6 tarjousta

Berliinin matkat

Kaksi eri kaupunkia, yhteinen historia. Berliinin matkat mahdollistavat tutustumisen tähän yhdistettyyn ja moderniin kaupunkiin. Varaa TravelBird-matkasi jo tänään!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
6 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Saksan pääkaupunki Berliini tunnetaan dramaattisen historiansa lisäksi Euroopan suunnannäyttäjänä niin taiteen, ruoan kuin muodinkin saralla. Kaupunki on kuin aikuisten huvipuisto, sillä siellä kaikki on mahdollista.

Berliini on mielenkiintoinen matkakohde sen erikoisen ja maailmankuulun historian vuoksi. Euroopan viidenneksi suurin kaupunki on niitä harvoja metropoleja, jotka on historiansa aikana revitty useaan otteeseen palasiksi. Sodan jälkeen uudelleen rakennettu ja kahden eri kaupungin muodostama, kovia kokenut Berliini on tänä päivänä nouseva kulttuurin ja trendikkyyden helmi, jonka nähtävyydet monet myös ikuistavat valokuviinsa. Mikäli sinua kiinnostaa monipuolinen kaupunkiloma, Berliini on erinomainen vaihtoehto! Tutki erilaisia ja ainutlaatuisia kaupunginosia, nauti aurinkoisesta päivästä virkistävissä puistoissa, shoppaile vilkkaalla Kurfürstendammin ostoskadulla ja pysähdy hetkeksi historiallisten nähtävyyksien äärelle. Jokainen matkailija löytää tekemistä Berliinistä, sillä kaupunki on mahdollisuuksia täynnä.

Berliinin matkat ovat erittäin suosittuja ympäri maailman. Yli 12 miljoonaa matkailijaa saapuu vuosittain kaupunkiin tutustumaan sen vapaaseen ja moderniin elinympäristöön. Myös suomalaisten keskuudessa erilaiset Berliini matkat ovat kysyttyjä, sillä moderni kaupunkiloma on helposti saatavilla. Lentoja lähtee lukuisasti ympäri vuoden, ja matka Berliinin kestää Helsingistä vaivaiset kaksi tuntia. Berliinin matka yhdistetään usein myös Euroopan kiertomatkaan. Historian ystävät yhdistävät Berliinin kanssa vaikkapa naapurimaa Puolan Krakovan matkat, sillä myös Krakovalla on vaiheikas historia sotien ajalta. Oluen ystävät puolestaan nauttivat Berliinin lisäksi kultaisesta mallasjuomasta ollessaan Prahan matkalla.

Historiallinen Berliini on merkittävä nähtävyys

Berliinin matkat mahdollistavat tutustumisen kaupungin tunnettuun historiaan.

1200-luvulla perustettu miljoonakaupunki on yksi Euroopan lähihistorian päänäyttämöitä. Berliini on jo vuosisatoja ollut Saksan alueen vaikutusvaltaisin kaupunki, mutta lähihistoriassa siitä tuli merkittävä, kun Adolf Hitler ja natsit lakkauttivat demokratian vuonna 1933 tehden Berliinistä kolmannen valtakunnan pääkaupungin. Toinen maailmansota sai alkunsa Berliinissä, sillä kyseisessä kaupungissa julistettiin sota Puolaa vastaan. Berliini tuhoutui lähes kokonaan sodan aikana, eikä natsikauden ajasta ole juurikaan enää merkkejä jäljellä. Tänä päivänä matkailija voi kuitenkin käydä tutustumassa Berliinin olympiastadioniin, joka rakennettiin vuoden 1936 propagandatäytteisiä olympialaisia varten. Sodan päättyessä kaupunki jaettiin voittajavaltioiden kesken neljään miehitysvyöhykkeeseen. Vyöhykkeistä muodostui vuonna 1949 kaksi eri kaupunkia, Saksan liittotasavallan Länsi-Berliini ja Saksan demokraattisen tasavallan eli DDR:n Itä-Berliini. Vuonna 1961 DDR rakensi kylmän sodan symboliksi muodostuneen Berliinin muurin, jonka tarkoitus oli estää itäsaksalaisten pakeneminen länteen. Tämä korkea ja vartioitu muuri jakoi Berliinin kirjaimellisesti kahtia ja loi kaksi toisistaan huomattavasti eroavaa kaupunkia. Muurin murtuminen vuonna 1989 vapautti Berliinin ja kaupunkia alettiin kunnostaa ja rakentaa uudelleen. Tämän vuoksi kaupunkia kutsuttiin aikanaan Euroopan suurimmaksi rakennustyömaaksi.

Berliinin muurin murtuminen on ollut Euroopan lähihistoriassa merkittävä tapahtuma, joten lukuisat turistit matkustavatkin kaupunkiin nähdäkseen historialliset merkit kaupungin jaosta. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on East Side Gallery, joka on 1,3 kilometriä pitkä pala kuuluisaa muuria. Se säästettiin vapauden muistomerkiksi, ja on täynnä ympäri maailmaa tulleiden taiteilijoiden teoksia. Vuonna 1990 avattu galleria on maailman suurin ulkoilmagalleria, joten tätä vaikuttavaa nähtävyyttä ei kannata jättää väliin. Berliinin muurin muistomerkki, 60 metriä pitkä pala alkuperäistä rajavyöhykettä, sijaitsee Bernauer Strassella ja on suosittu vierailukohde. Mikäli muurin historia kiinnostaa enemmän, kannattaa vierailla Friedrichstrasse-kadulla sijaitsevassa Checkpoint Charliessa. Tämä länsivaltojen nimeämä tunnetuin rajanylitysasema on yksi Berliinin vetonauloista. Asema symboloi idän ja lännen välistä eroa sekä rajanylityksen jälkeistä vapautta, joten vierailu asemalla on hyvin mielenkiintoinen ja jopa pysäyttävä.

Historiallisia nähtävyyksiä ovat myös Itä-Berliinin televisiotorni sekä Brandenburgin portti. Alexanderplatzilla sijaitseva 368 metriä korkea televisiotorni tarjoaa ehdottomasti kaupungin parhaimman näköalapaikan, sillä 200 metriä korkealle näköalapaikalle pääsee hissillä alle minuutissa. Brandenburgin portti on yksi Berliinin tunnetuimmista kohteista, ja se symboloi Saksojen yhdistymistä. Näyttävä portti on toiminut niin kaupunkiin johtavana porttina kuin myöhemmin rajanylitysasemana. Tänä päivänä se on turistien suosima nähtävyys. Portin läheltä löytyy valtava holokaustin muistomerkki, joka koostuu 2711 erikokoisesta kivipatsaasta.

Moderni Berliini on kaupunkilaisten olohuone

Berliinissä ei ole tapana viettää vapaa-aikaa kotona.

Berliiniä pidetään yhtenä suurena olohuoneena, sillä kaupunkilaiset viettävät aikansa puistoissa sekä lukuisissa ravintoloissa ja baareissa. Berliinin matkat ovat erinomainen vaihtoehto matkailijalle, joka haluaa nauttia kaupungin tunnelmasta ja elää hetkessä. Berliinissä hyvin tyypillistä on kiez-ajattelu. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupunki koostuu lukuisista erilaisista kaupunginosista, jotka jokainen muodostavat oman pienen kaupunkinsa. Jokaisella kaupunginosalla on oma keskustansa ja tyylinsä, joka näkyy kaikkialla katukuvassa. Matkailija voi käyttää päiviä eri kaupunginosien tutkimiseen, ja tämä onkin erittäin suositeltava matkavinkki seikkailijoille. Länsi-Berliinin alue tunnetaan hienostuneena ympäristönä, sillä alue sisältää vanhoja rakennuksia ja yrityksiä, perinteisiä ravintoloita sekä lukuisia ostosmahdollisuuksia.

Turistille merkittäviä kaupunginosia löytyy Berliinistä lukuisia. Mitten alueella on Berliinin kuuluisimmat nähtävyydet, mutta se on myös startup-yritysten kehto. Kaupungin ensimmäisenä ja keskimmäisenä kaupunginosana se tarjoaa matkailijoille monipuolisen tarjonnan niin historiaan, shoppailuun kuin yöelämään. Prenzlauer Berg sen sijaan on ehdottomasti Itä-Berliinin trendikkäin kaupunginosa. Alue on erityisen tunnettu Mauerpark-puistosta, jossa sunnuntaisin järjestetään valtava kirpputori. Prenzlauer Bergistä löydät ainutlaatuisia ja tunnelmallisia ravintoloita ja illanistumispaikkoja. Vieraile myös Friedrichshainissa, joka on tunnettu muun muassa East Side Gallerysta, Volkspark Friedrichshain -puistosta sekä yhdestä maailman kuuluisimmista teknoklubeista, Berghainista. Tämä valtava sähkölaitokseen rakennettu yökerho on tunnettu sen tiukasta sisäänpääsypolitiikasta.

Kreuzberg on yksi läntisen Berliinin helmiä. Sitä pidetään länsipuoliskon vauhdikkaimpana kaupunginosana. Alueeseen on sen suuren koon vuoksi vaikea tutustua yhden loman aikana, joten matkailijalla on hyvä syy palata kaupunginosaan takaisin uudestaan. Alueella tunnettuja ovat Marheineke Markthallen kauppahalli, Viktoria Park sekä Bergmannstrassen lukuisat ravintolat. Alue on hyvin nuorekas ja kansainvälinen, joten iltaelämää löytyy kaikkialta. Läntisen Berliinin hienoimmat alueet löytyvät Charlottenburgin ympäristöstä. Myös suositut ostosalueet löytyvät täältä kuten 150 vuotta vanha Kurfürstendamm -katu sekä Bikini Berlin -ostoskeskus. Schönebergin alue on tunnettu vuonna 1907 avatusta KaDeWesta, joka on Euroopan suurin tavaratalo. Erityisesti tavaratalon ruokaosasto on oma nähtävyytensä. Myös trendikkäät cocktailbaarit sekä mystiset salakapakat ovat Schönebergin vetonauloja.

Kaupungin trendikäs ruokakulttuuri

Berliini on täynnä erilaisia ravintoloita. Kokeile ja löydä omat suosikkisi!

Berliiniläiset syövät usein ulkona. Tämän vuoksi kaupunki on erilaisia ruokapaikkoja täynnä.Erilaiset kaupunginosat tarjoavat jokainen omanlaisensa ravintolat, joten kiertelemällä alueiden katuja löydät spontaanisti toinen toistaan herkullisia ruokia. Kreuzbergissä ja Prenzlauer Bergissä ravintolatarjonta on muita alueita hieman suurempi. Etenkin Kreuzberg on tunnettu döner kebabin kotina, sillä se keksittiin alueella 1970-luvun alussa. Tällä alueella sanotaan sijaitsevan koko kaupungin paras kebabravintola, Mustafas Gemüse kebab. Dönerin lisäksi alueelta löytyy lukuisia Lähi-idän ja Aasian monipuolisia herkkuja. Berliini on erinomainen matkakohde kasvissyöjille ja vegaaneille, sillä tarjonta on hyvin laaja ja kattava. Myös ruoka-allergiat ja erityisruokavaliot ovat hyvin yleisiä Berliinissä, joten kaupungista on helppo saada itselleen sopivia ruokia.

Oletko jo maistanut aitoa currywurstia? Jos et, Berliinin matkat ovat hyvä mahdollisuus tähän. Tämä mausteinen makkara on niin suosittu katuruoka, että sen ensimmäisen myyntikojun paikalla loistaa annoksen keksijän, Herta Heuwerin muistolaatta. Myös berliiniläiset lihapullat ovat osa kaupungin katuruokakulttuuria. Saksa on tunnettu olutmaa, joten matkailijan kannattaa tutustua Berliinin omien panimoiden olutvalikoimaan.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen