Costa Blanca

Costa Blancan rantahietikko kutsuu matkailijoita luokseen ympäri vuoden! Lähde TravelBird-matkalle lievittämään auringonkaipuutasi.

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
3 tarjousta
Costa Blancan rannat ja vilkas lomaelämä odottavat matkailijoita ympäri vuoden. Auringonoton lisäksi Costa Blancassa voi kokea aitoa sisämaan kylien elämänmenoa siestoineen ja perinteisine juhlineen.

Costa Blanca, eli valkoinen rannikko sijaitsee Espanjan kaakkoisosassa, Alicanten maakunnassa. Costa Blancaan mahtuu lähes 250 kilometriä rantaviivaa ihanine hiekkarantoineen, luolineen ja kallioineen. Costa Blanca koostuu monesta kylästä ja kaupungista, mutta alueen keskus ja kuuluisin rantakaupunki on Benidorm. 45 kilometrin matkan päässä Benidormista sijaitsee Alicante, joka on samannimisen maakunnan pääkaupunki.

Joskus aikoinaan Costa Blanca oli täynnä vain pikkuruisia kalastajakyliä. Alueen mahtava ilmasto ja upeat rannat ovat kuitenkin tehneet alueesta matkailijoiden suursuosikin, ja monet jopa muuttavat pysyvästi Costa Blancaan. Alueella on tarjottavanaan jokaiselle jotakin pikkuisista sisämaan kylistä suuriin kansainvälisiin keskuksiin, kuten Benidorm ja Alicante.

Costa Blancalla on paljon historiallisia nähtävyyksiä, mutta alueen parasta antia on yksinkertaisesti sen kauneus: sininen Välimeri, ihanat hiekkarannat, vanhat kaupungit ja kylät kapeine kujineen sekä ravintolat ja baarit, joissa voi vain istuskella ja ihailla ympärivuotista paratiisia. Costa Blanca on paikka, jossa voi vain nauttia elämästä ja kokea nuoruuden huolettomuutta. Sisämaan kaupungeissa voi nähdä perinteistä ja aitoa Espanjaa, kun lähempänä merta voi taas kokea vilkasta kaupunkielämää.

Costa Blanca ei ole yhtä kylmä ja sateinen talvisin kuin Costa Brava, eikä se ole yhtä kuuma ja kostea kesäisin kuin Costa del Sol. Costa Blancassa saa etsimällä etsiä pilviä taivaalta, sillä tässä lomakohteessa aurinko paistaa yli 300 päivää vuodessa ja keskimääräinen lämpötila on jopa 20 celsiusastetta. Monet tulevatkin valkoiselle rannikolle keräämään voimaan ja rentoutumaan lämpimässä.

Pohjoinen Costa Blanca on vihreämpi ja vuoristoisempi kuin eteläinen rannikko, mutta eteläisessä osassa vallitsevat täydelliset olosuhteet rantalomalle: meri, hiekkaiset rannat, ja palmupuut. Mitäpä muuta luonnolta voikaan toivoa aurinkolomalla?

Sisämaan salaisuuksia

Rantojen lisäksi Costa Blancaan mahtuu kiinnostavia kaupunkia ja kyliä, joissa käymistä ei kannata jättää väliin.

Costa Blancan vetonauloina ovat upeat rannat, mutta mielenkiintoista koettavaa löytyy myös kauempaa sisämaasta.

Hiljaisella Xàtivan kaupungilla on pitkä ja tapahtumarikas historia. Satoja vuotta vanha Xàtivan linna on vierailun arvoinen paikka: hyvin säilynyt ja melko suuri linna tarjoaa paljon katsottavaa sekä upeita näköaloja kaupunkiin. Linna sijaitsee vuoren päällä ja vierailijoiden on varauduttava kipuamaan rappusia aina uudestaan ja uudestaan. Kuitenkin pieni huhkiminen on sen arvoista, sillä alueella on paljon mielenkiintoista nähtävää, kuten suihkulähteitä, katolinen kappeli ja muinaisten kuninkaallisten huoneita. Linnassa voi jopa nauttia lounasta tai ihan vain rentoutua tutkimusretken jälkeen ja siemailla paikallista olutta. Takaisin kaupunkiin voi palata jännittävää reittiä, jolla voi nähdä luolia, alueen vanhimman kirkon sekä upean vanhankaupungin katedraalin. Laskeuduttuaan vuoren juurelle voi osallistua La Socarrada -panimon olutkierrokselle, jossa kerrotaan panimon toiminnasta ja lopuksi maistellaan oluita.

Etelässä sijaitseva Elche on Alicanten maakunnan toiseksi suurin kaupunki lähes 200 000 asukkaallaan. Elchessa sijaitsee maailman suurin palmumetsä, jossa voi vain kävellä ja kävellä nauttien palmujen varjoista ja kaktusten omaperäisistä muodoista. Taatelipalmuista koostuva ja kaupunkia kiertävä metsä on noin 10 kilometrin pituinen. Matkan varrella näkee paljon muutakin kuin kasveja: perinteiset talot, historialliset monumentit, linnoitukset ja vartiotornit tekevät reitistä mielenkiintoisen käveltäväksi. Puiston erikoisuutena on pohjoisosassa sijaitseva keisarillinen seitsemänvartinen palmu, joka on arvioltaan noin 165 vuotta vanha. Palmu on aikoinaan saatu Itävallan keisarinna Elisabetilta, jonka mukaan tämä luonnonihme on nimettykin. Puistokierroksen päätteeksi voi vierailla Bodegas Faelon viinitilalla, jossa tutustutaan tuotannosta kertovaan museoon, itse viinitilaan sekä tiloihin, joissa juomaa valmistetaan. Lisäksi kierroksella pääsee maistelemaan kolmea eri viiniä artesaanijuustojen sekä kotona paistetun leivän kera.

Noin 60 kilometrin päässä Alicantesta sijaitsee Alcoy – vanha teollinen kaupunki. Alcoyta kutsutaan myös siltojen kaupungiksi useiden kaupungin viittä jokea ylittävien siltojen vuoksi. Upeiden rotkojensa lisäksi kaupunki on kuuluisa erityisen suurenmoisesta Maurien ja kristittyjen -juhlan vietosta. Tätä juhlitaan kaikkialla Costa Blancassa, mutta Alcoyssa juhla on värikkäämpi ja eläväisempi kuin missään muualla. Paikalliset pukeutuvat maureiksi ja kristityiksi ja esittävät muinaisia taisteluja kaduilla. Tätä näkyä ei pidä jättää väliin! Juhlaa vietetään huhtikuun lopussa, joten silloin kannattaa käydä vierailemassa Alcoyssa Costa Blancan lomalla.

Veden ääressä

Tyyni meri rauhoittaa kiireisenkin kulkijan.

Aamuauringon kohtaaminen tyhjällä rannalla on näky, jonka haluaisi kokea joka päivä uudestaan ja uudestaan. Pehmeät värit taivaalla viestivät kauniista säästä ja hyvistä lomapäivistä.

Benidorm, tämä Espanjan ikioma pilvenpiirtäjien tyyssija, on yksi Espanjan suosituimmista lomamatkakohteista. Ja miksipä ei olisi! Kaupungista löytyy niin paljon ravintoloita, yökerhoja, pubeja ja kahviloita, ettei kaikissa niissä ehtisi käydä elinaikanaan. Benidormin upeat rannat ovat omaa luokkaansa: päivisin niillä on ihanaa ottaa aurinkoa ja nauttia merimaisemista, öisin taas rannoilla voi kokea vilkasta yöelämää. Benidormin rantojen läheisyydessä sijaitsee pieni Benidormin saari, joka on kuuluisa vapaina elävistä riikinkukoistaan.

Benidormista noin 90 kilometriä etelään sijaitsee valkohiekkarannoistaan tunnettu Guardamar del Segura. Guardamarista löytyy runsaasti havumetsää, jossa kasvaa sellaisia puita kuten sypressi, eukalyptus, mänty ja palmu. 1700-luvulla alueella koettiin laivanrakennusbuumi: puita kaadettiin, mutta niitä ei istutettu, minkä seurauksena 1800-luvun lopussa aluetta vaivasivat villiintyneet hiekkadyynit. Ongelma korjattiin istuttamalla runsaasti puita, mikä onkin osoittautunut onnistuneeksi taktiikaksi. Tämän päivän Guardamarissa ei voi olla ihastumatta ainutlaatuiseen havuiseen tunnelmaan.

Costa Blancan sydämessä sijaitsee Calpe, jonka tunnuksena on Gibraltarinvuoren kaksonen, Peñón de Ifach -vuori. Vuoren molemmin puolin on upeita rantoja, jotka ovat viehättäneet matkailijoita jo 1930-luvulta lähtien. Rannoilla makoilun lisäksi Calpessa voi tehdä paljon muutakin. Kaupungissa vallitsee perinteinen valencialainen kulttuuri ripauksella matkailijoiden mukanaan tuomaa modernisuutta. Vanhankaupungin mukulakivikadut vievät nykyaikaisiin amfiteattereihin, joissa pidetään näytöksiä pitkin kesää. Musiikkiesityksistä nauttimisen lisäksi matkailija voi tutkiskella roomalaisten kylpylöiden raunioita, vanhoja suolakaivoksia sekä paikallista taidetta esitteleviä museoita. Calpen kalastussatama on eläväistä aluetta monilukuisine ravintoloineen, joissa matkailija voi nauttia tuoreista ja herkullisista merenelävistä valmistettuja annoksia.

Ruokaelämyksiä valkoisella rannikolla

Costa Blancalla on paljon tarjottavaa espanjalaista ruokaa rakastaville matkailijoille.

Rakkaus ruokaan näkyy ja tuntuu Costa Blancassa! Espanja tunnetaan rentona maana, mutta kun on kyse ruoasta, paikallisista voi paljastua vakavampi puoli – ruoanlaitto on nimittäin intohimo Etelä-Euroopassa.

Upeimmat makuelämykset voi kokea rannikolla, sillä meren läheinen sijainti takaa tuoreet merenelävät lautasella. Vaikka itse ei aikoisi valmistaa kala-aterioita matkalla, silti kannattaa käydä ainakin katsomassa sataman kalastajien kojuja, sillä tällaista kokemusta ei saa Suomessa. Monilukuisia espanjalaisia toreja ja markkinoita on mahdotonta olla näkemättä Costa Blancan vierailulla. Eri kaupungeissa markkinoita pidetään eri aikaan. Yksi kuuluisimmista markkinoista pidetään Morairan kaupungissa perjantaiaamuisin. Morairan markkinoilla voi ihmetellä monipuolista tuoreiden hedelmien ja vihannesten tarjontaa. Lisäksi monesta kojusta löytyy myös erilaisia pähkinöitä, yrttejä, mausteita ja kuivahedelmiä. Markkinoilla tietenkin myydään muutakin kuin ruokaa ja matkailija voikin ostaa muistoksi itselleen vaikkapa perinteisiä koruja tai silkkihuivin.

Costa Blancan keittiöön kuuluu melko perinteistä espanjalaista ruokaa: maut ovat voimakkaita ja ruoat värikkäitä. Matkailijan on ehdottomasti kokeiltava paellaa, cocido con pelotas -lihapullia ja kalaliemessä keitettyä riisiruokaa arroz a bandaa. Paella on varmasti tunnetuin espanjalainen ruoka, jossa hyödynnetään lämpimän maan monia antimia. Tuore kala, sahramilla maustettu riisi ja paikalliset vihannekset tekevät tästä ateriasta hyvin maukkaan. Arroz a banda maistuu parhaiten aiolilla ja omaperäinen cocido con pelotas tarjotaan maukkaassa liemessä, toisinaan jopa keitossa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen