2 tarjousta

Brasilian matkat

Brasilian matkat tarjoavat matkustajille loputtomiin nähtävää ja koettavaa. Lähde eksoottiselle TravelBird-matkalle Etelä-Amerikkaan!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Maailman pisin joki ja suurin sademetsä löytyvät, kun tekee matkan Etelä-Amerikkaan ja sen suurimpaan maahan, Brasiliaan. Brasilia onkin todellinen superlatiivien maa.

Pinta-alaltaan Brasilia on maailman viidenneksi suurin maa. Kooltaan Brasilia on melkein yhtä iso kuin koko Eurooppa, ja se kattaakin melkein puolet koko Etelä-Amerikasta. Maan suuri koko kannattaa pitää mielessä matkaa suunnitellessa, ja matkan pituudeksi on parasta valita mahdollisimman pitkä lomajakso. Tämän, monipuolisten mahdollisuuksien ja eksoottisen kulttuurin takia Brasilia on suosittu häämatkakohde. Viikon matkalla kerkiää tutustumaan korkeintaan kahteen eri kohteeseen, mutta jo pelkästää Rio de Janeirossa riittää paljon nähtävää viikoiksi. Maan suuresta koosta kertoo esimerkiksi se, että pelkästään lento maan sisällä voi kestää useita tunteja. Brasilian matkat tarjoavat nähtävää ja koettavaa joka makuun, mutta koko maa on mahdoton nähdä yhdellä matkalla.

Kun Brasiliaa ajattelee, niin mieleen tulee varmasti ensimmäisenä maailmankuulut sambakarnevaalit! Vuosittainen värikäs musiikin ja tanssin juhla kuvastaakin hyvin brasilialaisten elämää rakastavaa asennetta. Brasilialaiset ovat köyhyydestä huolimatta vieraanvaraisia, elämäniloa puppuavia ja ystävällisiä. Maan rikas musiikki- ja kulttuuritarjonta on parhaiten tunnettu musiikki- ja tanssilajista, sambasta. Joka vuoden helmikuussa Rio de Janeiron kadut täyttyvät neljän päivän ajan kilpailevien sambakoulujen mitä mielikuvituksellisimmista esityksistä. Sambakarnevaalien ainutlaatuinen tunnelma tuokin tuhansia matkailijoita Rio de Janeiroon joka vuosi.

Upea luonto

Maailman suurin sademetsä, Amazon, kattaa puolet Brasilian pinta-alasta. Vierailu eksoottisessa sademetsässä on unohtumaton matkakokemus, joka kannattaa hyödyntää, jos siihen vain on mahdollisuus.

Villi ja koskematon luonto, muulta maailmalta eristyksissä elävät alkuperäiskansat ja monikirjava eläimistö tekevät Amazonin sademetsästä ainutlaatuisen vierailukohteen.

Amazonia kutsutaan maapallon vihreiksi keuhkoiksi sillä se on yksi maailman lajirikkaimmista sademetsistä. Esimerkiksi kaakao- ja ananaspuut ovat peräisin Amazonin sademetsästä. Monimuotoisen luonnon lisäksi Amazonissa on runsas eläimistö. Sademetsän suojissa viihtyvät kissapedot, eksoottiset nenäkarhut, tapiirit, pussieläimet, agutit ja ainakin 30 eri apinalajia. Sademetsän läpi kulkeva Amazon-joki lisää luonnon monipuolisuutta, ja joen vesistä löytyykin yksi kolmasosa koko maapallon makean veden kalalajeista. Tiesitkö muuten, että Amazon-joki on jo 11 miljoona vuotta vanha? Amazonin vehreään luontoon sinut vievät myös Perun matkat.

Amazonin uskomaton luonto on täysin omanlaisensa ja siksi se kuuluu monen luonnonystävän vierailulistalle. Henkeäsalpaavan kauniita vesiputouksia, niistä heijastuvia sateenkaaria ja luonnonpuistoja värikkäine papakaijoineen – Brasilian matkat lupaavat unohtumattomia maisemia matkailijoille. Erityisesti Brasilian ja Argentiinan rajalla sijaitsevat, 275 eri vesiputouksesta koostuvat Iguazun putoukset, ovat suosittu vierailukohde. Maailman upeimmiksi kutsutut vesiputokset ovat UNESCOn maailmanperintökohde. Luonnonrikkauksien Brasilia tarjoaa matkailijalle seikkailuja kuvankauniissa luonnossa.

Värikkäät metropolit

Brasilian on täydellinen kaupunkimatkakohde. Rikas kulttuurielämä, tuhannet eri ravintolat ja lämmin ilma houkuttelevat lomalaisia Brasiliaan.

Tiesitkö, että miljoonakaupungeissa Rio de Janeirossa ja São Paulossa asuvat melkein puolet Brasilian koko väestöstä?

Jos Brasilian matkalla vierailee vain yhdessä kaupungissa, kannattaa kohteeksi valita Rio de Janeiro. Kaupunki hurmaa matkaajat väriloistollaan – Rio de Janeiro on yhdistelmä vehreätä luontoa, korkeita vuorenhuippuja, upeita hiekkarantoja, vilkasta kaupunkielämää unohtamatta. Brasilian matkat antavat mahdollisuuden nähdä Rio de Janeiron loisteliaan maamerkin, Kristus-patsaan, livenä. Rio de Janeiron parhaat maisemat aukeavatkin Kristus-patsaan juurelta, Corcovadon kukkulalta tai maailmankuululta Sokeritolppa-vuorelta. Toinen oiva kaupunkikohde on eteläisemmässä Brasiliassa sijaitseva São Paulo. São Paulo on dynaaminen suurkaupunki, jossa asukkaita on melkein tuplasti Rio de Janeiroon verrattuna. Kaupunki on todellinen kulttuurien sulatusuuni ja maan taloudellinen keskittymä, jossa riittää paljon kiinnostavaa nähtävää turisteille. São Paulossa sijaitsee myös jalkapalloilulle omistettu museo, onhan Brasilia todellinen jalkapallomaa. Miltä kuulostaisivat kunnon jalkapallomatkat Brasiliaan? Tunnelmaa ei ainakaan ottelusta puutu, se on varma!

Rantalomailua Brasiliassa

Miltä kuulostaisi rantapäivä auringossa rentoutuen ja Brasilian klassikkodrinkkiä, caipirinhaa, siemaillen? Matka Brasiliaan mahdollistaa maailman parhaimpien caipirinhojen maistamisen.

Aurinkoa ja lämpimiä päiviä Brasiliassa riittää. Kylmimmilläänkin Brasiliassa lämpötilat eivät laske alle kymmenen celciusasteen.

Rantoja Brasiliassa riittää silmän kantamattomiin. Idässä, Atlantin valtameren rannikolla on yli 7000 kilometriä rantaviivaa, jonka lisäksi rannalla voi makoilla myös yhdellä Brasilian monista saarista. Rauhalliset rantaparatiisisaaret ovatkin todellinen vastakohta Brasilian suurkaupungeille. Rio de Janeiron suosituimmat Copacabanan ja Ipaneman rannat ovat monille suomalaisellekin tuttuja populaarimusiikista. Brasilian matkat tarjoavat oivan mahdollisuuden tutustua näihin maailmankuuluihin rantoihin.

Brasilian rannoilla eivät viihdy pelkästään turistit, vaan niillä oleilu kuuluu myös paikallisten jokapäiväiseen arkeen. Rannat ovatkin brasilialaisille kuin toinen olohuone, joilla on helppo tutustua paikallisiin. Rannoilla ei pelkästään makoilla, vaan siellä juostaan, tanssitaan, surffataan, urheillaan ja tavataan tuttavia. Aktiviteettien välissä rannalla voi virkistäytyä brasilialaisten suosikkivirvoitusjuomaa Guarana-limonadia nauttien. TravelBird suosittelee maistamaan myös raikasta janonsammuttajaa, kookosvettä, suoraan tuoreesta kookospähkinästä.

Lisää inspiraatiota

Jalkapallomatkat Matkat Etelä-Amerikkaan

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen