8 tarjousta

Arabiemiirikunnat

Lähde TravelBird-matkalle lämpimään Lähi-itään! Hohdokas Arabiemiirikunnat kiehtoo aavikollaan sekä arkkitehtuurillaan.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
8 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Jokaisella emiraatilla on oma charminsa, joka ulottuu myös maineikkaan ylellisyyden taakse.

Monet tuntevat Arabiemiirikunnat Dubaista, haaveiden kaupungista, joka on täynnä kohti taivasta kurottavia pilvenpiirtäjiä, palmunmuotoisia saaria, kaupungin kokoisia kauppahalleja, sisätilassa olevia hiihtokeskuksia sekä upeita rantoja.

Arabiemiirikuntien etelässä sijaitsee yksi kuuluisimmista emiraateista, Abu Dhabi, joka on tunnettu kulttuurin, urheilun ja viihteen keskuksena. Emiraatin Al Gharbian alue on läheisessä kosketuksessa Rub’ al-Khali -aavikon kanssa. Aavikon taianomaisen hiljaisuuden rikkovat ainoastaan satunnainen dyynien hiekkahiukkasten ääni.

Arabiemiirikuntien pohjoisosassa sijaitseva Sharjahin kaupunki viehättää taiteellaan ja kulttuuriperimällään. Pienet Ajman sekä Umm al-Qaiwain tarjoavat katsahduksen aikaan ennen emiraattien öljybuumia. Ra’s al-Khaima -emiraatissa taas pääsee ihailemaan emiraattia reunustavaa Hajarvuoristoa.

Arabiemiirikunnat sijaitsee Persianlahden rannalla, Saudi-Arabian ja Omanin välissä. Arabiemiirikuntien rannikko levittäytyy noin 650 kilometrin pituudelle. Suurin satama löytyy Dubaista, ja lisäksi maalla on satamia myös Abu Dhabissa sekä Sharjahissa.

Arabiemiirikunnat on kuiva maa, mutta sieltäkin löytyy keitaita, joissa kukoistavat akaasiat sekä vihertävät taatelipalmut ja eukalyptukset. Aavikolla voi nähdä satunnaisia ruoholaikkuja sekä piikkipuskia. Aikoinaan alueella asui valkobeisoja, dromedaareja sekä leopardeja, mutta intensiivisen metsästyksen seurauksena niiden lukumäärä on pudonnut dramaattisesti alaspäin. Rannikon vesissä asustavat enimmäkseen makrillit, ahvenet, tonnikalat sekä valaat.

Arabiemiirikunnat ilahduttaa takuulla kunnon helteiden metsästäjiä. Heinä-elokuussa maan rannikko-osissa vallitsee noin 45 celsiusasteen keskilämpötila. Al Hajarin vuoristossa lämpötila pysyttelee huomattavasti alempana. Talvikuukausina, tammi-helmikuussa keskimääräinen lämpötila pysyttelee 10–14 celsiusasteen paikkeilla. Maassa ei sada kovin paljon, maksimissaan 350 mm vuodessa, kun taas Suomessa sataa samassa ajassa 500–700 mm. Siitä syystä loman ajankohdaksi sopii mainiosti niin hiihtoloma kuin syysloma! Arabiemiirikunnissa ei pakkasesta tarvitse huolehtia.

Häikäisevät Dubain matkat

Arabiemiirikunnat yllättää mahtipontisuudellaan, etenkin Dubaissa.

Persianlahden rannan helmi, Dubai on maan suurin ja hohdokkain kaupunki, joka elää matkailusta.

Ylellinen, hohdokas, ylilyövä ja vähän liikaa itseään esittelevä Dubai elää ollakseen esillä. Matkailijoita kohdellaan kuin kuninkaita, mikä saa huomiosta nauttivat rentoutumaan. Dubaissa nähdään sellainen tapahtuma kuin shoppailufestivaali, jonka tarkoituksena on tietenkin tarjota runsaasti shoppailumahdollisuuksia ja viihdykkeitä. Kaupungin kymmenet kauppakeskukset, prameat hotellit sekä päätähuimaavat ruokailu- sekä juhlimismahdollisuudet saavat pään pyörälle.

Kaiken loistokkuuden alta paljastuu myös toisenlainen historia. Esimerkiksi Dubain Heritage Village -perinnekylässä voi tutustua kaupunkiin toisesta näkökulmasta. Kylässä voi nähdä paikallisten emiraattilaisten laulavan, tanssivan ja toteuttavan muita perinteitään. Veden ääressä on mukavaa viettää hetkiä katsellen dau-alusten menevän pitkin virtaa. Uudelleen rakennettu Al Fahidin ja myös Al Bastakiyana tunnettu alue hurmaa vanhanaikaisella arkkitehtuurillaan sekä lukuisilla taidetiloillaan. Hiekanvärisistä taloista löytyy monenlaisia museoita, käsityöläiskauppoja, näyttelytiloja, kahviloita sekä jopa hotelleja. 1900-luvun alussa rakennettu antaa mahdollisuuden vilkaista sen ajan elämään. Al Fahidin vierailun yhteydessä kannattaa käydä Šeikki Mohammedin kulttuurikeskuksessa tutustumassa paikalliseen kulttuuriin. Lisäksi Al Fahidin linnoituksesta löytyvässä Dubai-museossa voi tutustua kaupungin historiaan. Al Fahidin jälkeen voi käydä vierailulla eläväisellä Al Karaman tai Satwan torialueella, jossa voi harjoitella tinkimistä ja hankkia matkatuliaisia. Näillä alueilla ei kukkaro paljon hoikennu!

Maailman korkein rakennus, Burj Khalifa, on tietenkin yksi kiinnostavimmista nähtävyyksistä. Lähes 830-metrinen rakennus pystytettiin viidessä vuodessa. Burj Khalifasta löytyy 211 kerrosta, mutta yleisin näköalapaikka sijaitsee 124. kerroksessa. Toinen upea pilvenpiirtäjä on 321-metrinen Burj al-arab -hotelli, joka muistuttaa muodoillaan perinteisen dau-aluksen purjetta.

Taianomainen Abu Dhabi

Abu Dhabi on pinta-alaltaan emiraateista suurin, sillä se levittäytyy lähes 90 %:lle maan alueesta.

Abu Dhabi hurmaa kiehtovalla kulttuurillaan, henkeäsalpaavalla ylellisyydellään, riemastuttavalla seikkailun tunnulla sekä arabialaisen kulttuurin lämmöllään.

Arabiemiirikuntien pääkaupunki, Abu Dhabi, on saanut alkunsa 1700-luvun puolessavälissä. Emiraatti pysyi pienenä kalastajakylänä öljybuumiin saakka, minkä jälkeen kaupunki muutti radikaalisti muotoaan. Abu Dhabi tarjoaa runsaasti erilaisia kokemuksia. Emiraattiin tullaan ihailemaan valkoista ja kultaa hohtavaa šeikki Zayedin moskeijaa, saamaan aimon annoksen adrenaliinia Ferrari World -huvipuistossa, katselemaan Abu Dhabin rantaviivaa sekä meditoimaan hiekan ja tuulen äänen mukaan Al Dhafrassa. Lisäksi matkailija voi kokea ainutlaatuisen kokemuksen vierailemalla haukkasairaalassa, jossa voi päästä tutustumaan petolintujen elämään ja rooliin maassa. Haukka on yksi Arabiemiirikuntien kansallissymboleista.

Abu Dhabi ei pysyttele rauhassa, vaan emiraatissa järjestetään runsaasti tapahtumia, kuten Grand Prix, golfturnauksia sekä kansainvälisiä taide-, musiikki-, perinne- sekä ruokafestivaaleja. Abu Dhabissa pääseekin syömään tyylillä esimerkiksi kaltevassa Capital Gate -pilvenpiirtäjässä, ylellisessä Emirates Palace -hotellissa tai vaikkapa 360 astetta kääntyvässä Tiara-hotellissa.

Emiraatin suosituin rantakävelykohde on Abu Dhabi Corniche, jonka valkea hiekka reunustaa upeaa kaupunkinäkymää. Rannalla voi ottaa aurinkoa, istuskella rantabaareissa tai ihan vain kävellä katsellen ainutlaatuisia näkymiä.

Historiallinen Al Ain

Al Ain on Arabiemiirikuntien neljänneksi suurin kaupunki.

Al Ain, Arabiemiirikuntien perustajan, šeikki Zayidin synnyinkaupunki on vehreä keidas, joka hohtaa kontrastillaan hiekkaisiin dyyneihin.

Al Ain sijaitsee vain puolen tunnin matkan päässä Abu Dhabista. Kaupunki on tunnettu yhdestä maailman vanhimmasta pisimpään jatkuneesta asutuksesta, joka kuuluu jopa UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Vuonna 1891 pystytetty Al Jahilin linnoitus kätkee sisäänsä vehreän palmumetsän sekä näyttelyn matkailija Wilfred Thesigerin elämästä ja kirjoituksista. Al Quattaran linnoituksesta taas löytyy upea taidekeskus satoine modernin taiteen näyttelyineen sekä erilaisine työpajoineen. Al Ain kansallismuseossa taas pääsee tutustumaan paikalliseen arkeologiaan, etnografiaan sekä šeikki Zayidin saamiin lahjoihin, kuten kuusta tuotuun kiveen.

Tarmokkaat matkailijat voivat koetella voimiaan pyöräilemällä Jebel Hafeet -vuoren huipulle, josta pääsee näkemään vaikuttavia näköaloja. Jos hikoilu Lähi-idän auringon alla ei tunnu houkuttelevalta, 1240 metrin korkeuteen pääsee myös taksilla. Vuoren juurella pääsee virkistäytymään Wadi Adventure -vesipuistossa. Wadi Adventure tarjoaa muun muassa surffailu- ja kajakkimelontamahdollisuuksia.

Mikäli haluat tutustua Lähi-Idän muihinkin maihin, suosittelemme valitsemaan kiehtovat Israelin matkat.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen