1 tarjous

Benidorm

Lähde TravelBird-lomalle Espanjan Manhattanille! Aurinkoinen Benidorm viehättää rannoillaan sekä pilvenpiirtäjillään.
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Benidormilla on samanlaista viehätystä kuin Brasilian Río de Janeirolla, Yhdysvaltojen Miami Beachilla ja Argentiinan Mar del Platalla!

Benidorm on Costa Blancan suosituin lomakaupunki, jossa vierailee vuosittain lähes puoli miljoonaa ihmistä. Vielä 1950-luvulla Benidorm oli pieni kalastajakaupunki, jossa pyydettiin tonnikalaa. Kuitenkin jo 1960-luvulla kaupungista alettiin muovata matkailukohdetta, ja idea ottikin tuulta alleen. Benidormiin alettiin rakentaa pilvenpiirtäjiä, joista kaupunki onkin kuuluisa. Kaupungista löytyy jopa yli 40 pilvenpiirtäjää, josta voi ihailla kauniita merimaisemia.

Benidorm jakautuu viiteen osaan: Ponienteen, Levanteen, El Castell -vanhaankaupunkiin, La Calaan sekä El Rincón de Loixiin. Ponientesta ja Levantesta löytyy kaupungin suurimmat rannat. Kolme kilometriä pitkä Poniente on Benidormin pisin ranta, jolla on ihanaa viettää aurinkoisia päiviä. Ponientea reunustaa upea rantapromenadi, jossa voi lounastaa tai illallistaa useissa ravintoloissa sekä rentoutua kahviloissa ja yökerhoissa. Kaksi kilometriä pitkä Levanten ranta on yksi Euroopan kuuluisimmista.

Benidormin vanhassakaupungissa voi vaeltaa pitkin kapeita katuja ja ihailla historiallisia rakennuksia. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin vanhassakaupungissa pidetään El Pueblo -toria, jossa pääsee hypistelemään perinteisiä käsitöitä sekä vaatteita. Benidormissa on muitakin toreja, ja siellä voi ostaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia sekä herkullisia välipaloja. El Cisnen kirpputorilla kannattaa käydä ihastelemassa antiikkiesineitä sekä kuuntelemassa elävää jazz-musiikkia.

Benidormin keskilämpötila ympäri vuoden on 18 celsiusastetta. Talvikuukausina keskilämpötila on noin 15 astetta ja kesäkuukausina 26 astetta. Kuumimmillaan elokuussa voi olla jopa yli 35 astetta, ja lähes läpi koko kesän yölämpötila pysyy yli 20 asteen. Espanjalaiset meteorologit kutsuvat tätä ilmiötä trooppisiksi öiksi. Benidormissa kelpaa uida Välimeren vesissä sekä kuumina kesäpäivinä että viileämpinä talvikuukausinakin. Veden lämpötila vaihtelee 13–26 asteen välillä vuoden ympäri.

Benidormin lähikaupunkeja

Aurinkoisella Costa Blancalla on paljon tutkittavaa!

Benidormista pääsee kiinnostaville päiväretkille lähikaupunkeihin, kuten aurinkoiseen Alteaan, vuoristokaupunki Guadalestiin, kivikkoiseen Calpiin sekä värikkääseen Villajoyosaan.

Noin 25 kilometriä Benidormista sisämaahan sijaitseva Guadalest on kiehtova vuoristokaupunki, jota ympäröi Serra d'Aixortan, Sierra de Serellan sekä Sierra de AItanan vuoristot. Tie Guadalestiin kulkee mäntymetsien, sitruspuutarhojen ja mantelipuukasvustojen lävitse. Guadalestissa asuu vain noin 300 henkilöä, mutta kaupunki täyttyy usein nähtävyyksiä ihailevista matkailijoista. Vanhankaupungin sekä San Josen linnan lisäksi kaupungissa voi tutustua moniin museoihin, kuten taide- ja miniatyyrimuseoon sekä kidutusvälineitä esittelevään museoon. Kaupungista löytyy myös tekoallas, johon on mukava näkymä kaupungin muureilta.

Noin 15 kilometrin päässä Benidormista pohjoiseen löytyy idyllinen Altea, joka on kuuluisa Nuestra Señora del Consuleo -kirkkonsa sini- ja valkotiilisistä kupoleistaan. Alteassa on mukavaa viettää päivää kävelleskellen kapeita ja kiemuraisia katuja sekä ihastellen vanhankaupungin kukkuloilta avautuvaa merimaisemaa. Alteasta löytyy paljon taidegallerioita ja taidetta näkee muutenkin kaduilla koristamassa esimerkiksi parvekkeita tai pieniä aukioita. Kulttuuriaarteiden lisäksi Alteassa on upeita rantoja sekä satama, jossa voi rentoutua nautiskellen kahvia.

Villajoyosa tarkoittaa suomeksi iloista tai riemukasta kaupunkia. Ilon kaupunki sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Benidormista etelään. Villajoyosa on entinen kalastajakylä, minkä vuoksi osa rannalla olevista asuintaloista on maalattu monin värein, joista jokainen kalastaja aikoinaan tunnisti oman kotinsa. Kaupungista löytyy roomalaisaikaisia siltoja, goottilainen kirkko ja 1500-luvun vartiotorni, josta aikoinaan tarkkailtiin merirosvojen tuloa. Villajoyosasta voi ostaa muistoksi upeita käsitöitä ja jopa paikallista suklaata.

Lähes Benidormin korkeudella sijaitsee etenkin nuorten suosiossa oleva Ibizan saari. Matkat Ibizalle ovat kuitenkin myös täynnä historiallisia kohteita, joten varttuneempikin väki viihtyy saarella. Benidormista on helppoa matkustaa Ibizalle lyhyen etäisyyden vuoksi, joten nappaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Perinteisiä juhlia

Rentoudu Costa Blancan tapahtumien pääkaupungissa, jossa voi juhlia aamusta pitkälle yöhön.

Modernien musiikkifestivaalien lisäksi Benidormissa järjestetään taisteluja vanhaan tapaan, juhlitaan kaupungin suojeluspyhimystä sekä pidetään näyttäviä karnevaaleja.

Marraskuussa Benidormissa kunnioitetaan Virgen de Sufragion eli Neitsyt Marian ja Pyhän Jaakobin muistoa. Viikon aikana kuullaan paljon musiikkia sekä nähdään paraateja ja ilotulituksia. Juhlan tärkein tapahtuma on eräänlainen näytelmä neitsyen saapumisesta Benidormiin. Juhla juontaa juurensa vuoden 1740 tapahtumiin, kun valtaisa myrsky sysäsi veneen Benidormin rannalle. Veneen pirstaleista löydettiin Neitsyt Marian kuva, jolle rakennettiin myöhemmin oma kappeli. Tämä tarina näytellään Ponienten rannalla juhlan aikana.

Syksyllä Benidormissa nähdään dramaattinen maurien ja kristittyjen välinen taistelu, joka kuvastaa 1400-luvun tapahtumia. Juhlan aikana nähdään paljon upeita pukuja äänekkään musiikin sävyttämänä. Sadat maureiksi ja kristityiksi pukeutuneet ihmiset kulkevat kaupungin läpi värikkäissä puvuissa ja päähineissä. Taistelun päätteeksi nähdään upeita ilotulituksia sekä kuullaan ihastuttavaa musiikkia. Syksyllä Benidormin kadut täyttyvät myös prameasta pride-kulkueesta, jossa nähdään paljon kirjavia pukuja ja kuullaan iloista musiikkia. Levanten rannalla pidetään suuret juhlat, joihin osallistuvat tuhannet ihmiset.

Benidormin ruokakulttuuri

Lomalla kuuluu nautiskella!

Benidorm kuuluu Alicanten maakuntaan, joka tunnetaan myös Costa Blancana. Kaupungissa kannattaa maistaa perinteisiä alicantelaisia ruokia.

Espanjan tunnetuin ruoka taitaa olla Valenciasta kotoisin oleva paella, joka onkin yksi maan kansallisruoista. Paellan sijaan voi myös syödä arroz a bandaa eli kalaliemessä keitettyä riisiä. Yksi herkullisista Benidormin ruokalajeista on riisi mullo-kalalla sekä kurpitsalla. Ruoka saa erityisen makunsa kevyesti paistetusta valkosipulista sekä mausteista. Toinen maukas riisiruoka on arroz con judías y nabos eli lihaliemessä valmistettu riisi, johon tulee vihanneksia sekä sianlihaa tai paikallista makkaraa. Lopuksi ruokaan lisätään valkopapuja, naurista sekä kardonia eli villiartisokkaa. Perinteisesti monissa kaupungeissa ja kylissä, etenkin sisämaassa, lihakauppiaat tekevät makkaroita itse. Benidormissa voi maistaa mustaa verimakkaraa ja valkoista makkaraa sisältävää ruokaa, jota tarjotaan härkäpapujen kera. Makkarat sekä pavut tarjotaan rapean leivän sekä oliiviöljyn kera.

Benidorm on rannikkokaupunki, ja siellä nautitaankin kalaa monessa eri muodossa. Esgarrat on suosittu turskaruoka, joka valmistetaan grillaamalla turska sekä maustamalla se paprikalla, oliiveilla, valkosipulilla sekä oliiviöljyllä. Makeat paprikat yhdessä suolaisen turskan kanssa muodostavat herkullisen kokonaisuuden. Lisäksi värikäs ruoka herahduttaa veden kielen pinnalle. Uskaliaimmat voivat maistaa all i pebreä eli ankeriasta valkosipulilla, chilillä, paprikalla ja persiljalla. Ankeriaan voimakasta makua korostetaan picada-kastikkeella, johon kuuluu paistettua leipää, persiljaa, valkosipulia, pinjansiemeniä sekä ankeriaslientä.

Alicanten alueella kasvaa runsaasti mantelipuita, minkä vuoksi siellä valmistetaankin kuuluisaa jouluna tarjottavaa turrón-makeista. Nougat’a muistuttava makeinen tehdään hunajasta, manteleista, kananmunan valkuaisesta sekä sokerista. Piristävä ja terveellinen makeinen on granaattiomenan mehu, jota puristetaan Elchen alueen granaattiomenatarhojen antimista.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen