Ranskan ympäriajo on yksi vuoden upeimmista urheilutapahtumista ja se on jälleen täällä! Tänä vuonna reitti lähtee Düsseldorfista, jonka jälkeen se kiertää Ranskassa ja päättyy lopulta Pariisiin. Paikalliset työntekijämme antoivat erinomaisia vinkkejä tapahtuman pysähdyspaikkoihin. Lue, mitä reitin varrella löytyvissä kohteissa voi tehdä, syödä ja nähdä!

Düsseldorf (1.7.)

Näe: kaupungin parhaimpia näkymiä ihastelet televisiotornin huipulta.
Syö: maista alkuperäistä saksalaista olutta Brauerei Kürzerissä, missä perinteet kohtaavat modernin kodikkuuden.
Tee: vuokraa pyörä ja polje pitkin kaunista Rein-joen vartta.

Dordogne (11.7.) 

Näe: koe tämä kaunis alue vierailemalla jossakin sen upeassa linnassa esimerkiksi Château des Milandesissa tai puistossa esimerkiksi Les jardins du Manoir d’Eyrignacissa.
Syö: Koe Dordogne kaikilla aisteillasi. Maista tämän alueen ruokaerikoisuuksia, kuten tryffeleitä, ankkaa, erilaisia juustoja sekä kaviaaria ja nauti lasillinen Bergerac-viiniä.
Tee: lähde kanoottiretkelle, minkä aikana pääset näkemään alueen linnoja sekä Ranskan maaseudun kyliä kanootista käsin.

Peyragude (13.7.) 

Näe: Vieraile kauniissa Pyreneiden kansallispuistossa ja patikoi Pic d’ Espingo -vuoren huipulle 2856 metrin korkeuteen. Kansallispuistossa voit nähdä upeita lintuja sekä murmeleita. Voit vaihtoehtoisesti tehdä kahden tunnin retken Toulousen kaupunkiin.
Syö: Peyraguden alue tarjoaa mielettömiä makuelämyksiä. Maista esimerkiksi kastanjoita, saksanpähkinöitä ja hasselpähkinöitä Quercysta, kinkkua Rouerguesta, ankkaa Gasogonesta ja Cassoulet-pataa Toulousesta.
Tee: Tämä alue on täydellinen paikka patikointi- ja pyöräretkille. Vaihtoehtoisesti voit tutustua kuvankauniisiin kyliin, joissa voit esimerkiksi osallistua juustonmaisteluun, ratsastaa hevosella tai kuumana kesäpäivänä suunnata Louronin tai Auren laaksoihin, missä on mahdollista harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja.

Marseille (22.7.) 

Näe: vieraile Notre Dame de la Gardessa ja nauti uskottomasta näkymästä mäen päältä.
Syö: maista perinteistä bouillabaisse-kalakeittoa Marseillen vanhassa satamassa sekä nauti lasillinen pastista, joka on perinteinen aniksella maustettu juoma tältä alueelta.
Tee: lähde veneretkelle upeaan Calanques-kansallispuistoon, jonka maisemien ansiosta tunnet olevasi Karibialla.

Montgeron (23.7.) 

Näe: tutustu Ranskan historiaan, taiteeseen sekä arkkitehtuuriin vierailemalla kauniissa Fontainebleau-linnassa, joka on yksi Ranskan suurimmista kuninkaallista linnoista.
Syö: nautiskele upeista kakuista, suklaasta ja macaron-leivoksista Salon de Thé - Frederic Cassel - leipomossa.
Tee: Koe jännittävä päivä Fontainebleaun ympärillä, joka on tunnettu etenkin kiipeilyalueistaan. Täältä löytyy varmasti jokaiselle kiipeilijälle jotakin.