tarjousta

Cannes

Lähde TravelBird-matkalle aurinkoiselle Ranskan Rivieralle! Elokuvajuhlistaan tunnettu Cannes tarjoaa matkailijoille loistokkaan loman.

Pienestä kalastajakylästä kasvoi aikojen saatossa upea ja loistokas kaikkien tähtien ja seurapiirihenkilöiden suosima festivaalipaikka.

Ranskan Rivieran helmi, Cannes, on maailmankuulu kaupunki, jossa pidetään vuosittain useita eri elokuviin liittyviä juhlia sekä festivaaleja. Cannes alkoi muotoutua ylelliseksi lomakohteeksi jo 1800-luvun lopussa, kun kaupunkiin rakennettiin rautatie. Junien myötä kaupunkiin saapuivat myös autot sekä kasinot. Ensimmäiset elokuvajuhlat pidettiin kaupungissa jo vuonna 1946.

Cannes herää kukoistukseen joka toukokuussa, kun kaupunki täyttyy elokuvajuhlien huminasta. Juhlien aikana voi nähdä kuuluisia näyttelijöitä, ohjaajia sekä muita julkisuuden henkilöitä Palais des Festivals et des Congrès -kongressikeskuksen punaisella matolla. Hyvällä tuurilla tähtiä voi nähdä muuallakin kaupungissa. Matkailijan ei tarvitse itse olla tähti nauttiakseen lomastaan Cannesissa, sillä kaupungista löytyy ravintoloita ja yökerhoja kaikensuuruisille budjettityypeille.

Upea La Croisetten rantapromenadi hurmaa matkailijat loistokkuudellaan. Promenadin päässä sijaitsee tähtien vierailema Palais des Festivals et des Congrès -kongressikeskus, jossa tähdet katsovat elokuvia elokuvajuhlien aikana. Myös tavallinen matkailija voi kokea tähtihetkensä, ja otattaa kuvansa kongressikeskuksen rappusilla. Elokuvajuhlien tapahtumakeskuksen edessä voi myös tutustua Les Allées des Étoiles -katuun, josta löytyvät monen elokuvatähden kädenjäljet. Matkailija voi tarkistaa, onko hänen kätensä pienempi kuin esimerkiksi Meryl Streepin, Sylvester Stallonen tai vaikkapa Gerard Depardieun käsi.

Cannesissa on kaksi satamaa: Vieux Port eli vanha satama sekä Port Pierre Canton satama. Vanha satama löytyy kongressikeskuksen läheisyydestä ja Pierre Canton satama taas La Croisette -promenadin toisesta päästä. Vanha satama on kaupungin tärkein portti, joka ottaakin vastaan huviveneitä sekä risteilyaluksia.

Aurinkoisessa Cannesissa voi tietenkin myös nautiskella kesäisistä päivistä rannalla. Moni rannoista on yksityinen, mutta kaupungista löytyy myös kaikille avoinna olevia paikkoja, kuten Pierre Canto -sataman suunnassa oleva Macén ranta tai vaikkapa moni Îles de Lérins -saariryhmän rannoista. Îles de Lérins koostuu kahdesta saaresta: Île Sainte-Margueritesta sekä Île Saint-Honoratesta. Île Saint-Honorat on kahdesta saaresta pienempi ja se viehättää matkailijoita luostarillaan sekä linnanraunioillaan. Munkit myyvät luostarissa valmistettuja ruokia sekä juomia, joita on mukavaa viedä kotiin tuliaisiksi. Myös Île Sainte-Margueriten saarelta löytyy linna, kauppoja, baareja sekä ravintoloita. Matkailija voi viettää mukavan lomapäivän saarilla makoillen hiekalla palmupuiden varjossa.

Vanhakaupunki Le Suquet

Kävele yli 400 vuotta vanhoja katuja ja kuule historian lehtien havinaa.

Le Suquetin historia ulottuu jopa 150-luvulle eaa., kun roomalaiset rakensivat alueelle oman asutuksensa. Le Suquet onkin Cannesin vanhin kaupunginosa.

Le Suquet ei ehkäpä ole yhtä suuri kuin Pariisin Montmartre, mutta jos haluaa saada käsityksen siitä, miltä Cannes näytti 1800-luvun alussa ennen kuin siitä tuli Englannin ylimystön suosittu lomapaikka, niin tämä hurmaava kaupunginosa antaa hyvän kuvan menneestä elämänmenosta.

Jos haluaa nähdä Cannesin parhaimmat näkymät, kannattaa nousta kapeita mukulakivikatuja ylös 1000-luvulta peräisin olevan Château de la Castre -linnan juurelle. Linnalta aukeaa näkymä merelle ja koko kaupungille. On mukavaa istuskella nautiskellen kahvia tai teetä ja katsella kuhisevaa elämää kukkulalta. Linnassa pääsee kiipeämään korkeaan torniin, josta voi nähdä Cannesin lisäksi runsaasti muuta ympäristöä, kuten kaupunkia ympäröiviä vuoria. Maisemien ihailun jälkeen matkailija voi tutustua linnan vieressä olevaan Jumalanäidille pyhitettyyn Notre-Dame-de l'Espérance -kirkkoon. Kirkon pihalla pidetään joka kesä upeat Nuits musicales du Suquet -musiikkifestivaalit, joita tullaan kuuntelemaan ja katsomaan kaukaakin.

Le Suquetin juurella, Cannesin keskustaan mentäessä kannattaa vierailla Rue Meynardier -kadun Marché Forville -kauppahallissa. Marché Forvillessa voi ostaa tuoreita ruoka-aineksia, kuten juustoa, kalaa, lihaa, tuoreita vihanneksia sekä hedelmiä.

Tapahtumien Cannes

Cannes on täynnä tähtien loistoa, unelmia sekä ylellisyyttä.

Cannes tunnetaan elokuvajuhlistaan, mutta kaupungissa pidetään monia muitakin tapahtumia.

Cannes Lions International Advertising Festival -festivaalin aikana valitaan parhaimmat mainokset sekä palkitaan taidokkaimmat mainosalan toimijat. Viikon pituinen festivaali järjestetään elokuvajuhlien jälkeen kesäkuussa. Mainosmaailman parhaita luomuksia on katseltu jo vuodesta 1953 lähtien. Festivaalina aikana on mahdollista nähdä sekä kuulla lähes 25 000 mainosta sekä mainoselokuvaa.

Vähemmän viihteellisempi, mutta sitäkin loistokkaampi on rakennusalan MIPIM-tapahtuma, jossa tapaavat rakennus- sekä kiinteistöalan ammattilaiset ja toimijat ympäri maailmaa. Moni suomalainen hanke sekä yritys on ollut osallisena tapahtumassa vuosien varrella.

Vuodesta 1987 järjestetyn kansainvälisen pelitapahtuman aikana kohtaavat pelisuunnittelijat, julkaisijat, pelaajat ja ihan vain peleistä kiinnostuneet ihmiset. Pelitapahtumassa nähdään niin perinteisiä lautapelejä kuin myös tietokonepelejä sekä uusimpia elektronisia keksintöjä. Hyväntuulisessa tapahtumassa on mahdollista tavata pelientekijöitä, kuvittajia sekä muita samanmielisiä pelaajia.

Yksi Cannesin näyttävimmistä festivaaleista on Le Festival d’Art Pyrotechnique eli ilotulitusfestivaali, jonka aikana kilpaillaan parhaan ilotulitusnäytöksen järjestäjän tittelistä. Kansainvälistä tapahtumaa tulee katsomaan jopa yli 150 000 ihmistä.

Cannesin ympäristöä

Bonjour, ça va? Nyt mennään Ranskaan!

Cannesin loistokkuudesta pääsee nopeasti rentoutumaan yksinkertaisen maalaiselämän ääreen.

Cannes viehättää matkailijoita tähdillään, mutta myös kaupungin ulkopuolelta löytyy runsaasti nähtävää. Cannesia ympäröivät kuvankauniit kylät sekä upea Estérel-vuoristo hurmaavat jopa paljasjalkaisen kaupunkilaisen. Ranskan Rivieran huumaa etsivät voivat taas suunnata esimerkiksi Antibes-kaupunkiin, josta löytyy hiekkaisia rantoja sekä aito lomatunnelma, etenkin kesäisin. Rentoa rantalomailua voi myös kokea Cannesin naapurikaupungeissa Fréjusissa, Saint-Raphaëlissa sekä Théoule-sur-Merissa. Picasson taiteesta kiinnostuneet voivat suunnata Vallauris’n kylään, josta löytyy 1100-luvun kappelissa sijaitseva Picasso-museo. Lyhyen junamatkan päässä sijaitsee myös Nizza. Nizzan matkat ovat nousseet jo kunnioitettavaan ikisuosikin asemaan, eikä itse asiassa toinenkaan suosikkialue, Italian Riviera, ole kovin kaukana.

Noin 20 kilometriä Cannesista luoteeseen sijaitsee parfyymeistään tunnettu Grasse. Grasse on tyypillinen Ranskan sisämaan kaupunki sympaattisine kelta-punaisine taloineen. Vanhankaupungin kadut ovat on niin kapeat, että siellä voidaan liikkua vain jalan. Kaupunkia ympäröivät uskomattoman kauniit appelsiini-, ruusu-, jasmiini-, laventeli- sekä orvokkipellot, joilta saadaankin tuoksuöljyjä paikallista parfyymituotantoa varten. Grasse on ollut kuuluisa tuoksustaan aina 1500-luvulta lähtien, kun Katariina de’ Medici perusti tuotannon kaupunkiin. Matkailijat voivat tutustua Grassen tuoksujen historiaan parfyymimuseossa. Asiasta kiinnostuneet voivat jopa vierailla Fragonardin, Molinardin sekä Galimardin tehtailla.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen