1 tarjous

Dominikaaninen tasavalta

Dominikaanisen tasavallan matkat tarjoavat upeita palmurantoja ja turkoosia merivettä hehkuvassa lämmössä. Lähde TravelBird-lomalle Karibian auringon alle!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Oletko valmis upeaan lomaan karibialaisella paratiisisaarella? Valkoisena hohtavia hiekkarantoja, turkoosin kaikissa sävyissä välkehtivä meri ja tuulessa hiljalleen huojuvat palmut odottavat Dominikaanisessa tasavallassa.

Karibianmeren ja Atlantin valtameren välissä sijaitseva kuvankaunis Dominikaaninen tasavalta jakaa Hispaniolan saaren yhdessä naapurimaansa Haitin kanssa. Dominikaaninen tasavalta houkuttelee matkailijoita puoleensa sen lempeällä lämmöllä, kilometrien mittaisilla rannoilla sekä ystävällisten paikallisten luomalla tunnelmalla.

Espanjan entinen siirtomaa, Dominikaaninen tasavalta on Karibianmeren toiseksi suurin valtio, joka sijaitsee Hispaniolan saaren itäosassa. Hispaniolan saaren alkuperäisasukkaita olivat taino-intiaanit, jotka ottivat Kolumbuksen rauhanomaisesti vastaan tämän saapuessa sinne vuonna 1492. Espanjalaisten saavuttua saarelle alkuperäisasukkaat katosivat sodankäynnin ja siirtomaapolitiikan myötä lähes olemattomiin. Saaren länsiosan espanjalaiset luovuttivat Ranskalle ja paikalle syntyi myöhemmin itsenäinen Haitin valtio. Dominikaaninen tasavalta itsenäistyi 1800-luvun puolivälissä ja maan virallisena kielenä puhutaan espanjaa. Asukkaita maassa on noin 10,6 miljoonaa, ja maan pääkaupunki on Santo Domingo, joka on Amerikan vanhin espanjalaiskaupunki.

Pääkaupunki Santo Domingo tunnetaan erityisesti sen pitkän ja kunniakkaan historian ansiosta. Värikäs 3 miljoonan asukkaan kaupunki on koko maan sykkivä keskus, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Kaupungin suosituin nähtävyys on sen hyvin säilynyt historiallinen keskusta, josta löytyy lukuisia kirkkoja, palatseja sekä monumentteja. Rennon elämänmenon ja rannalla vietettyjen päivien lisäksi Dominikaaninen tasavalta tarjoaa lukuisia aktiviteetteja. Lähde viettämään toiminnantäyteistä lomaa niin rantakohteissa kuin Santo Domingon vilkkaassa kaupungissa. Dominikaanisen tasavallan matkat vievät sinut myös maailmanperintökohteiden äärelle – Santo Domingon vanhakaupunki nimittäin kuuluu UNESCOn listalle. Vanhankaupungin historiallinen tärkeys on erittäin merkittävä, sillä sinne perustettiin uuden maailman ensimmäinen kaupunki. Yhdistä Dominikaanisen tasavallan lomaasi seikkailu Santo Domingossa, Karibian vanhimmassa kaupungissa, ja tutustu sen kirkkoihin sekä palatseihin, joilla on pitkä historia. Viihtyisissä siirtoma-ajan kortteleissa ja ravintoloissa tunnelma on ihastuttava!

Lumoava paratiisi

Valkoisia hiekkarantoja ja turkoosia merivettä.

Dominikaanisen tasavallan matkoilta ei varmasti tulee uupumaan silmiähiveleviä rantamaisemia. Maan lounaisosan kahdeksan kilometrin pituinen ranta on sekä paikallisten että matkailijoiden mielestä yksi maailman kauneimmista rannoista. Maan koillisosassa sijaitsee pieni El Limonin kaupunki, josta pääsee hevoskyydillä 52 metriä korkeille vesiputouksille. Ratsastuksen jälkeen voit nauttia vilvoittavasta pulahduksesta mitä henkeäsalpaavan vesiputouksen äärellä. Valitsetpa sitten minkä tahansa Dominikaanisen tasavallan rannan, tulet varmasti viettämään huoletonta aikaa rentoutuessa ja snorklatessa. Lomasi aikana voit lähteä myös päiväretkelle Isla Catalinan saarelle, joka sijaitsee La Romanan kaupungin edustalla. Saaren satamassa voit ihailla Karibiaa kierteleviä suuria risteilyaluksia. Lähde siis veneellä päiväretkelle snorklaamaan, uimaan, palvomaan aurinkoa ja nauttimaan herkullisista ruoista. Dominikaanisessa tasavallassa pääset toteuttamaan myös unelman valaiden bongaamisesta Samanan niemimaalla, joka on täynnä ylellisiä hiekkarantoja. Samanan niemimaalle kannattaa suunnata erityisesti ihailemaan valaita sekä saaren upeinta luontoa! Sen vehreät metsät tarjoavat ihanteellisia kävelyreittejä ja kirkkaat vedet ovat täydellisiä snorklaukselle. Alueelta löytyy myös Los Haitisesin kansallispuisto. Matkasi ajankohta voi vaikuttaa siihen, kuinka hyvä mahdollisuus valaiden näkemiseen on. Yleensä valaat kulkevat niemimaan ohi tammikuusta maaliskuuhun, mutta venematkalle voi lähteä milloin tahansa! Niemimaa on erittäin suosittu matkakohde jokaiselle, joka nauttii rauhasta ja luonnosta, sillä se on täynnä hienoja rantoja ja kauniita maisemia.

Saaren monimuotoinen luonto

Maailman parhaiten säilyneet eläin- ja kasvilajistot löytyvät täältä.

Karibian tunnistaa trooppisesta ilmastosta ja pitkistä, palmujen reunustamista vaaleahiekkaisista rannoista. Saaren upeasta luonnosta pääset nauttimaan lukuisilla retkillä, jotka vievät sinut Santiagon vuoristoon ja Los Haitisesin paratiisimaiseen kansallispuistoon.

Dominikaanisen tasavallan ilmasto on trooppinen ja lämpötila pysyy hellelukemissa ympäri vuoden. Ensimmäinen mielikuva paratiisisaaresta pitää sisällään kaukaisuuteen jatkuvia hiekkarantoja ja turkoosinsinistä vettä, sillä ilmasto on yleisesti ottaen trooppinen. Saaren luonto on kuitenkin pelkkiä rantoja monimuotoisempi ja siellä kasvaa jopa sademetsiä. Maasto ei ole tasaista silmänkantamattomiin, vaan Dominikaanisen tasavallan maa on vuoristoinen ja sen mäntymetsien peittämä vuorijono Cordillera Central kulkee idästä länteen, jakaen maan kahtia. Saaren pohjoisen vuorijonon ja Cordillera Centralin väliin jäävät laaksomaat ovat tunnettuja niiden hedelmällisyydestään. Luonnon vehreys ja ympärillä kukkivat kukat saavat sinutkin tuntemaan olevasi maailman kauneimmassa paikassa! Dominikaanisen tasavallan yllättävän monipuolista luontoa ympäröi horisonttiin jatkuva sininen meri ja maan sisäosat koostuvat viidakkoisesta vuoristosta, jonka korkein huippu Pico Duarte nousee 3098 metrin korkeuteen. Mikäli kaipaat vaihtelua rentoihin rantapäiviin, on huipulle mahdollista vaeltaa pitkin 23 kilometristä polkua. Nähdäksesi sademetsien peittämiä vuoria, vesiputouksia ja sokeriruokoviljelmiä, kannattaa loman aikana liikkua rannikolta hieman sisämaahan päin. Tutustu Dominikaanisen tasavallan monimuotoiseen luontoon, joka pitää sisällään yli 250 tunnettua lintu- ja perhoslajia, sekä 5500 erilaista kukkivaa kasvilajiketta, joista moni esiintyy ainoastaan tällä saarella. Saarella sijaitsee myös Karibian suurin järvi, Enriquillo, jonka 375 neliökilometrin suuruisessa vedessä elää mitä eksoottisimpia eläimiä, kuten krokotiileja, leguaaneja ja flamingoja.

Dominikaanisen tasavallan matkat tarjoavat paljon muutakin kuin uimista kristallinkirkkaissa vesissä tai auringonpalvomista valkeilla hiekkarannoilla. Olitpa sitten kiinnostunut historiasta, kaupunkilomista, rannalla rentoutumisesta tai vesiurheilusta – valitse mieleisesi, tai toteuta vaikka kaikki! Unelmakohteena Dominikaaninen tasavalta sopii romanttisille matkoille, mutta tekemistä riittää toki niin yksin matkustaville kuin lapsiperheillekin.

Karibialainen letkeä rytmi kuvastaa paikallista elämäniloa

Värikäs karibialainen lautasmalli.

Dominikaanisen tasavallan matkat ovat täynnä iloista ja rentoa meininkiä, joka virittää lomatunnelmaan hetkessä. Karibianmeren riemukkaat rytmit tempaavat mukaansa rommin synnyinseudulla. Puoleensavetävä karibialainen musiikki kuuluu kaikkialla, niin rannoilla kuin kaupoissakin. Merengue ja bachata ovat lanteita liikuttavia tyypillisiä Dominikaanisen tasavallan tansseja, joissa yhdistyy aistikas musiikki ja yhtenevät liikkeet. Saaren elämänilo on tarttuvaa ja paikallisiin ihmisiin on vaikeaa olla ihastumatta. Dominikaaninen tasavalta on tunnettu letkeästä elämänmenostaan, lanteita keinuttavista tansseistaan ja svengaavista rytmeistään. Maa on täynnä historiaa ja sillä on kulttuurillisesti oma tarinansa kerrottavana. Lomalla Dominikaaniseen tasavaltaan kannattaa yhdistää vierailu muillakin Karibian saarilla. Esimerkiksi Kuuban matkat vievät sinut Karibian suurimmalle ja ehkä myös tunnetuimmalle saarelle. Lähde rohkeasti matkaan ja selvitä, mikä on juuri sinun unelmasaaresi Karibialla!

Siirtomaahistorian vuoksi karibialaista ruokakulttuuria rikastavat maut monista maista, josta johtuen keittiön ruokia voikin olla vaikea sijoittaa vain yhteen kategoriaan makujen perusteella. Samoin kuin karibialaista elämänmenoa, myös sen keittiötä kuvaillaan useimmiten sanalla letkeä. Perinteiseen dominikaaniseen keittiöön kuuluvat herkulliset tuoreet hedelmät, jotka ovat suuressa roolissa niin pääruokien yhteydessä kuin jälkiruokapöydässäkin. Melonit, ananakset, mangot ja muut eksoottiset hedelmät luovat lautaselle värien kirjon! Dominikaaninen keittiö koostuu riisistä, kanasta, kalasta, hedelmistä ja vihanneksista. Aterian kuin aterian kruunaa paikallinen kahvi tai kaakao. Paikalliset nauttivat kahvinsa yleensä vahvana ja pienenä espresson kokoisena annoksena. Kokeile katukeittiössä tarjoiltavaa pica polloa, joka on ensin mausteliemessä keitetty ja sitten friteerattu kana. Paikallinen erikoisuus on mamajuana-juoma, jota tehdään sekoittamalla vaalea rommi mamajuana-kasvisseokseen. Liekö totta – juomalla uskotaan olevan myös terveydellisesti parantavia vaikutuksia!

Dominikaanisen tasavallan matkat ovat täydellinen mahdollisuus hemmottelulomalle, jossa päivät täyttyvät rantaelämästä, karibialaisista herkuista ja rentoutumisesta. Voit viettää kohteessa niin rantaloman kuin seikkailumatkankin – lomakylät tarjoavat kaikki palvelut lepoa ja rentoutumista kaipaaville matkailijoille. Loman aikana kannattaa kuitenkin kurkistaa myös hotellialueen ulkopuolelle erilaisten retkien kautta sekä tutustua historialliseen pääkaupunkiin ja Dominikaanisen tasavallan maaseuduille. Lähde siis TravelBird-lomalle valkoisen hiekan ja kirkkaan meriveden värittämiin paratiisimaisemiin!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen