5 tarjousta

Budapestin matkat

Budapestin matkat ovat nyt suuressa suosiossa. Lähde sinäkin ansaitulle TravelBird-lomalle Budan ja Pestin muodostamaan ihanan tunnelman ja musiikin kaupunkiin!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
5 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Unkarin rakastettu ja monipuolinen pääkaupunki on muodostunut kahdesta eri kaupungista, jotka ovat säilyttäneet omat luonteensa – Budassa tutustut keisarilliseen historiaan, kun taas Pestin alueelta löydät modernin ydinkeskustan ja ostoskadut.

Budapest-matkat mahdollistavat täydellisen ja ennen kaikkea monipuolisen kaupunkiloman. Miltä kuulostaisi esimerkiksi ooppera, risteily pitkin valaistua Tonavaa tai seikkailu Budan Linnavuorella kaupungin upean horisontin avautuessa eteesi? Täällä kaikki on mahdollista! Vuosisatojen ajan Buda ja Pest olivat omia kaupunkejaan, kunnes vuonna 1873 ne yhdistyivät yhdeksi kaupungiksi. Yhdistymisestä huolimatta kaupungit ovat säilyttäneet oman loistonsa sekä tunnelmansa, joten Budapestin matkat ovat hyvä mahdollisuus nähdä teoriassa kaksi kaupunkia yhdellä kertaa. Kaupunkilaiset itse ovat hyvin tarkkoja siitä, ovatko he Budasta vai Pestistä. Pestistä löytyvät turistien vetonaulat kuten suurimmat ostoskadut sekä ravintolat, Budasta taas suurimmat historialliset nähtävyydet. On tärkeää nähdä kaupungin molemmat osat – et voi sanoa käyneesi Budapestissä, jollet ole käynyt sekä Budassa että Pestissä.

Mikäli mielessäsi on budjettiin sopiva kaupunkiloma, Budapest on erinomainen vaihtoehto. Suomen hintatasoon verraten voit nauttia edullisista mutta laadukkaista ruokailuhetkistä ja aktiviteeteista. Kaupunkiin on myös vaivatonta lähteä, sillä erilaiset lennot Budapestiin lähtevät useasti päivässä ympäri vuoden. Matka Budapestiin kestää Helsingistä noin kaksi tuntia, joten ihana kaupunkiloma on vain lyhyen odotuksen päässä. Matkatoimistojen erilaiset Budapest-matkat ovatkin erittäin kysyttyjä suomalaisten keskuudessa. Suosittua on myös vierailla Budapestissa Euroopan kiertomatkan aikana. Itä-Euroopan edulliset hinnat houkuttelevat matkailijoita suuresti puoleensa, ja näin ollen saman matkan aikana on helppoa käydä useammassakin maassa. Romanian matkailun aikana voi tutustua hieman tuntemattomampaan Euroopan maahan, kun puolestaan Montenegron matkat tarjoavat mahdollisuuden loikoilla upeilla hiekkarannoilla. Sujuvasti kulkevat junamatkat tekevät matkustamisesta myös Itä-Euroopassa helppoa!

Budapestin nähtävyydet

Tonavan erottamat Buda ja Pest ovat täynnä kauniita nähtävyyksiä.

Budapest on mielenkiintoinen yhdistelmä historiaa ja nykyaikaa. Budapestin matkat ovat hyvä idea, mikäli haluat nähdä yhdellä matkalla sekä silmiä hiveleviä nähtävyyksiä että myös vilkasta elämänmenoa. Kaupungin historiaan tutustut Tonavan länsipuolella sijaitsevassa Budassa. Merkittävä Budan Linnavuori ja alueen nähtävyydet ovat kaupungin ehdottomia vetonauloja: täällä voit käyttää helposti kokonaisen päivän tutkien arkkitehtuuria, vieraillen pienissä putiikeissa ja nauttien kauniista näkymistä. Alue on ansainnut paikan UNESCOn maailmanperintöluettelossa monipuolisen ja ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa johdosta. Voit kiivetä vuorelle montaa eri reittiä pitkin, kuten näyttävältä Széchenyin ketjusillalta. Alueella kulkee myös turistien suosima maksullinen funikulaari. Kuuluisia maamerkkejä Linnavuorella ovat Unkarin symbolina toimiva kuninkaanlinna Budavár, vuosisatojen ikäinen Mátyás Templom eli Matiaksen kirkko, sekä uusgoottilaisesta arkkitehtuurista tunnettu Halászbástya eli Kalastajanlinnake.

Mikäli etsit Budapestin parasta näköalapaikkaa, suuntaa Gellértinvuorelle. 140 metrin korkeuteen kohoava kukkula tarjoaa upeat näkymät joelle sekä sen toisella puolella avautuvaan Pestiin. Kukkulalle kiipeäminen tuo aktiviteettiin oman jännityksensä, sillä lukuisat portaat kulkevat kauniin metsäympäristön läpi. TravelBird suosittelee matkailijoita kiipeämään vuorelle valoisaan aikaan ja nauttimaan maisemista Budapestin taivaanrannan hämärtyessä. Pimeän saapuminen ja valojen syttyminen on ainutlaatuinen hetki, jolloin matkailija ehtii nähdä horisontin niin päivänvalossa kuin myös pimeällä. Vuorelle johtavat polut ovat huonosti valaistut, joten on suositeltavaa lähteä takaisin keskustaan julkisen liikenteen avulla.

Mikäli olet ensimmäistä kertaa Budapestissä, käy ikuistamassa kameraasi Pestin puolella oleva upea, uusgoottilaista tyyliä edustava parlamenttitalo. Maailman kolmanneksi suurin eduskuntatalo on yksi Euroopan hienoimmista ja samalla myös kaupungin suurin rakennus. Halutessasi voit myös varata opastetun kierroksen, jolloin pääset ihailemaan rakennusta sisältä. Kaupungin hienoimmalla aukiolla, Hősök terellä eli Sankarien aukiolla, kohoaa suuri Millenium-muistomerkki, jonka läheisyydestä löytyvät myös vierailemisen arvoiset taidehalli ja kuvataiteiden museo. Alueelta löytyy myös valtavan kokoinen ja vihertävä Városliget-puisto, jossa matkailija voi virkistäytyä aurinkoisena päivänä.

Rentoudu elämysten äärellä

Nauti tunnelmallisesta musiikista ja vieraile kylpylöissä.

Maailmankuulut Budapestin kylpylät tarjoavat matkailijoille ainutlaatuisia elämyksiä. Budapestin matkat sopivat matkailijoille, jotka haluavat lomallaan myös rentoutua ja nauttia hetkestä. Budapestin monipuolinen kylpylätarjonta takaakin elämyksellisen rentoutumisen vierailusi aikana. Vuodesta 1934 lähtien Budapestiä on kutsuttu kylpyläkaupungiksi, eikä syyttä, sillä kaupungissa on yli 100 kuumaa lähdettä. Erilaisia kylpylöitä löytyy ympäri kaupunkia, mutta eniten erilaisia altaita ja saunoja löytyy Széchenyin kylpylästä. Kyseinen kylpylä on yksi Euroopan suurimpia termaalikylpylöitä ja kaupungin kylpylöiden ehdoton helmi. Altaita löytyy niin sisältä kuin ulkoa ja ne ovat käytössäsi ympäri vuoden. Mikäli olet jo käynyt Szénchenyinissä, kokeile esimerkiksi kaupungin tunnetuinta, ihanaa Gellértin kylpylää tai historiallista Rudasin kylpylää.

Budapest on tunnettu myös mahtavista oopperaesityksistään sekä klassisesta musiikista. Kaupungin oopperatalo, Operaház, tarjoaa oopperan lisäksi erilaisia musikaaleja ja konsertteja. Ravintoloissa on tapana soittaa tunnelmallista musiikkia, joten voit nauttia elämyksellisestä livemusiikista myös illallisen ohessa. Klassisen musiikin ohella kaupunki on myös pop- ja rockmusiikin kehto: kaupungissa järjestetään useita festivaaleja, joista tunnetuin on elokuussa järjestettävä Sziget-festivaali. Suuri festivaali kerää satojatuhansia nuoria vuosittain niin Unkarista kuin muualta Euroopasta. Budapest on myös erinomaisen iltaelämän kaupunki, sillä tarjonta on hyvin monipuolista ja edullista. Erityisesti Pestin puolelta löydät baareja ja muita illanviettopaikkoja jokaiseen lähtöön. Budapestin erikoisuus ovat niin kutsutut rauniobaarit, jotka sisustukseltaan eroavat täysin muista baareista. Niiden sisustus koostuu mitä erikoisimmista yksityiskohdista. Tiivistäen voisi sanoa, että sisustuksessa on käytetty lähes kaikkea vastaan tulevaa. Saatat istua baari-illan aikana niin vanhassa kylpyammeessa, graffitein koristellussa autovanhuksessa kuin kirjapinonkin päällä.

Vanha ja kunniakas ruokakulttuuri

Budapestin matkat ovat erinomainen mahdollisuus tutustua unkarilaiseen keittiöön.

Mausteiset liharuoat ovat unkarilaisen keittiön ylpeys. Budapestin tunnelmallisimmat ravintolat löytyvät lähes poikkeuksetta Budan Linnavuorelta, mutta myös Pest tarjoaa monipuoliset vaihtoehdot niin paikallisiin kuin kansainvälisiin herkkuihin. Budapest-matkat tarjoavat mahdollisuuden kokeilla unkarilaisia perinneruokaa, joka on yleensä mausteista, suolaista ja jopa rasvaista. Maan kansallisruoka on sian- tai naudanlihasta valmistettu käristys, pörkölt. Unkarilaiseen keittiön symboli on paprika, jota käytetäänkin keskeisenä mausteena useissa eri ruokalajeissa. Mausteen lisäksi sitä kuitenkin käytetään niin tuoreena, kuivattuna kuin myös soseutettunakin. Myös erilaiset kanaruoat, erityisesti paprikakana, ovat perinteisiä herkkuja. Unkari on tunnettu lisäksi erilaisista viineistään, joten ravintolassa syödessäsi kannattaa ehdottomasti pyytää päivälliseesi sopivat, paikalliset viinisuositukset. Annosten hinnat ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa, joten matkailija voi halutessaan panostaa ruokailuihin ja selvitä silti pienellä matkabudjetilla.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen