tarjousta

Bulgarian matkat

Kulttuuriaarteiden ja ihanien rantojen äärelle vievät Bulgarian matkat ovat suomalaisten suuressa suosiossa. Lähde TravelBird-lomalle Balkanin kaunottareen!
Katso lisää:

Balkanin niemimaalla Kaakkois-Euroopassa sijaitseva ihmeellinen Bulgaria on sekä kulttuurin että aurinkoisten rantojen aarreaitta.

Bulgarian matkat ovat kesäisin erittäin suosittuja. Suosio ei tule yllätyksenä, sillä kohteessa yhdistyvät mielenkiintoisesti pitkät kansanperinteet ja erilaiset kulttuurit. Matkailija löytää historialliset nähtävyydet, monipuoliset ostokset ja kaikki rantaloman vauhdikkaat aktiviteetit samasta kohteesta! Bulgaria on mielenkiintoinen matkakohde niin maantieteellisesti kuin myös historiallisesti. Maa sijaitsee muinaisten Traakian ja Moesian alueilla, ja sen monipuolinen maasto vaihtelee lounaan valtavista vuoristoista Mustanmeren rantoihin läpi vihreiden viljelyalueiden. Matkailija voi viettää unohtumattoman loman loikoillen ihanan auringon alla tai seikkaillen monipuolisissa kaupungeissa. TravelBird suosittelee Bulgarian kiertomatkaa matkailijoille, jotka haluavat ottaa maasta kaiken irti: miksi valita vain yksi kohde, kun voi nähdä kaikki maan helmet kerralla?

Matka Bulgariaan kestää lentäen noin kolme tuntia, sillä Helsingistä on mahdollista lentää Burgasiin ja Varnaan suorilla lennoilla. Monipuolisten jatkoyhteyksien ansiosta matkailijan on kuitenkin vaivatonta lähteä kaupunkilomalle esimerkiksi Sofiaan. Erilaiset Bulgaria matkat kohdistuvat usein kesäkaudelle, sillä ilmaston lämpötila on toukokuusta syyskuuhun parhaimmillaan. Mikäli matkustat Bulgarian kaupunkikohteisiin kesäkauden ulkopuolella mutta haluat lomallasi nauttia myös korkeammista lämpötiloista, voit matkasi aikana vierailla myös naapurimaa Kreikassa. Ateenan matkat ovat täynnä historian havinaa, mutta myös Kreikan saaret ovat saavutettavissa vaikkapa risteilylaivalla. Eikö olisikin ihanaa kokea vaikkapa Kreetan matkat, jos kesälomasi vain sen sallii?

Lomailua rentouttavilla aurinkorannoilla

Matkat Bulgariaan sopivat rantaloimailun ystäville.

Mustanmeren helmi, ainutlaatuisen arkkitehtuurin värittämä Nessebar, vie matkailijan rantalomailun ohella historiallisten tarinoiden maailmaan. Vauhdikas Sunny Beach sen sijaan on täynnä elämää oleva perheiden klassikkokohde.

Bulgarian auringon alla viihtyy jokainen. Tekemistä riittää koko matkan ajaksi, sillä päivät voi viettää esimerkiksi golfaten, shoppaillen, patikoiden tai erilaisia vesiaktiviteetteja harrastaen. Näin rentouttavan auringonoton lisäksi loma on täynnä vauhtia ja elämyksiä. Mustanmeren rannikolla sijaitsee Bulgarian suosituimmat matkakohteet; Nessebar, Sunny Beach, Varnan Kultahietikko ja Albena, joista jokainen tarjoaa matkailijalle mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja ainutlaatuisia kokemuksia.

Nessebar on Bulgarian rantakohteista kulttuurin ja nähtävyyksien kannalta mielenkiintoisin. Matkailijat eivät saavu kohteeseen nauttimaan pitkistä ja upeista rannoista, sillä Nessebarin ehdoton vetonaula on vanhankaupungin historiallinen ja ainutlaatuinen arkkitehtuuri. Kulttuurimatkailija löytää kohteesta nähtävyyksien paratiisin, sillä vanhakaupunki on kuin elämyksellinen ulkoilmamuseo. Monipuolinen arkkitehtuuri vie matkailijan ainutlaatuiselle aikamatkalle läpi Bysantin valtakunnan aina 1800-luvulle asti. TravelBird suosittelee vierailemaan erityisesti Apollon temppelissä ja Johannes Kastajan kirkossa. Kaupungin uusi osa on täynnä hienoja hotelleja ja aurinkoloman tunnelmaa, joten matkailija voi kulttuurinähtävyyksien lisäksi nauttia rentouttavasta rantalomasta!

Noin viiden kilometrin päässä Nessebarista sijaitsee klassinen Sunny Beach, jonka yli kuusi kilometriä pitkä valkoinen hiekkaranta houkuttelee sekä perheitä että kaveriporukoita nauttimaan auringosta. Erityisesti nuorten Bulgarian matkat kohdistuvat usein Sunny Beachille, sillä kaupunki on tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Lapsiperheet voivat viettää ikimuistoisen päivän seikkaillen Action Aquapark -vesipuistossa sekä kokeillen rannan vesiliukumäkiä ja pomppulinnoja. Mikäli rannan ulkonäkö on tärkein kriteeri lomakohdetta valitessa, kannattaa suunnata Varnan Kultahietikolle. Noin neljä kilometriä pitkän rannan sanotaan olevan koko maan kaunein. Lähellä oleva Varnan kaupunki vie matkailijat monipuolisten ostosmahdollisuuksien äärelle, joten laukkuun kannattaa jättää tilaa ainutlaatuisille tuliaisille! Albena on viime aikoina nostanut päätään lapsiperheiden keskuudessa, sillä kaupungin rauhallinen tunnelma ja monipuoliset aktiviteetit tarjoavat turvallisen ympäristön lomailuun perheen pienimpien kanssa.

Kulttuurielämyksiä kaupungeissa

Bulgarian matkat vievät tunnelmallisiin ja historiallisiin kaupunkeihin.

Parhaimmat seikkailut löytyvät usein kaupunkien sykkeestä. Bulgarian historiallinen pääkaupunki Sofia on romanttinen ja viihtyisä matkakohde, joka ihastuttaa silmiä hivelevillä kirkoilla ja moderneilla rakennuksilla.

Vitosha-vuoren hellässä huomassa sijaitseva Sofia on mielenkiintoinen matkakohde etenkin historian ja kulttuurin ystäville. Kaupungin lähes 7000 vuotinen historia vie matkailijan tutustumaan tunnelmalliseen ympäristöön, joka on saanut oman kosketuksensa niin kreikkalaisten, roomalaisten, ottomaanien kuin myös neuvostoliittolaisten ajoilta. Sofia on erilaisten katedraalien ja kirkollisten rakennusten aarreaitta. Kaupungin tunnetuin nähtävyys, loistelias Aleksanteri Nevskin katedraali, on kultaisen kupolinsa kera Sofian symboli. Matkailija pääsee valtavassa katedraalissa ihailemaan arkkitehtuurin lisäksi myös bulgarialaista taidetta. TravelBird suosittelee tutustumaan myös Pyhän Sofian ja Pyhän Nedelyan kirkkoihin. Kirkkokierroksen lisäksi antiikkimarkkinat sekä lukuisat taidegalleriat ja museot ovat erityistä ajanvietettä kulttuurinjanoisille.

Mikäli kaupungit kiinnostavat enemmän, kannattaa ehdottomasti suunnata myös Bulgarian toiseksi suurimpaan kaupunkiin, seitsemän kukkulan Plovdiviin. Täällä matkailijan eteen avautuu valtava valikoima historiallisia nähtävyyksiä, joista näkemisen arvoinen on Plovdivin näyttävä amfiteatteri. Kävelykierros läpi vanhankaupungin ja sen tunnelmallisten museoiden ja taidegallerioiden on miellyttävä kokemus, jota muistelee lämmöllä vielä pitkään.

Bulgarian herkut

Matka Bulgariaan vie myös suussasulavien makujen maailmaan.

Paikalliset herkut kruunaavat Bulgarian matkat.

Bulgarian keittiö on mielenkiintoinen kokonaisuus eri vuodenajan raaka-aineita ja pitkiä perinteitä. Erilaiset kasvikset sekä maitotuotteet, kuten jogurtti ja tuorejuusto, ovat tärkeä osa maan ruokakulttuuria ja esiintyvät usein ruoanlaitossa. Matkailija huomaa paikallisten ravintoloiden ruokalistojen täyttyvän erilaisista keitoista, salaateista, grillatusta lihoista ja pataruoista. TravelBird suosittelee maistamaan banitsaa, joka on maukas ja lehtevä piirakka.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen