3 tarjousta

Dubain matkat

Jos rakastat luksusta niin Dubai on sinulle täydellinen matkakohde! Dubain matkat ja TravelBird vie sinut Persianlahden sykkivään metropoliin!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
3 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Eteläisen sijaintinsa ja päivittäisen jopa 11 aurinkoisen tunnin ansiosta Dubai on suosittu rantalomakohde monelle länsimaalaiselle. Rantalomaan yhdistetyt laajat shoppailumahdollisuudet tekevät kaupungista monen matkalaisen unelmakohteen!

Dubain matkat lupaa luksuskokemuksia, moderneja pilvenpiirtäjiä ja luonnonihmeitä. Kaupungin modernin osan lisäksi valtava aavikko, siellä sijaitseva Wadi Wurrayahin vesipuisto, perinteiset moskeijat ja elämänmakuiset markkinat ovat Dubain kohokohtia.

Dubai on on yksi Yhdistyneiden arabiemiirikunnan seitsemästä emiirikunnasta. Arabiemiraattien toiseksi väkirikkaimman kaupungin, Dubain, väestö koostuu suureksi osaksi ulkomaalaisista, joista länsimaalaisia on vain pieni osa. Tämä kulttuurien sulatusuuni tarjoaakin rikkaan ruoka-, musiikki- ja muotitarjonnan. Matkailuun Dubaissa ollaan panostettu suurella kädellä ja siksi kaupunkiin matkaavalla lomalaisella on erittäin hyvät oltavat. Kaupunkia ympäröi aavikko, mutta lomalla voi nauttia myös valkohiekkaisilla rannoilla rentoutuen, kirkkaassa vedessä uiden, vihreillä golfkentillä pelaten ja lumella lasketellen.

Dubai tunnetaan parhaiten modernista arkkitehtuuristaan ja uusista rakennuksistaan, mutta Dubain vanhakaupunki on myös ehdottomasti vierailun arvoinen. Vanhakaupunki sijoittuu Al Satwan, Port Rashidin ja Deiran alueille. Jos matkallaan tahtoo kokea palan aitoa Arabiaa, TravelBird suosittelee suuntaamaan kohti vanhaakaupunkia. Täältä löytyvät myös matkan parhaat etniset, kukkarolle ystävälliset, ateriat.

Vanhaa arkkitehtuuria näkee yhdessä Dubain vanhimmista asuinalueista, The Heritage Villagessa. Kylän arkkitehtuuri ja rakennukset ovat kotoisin 1800-luvulta. The Heritage Villagen antaakin pienen katsauksen Dubain historiaan ja aikoihin jolloin kaupunki ei ollut täynnä pilvenpiirtäjiä. Alueen vanhin rakennus on 1700-luvun loppupuolella rakennettu Dubai-museo.

Dubain ihmeet

Tiesitkö, että maailman korkein rakennus sijaitsee Dubaissa? Melkein kilometrin korkuisen Burj Khalifa -rakennuksen näköalaterassilla on Dubain parhaimmat maisemat.

Vaikka olisit aiemmin lomaillut viiden tähden hotellissa, niin Dubain mittakaavassa et ole vielä nähnyt luksusta. Dubaissa sijaitsee muun muassa seitsemän tähden hotelliksi kutsuttu Burj Al Arab -hotelli!

Dubaista löytyy maailman kahdeksanneksi ihmeeksi kutsutut palmusaaret, jotka on rakennettu meren päälle. Tämä palmunmuotoinen ranta-alue on täynnä satamia, ravintoloita, kylpylöitä ja ostoskeskuksia. Dubain kunnianhimoiset rantaviivan laajennukset eivät kuitenkaan ole päättyneet palmusaarien rakentamiseen. Dubain edustalle on rakenteilla 300 saaren ryhmä, jotka rakennetaan maailmankartan muotoon. Lähitulevaisuudessa Dubaissa voi siis vierailla kaikkien maiden kulttuureissa, matkustamatta seuraavaa saarta pidemmälle!

Dubain maamerkkiä Burj Al Arab -hotellia kutsutaan seitsemän tähden hotelliksi sen ylellisyyden vuoksi. Hotellin hinnat eivät sovi joka kukkarolle, mutta hotellissa voi vierailla esimerkiksi iltapäiväteellä tai drinkeillä hieman pienemmällä budjetilla. Jos lämmöstä ja aavikkomaisemasta saa tarpeekseen niin Dubain matkat tarjoavat yllättäen matkailijalle myös talviurheilulajien harrastusmahdollisuuden. Ski Dubai on sisälle rakennettu laskettelukeskus, jossa voi muun muassa uida pingviinien kanssa.

Dubain matkalla voi halutessaan lähteä myös aavikkoseikkailulle kamelin selässä. Miltä kuulostaisi kameliajelu illan taitteessa ja perinteinen arabialainen illallinen hiekkadyynien äärellä itämaista napatanssiesitystä seuraten? Jos aavikkomatkaa ei tahdo taittaa kamelin selässä, on jeeppisafari mainio tapa tutustua Dubain aavikon saloihin.

Modernit rantalomat

Matka Dubaihin tarjoaa näyttäviä rantoja ja kirkasta merivettä kuuman auringon alla.

Dubain rannat ovat omaa luokkaansa. Miltä kuulostaisi päivä 30-asteisessa säässä, rantatuolilla lokoillen ja tuorepuristettua mehua siemaillen?

Loman tärkeimpänä tavoitteena on ottaa rennosti. Dubain lumoavilla rannoilla lomatunnelmaan pääseekin ympäri vuoden upottamalla varpaat lämpimään rantahiekkaan. Kaunista rantaviivaa palmujen kera Dubaissa riittää kilometrien pituudelta, ja rannalla voi viettää vaikka koko päivän, sillä maittavat ravintolat löytyvät heti rantabulevardilta. Rannalla rentoutumisen lomassa Dubaihin matkaava voi osallistua myös vaikkapa adreanaliinia nostattavalle speedboat-veneretkelle tai kokeilla leijasurffausta.

Vesipedoille Dubain matkat tarjoavat rantojen lisäksi muita kiinnostavia päiväkohteita. Aquaventure- ja Wild Wadi -vesipuistoissa päivä vierähtää nopeasti liukumäkiä laskiessa. Kiinnostavaa tehtävää riittää vesipuistoissa myös aikuisille ja retkeen kannattaakin varata koko päivä. Aquaventure-vesipuiston yhteydessä olevassa Dolphin Bayssä lomalaiset voivat uida delfiinien kanssa.

Länsi-Aasia eli Lähi-Itä muutenkin tarjoaa oivia rantalomamahdollisuuksia. Tee esimerkiksi Israelin matka, mikäli haluat pulikoida Välimeressä ja Punaisessameressä, tai kokeilla miltä tuntuu vaivattomasti kellua Kuolleenmeren veden pinnassa? Israelin sukellusmahdollisuudet ovat erinomaiset, mutta Dubain tapaan myös Israelissa pääsee kokemaan aavikoiden ainutlaatuisen tunnelman.

Shoppailua, shoppailua ja lisää shoppailua!

Dubain valtavissa ostoskeskuksissa voi viettää kokonaisen päivän, sillä kauppojen lisäksi ostoskeskuksissa voi käydä elokuvissa, luistelemassa tai vaikka huvipuistossa.

Dubaissa shoppailu on sekä elämäntapa että harrastus. Ostosten tekemisestä ollaan niin tosissaan, että kaupungissa pidetään vuosittain jopa maailman suurimmat shoppailufestivaalit.

Tosishoppailijan kannattaa lähteä Dubaihin melkein tyhjin matkalaukuin, sillä kaupungin ostosvalikoimasta löytyy tavaraa joka makuun. Kymmenissä ostoskeskuksissa kierrettävää riittää päiväkausiksi. Jos matkabudjetti on suuri, niin Dubaista löytyy mittavat merkkituotevalikoimat. Dubain matkat mahdollistavat kuitenkin myös pienemmän budjetin ostosten tekemisen. Esimerkiksi Dubain outlet-ostoskeskuksesta voi tehdä löytöjä joutumatta vararikkoon. Perinteisistä soukeista, eli toreista, voi löytää hyvälaatuisia ja halpoja kankaita, mausteita ja kultaesineitä, kunhan vain muistaa tingata hinnoista! Vastaaviin soukeihin olet saattanut törmätä jo aikaisemmin, mikäli olet ollut esimerkiksi Marokko-matkalla. Jos matkalle Arabiemiraatteihin lähtee tammikuussa, niin matkailijan kannattaa vierailla Dubain shoppailufestivaaleilla. Festivaalien aikaan kauppojen alennukset saattavat kivuta jopa 75 prosenttiin! Festivaaleille kannattaakin lähteä koko perheen kanssa, sillä viihdykettä riittää myös lapsille ja urheilusta kiinnostuneille.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen