Costa del Sol

Costa del Sol eli Aurinkorannikko on ihana palanen aurinkoa ja kulttuuririkasta Etelä-Espanjaa. Lähde nauttimaan kultaisista rannoista ja flamencosta TravelBird-aurinkolomalle!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
4 tarjousta
Eipä ilmat paremmiksi muutu, kun joka päivä on aurinkoinen päivä! Monet taiteilijat ja näyttelijät ovat löytäneet pakopaikkansa Aurinkorannikolta. Miksi et löytäisi sinäkin?

Costa del Sol sijaitsee Etelä-Espanjan Andalusiassa Costa de la Luzin ja Costa Tropicalin välissä. Aikoinaan Aurinkorannikko oli täynnä pikkuisia kalastajakyliä, mutta tällä hetkellä rannikko on miljoonien turistien rakastama lomapaikka.

Costa del Sol voidaan jakaa läntiseen ja itäiseen alueeseen, jonka keskuksena on Málaga. Itäisen Aurinkorannikon suosittu turistikohde on Nerja ja läntisen alueen suurimpia kaupunkeja ovat Fuengirola, Torremolinos, Mijas ja kuuluisuuksien suosima Marbella. Upean Sierra de Almijara -vuoren juurella sijaitsevasta Nerjasta löytyy yksi Costa del Solin ihmeellisimmistä näyistä – kaksi miljoonaa vuotta vanhat Cueva de Nerja -tippukiviluolat. Vierailu luolissa ja patikointi vuoristossa tuovat mukavaa vaihtelua rannalla makoiluun. Pienestä kalastajakylästä trendikkääksi ja moderniksi kaupungiksi kehittynyt Fuengirola on kuuluisa upeasta seitsemän kilometrin rantaviivastaan ja monista muodikkaista putiikeistaan. Kaupungin vanhassa linnassa järjestetään kesäisin lumoavia konsertteja. Torremolinos on taas juuri se paikka, josta 1960-luvulla alkoi aurinkorantojen matkailuhistoria. Tänä päivänä kaupunki on yksi suosituimmista lomakohteista hyvin hoidettuine rantoineen ympärivuotisella auringonpaisteellaan ja vilkkaalla yöelämällään. Torremolinosissa lomaillessaan kannattaa poiketa La Carihuelan rannalla katsomassa vanhaa kalastajakylää alkuperäisasussaan. Mijas jakautuu kahteen kaupunkiin: historialliseen Mijas Puebloon ja uudempaan Mijas Costaan. Vanhakaupunki Mijas Pueblo sijaitsee rinteellä Sierra de Mijas -vuoriston juurellaa noin 400 metrin korkeudella merenpinnasta. Autenttinen andalusialainen kylä on houkutellut asukkaikseen monia taiteilijoita. Aivan meren läheisyydessä sijaitsee moderni Mijas Costa, joka on rakennettu vanhan kalastajakylän ympärille. Ihastuttavat vanhat kylät ovat säilyttäneet eteläespanjalaisen tunnelmansa, mikä näkyy erityisesti kesäkuukausien festivaalissa Noches de Luna y Playa eli Kuun ja rantojen yöt, kun rantakatu täyttyy klassisesta musiikista ja flamencosta.

Kaikki Costa del Solin kaupungit ovat omalla tavallaan yksilöllisiä, mutta niiden kaikkien taustalla on samanlainen menestystarina: muodonmuutos pienestä kalastajakylästä suosituksi lomakeskukseksi upeine rantoineen, loistavine vesiurheilumahdollisuuksineen ja aurinkoisine ilmoineen. Hiekkaisia rantoja reunustavat lukuisat kahvilat ja ravintolat, joissa voi nauttia paikallisia kalaruokia. Upeiden rantojen lisäksi Costa del Solista löytyy yli 70 golfkenttää, mistä alue onkin saanut lisänimensä Costa del Golf.

Málaga

Nosta malja vapaudelle ja lähde aurinkoon – elämän kevääseen!

Málagan perinteinen manteleita ja hunajaa sisältävä jälkiruoka on nimeltään bienmesabe, mikä tarkoittaa espanjaksi “tämä on hyvää”. Málagan kai voisi kääntää sanoilla “paras lomapaikka”!

Málaga on Costa del Solin ja Málagan provinssin pääkaupunki ja Andalusian toiseksi suurin kaupunki 600 000 asukkaallaan. Paikalliset ovat hyvin ystävällisiä ja avoimia, ja kukapa ei olisi elämäniloinen eläessään ympärivuotisessa auringossa nauttien kuuluisaa välimerellistä ruokavaliota.

Málaga on merkittävä historiallinen keskus Costa del Solin alueella. Kaupunki perustettiin jo 770 eKr., mikä tekee siitä yhden maailman vanhimmista kaupungeista. Lähes 2800-vuotisen historiansa aikana Málaga on ollut foinikialaisten, roomalaisten, arabien, visigoottien ja lopulta espanjalaisten hallussa. Kaikilta näiltä valloituskausilta löytyykin muistomerkkejä ympäri kaupunkia, mikä tekee siitä ikään kuin ulkoilmamuseon. Málagassa on useita museoita, mutta kiinnostavin on varmasti Picasso-museo. Museo perustettiin itse taiteilijan toiveesta hänen syntymäkaupunkiinsa, jossa taiteilija asui 10-vuotiaaksi saakka.

Málagassa vallitsee välimerellinen ilmasto leutoine talvineen ja kuumine kesineen. Joulukuusta helmikuuhun keskilämpötila on 17–18 celsiusastetta ja muina kuukausina se pysyttelee päivisin 23 asteessa. Kuumimmillaan Málaga on elokuussa, jolloin lämpötila voi kohota päivisin jopa 35 asteeseen. Upean sijaintinsa ja ilmastonsa vuoksi Málaga pysyy vihreänä ympäri vuoden, minkä huomaa aina pelikunnossa olevista golfkentistä.

Festivaaleja auringossa ja auringonlaskun jälkeen

Koe unohtumattomia musiikki- ja ruokaelämyksiä ainutlaatuisessa miljöössä!

Espanjalaisessa kulttuurissa juhliminen on enemmänkin elämäntapa kuin poikkeus, sillä aina on syytä juhlia, oli kyseessä sitten perinteinen uskonnollinen, kansallinen tai paikallinen juhla! Elämä on parempaa, kun sen läpi kulkee tanssahdellen.

Ympärivuotisen auringon lisäksi Costa del Sol tarjoaa musiikintäyteistä ilmapiiriä mihin aikaan vuodesta tahansa. Aurinkorannikolla pidetään runsaasti konsertteja ja järjestetään erilaisia festivaaleja monenlaiseen makuun. Konserttien upean tunnelman luovat myös vaikuttavat miljööt: Nerjan mystiset tippukiviluolat, Fuengirolan 900-luvun aikainen Sohail-linna ja Málagan roomalainen teatteri Alcazaban linnoituksessa.

Festivaalien lisäksi Costa del Solissa voi nähdä ainutlaatuisia uskonnollisia juhlatapahtumia. Esimerkiksi keväällä pääsiäisen aikaan kaikki paikat täyttyvät Semana Santan eli pyhän viikon tunnelmasta. Kadut täyttyvät Jeesus- ja Maria-patsaita kantavista kulkueista, suippohuppupäisistä pääsiäisseuran jäsenistä ja puhallinorkestereista. Juhlaseurue kulkee verkkaisesti pitkin katuja pienistä seurakuntakirkoistaan päätuomiokirkolle ja takaisin. Perinteellä on uskonnolliset juuret, mutta tällä hetkellä sillä on enemmän yhteisöllistä ja kulttuurillista merkitystä. Tällaista juhlaa ei voi kokea kovin monessa paikassa.

Joka kesä Málaga pukeutuu parhaimpiinsa elokuun markkinoita varten. Suuri juhlallinen viikko tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua kaupungin tapoihin, perinteisiin ja kulttuuriin. Markkinat alkavat elokuun puolessavälissä suurin ilotulituksin ja jatkuvat yhdeksän päivän ajan elävöittäen kaupunkia yhä entisestään. Tämä on erityisen maagista aikaa Málagassa, sillä juhlatunnelma on kaikkialla musiikki- ja tanssifestivaaleineen. Matkailijan on varauduttava iloitsemaan ja tanssimaan!

Aurinkorannikon ajattomia aterioita

Nauti kiireettömästi auringon alla.

Aurinkorannikon ruokakulttuuri on monipuolinen ja rikas mauissaan. Matkailijalla on mistä valita, sillä Costa del Sol on täynnä ravintoloita, rantabaareja ja tapas-paikkoja.

Perinteinen Costa del Solin keittiö ja ylipäätään andalusialainen keittiö pohjautuu pitkälti äyriäisten ja kalojen käyttöön. Paikallinen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita espanjalaisista, juutalaisista ja arabialaisista ruokailuperinteistä.

Aurinkorannikon asukkaiden suosituin ateria on pescaíto frito, eli oliiviöljyssä paistettu kala sitruunanpalalla. Tämän kala-aterian uskotaan toimineen inspiraationa Englannissa suositulle fish and chips -ruoalle. Kuuluisa tomaattitäytteinen kylmä keitto gazpacho on myös kotoisin Andalusiasta. Alun perin keittoon kuului leipää, valkosipulia, oliiviöljyä, suolaa ja viinietikkaa. Tomaatit ja muut ainekset alettiin lisätä keittoon Latinalaisessa Amerikassa Kristoffer Kolumbuksen löydettyä Amerikan. Perinteinen paikallinen ateria koostuu tortillasta, espanjalaisesta munakkaasta perunoilla sekä ohuiksi palasiksi leikatusta ilmakuivatusta vuoristokinkusta lasillisella sherryä tai paikallista viiniä. Jälkiruoaksi voi napostella perinteisesti aamiaisella tarjottavia churroja. Churrot ovat uppopaistettuja leivonnaisia, jotka dipataan hyvin paksuun kaakaoon tai ihan vain pyöritellään sokerissa. Leivonnaisten ajatellaan olevan paimenten kehittämiä, sillä ne voidaan valmistaa ilman uunia.

Maittavan illallisen päätteeksi on hyvä tietää pari asiaa. Ensinnäkin tipeistä ei tarvitse huolehtia, sillä suurin osa paikallisista vain pyöristää summan lähimpään viiteen euroon. Toiseksikin, on hyvä opetella lause “La cuenta, por favor!”, mikä merkitsee “Lasku, kiitos.” Englannilla tietenkin pärjää, mutta matkalla ei koskaan voi olla liian varautunut.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen