tarjousta

Aurinkomatkat Kroatia

Aurinkomatkat ovat aina hyvä idea. Irtiotto arjesta ja ihana lämpö takaavat täydellisen Kroatian matkan. Varaa seuraava TravelBird-matkasi aurinkoon!
Katso lisää:

Kroatiassa on kaikkea: henkeäsalpaavat maisemat, uskomaton luonto, historialliset kaupungit, herkullinen ruoka ja kodikas tunnelma. Aurinkomatkat Kroatiaan ovat unohtumattomia elämyksiä!

Kroatian rannikon saaret, joita on yli tuhat, ovat maan tunnetuin nähtävyys. Uskomaton kristallisena välkehtivä vesi ja valkeat pikkukivirannat täyttävät kaikkien unelmat! Tällä Välimeren unelmalla on paljon tarjottavaa vierailijalleen, sillä rantojen ja auringon lisäksi Kroatian kaupunkien loisto ja luonnon ihmeet ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia.

Kroatiasta löydät lukuisat unelmarannat, joiden lämmössä tunnit vierivät kuin huomaamatta. Stinivan ranta Visin saarella on monen mielestä yksi maan parhaimpia rantoja. Rannalle pääsee Splitistä lautalla kahdessa ja puolessa tunnissa. Sitä ympäröi kauniisti luonnonmukaiset jyrkät kalkkikiviseinät, jotka avautuvat ainoastaan merelle noin viiden metrin pituiselta matkalta. Aurinkomatkat Kroatiaan ovat osuva valinta rantaelämästä pitäville, sillä maa on yksi Euroopan aurinkoisimmista paikoista. Päivittäisestä parhaimmillaan 13 tunnin paahteesta voit nauttia erityisesti toukokuusta elokuuhun.

Jos rannalla loikoilun sijaan pidät aktiivisemmasta tekemisestä, Kroatiassa voit harrastaa kaikenlaisia vesiurheilulajeja, kuten sukellusta, snorklausta, veneilyä, melontaa ja purjelautailua. Olit sitten vedessä tai maalla, todennäköisesti pääset todistamaan Kroatian kauniita vuorimaisemia, Dinaarisia alppeja, jotka ulottuvat Italiasta Albaniaan asti. Kalkkikiviset jyrkänteet, luolat ja kanjonit sekä järvet ja vesiputoukset ovat tyrmäävä näky. Sisämaassa voit ihastella tasaisempia maisemia, peltoja ja viljelysmaita. Kroatiassa pääset vaeltamaan ja pyöräilemään upeassa ympäristössä – vaikka yksinkin! Yksin matkustaminen on mainio matkustusvaihtoehto, jos haluat kokea maan ihmeet vain omasta seurasta iloiten, tai samalla uusiin ihmisiin tutustuen. Kroatiassa sopii seikkailla yksin tai yhdessä, sillä harva maa tarjoaa niin vaihtelevan ja kauniin luonnon, josta saatat löytää jopa aivan koskemattomia seutuja.

Suositun HBO:n televisiosarjan Game of Thronesin kohtauksien kuvauspaikkana tunnettu Kroatia on vuosittain yhä kysytympi matkakohde ja maassa vierailikin huimat 18 miljoonaa turistia vuonna 2017. Lähde sinäkin siis lomalle trendikkääseen ja ihanaan Kroatiaan!

Kaipaatko helteen lisäksi myös jotakin muuta pientä puuhaa? Siinä tapauksessa Kroatia sopii juuri sinulle!

Arkkitehtuuria, kulttuuria ja festivaaleja auringon alla

Kroatian pääkaupunki, Zagreb, on täydellinen paikka kävellä ympäriinsä ja ihailla sen punakattoisia rakennuksia, kauniita mukulakivikatuja ja upeita kirkkoja. Kaupungin arkkitehtuuri on mielenkiintoinen sekoitus art deco -tyyliä, sesessionismia ja uusbarokkityyliä. Pisteenä i:n päällä ovat katujen näyttävät muraalit, jotka tuovat väreillään kaupunkiin vielä enemmän eloa.

Aurinkomatkoilla Kroatiassa voit yhdistää rantalomaasi myös kulttuurielämykset. Hotellit ja rannat sopivat rauhoittumiseen, mutta kaupungeissa riittää myös runsaasti tekemistä. Zagreb on ehdoton museokaupunki, jossa mielenkiintoisia kohteita ovat esimerkiksi Zagreb City Museum, Croatian Museum of Naïve Art, Museum of Contemporary Art ja Nikola Tesla Technical Museum. Hyvin tunnettu ja ehkä hieman epätyypillinen kohde vierailulle on Museum of Broken Relationships, eli Rikkinäisten suhteiden museo. Museossa on kokoelma eri ihmisten lahjoittamia esineitä, joita on jäänyt jäljelle päättyneistä ihmissuhteista, niin rikkinäisistä perheistä kuin romanttisista suhteistakin. Aiheet ovat hauskoja, kuten erään henkilön edellisestä suhteesta varastama leivänpaahdin, kuin myös surullisia. Kokemus on hauska ja liikuttava, niin kuin elämä yleensäkin. Jos haluat uppoutua kaupunkien ihmeisiin vielä enemmän, vaikka aurinko ei aina paistaisikaan, Travelbirdin kaupunkilomat ovat mainio valinta seuraavaksi irtiotoksesi.

Jos pidät festivaaleista ja musiikkitapahtumista, kannattaa suunnata kohti Kroatiaa, sillä se on yksi maailman suosituimmista kohteista festivaalien ystäville. Erityisesti kesäisin maassa järjestetään tapahtumia laidasta laitaan, kuten Love International Festival, Dubrovnik Summer Festival ja Fresh Island Festival. Juhlia löytyy ihan jokaiselle, sillä tyypillisten musiikkitapahtumien lisäksi voit nauttia festivaaleilla muun muassa teatterista, oopperasta, tanssista, ruoista ja elokuvista.

Nauti aurinkomatkoilla Kroatiassa herkkuja laidasta laitaan

Monen maan makuja

Kroatialainen ruoka on suurimmilta osin sekoitus naapurimaiden ja aluetta läpi historian hallinneiden maiden keittiöitä. Siispä, Kroatiassa voit huomata ruoassa italialaisia, itävaltalaisia, unkarilaisia ja turkkilaisia piirteitä, mutta sillä on kuitenkin oma paikallinen ilmeensä. Aurinkomatkat Kroatiassa huipentuvat maan herkkuruokien äärelle! Vaikka koko maassa tunnettuja ruokalajeja on, yleinen ruokakulttuuri vaihtelee hyvin paljon eri puolilla Kroatiaa. Se voidaan silti karkeasti jakaa rannikkoalueiden ja sisämaan ruokiin. Sisämaan keittiössä kokkaukseen käytetään laardia ja mausteina toimii usein mustapippuri, paprika ja valkosipuli. Alueen ruoissa on slaavilaisia, unkarilaisia ja turkkilaisia vaikutteita. Rannikkoalueilla lautasellesi päätyy todennäköisemmin kreikkalaisia, roomalaisia, italialaisia ja muita välimeren ruokia, joiden valmistuksessa käytetään oliiviöljyä, sitruunaa, appelsiininkuoria, yrttejä ja mausteita, kuten salviaa, laakerinlehteä, rosmariinia, kanelia ja neilikkaa.

Yksi kautta maan tunnettu ruokalaji, jota Kroatiassa on aivan pakko maistaa, on mustekalarisotto, crni rizot, joka saa värinsä mustekalan musteesta. Riisin ja mustekalan lisäksi ruoassa on myös muita mereneläviä, kuten simpukoita ja äyriäisiä. Oletkin ehkä Italian matkoillasi päässyt maistelemaan mereneläviä ja risottoa, mutta niiden yhdistelmä on aivan erityinen kokemus.

Ei ruokaa ilman juomaa!

Kahvia ja vieraanvaraisuutta

Miltä kuulostaisi ihana espresso pienessä kotoisassa kahvilassa? Aurinkomatkoihin Kroatiassa kuuluu kahvi, kava, sillä se on suuri osa maan identiteettiä – kaikki asiat hoidetaan kahvin äärellä. Kuppi kuumaa sopii tutustumiseen, kuulumisten vaihtamiseen, työsuhteiden solmimiseen, naimisiinmenoon ja jopa eroamiseen. Kahvi on osa elämää! Suomalaiset ovat tunnetusti maailman suurimpia kahvin kuluttajia, nauttien sitä vuosittain 12 kiloa henkilöä kohden. Kroatia ei tule kovin kaukana perässä, sillä se sijoittuu saman listan sijalle 19 ja kulutus henkilöä kohden vuodessa on 4,9 kiloa.

Kroatiassa niin kahvi kuin ruokakin jaetaan kaikkien kesken ilomielin. Paikallisten kotona saat lämpimän vastaanoton ja ruoka ei kesken lopu. Vieraanvaraisuus ja yksinkertainen kotitekoinen ruoka kuuluvat kotien lisäksi myös perheiden omistamiin ravintoloihin. Paikalliset ovat niin ystävällisiä, että Kroatiassa olet helposti kuin kotonasi!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen