tarjousta

Bangkok

Lähde TravelBird-lomalle hurmaavaan Aasiaan! Vilkas Bangkok odottaa matkailijoita ympäri vuoden.
Katso lisää:

“Same same, but different” – tämä t-paita-viisaus pätee Bangkokiin, jossa tuttu ja tuntematon kohtaavat kuin erilaiset maut pad thai -lautasella.

Enkelten kaupunki saa rikkautensa kontrasteistaan. Jättimäiset kauppakeskukset ja 200 vuotta vanhat talot seisovat rinnatusten, ja kultaisten buddhalaisten temppeleiden naapureina on neonkylteillä peitettyjä rakennuksia. Ruuhkaiset tiet ovat useimmiten tukossa ja nopeimmin pääseekin liikkumaan kanaaleja pitkin pitkänokkaisilla veneillä. Kontrasteja on myös ruokakulttuurissa: katuruokakojujen rinnalla on pilvenpiirtäjiä huippuravintoloineen. Sävykäs kaupunki muuttuu jatkuvasti – Bangkok ei koskaan lakkaa yllättämästä.

Bangkokin kaduilla syöminen on elämys jo sinänsä: pysähtymätön ihmisten ja autojen virta luo vilkkaan miljöön ateriahetkelle. Thaimaalainen ruoka on aivan jotakin muuta kuin tavalliset perunat makkaralla, sillä ruoassa voi samaan aikaan maistua tulisuus, suolaisuus sekä makeus ja happamuus. Katukeittiön ruoka voi olla jopa tuoreempaa kuin hotelleissa valmistetut ateriat. Paikalliseen ruokakulttuuriin tuovat oman lisänsä maahanmuuttajat omine ruokaperinteineen. Jos matkailijan tavoitteena on kokea ikimuistoisia ruokaelämyksiä eloisassa ympäristössä, Bangkok on taivas maan päällä.

Bangkokin tutkiskelu on antoisaa, sillä kaupungin kadut ovat täynnä elämää ja kiehtovia nähtävyyksiä. Kanaalit ovat myös kiinnostavia reittejä kaupunkiseikkailun kokemiseen. Bangkokia kutsutaankin idän Venetsiaksi: veneellä liikutaan minne vain ja vesiteitse voi päästä ainutlaatuiselle kelluvalle torille. Bangkokin katuja tallustellessa voi törmätä vaikkapa ystävälliseen munkkiin, jonka kanssa voi viettää mukavia hetkiä. Chinatownin kaupunginosassa voi löytää sattumalta kiinalaisen oopperaesityksen, joka ei takuulla jätä ketään kylmäksi. Pimeän laskeuduttua voi taas siirtyä Sukhumvitin kaupunginosaan nauttimaan vilkkaan kaupungin dynaamisesta yöelämästä.

Vaikka kielimuuri tuntuisi olevan suuri, ei se ole koskaan niin suuri, ettei asioista päästäisi yhteisymmärrykseen. Paikallisten jokapäiväisessä arjessa ja kaikessa tekemisessä piilee ilon elementti. Aina on pidettävä pilkettä silmäkulmassa, oli sitten tilaamassa ruokaa, vaihtamassa valuttaa tai tinkimässä torilla. Tien päällä on pidettävä mieli kevyenä ja hymy herkässä.

Bangkokin suuren suosion myötä kaupungin lentokenttä on kehittynyt kansainväliseksi suurkentäksi, josta on helppo suunnata myös muualle Thaimaahan ja tehdä Aasian kiertomatkoja laajemminkin. Esimerkiksi naapurimaan Kambodža-matkat yhdistetään usein Bangkokin vierailuun.

Ihmeellinen Bangkok

Tämä kaupunki ei nuku koskaan!

Bangkok on kaupunki, joka on vain koettava! Tässä metropolissa riittää nähtävää ja koettavaa useammalle päivälle. Kuitenkin rantalomat yhdistetään usein kaupunkilomaan Bangkokissa, ja yksi suosituimmista vaihtoehdoista ovat Phuket-matkat.

Bangkokissa voi vain vaeltaa ja vaeltaa välillä pysähtyen syömään ja lepäämään. Kaupungin monilukuisista nähtävyyksistä voisi kirjoittaa kirjan, kuitenkin TravelBird tarjoaa vain muutaman vinkin Bangkokin suosituimmista nähtävyyksistä.

Päivän voi aloittaa Suuren palatsin kuninkaallisella alueella, jolla vierailu on upea elämys. Itse palatsiin ei pääse sisälle, mutta palatsin alueen tarhojen ja temppeleiden tutkiskelu on mieleenpainuva kokemus. Arkkitehtuurissa näkee paljon yksityiskohtaista käsityötä. Tänne kannattaa tulla heti aamusta, jolloin alueella on vähiten muita matkailijoita. Palatsin jälkeen voi suunnata Chao Phraya -joen varrella sijaitsevalle Wat Phon temppelialueelle, josta löytyy kuuluisa makaavan buddhan patsas. Wat Pho on melko suuri alue, joten temppeleiden tutkiskelu voi viedä jopa tunnin. Joen toisella puolella sijaitsee Wat Arun, Aamunkoiton temppeli, jonka huipulta näkee Bangkokin ylhäältä. Bangkokin temppelit ovat lukemattomat, ja jos Wat Phon temppelit eivät riitä, voi lähteä tuk-tuk-ajelulle katselemaan temppeleitä ympäri kaupunkia. Palatsi- sekä temppelialueelle suunnatessa kannattaa muistaa pukeutua kunnioittavasti, eli peittää jalat sekä olkapäät. Pitkiä housuja ja peittäviä paitoja voi monesti vuokrata tai lainata paikan päällä.

Suomalaisesta näkökulmasta erikoiset kelluvat torit ovat melko tavallisia Bangkokissa. Bangkokin kuuluisimmat kelluvat torit ovat Khlong Lat Mayom ja Taling Chan. Toreilla voi ostaa valmista ruokaa, hedelmiä ja käsintehtyjä tuotteita. Milloin vielä pääsisi syömään kunnon lounasta veneessä? Bangkokista löytyy myös kuuluisa Chatuchakin tori, joka tosin sijaitsee maalla, eikä vesien päällä. Tori on monen jalkapallokentän kokoinen ja aina elämää täynnä. Täältä voi löytää aivan kaikkea: aitoja brändituotteita sekä niiden kopioita, elektroniikkaa, lemmikkieläimiä, keittiövälineitä ja paljon muutakin. Tietenkin torilla on myös mahtava ruokatarjonta, eikä sitä ole hinnallakaan pilattu.

Kiehtovaa katuruokaa

Thaimaalainen katuruokakulttuuri on jännittävä kokemus.

Bangkok on täynnä makuja ja tuoksuja, ja herkullisia elämyksiä voikin kokea kaikkialla ympäri miljoonakaupunkia.

Bangkok on täynnä katuruokakojuja, ja TravelBird voikin suositella muutaman alueen makoisimpia aterioita. Chinatownin, paikallisittain Yowaratin, alueella on joka päivä ruokafestivaalit. Täällä voi tietenkin ostaa kaikenlaista rihkamaa, mutta todellisia alueen helmiä ovat katuruokakojut. Chinatownissa myydään herkkuja, joita ei välttämättä näe missään muualla kaupungissa. Kun puhutaan thaimaalaisesta ruoasta, on mainittava satay: bambutikkuun pujotettu liha, jota grillataan avotulella ja tarjotaan maapähkinäkastikkeella. Kastikkeen lisäksi tarjotaan kurkkua, salottisipulia sekä chilejä siirapissa. Satayn resepti saattaa kuulostaa helpolta, mutta täytyy olla todellinen mestari, jotta onnistuisi luomaan unohtumattoman aterian. Yksi suosituimmista katuruoista on thaimaalaistyylinen sukiyaki eli chilikastikkeen ja valkosipulin kera tarjottavat wokkipannulla paistetut lasinuudelit, kananmunalla sekä merenelävillä. Jälkiruoaksi voi nauttia riisijauhoista valmistettua Lod Chong Singaporea. Suosittua vihreää makeista tarjotaan kylmässä kookosmaidossa jakkihedelmäkuutioilla.

Vanhakaupunki, joka tunnetaan myös nimellä Banglamphu, on paikka, jossa tunnetuimmat katuruokamyyjät ovat toimineet vuosikymmenten ajan. Banglamphussa kannattaa nauttia mestarillista khao gangia -curryriisiä eli suosittua aamiais- ja lounasruokaa, jota nautitaan erilaisten lisukkeiden kera. Käsintehty jäätelö ei ole tyypillinen katuruoka Bangkokissa, mutta vanhastakaupungista löytyy kokeneita jäätelöntekijöitä 60 vuoden kokemuksella. Suosituin maku on kookosmaito, mutta kojuista saa esimerkiksi myös mango-, suklaa- ja kahvinmakuista jäätelöä maapähkinöillä, lootuksen siemenillä ja kookosraasteella koristeltuina.

Sukhumvitin alue on korkealuokkaisempi kuin muu Bangkok, ja sieltä voi löytää länsimaisia kahvilaketjuja ja hienostuneita sushibaareja. Sukhumvitissa voi ruokailla sisällä, eikä tarvitse nauttia ruokaansa kadulla. Sukhumvitista voi löytää upeita nuudelikeittoja, joita voi maistella erilaisten nuudeleiden kera. Keittoon tulee yleensä myös kanaliemi, kanansiipiä, maapähkinöitä ja ohuiksi suikaleiksi leikattuja vihreitä papuja. Ikoninen thaimaalainen katuruoka on khao mun gai eli kanaa rasvaisen riisin kera. Khao soy on taas Pohjois-Thaimaan kuuluisin ruoka, johon kuuluu kiinalaistyylisiä kananmunanuudeleita, kookosmaitopohjaista currya sekä haudutettua kanaa tai nautaa.

Kuuma ja eläväinen Bangkok

Lomailua helpottavat vinkit

Uudessa maassa on hyvä tietää paikalliset tavat, mikä sekä helpottaa lomailua että maan kulttuurin ymmärtämistä.

TravelBird tarjoaa muutamia vinkkejä, joita kannattaa ottaa huomioon Bangkokin matkallaan. Ensinnäkin kannattaa aina pitää mukanaan perinteistä paperista karttaa, sillä tällä tavalla pystyy näkemään koko kaupungin kerralla. Kaksikielinen kartta auttaa navigoimaan Bangkokissa, jossa kaupunginosien rajat eivät välttämättä ole niin selkeät, ja asemakaava tuntuu spontaanisti suunnitellulta. Bangkokissa liikkumista pitääkin suunnitella etukäteen, sillä etäisyydet kohteiden välillä eivät välttämättä ole kävelymatkan päässä. Silloin kun ei jaksa kävellä, kannattaa käyttää veneitä, metroa ja Skytrain-kaupunkijunaa. Taksejakin voi käyttää, mutta tiet ovat useimmiten ruuhkaisia.

Meni sitten jäätikölle tai aavikkoon, riittävä vedensaanti on aina varteenotettava seikka. Näin on myös Bangkokissa, sillä kaupungin kostea ilmasto saa takuulla hien pintaan. Nyrkkisääntönä voisi pitää, että kannattaa juoda enemmän kuin hikoilee. Onneksi vesipullon saa aina ostettua lähikaupasta tai -kojusta. Ennen ostoksen tekemistä pitää kuitenkin tarkistaa, että vesipullo on varmasti avaamaton. Niin houkutteleva kuin vesi jäillä saattaakin olla, kannattaa silti valita pullovesi, sillä jääkuutioiden sisältämä vesi voi tuntua vieraalta paikalliseen bakteerikantaan tottumattomalle mahalle.

Hyvin yksinkertainen, mutta tärkeä asia on pitää mukanaan hotellin osoitetta thain kielellä, sillä tämä helpottaa liikkumista esimerkiksi taksilla tai jos kysyy paikalliselta suuntaohjeita. Thaimaassa ei puhuta englantia niin paljon kuin Suomessa, joten kannattaa varautua viestimään paikallisten kanssa elekielellä. Hotellin osoitteen lisäksi Thaimaassa aina kannattaa pitää mukanaan passikopiota, sillä poliisi saattaa kysyä henkilöllisyystodistusta kadullakin.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen