4 tarjousta

Balin matkat

Valkoiset hiekkarannat ja eksoottinen ympäristö - juuri näiden seikkojen vuoksi Balin matkat ovat suosittuja. Lähde TravelBird-lomalle Indonesian helmeen!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
4 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Paratiisisaarena tunnettu Bali on Indonesian ehdottomasti suosituin matkakohde, eikä ihme, sillä saarella on matkailijalle paljon annettavaa. Näe ja koe lumoavat rannat, seikkaile eksoottisissa sademetsissä ja maista paikallisia herkkuja.

Ainutlaatuinen Bali on ollut matkailijoiden suosiossa jo iät ja ajat. Etenkin Kaakkois-Aasiassa matkustavien reppureissaajien keskuudessa kohde on lähes poikkeuksetta must see -listalla. Valkoiset hiekkarannat ja turkoosi meri houkuttelevat nautiskelijoita ja surffaajia luokseen ympäri vuoden. Balilla ei kukaan tylsisty, sillä tekemistä löytyy laidasta laitaan. Voit viettää päivän ottaen aurinkoa joko uima-altaalla tai rannalla, ja seuraavana päivänä lähteä tutkimaan erilaisia temppeleitä tai pelata golfia vihreillä kentillä. Näin ollen Baliin ovat ihastuneet myös lapsiperheet sekä pariskunnat.

Bali sijaitsee hieman päiväntasaajan alapuolella, joten saarella vallitsee ympärivuotinen trooppinen ilmasto. Bali-matkat kohdistuvat usein maaliskuusta syyskuuhun, sillä silloin alueella on kuivempaa ja sää on ihanteellinen. Kyseinen matkustusaika on erityisesti surffaajien mieleen tuulten aiheuttamien suurten aaltojen vuoksi. Kuitenkin saari on miellyttävä matkakohde myös talvella. Balille ei valitettavasti pääse suorilla lennoilla Suomesta, mutta ihana loma saarella on helposti saatavilla lukuisten jatkoyhteyksien avulla esimerkiksi Amsterdamista tai Bangkokista. Suomalainen voi lomailla Indonesiassa alle 30 päivää ilman viisumia, mutta passin on oltava voimassa kuusi kuukautta matkan jälkeen.

Balilla jokainen päivä on seikkailu

Vietä päivä uiden, surffaten ja nauttien. Monipuolisten aktiviteettimahdollisuuksien vuoksi Balin matkat ovatkin suosittuja.

Balilla tekeminen ei lopu kesken. Kokeile uusia vesilajeja ja kiipeä tulivuorelle ihailemaan näyttäviä maisemia.

Surffaajien paratiisi Bali on erinomainen ympäristö erilaisten vesiaktiviteettien kokeiluun. Saari on tunnettu suurista aalloistaan, joten lomalla kannattaa ehdottomasti kokeilla surffausta. Voit esimerkiksi vuokrata laudan tai osallistua erilaisille kursseille. Surffaamisen lisäksi voit kokeilla snorklaamista ja sukeltamista. Snorklaamisretket ovat viihdyttävä ja ainutlaatuinen keino nähdä toinen toistaan erilaisempia kaloja ja vesieläimiä. Balilla voit suorittaa helposti myös laitesukelluskurssin, jonka jälkeen sinulla on lupa laitesukeltaa myös muualla. Sukeltaminen alueen vesistössä on eksoottinen ja ainutlaatuinen elämys, jonka tulet muistamaan lopun elämääsi. Vietä vauhdikas iltapäivä vesiskootterin tai klassisen banana boatin kyydissä, tai kokeile jännittävää vesihiihtämistä. Myös erilaiset veneretket ja varjoliitäminen ovat mielenkiintoisia ja taatusti erilaista tekemistä. Mikäli haluat kokea myös lähisaarten tunnelmaa ja etenkin pieniä, vielä koskemattomia kohteita, ota suunnaksi Balilta venematkan päässä sijaitsevat Gili-saaret.

Balin matkat ovat myös erinomainen mahdollisuus tutustua saaren luontoon ja sen tarjontaan. Vieraile West Bali National parkissa, jossa voit nähdä useaa eri kasvillisuustyyppiä, kuten sademetsää ja savannia. Voit myös nähdä Bali Safarilla mitä eksoottisempia eläimiä tiikereistä orankeihin. Mikäli haluat nähdä delfiinejä, kannattaa suunnata Balin pohjoisrannikolle. Erinomainen kokemus on myös viettää päivä kiiveten Gunung Batur- tulivuorelle, mistä eteesi avautuvat upeat näkymät. Perheen pienimmille löytyy paljon tekemistä, eikä loma ala tylsistyttää. Perhelomalle sopivia aktiviteetteja ovat esimerkiksi erilaiset vesipuistot kuten ylistetty Waterbom Park Kutalla, Splash Waterpark Canggussa tai seikkailun täytteinen Bali Treetop -puisto. Vaihtoehtoisesti voit viettää viihtyisän päivän vihreillä Nirwana Bali Golf Clubin kentillä nauttien alueen palveluista.

Balin matkat ovat kaiken edellä mainitun lisäksi erinomainen vaihtoehto shoppailun ystäville. Rentoutumisen ja seikkailemisen lisäksi saari on täynnä monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Saaren hintataso on monin paikoin Suomea edullisempi, joten matkalta voi lähteä yhtä jos toista matkamuistoa mukaan. Länsimaisten ketjujen hintataso vastaa kuitenkin usein Suomen hintatasoa, joten shoppailijan kannattaa olla tarkkaavainen. Kattavia ostoskeskuksia löytyy esimerkiksi Kutalta, missä voit shoppailla Beachwalk ja Discovery Shopping Mall -nimisissä ostoskeskuksissa. TravelBird suosittelee ostoskeskusten lisäksi tutustumaan paikallisiin putiikkeihin, joista voit löytää mitä ainutlaatuisempia tuotteita. Erityisesti Balilta ostetaan matkamuistoiksi käsitöitä, puuveistoksia sekä koruja.

Kulttuuria ja nähtävyyksiä

Temppeleiden värittämä Bali on mielenkiintoinen lomakohde.

Kulttuurin aarreaitta Bali tarjoaa sekä rauhallisia että vauhdikkaita kohteita ja eksoottisia nähtävyyksiä.

Matka Balille on hyvä idea, mikäli etsit monipuolista matkakohdetta, jossa voit nähdä joka päivä jotain uutta. Saaren pääkaupungista Denpasarista löydät useita historiallisia palatseja ja temppeleitä, kuten Pura Agung Jagatnatan ja muinaisen Pura Maospahitin. Vieraile myös Alun-Alun Puputanilla katsomassa neljäpäistä ja kahdeksankätistä Catur Mukha -patsasta. Bali Museum on mielenkiintoinen vierailukohde, mikäli historia ja taide kiinnostavat.

Balin kulttuurikeskus löytyy saaren sisämaasta Ubudista. Pienten, historiallisten kylien muodostava alue on täynnä erilaisia temppeleitä ja nähtävyyksiä, kuten näyttävä kuninkaallinen palatsi Puri Saren ja 1000-luvulla rakennettu Pura Puseh Batuanin temppeli. Ainutlaatuinen elämys on myös vierailla Tirta Empulin temppelissä, joka on rakennettu kuumien lähteiden ympärille. Temppelien yhteydessä asuu paljon apinoita, mutta vierailu Ubudin Monkey Forestissa voi olla mielenkiintoinen kokemus. Pidä kuitenkin tavaroistasi lujasti kiinni, sillä suloiset apinat ovat ovelia ja käteviä käsistään! Balin upeat riisiviljelmät hivelevät silmiä ja luovat taianomaisen tunnelman. Mikäli haluat tutustua paremmin balilaiseen kulttuuriin, on erittäin suositeltavaa vierailla Puri Lukisanin taidemuseossa ja ihailla paikallisten esittämiä tanssi- ja musiikkiesityksiä. Alueella kannattaa myös maistaa paikallisia herkkuja ja kokea Balin tunnelma aidoimmillaan.

Balin matkat kohdistuvat usein Kutan rantaparatiisiin, mistä löydät saaren parhaimman yöelämän sekä monipuolisimmat vesiaktiviteetit ja ajanvietepalvelut. Suuren suosionsa vuoksi alue voi tuntua myös ajoittain ruuhkaiselta. Rauhallista lomaa etsivän kannattaa suunnata esimerkiksi Sanuriin tai Amediin. Amedissa voit esimerkiksi sukeltaa katsomaan vedenalaisia hylkyjä tai vuokrata skootterin ja ihailla alueen nähtävyyksiä. Mikäli seikkailet saaren eteläosassa, kannattaa vierailla Uluwatun temppelillä ja seurata elämyksellisestä auringonlaskua. Itäosassa sen sijaan löydät Agung-vuoren, jonka korkeuksissa sijaitsee valtava hindujen temppelialue.

Balin eksoottiset herkut

Balin matkat ovat erinomainen mahdollisuus tutustua paikallisiin herkkuihin.

Indonesialainen keittiö on tunnettu ympäri maailman. Balin erikoisuus on ruoan tulisuus, kun taas muualla Indonesiassa ruoka on makeampaa.

Bali-matka on parhaimmillaan ruokailuhetkinä. Balilainen keittiö on saanut vahvoja vaikutteita Indonesian perinneruoista sekä Intian ja Kiinan keittiöistä. Ruoka on usein hyvin mausteista: perinteisiä mausteita ovat chili, sitruunaruoho, inkivääri, kookosöljy ja valkosipuli. Perinteinen keltainen kastike on nimeltään sambal malek, jota käytetään useissa ruoissa pohjana. Myös kookosmaitoa käytetään annoksissa paljon. Kalaruoat kuuluvat saaren antimiin, mutta tarjolla on myös erilaisia kana-, possu- ja kasvisruokia. Nautaa sen sijaan käytetään hyvin harvoin paikallisissa annoksissa. Kastikkeet syödään usein nuudelien tai riisin kera, sillä riisinviljely on ollut saaren perinne jo pitkään. Tyypillinen annos onkin riisisekoitus on nimeltään nasi Bali, joka sisältää riisin lisäksi erilaisia lisukkeita kuten tonnikalaa, pinaattia, kurkkua, chilikastiketta ja maustettuja kasviksia. Maista myös Babi gulingia eli paahdettua possua sekä Bubur ketan hitamia eli paikallista mustaa riisipuuroa. Eksoottiset hedelmät ovat helposti saatavilla Balilla, joten niistä valmistettuja herkkuja kannattaa ehdottomasti maistaa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen