42 tarjousta

Aurinkomatkat

Aurinkomatkat ovat aina hyvä idea. Irtiotto arjesta ja ihana lämpö takaavat täydellisen loman sekä rentoutumisen. Varaa seuraava TravelBird-matkasi aurinkoon!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
42 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Millainen on sinun mielestäsi onnistunut aurinkomatka? Viihtyisä hotelli, aurinkoinen sää, erinomainen ruoka ja auringonotto läheisellä uimarannalla tai hotellin uima-altaalla kuuluvat varmasti listan kärkeen.

Aurinkoloman viettoon voi suunnata vaikka mihin, ja lomalle mukaan voi ottaa koko perheen, puolison tai vaikka parhaan kaverin! Lasten kanssa matkustaessa tärkeää on tietenkin hiekkalinnojen rakentaminen ja uiminen, samoin kuin vierailut teemapuistoihin tai hauskanpito lasten klubissa ja muissa aktiviteeteissa. Parhaan kaverin tai isommankin kaveriporukan kanssa matkustaessa etusijalla ovat hyvät ostosmahdollisuudet, hotellin sijainti lähellä ravintoloita ja baareja sekä tietenkin hyvä uimaranta. Edullinen hintataso kohteessa on aina plussaa. Aurinkolomakohteista löytyy aina uima-altaiden ja -rantojen lisäksi paljon erilaisia aktiviteetteja. Kokeile muun muassa snorklausta, vesihiihtoa, surffausta ja golfausta! Romanttinen aurinkomatka kahdelle on varmasti jokaisen pariskunnan mielessä pitkän työviikon jälkeen. Keskellä arjen kiireitä on ihana nauttia luksuksesta rakkaan kanssa ja viettää laatuaikaa yhdessä. Rannalla voi nauttia virkistäviä juomasekoituksia samalla tuijotellen yhdessä kauas horisonttiin. Iltaisin suunnataan romanttisiin ravintoloihin ja nautitaan oman armaan seurasta. Useissa aurinkolomakohteissa on huolehdittu siitä, että upeita auringonlaskuja voi seurata ravintolan terassilta käsin.

Stressaavan työviikon jälkeen, sateisen päivän kuluessa ja matkainnostuksen iskiessä on hyvä aika suunnitella seuraavaa lomaa! Ystävien matkakuvat sosiaalisessa mediassa ja lukuisat matkamainokset saavat varmasti jokaisen lomalle kaihoavan tarkastelemaan erilaisia matkakohteita. Nykyään tiedon löytäminen on helppoa ja jo ennen matkaa voi tutkia, mitä haluaisi paikan päällä nähdä ja tehdä. Kohteeseen tutustuminen etukäteen helpottaa suunnittelua ja auttaa pääsemään lomatunnelmaan jo ennen matkaa. Jos matkan suunnittelu etukäteen ei sovi tyyliisi, pakkaa mukaan enemmän seikkailumieltä ja jätä suurin osa suunnittelusta paikan päälle. Voit oman mielesi mukaan koota itsellesi täydellisen aurinkoloman, jota myöhemmin muistelet hymyssä suin. Kätevä ratkaisu ovat pakettimatkat, joihin on yhdistetty lento ja hotelli helpottamaan lomalle lähtijän varausprosessia. Suositut aurinkomatkat myydään yleensä myös paketteina, jotta hinta pysyisi kohtuullisena asiakkaalle. TravelBird tarjoaa monenlaisia lomapaketteja aurinkoon, ja valikoimasta jokainen voi valita omanlaisensa matkan. Laajan tarjonnan lisäksi kohteet ovat edullisia ja houkuttelevia niin perheille kuin pariskunnillekin. Ystävällinen asiakaspalvelu ja helppo varausprosessi takaavat positiivisen kokemuksen ja valmistavat mielen rentouttavalle lomalle.

Matka aurinkoon on täydellinen, kun upotat varpaat rantahiekkaan, nautit raikkaasta drinkistä ja hyvästä seurasta sekä pulahdat virkistävään veteen. Aurinkomatkat ovat mainioita tilaisuuksia rannalla rentoutumiseen ja ihanan rusketuksen hankkimiseen kotiinviemisiksi. Yle kertoo suomalaisten haluavan matkustaa aurinkolomalle ulkomaille, vaikka koto-Suomessa vallitsisivatkin kesähelteet. Rentouttavan rantapäivän jälkeen kannattaa kierrellä paikallisissa putiikeissa etsimässä tuliaisia ja syödä paikallisia herkkuja kohteen ravintoloissa.

Mihin matkustetaan?

Siellä missä aurinko, siellä myös sinä!

Mukavia aurinkolomakohteita löytyy niin läheltä Euroopasta kuin kauempaa pidemmän lentomatkan päästä.

Pidennetyksi viikonlopuksi ei kannata matkustaa kovin kauas, jottei lomailuun varattu aika kulu reissaamiseen. Thaimaan rantakohteisiin, Karibian saarille ja Egyptin aurinkorannoille kannattaa matkustaa pidemmäksi aikaa ja nauttia auringon lämmöstä sekä eksoottisesta ympäristöstä. Suomesta lentää kätevästi muutamassa tunnissa esimerkiksi Välimeren kohteisiin, jotka ovat olleet suomalaisten suosikkeja jo kauan. Helsingin lisäksi lennot Turusta, lennot Tampereelta ja lennot Oulusta kuljettavat Välimeren kohteisiin. Alueen ruoka, kulttuuri ja historia kiehtovat melkein jokaista matkailijaa. Lomakohteiden klassikoihin kuuluu Espanja, jonka upeat rannat, herkullinen ruoka ja iltapäivällä vietettävä siesta antavat oman viehätyksensä tälle lomailijoiden suosikille. Herkullista ruokaa ja hyviä viinejä kannattaa lähteä maistelemaan Italiaan, ja Turkki taas tarjoaa loistavan yhdistelmän aurinkolomaa ja kulttuuria.

Upeiden uimarantojen perässä kannattaa matkustaa Albaniaan, jossa turkoosi vesi kohtaa pitkät valkoiset hiekkarannat. Noin vuosikymmen sitten suuren suosionsa saavuttaneelta Albanian Rivieralta löytyy niin vilkkaita kuin koskemattomiakin uimarantoja, joten jokainen lomailija löytää varmasti mieleisensä. Vuosittain tuhansia turisteja houkutteleva Bulgarian Sunny Beach tarjoaa loistavien auringonottomahdollisuuksien lisäksi viihdettä satojen ravintoloiden ja baarien sekä vesipuistojen ja urheiluaktiviteettien muodossa. Talven lomalla kannattaa ottaa suunnaksi Kanariansaaret, joiden ilmasto takaa lämpimän sään vuoden ympäri. Iskelmä uutisoi Forexin aurinkoindeksistä, jonka avulla pystyy selvittämään matkakohteiden aurinkotuntien määrän suhteessa kohteiden hintatasoon. Paras aurinko- ja hintasuhde löytyy Rodokselta ja Bulgarian Varnasta. Lontoo sen sijaan on kohteista kallein aurinkoisiin tunteihin nähden.

Mitä lomalla voi tehdä?

Lomalla riittää tekemistä auringonotosta lukuisiin aktiviteetteihin.

Parasta lomailussa on se, että lomalla voi tehdä juuri mitä lystää!

Aurinkomatkalla useimpien aika kuluu uima-altaalla loikoillen tai rannalla lekotellen. Kuuntele meren pauhua ja anna auringon helliä ihoasi. Välillä voi pulahtaa veteen virkistymään ja palata sitten taas kuivalle maalle nauttimaan auringonpaisteesta vaikkapa hyvän kirjan tai musiikin parissa. Snorklaaminen ja sukeltaminen ovat suosittuja harrastuksia monissa aurinkokohteissa. Pulikoiminen kirkkaassa merivedessä on mukavaa ja viilentävää ajanvietettä, ja samalla pääsee tutustumaan kalojen ja muiden merenelävien elämään. Monet lomakohteet järjestävät sukelluskursseja ja snorklausretkiä. On hyvä muistaa, että usein etenkin snorklaaminen onnistuu myös helposti omatoimisesti suoraan rannasta käsin. Aurinkolomalla useimmat suuntaavat myös tutkimaan kiinnostavia rantakojuja ja tekemään löytöjä basaareihin. Toiset innostuvat tutustumaan paikallisiin museoihin ja rakennustaiteen mestariteoksiin. Matkasta jännittävän tekevät paikan päällä järjestettävät retket, joille on helppo ilmoittautua hotellin vastaanotossa tai paikallisessa turisti-infopisteessä. Vaihtoehtoja on muutaman tunnin kaupunkikierroksista koko päivän kestäviin retkiin.

Paikallisten kanssa keskustellen pääsee tutustumaan kohdemaan kulttuuriin, ja matka- tai ravintolavinkkejä heiltä kuulee varmasti. Jos ei halua vaivata päätään ruokapaikan etsimisellä, lomapakettiin on kätevää yhdistää all inclusive -tarjoilu, jolloin jokainen perheenjäsen saa hakea ja syödä buffetista haluamiansa ruokia. Jälkiruokia ja virvoitusjuomiakin on tarjolla, sillä kyllähän lomalla kuuluu herkutella! Etenkin lasten kanssa matkustaessa all inclusive -tarjoilu pelastaa lomapäivät. Kaikki huoli ennalta sovituista ruoka-ajoista häviää, kun herkkuja on tarjolla pitkin päivää. Matkalla ollessa kannattaa lomailusta ottaa kaikki irti, sillä lomalla voitetut vaikutukset kestävät kotiinpaluun jälkeen vain seitsemästä päivästä neljään viikkoon.

Mitä pakata matkalle mukaan?

Jokainen varmasti pohtii ennen matkalle lähtöä, mitä matkalaukkuun pitäisi pakata.

Jotta kaikki tärkeät tavarat tulevat varmasti mukaan, kannattaa tehdä pakkauslista.

Huolellisesti tehdyn listan avulla varmistat, että matkalaukkuun päätyy kaikki oleellinen ja aurinkoloma alkaa rennoissa merkeissä. Oleellisimmat matkatavarat rantalomalle ovat tietysti aurinkorasva, uimapuku, sandaalit ja rantapyyhe. Pitkälle lennolle ja rantapäiviin kannattaa varautua lempikirjalla ja hyvällä musiikilla. Jos lennät yölennolla, on hyvä varata mukaan silmälaput ja niskatyyny, jotka helpottavat nukkumista. Näin saavut kohteeseen virkistyneenä ja valmiina lomanviettoon. Jotta ihanat matkamuistot säilyvät mielessä, kannattaa mukaan ottaa kamera, jotta voit ikuistaa historiallisia kohteita, paikallisten arkea ja tietenkin myös matkakumppaneitasi. Hyvät kävelykengät on muistettava ottaa mukaan. Ennakkoon on hyvä myös tarkistaa kohdemaan pukeutumisohjeet: usein varsinkin naisten on varauduttava polvet ja olkapäät peittävillä vaatteilla. Muista ottaa mukaan myös iloinen lomamieli! Arjen huolet ja stressit jätetään kotiin, jotta voidaan nauttia ansaitusta lomasta auringossa. Jotta tunnelma säilyy iloisena jopa odottamia ongelmia kohdatessa, kannattaa ennen matkalle lähtöä varmistaa, että matkavakuutus on voimassa ja että mukana on katoamisen tai varastamisen varalta valokopio passista. Näin mahdolliset vastoinkäymiset eivät pilaa hyvää lomafiilistä. Etukäteen on hyvä tarkistaa kohdemaan valuutta ja varautua vaihtamalla jo Suomessa ensimmäisille päiville tarvitsemasi summan. Kun kaikki on suunniteltu etukäteen huolella ja laukku pakattu rennolla lomatunnelmalla, matka aurinkoon voi alkaa.

Lisää inspiraatiota

Etelän matkat Rantalomat Adrianmeri Välimeri

Häämatkat Valmismatkat Äkkilähdöt Talven matkat

Pakettimatkat Hiihtoloma Urheilumatkat Koiran kanssa matkustaminen

Mallorcan matkat Sisilian matkat Rodoksen matkat Sardinian matkat Floridan matkat Fuengirolan matkat Gardajärven matkat Toscanan matkat

Teneriffan matkat Kanarian matkat Madeira-matkat Costa del Sol

Costa Brava Kesäloma Costa Blanca Puerto de la Cruz Benidorm

Pääsiäisloma Alicante Lennot Tampereelta Kreikan saaret

Matkat Cannesiin Lennot Turusta Kreetan matkat Santorinin matkat

Katalonian matkat Albufeiran matkat Makarskan matkat Andalusian matkat

Nerjan matkat Lennot Oulusta Algarven matkat Faron matkat

Lloret de Mar Ranskan Riviera Liguria Aasian kiertomatkat

Italian Riviera Afrikan matkat Karibian matkat Syysloma

Matkat Etelä-Amerikkaan Lento+hotelli Yksin matkustaminen All inclusive

Perhelomat Euroopan kiertomatkaRomanttiset matkat Seniorimatkat

Golfmatkat Road trip

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen