Baltia

Kolmen valtion muodostama Baltia viehättää kauneudellaan ja kulttuurillaan. Kaiken lisäksi kohteet ovat lähellä. Lähde TravelBird-lomalle Itämeren itäpuolelle!

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
4 tarjousta
Ihanaa lomaa etsivän ei tarvitse lähteä merta edemmäksi. Baltian mielenkiintoiset maat, Viro, Latvia ja Liettua, hemmottelevat matkaajaa historiallisilla kohteilla, herkullisilla ruoilla ja ikimuistoisilla kokemuksilla.

Pohjois-Euroopan itäpuolen hellässä huomassa sijaitsevat Baltian maat tarjoavat matkailijoille paljon nähtävää ja koettavaa. Baltian matkat ovatkin suomalaisten suuressa suosiossa kohteiden läheisyyden vuoksi. Jokaisen maan pääkaupunkiin pääsee lentäen, mutta vaihtoehtoisesti Tallinnaan ja Riikaan voi matkustaa myös laivalla. Auton voi ottaa laivalle mukaan, joten elämykselliselle roadtripille voi lähteä suoraan satamasta. Moni haluaa matkustaessaan nähdä vaihtuvat maisemat, joten matkustaminen Tallinnaan kolme tuntia kestävällä lautalla ja matkan jatkaminen haluttuihin kohteisiin omalla autolla tai bussilla on erittäin hyvä idea. Esimerkiksi Vilnaan ja Riikaan pääsee Tallinnasta lukuisten bussiyhteyksien avulla. Omalla autolla reissatessa ei tarvitse huolehtia aikatauluista, vaan matkalla voi poiketa tunnelmallisissa kylissä ja nähdä mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Näin ollen matkan aikana voi sanoa käyneensä paikoissa, joihin turistit eivät helposti eksy.

Kaiken kaikkiaan Baltia on upea kokonaisuus, jonka kohteisiin kannattaa tutustua. Jokainen maa loistaa erilaisilla ominaisuuksillaan ja historiallaan. Nimitys Baltia on kuitenkin syntynyt vain alle sata vuotta sitten. Maat ovat aikoinaan kuuluneet erilaisten heimojen ja hallintojen vallan alle, mutta maista jokainen oli vuoteen 1991 asti Neuvostoliiton hallitsema. Nykyään itsenäisten valtioiden nähtävyydet ja arkkitehtuuri kertovat matkailijalle omat tarinansa maiden historiasta sekä kulttuurista.

Suomalaisten rakastama Viro

Lyhyen merimatkan päästä löytyy vaivaton ja mielenkiintoinen matkakohde.

Suomalaisten klassikkokohde Viro on monipuolinen pikkuvaltio. 1,3 miljoonan asukkaan maa on tunnettu kylpylä- ja kauneudenhoitopalveluistaan sekä historiallisesta pääkaupungistaan.

Viron polkuja ovat kulkeneet niin keskiajan ritarit ja hansakauppiaat kuin myös Neuvostoliiton sotilaat. Historia näkyy parhaiten maan pääkaupungissa Tallinnassa, jonka keskiaikainen vanhakaupunki on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä. Suomalaisten Baltia-matkat kohdistuvatkin useimmiten Tallinnaan kaupungin läheisen sijainnin vuoksi. Lauttamatka Helsingistä kestää noin kaksi tuntia, joten ihana kaupunki- tai kylpyläloma on vain lyhyen matkustuksen päässä. Tallinna on Viron suosituin matkakohde eikä mikään ihme, sillä ainutlaatuisen historian lisäksi matkailija pääsee tutustumaan moderniin elämäntyyliin sekä monipuolisiin kulttuuri- ja kylpyläpalveluihin. Vierailu UNESCOn suojelemassa vanhassakaupungissa vie matkailijan tunnelmallisille kujille sekä suloisille putiikeille, joista voi ostaa uniikkeja käsitöitä ja muita matkamuistoja. Aikoinaan maailman korkeimman rakennuksen titteliä hallinnut Olevisten kirkko kohoaa näyttävänä vanhankaupungin sydämessä ja se on Tallinnan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Kaupungin tunnelmaa värittää aika ajoin järjestettävät keskiaikamarkkinat ja kesäiset terassit. Tallinnasta löytyy paljon mahdollisuuksia, oli sitten kyseessä ostosten tekeminen, perheaktiviteetit, kulttuurin tutkiminen tai rentouttava kylpyläloma. Juuri monipuolisuuden ja helppouden vuoksi Tallinna loistaa suomalaisten silmissä Baltian kirkkaimpana tähtenä. Jos kaikkea ei ehdi tehdä yhden reissun aikana, voi kaupunkiin palata yhä uudestaan ja uudestaan.

Viron muita suosittuja matkakohteita ovat maan toiseksi suurin kaupunki Tartto ja viihtyisä kesäkaupunki Pärnu. Mielenkiintoiset kulttuurinähtävyydet ja vilkas tunnelma ovat suurimmat osat Tarton viehättävää vetovoimaa, joka houkuttelee Tallinnan nähneitä matkailijoita luokseen yhä useammin. Tarton helmiä ovat Toomemäen virkistävä puistoalue, eläväinen Raatihuoneentori lukuisine terasseineen sekä maalaishenkinen Supilinnan alue. Lounais-Virossa sijaitseva Pärnu on tunnettu rentouttavana kylpyläkaupunkina, jonka kesäiset tapahtumat keräävät tuhansia matkailijoita vierailulle kaupunkiin. Pärnusta löytyy hienoja hiekkarantoja, joissa voi kokeilla erilaisia vesiaktiviteetteja. Kylpylöiden lisäksi matkailijan kannattaa vierailla Tallinnan portilla ja Punaisella tornilla.

Kauniin luonnon ja arkkitehtuurin Latvia

Kaunista maaseutua, monipuolisia kaupunkeja ja virkistäviä rantoja — kaikkea tätä tarjoaa Latvia!

Viron ja Liettuan välissä sijaitseva kaunis Latvia on kulttuurin eläväinen aarreaitta.

Pienikokoinen Latvia on suosittu matkakohde suomalaisten keskuudessa, sillä kohteeseen voi matkustaa niin lentäen kuin myös laivalla. Koonsa vuoksi maassa voi matkustaa helposti kohteesta toiseen sekä autolla että julkisilla liikennevälineillä. Miksei vaikka pyörälläkin auringon paistaessa! Maan suosituin kohde on pääkaupunki Riika, joka tunnetaan myös Baltian Pariisina. Jokainen matkailija viehättyy kaupungin ainutlaatuisesta arkkitehtuurista ja monipuolisista kaupunginosista. Erityisesti kulttuurin ystäville ja kulinaristeille kaupunki on elämyksien paratiisi. Vierailu historiallisessa Riian vanhassakaupungissa on silmiä hivelevä kokemus. Alueella voi ihastella jugendtyylisiä rakennuksia, jotka muodostavat yhden Euroopan laajimmista ja kauneimmista jugendkokonaisuuksista. UNESCOn suojelema alue saa tuntemaan matkanneen satoja vuosia ajassa taaksepäin. TravelBird suosittelee käymään Riian linnassa, Pietarin kirkossa sekä Latvian historiasta kertovassa Miehitysmuseossa. Myös kaupungin yöelämä sekä shoppailumahdollisuudet ovat Baltian parhaimpia.

Baltia on paratiisi matkailijalle, joka haluaa rantaloman vaivattomasti ja läheltä. Jurmala on Latvian rantakaupunkien hiomaton timantti. Kilometrejä pitkän valkoisen hiekkarannan lisäksi kaupungista löytyy myös monipuoliset kylpylätarjonnat sekä viihtyisät ravintolat. Liepāja sen sijaan on Latvian kolmanneksi suurin kaupunki, joka tarjoaa musiikin ystäville elämyksellisiä festivaaleja sekä konsertteja. Luonnon ystävän kannattaa suunnata Gauja-joen kansallispuistoon, josta löytyy yli 500 erilaista historiallista ja kulttuurista muistomerkkiä linnoista tunnelmallisiin myllyihin.

Liettua Baltian eteläisimpänä helmenä

Eteläinen Baltia johdattaa taianomaisille hiekkadyyneille sekä tunnelmallisiin kaupunkeihin.

Vehreä ja tunnelmallinen Liettua on Baltian maista eteläisin. Matkailijalle on tarjolla ainutlaatuisia kokemuksia niin kaupunkien sykkeessä kuin virkistävässä luonnossa.

Monelle suomalaiselle Liettua on hieman muita Baltian maita tuntemattomampi. Kuitenkin maa on pienestä koostaan huolimatta monipuolinen matkakohde sekä kaupunki- että aktiivilomalle. Rentoutumista kaipaaville Liettua tarjoaa laadukkaita kylpylöitä, ja historian ystävät pääsevätkin mielenkiintoisten tarinoiden äärelle tunnelmallisissa kaupungeissa. Maan pääkaupunki Vilna on maan suosituin matkakohde. Kuten muutkin Baltian pääkaupungit, myös Vilnan vanhakaupunki on ansainnut paikan UNESCOn maailmanperintölistalla upean arkkitehtuurinsa johdosta. Aukioiden ja kirkkojen täyttämä vanhakaupunki on tunnelmallinen kohde, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. Toinen suosittu matkakohde Liettuassa on Kaunas, joka on erinomainen kohde shoppailijalle. Kaupungin suuret ostoskeskukset nimittäin tarjoavat monenlaisia liikkeitä ja paikallisia tuotteita. Shoppailun lisäksi kaupungista löytyy myös miellyttäviä nähtävyyksiä, kuten Kaunasin linna ja elämyksellinen köysirata Aleksoton kukkulalle. TravelBird suosittelee matkailijoita vierailemaan Siauliain kaupungin lähellä olevalla Ristikukkulalla, jonka yli satatuhatta ristiä tekevät alueesta ainutlaatuisen nähtävyyden.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen