1 tarjous

Costa Rican matkat

Lähde TravelBird-lomalle luonnonkauniiseen Väli-Amerikkaan. Costa Rican matkat yllättävät luonnon monimuotoisuudella sekä ajattomalla tunnelmalla.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Viidakkoretkien ja vuorikiipeilyn lisäksi Costa Rican matkat ovat täynnä paratiisimaisia hiekkarantoja.

Costa Rica on pieni maa, joka sijaitsee Nicaraguan ja Panaman välissä. Maan rannikko ulottuu sekä Tyynenmeren että Karibianmeren puolelle.

Ennen eurooppalaisia löytöretkeilijöitä Costa Rica oli kahden intiaanikulttuurin välissä, pohjoisessa oli mayat ja etelässä inkat. Kolumbuksen saapuessa maahan vuonna 1502 maan väestö koostui pienistä erillisistä heimoista. Kolumbus nimesi löytämänsä maan Costa Ricaksi, joka tarkoittaa rikasta rannikkoa. Kolumbuksen lyhyen vierailun jälkeen alkoi Espanjan siirtomaavallan aika, minkä jälkeen maasta tuli osa Meksikon keisarikuntaa ja lopulta se itsenäistyi vuonna 1839. Suurin osa Costa Rican 5 miljoonasta asukkaasta on mestitsejä, joiden esi-isät olivat eurooppalaisten ja intiaanien jälkeläisiä. Maan Karibianmeren puoleisella rannikolla asuu afrikkalainen vähemmistö sekä kaukaisilla vuorilla osa maan intiaaniväestöstä. Kuten valtaosassa Latinalaisen Amerikan maita, myös Costa Ricassa puhutaan espanjaa ja pääuskonto on katolilaisuus. Costa Rica on Latinalaisen Amerikan teollistunein valtio ja sen demokratia ja poliittinen stabiilius poikkeaa sen naapurimaista. Costa Ricasta ei löydy yhtään sotilasta, sillä sen armeija hajotettiin sisällissodan jälkeen vuonna 1948.

Hulppeita rantoja, elämää kuhisevia sademetsiä ja komeita tulivuoria – tätä kaikkea on luonnonkaunis Costa Rica! Väli-Amerikassa Nicaraguan ja Panaman välissä sijaitseva maa on ainutlaatuinen matkakohde, joka yllättää monimuotoisella luonnollaan ja ajattomalla tunnelmalla. Costa Rican matkat tarjoavat tilaisuuden päästä tutustumaan maan kiehtovimpiin kohteisiin ja upeisiin maisemiin. Oletko valmis seikkailuun?

Costa Rica on ainutlaatuinen matkakohde täynnä hiekkarantoja, merta ja luontoa ja se sopii mainiosti jokaiselle, joka rakastaa aurinkoa ja lämpöä. Costa Rican matkat mahdollistavat varpaiden upottamisen hiekkaan kaikessa rauhassa, ilman ympärillä olevia ihmisiä, mutta mikäli kaipaat rantapäivien lisäksi muutakin tekemistä, ei sekään ole kyseisessä matkakohteessa ongelma. Costa Rica on rauhaa ja luontoa etsivän paratiisi, joka sopii leppoisaan lomailuun sekä hurjiin seikkailuihin.

Costa Rican matkat tarjoavat seikkailuja sademetsässä

Tutustu monipuoliseen ja eksoottiseen maahan.

Kun matkustat Costa Ricaan, tulet varmasti ajattelemaan samalla tavalla kun kaikki sinne matkustavat – se on yksi Latinalaisen Amerikan kauneimpia maita.

Maan upea luonto ja ystävälliset ihmiset hurmaavat jokaisen sinne matkustavan. Vieraile maan pääkaupungissa San Joséssa, jonka mielenkiintoisin nähtävyys on tunnelmallinen Teatro Nacional, maan kansallisteatteri. Tunne kaupungin lämmin ja eläväinen tunnelma ja käy tutustumassa muun muassa La Sabana -puistoon, kultamuseoon tai Metropolitan-katedraaliin. Costa Rican matkoista erityisen kiehtovan tekee monipuolisuus, sillä sen pääkaupungistakaan ei tarvitse matkustaa kauas päästäkseen nauttimaan mitä henkeäsalpaavimmista luontoelämyksistä. Suuntaa San Josésta retkelle maan korkeimmalle tulivuorelle Iruzulle, joka kohoaa 3 800 m korkeuteen.

Kansallispuistot ovat paras tapa tutustua Costa Ricaan ja ne kuuluvatkin lähes poikkeuksetta jokaisen sinne matkaavan ohjelmaan. Lähde seikkailulle esimerkiksi Braulio Carrillon kansallispuistoon, joka sijaitsee vuoristotasangolla San Josén ja rannikon välissä. Kansallispuisto on niin sanottua pilvimetsää, jonka tyyppisiä sademetsiä esiintyy trooppisella ja subtrooppisella vyöhykkeellä vuorten rinteillä. Vieraile myös Tortugueron kansallispuistossa, jonne pääset vesiteitse – matkaa mölyapinoiden, tukaanien ja laiskiaisten keskellä läpi tiheän sademetsän. Tiesitkö, että puistossa munii liemikilpikonnat sekä joukko muita harvinaisia merikilpikonnia?

Costa Rican matkat sisältävät pitkiä vaaleita rantoja, mangrovemetsiä ja kuvankauniita laguuneja. Maan pohjoisosasta etelään kulkee Costa Rican selkäranka – tulivuorijono, jonka ympärillä komeilee sademetsät. Henkeäsalpaavan matkakohteen uskomaton luonto, rikas eläimistö ja paikallisten rento elämänasenne tekevät siitä täydellisen matkakohteen.

Maailman monimuotoisin luonto

Luonto, jota et kohtaa missään muualla maailmassa.

Maan pienestä koostaan huolimatta Costa Ricaan mahtuu paljon erilaisia luonnonoloja. Korkeat vuoret, kaksi eri rannikkoa sekä kuuman kosteat viidakot ovat kukin parhaimmillaan eri vuodenaikoina. Costa Ricaan voit siis helposti matkustaa vuoden jokaisena aikana!

Costa Rican luonto on täynnä pieniä ja suuria ihmeitä. Costa Ricassa kasvaa muun muassa yli 1200 orkidea- ja puulajia sekä sadoittain erilaisia lintu-, matelija-, ja nisäkäslajeja. Lähde keskelle maailman rikkainta luontoelämystä, Costa Rican sademetsissä on nähtävää joka puolella. Sademetsissä pääset rentoutumaan aivan uudella tavalla, tulivuorien rinteiltä kohisevien vesiputousten lomassa.

Maa tunnetaan ekoturismistaan, joka kunnioittaa sen luontoa ja antaa matkakohteen asukkaille paremmat eväät suojella maan luonnonvaroja sekä saada niistä toimeentulonsa. Luonnonsuojelualueet ja kansallispuistot kattavat Costa Rican pinta-alasta neljäsosan, mikä on enemmän kuin missään muussa maailman valtiossa kokoon ja asukaslukuun suhteutettuna. Costa Rican luonnopuistoissa voi vierailla läpi vuoden, sillä vuodenaikojen vaihtumisesta huolimatta näkymät eivät juuri muutu. Toukokuusta lokakuuhun maassa vallitsee vihreä kausi, jolloin sademetsissä sataa lähes jokaisena päivänä. Costa Rica on erittäin vuoristoinen maa, lukuun ottamatta sen koilliskulmaa. Maasta löytyy lukuisia tulivuoria, joista kuitenkin ainoastaan viisi luokitellaan aktiivisiksi. Luonto on erittäin monimuotoista ja se pitää sisällään kaikkea sade- ja lehtimetsistä, kuivista alueista ja laajoista soista, valkoisiin palmurantoihin ja kuohuviin jokiin. Costa Rican luonnossa pääset tutustumaan muun muassa mölyapinoihin, hämähäkkiapinoihin, laiskiaisiin, tukaaneihin, yli 100 perhoslajiin sekä isoihin merikilpikonniin. Väli-Amerikan trooppinen suosikkikohde hurmaa jokaisen matkailijan sademetsillään ja eläinkirjollaan!

Pura vida – puhdasta elämää Costa Ricassa

Tuoreita hedelmiä ja mustaa kultaa.

Costa Rican kauniin luonnon lisäksi maan parasta antia ovat ticot, eli paikalliset ihmiset, joilla on hymy herkässä ja sydän paikallaan.

Costa Rica nousee jatkuvasti erilaisten onnellisuusmittareiden kärkipäähän, eikä mikään ihme, sillä paikallisten elämänasennetta ja maata itsessään kuvaa erityisen hyvin sanonta “pura vida”, joka tarkoittaa puhdasta elämää. Costa Ricassa paikalliset ihmiset ovat elämänmyönteisiä ja ystävällisiä – asenne suorastaan huokuu ympärillä olevassa ilmapiirissä. Matka Costa Ricaan on kuin hyppy kuvankauniiseen postikorttiin. Vehreät viidakkoalueet, trooppiset kukat ja kauniit hiekkarannat saavat jokaisen matkailijan pään pyörälle. Costaricalaisessa elämänfilosofiassa korostuvat yhteisöllisyys, ilo ja elämästä nauttiminen.

Väli-Amerikan ruokakulttuuriin on tuonut oman vivahteensa maanosan rikas historia. Paikallisessa ruoassa yhdistyy muun muassa espanjalaiset, afrikkalaiset sekä portugalilaiset maut. Maan ruoissa käytetään mausteena chiliä, jota nautitaan esimerkiksi juustolla täytettyjen con quescojen välissä. Chilipippurilla maustetaan jopa suklaakastike, joka sekin sopii mainiosti con quescon väliin. Maan kansallisruoka on Gallo pinto, joka koostuu muun muassa riisistä, pavuista, paprikasta, juustosta sekä makkarasta. Paikalliseen ruokaympyrään sisältyy tietenkin myös tuoreet hedelmät, joita on tarjolla joka paikassa. Nauti siis ananasta, banaania, papaijaa ja vesimelonia sekä niistä valmistettuja tuoremehuja... Nam!

Costa Rica -nimi on varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu samannimisestä kahvimerkistä, ja costaricalaiset rakastavatkin kahvia – niin paljon, että sitä juodaan päivittäin litrakaupalla. Maasta löytyy laajoja kahviviljelmiä ja kahvipensaat kasvavat kauniissa riveissä vuorten rinteillä ja laaksoissa. Kahvi sato korjataan käsin tammi-maaliskuussa, minkä vuoksi se on hidasta ja kestää useamman kuukauden. Kahvi oli aikaisemmin maan tärkein tulonlähde, mutta nykyisin matkailu on ohittanut sen. Ticot, kuten muutkin latinot rakastavat iloista ja onnellista seuraa ja heidän tapana onkin istua saman pöydän ääressä, nauttien kauan kestävästä ateriasta ja juoden paikallista mustaa kultaa – eli kahvia.

Lähde mukaan elämäsi seikkailuun ja koe Costa Rica, Väli-Amerikan helmi, jonka eläinrikas trooppinen luonto ja upeat hiekkarannat tarjoavat jokaiselle jotakin uutta. Kiertomatkan aikana maassa pääset näkemään ja kokemaan sen kulttuuria, rantaelämää, luonnonihmeitä ja historiaa.

Matkustaessasi Costa Ricaan, voit yhdistää lomaasi helposti matkat Etelä-Amerikkaan, joka on tulvillaan eksoottisia kulttuureita ja rentoa elämänmenoa! Tutustu esimerkiksi Perun matkoihin, jotka tunnetaan erityisesti maan tärkeimmästä vetonaulasta Machu Picchusta, jonka tarina ulottuu kauas inkojen historiaan.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen