkiin?

Urheilumatkat ja erilaiset aktiivilomat ovat myös elämyksellisiä kokemuksia. Moni haluaisi varmasti seurata suosikkijoukkueensa pelaavan jalkapalloa valtavalla kentällä tai jännittää katsomossa maailmankuulujen F1-kuljettajien ottaessa mittaa toisistaan kisaradalla. Erilaiset maailmankuulut kilpailut kuten Tour de France ja Wimbledonin ovat suosittuja elämysmatkailijoiden keskuudessa, mutta matkalle kannattaa lähteä myös muiden urheilutapahtumien vuoksi. Esimerkiksi paikalliset maraton-tapahtumat houkuttelevat juoksijoita ympäri maailmaa. Tuttujen maisemien sijaan juokseminen uudessa ympäristössä on varmasti ainutlaatuinen kokemus. Voit myös luonnollisesti itse urheilla matkasi aikana sen sijaan, että pelkästään seuraisit muiden suorituksia. TravelBird suosittelee myös laskettelureissua Alpeille! Myös golfmatkat lämpimissä kohteissa ovat varsinainen elämys.

Kulinaristisia elämyksiä

Mitäpä olisi loma ilman ainutlaatuisia herkkuja?

Ihanan matkan aikana kannattaa kokeilla paikallisen keittiön antimia. Kaikkia herkkuja ei ole saatavilla Suomessa, joten uusien ruokalajien maistaminen voi olla ainutlaatuinen makuelämys!

Ruokakulttuuriin tutustuminen on hyvä syy matkustaa kyseiseen kohteeseen. Monella tuotteella on Euroopassa nimisuoja, jolloin muiden maiden vastaavat tuotteet eivät saa käyttää samaa nimeä. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi kreikkalainen fetajuusto, italialainen gorgonzola ja ranskalainen samppanja. Ainutlaatuinen kokemus on maistaa herkkuja, jotka ovat olleet inspiraationa muiden maiden tuotteille. Monet matkustavat Italiaan maistaakseen aitoa ja alkuperäistä pizzaa Napolissa ja kiehtova tapaskulttuuri on usealle syy matkustaa Espanjaan. Ranskalaiseen ruokakulttuuriin kuuluvia sammakonkoipia ei kovin useasti tule muualla vastaan, ja portviini on koettava Portugalissa.

Lisää inspiraatiota

Urheilumatkat Jalkapallomatkat Pyöräilymatkat Häämatkat

Mallorcan matkat Rodoksen matkat Fuengirolan matkat Afrikan matkat

Kreetan matkat Santorinin matkat Lloret de Mar Costa Brava

Benidorm Katalonian matkat All iclusive Alppimatkat

Perhelomat Road trip

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen