Intresset för miljövänliga resor ökar och allt fler hotell jorden runt försöker ta sitt ansvar. Vi på Secret Escapes vill att man ska kunna utforska världen och samtidigt dra sitt strå till stacken. Många hotell implementerar miljöinitiativ som standard och skyltar därför inte med sina ansträngningar. Därför är det inte alltid tydligt för konsumenten varför vissa hotell kan vara bättre än andra när det kommer till miljön. Här nedan listar vi några knep för att urskilja ett grönare boende.

En ekologisk meny: Färska, säsongsbetonade och lokala ingredienser kan vara bra att hålla utkik efter när det kommer till boendets smakupplevelser. Detta främjar inte bara det omgivande samhällets ekonomi, utan lämnar också marken i god form.

Ett involverat samhälle: Självklart har hotell stor inverkan på de samhällen de är verksamma i. Att bevara den omgivande miljön lyfts ofta fram som ett problem, men det är också här det finns stor potential. Till exempel jobbar många safariresorter med djurskyddsprojekt och det finns flera icke-vinstdrivande hotell som investerar i lokala företag, invånare och utbildning.

Reduce, Reuse och Recycle: Dessa begrepp beskrivs ofta som grundpelare för ett mer hållbart samhälle och kan vara svåra att förena med kommersiella hotell. Men många små förändringar kan fortfarande bidra till förändring. Bland annat är energieffektiva glödlampor och soluppvärmda pooler några få exempel.

Allt fler certifieringar: Det finns allt fler utmärkelser för hotell som jobbar med miljön och hållbarhet – håll utkik efter dessa!

Försök undvika utsläppen: Du behöver inte åka långt för en storslagen resa. Kräver resan ett flyg kan du, när du väl är framme, utforska en plats på cykel eller till fots – då upplever du dessutom ofta mer längs vägen.

Här lyfter vi fram hotell som enligt oss representerar ett positivt val när det gäller miljövänligt tänk. Det kan handla om allt från ekovänliga initiativ till hållbara restaurangkoncept och certifieringar, så att du kan välja ett grönare boende till din nästa resa.

Aktuella kampanjer

Kommande kampanjer