tarjousta

Amsterdamin matkat

Amsterdamin matkat ovat suosittuja ympäri maailman. Tämä kaunis ja boheemi kanaalien kaupunki yllättää matkailijan. Lähde TravelBird-matkalle Amsterdamiin!
Katso lisää:

Tiesitkö, että Amsterdamissa on enemmän kanavia kuin Venetsiassa? 165 kanaalin värittämä Amsterdam on nuorekas ja värikäs matkakohde, jolle jopa Venetsian matkat jäävät kakkoseksi.

Amsterdam on kaupunkikohteena mielenkiintoinen sen monipuolisuuden vuoksi. Tämä Alankomaiden lumoavan kaunis pääkaupunki on yhdistelmä pikkukaupungin tunnelmaa ja suurkaupungin elämänmenoa. Kaupungissa on yli 175 eri kansallisuutta, mikä tekee Amsterdamista kansainvälisesti kulttuuririkkaimman kaupungin. Amsterdam tarjoaa viihdettä jokaiselle, sillä tarjonta vaihtelee niin vilkkaasta yöelämästä ostosmahdollisuuksiin sekä erilaisiin museoihin. Amsterdamin matkat ovat yleistyneet erityisesti nuorten keskuudessa. Nuorekas suurkaupunki on vapaamielisyytensä vuoksi huoleton ja viihtyisä matkakohde. Matkat Amsterdamiin ovat kysyttyjä myös kulttuurinjanoisten keskuudessa, sillä museoita on kaupungissa per neliömetri enemmän kuin missään muualla maailmassa.

Alankomaat ovat maailman tiheimmin asuttu valtio. Tämä näkyy myös Amsterdamin katukuvassa. Kaupunki on erittäin tiivis ja täynnä erilaisia palveluita. Mikäli mielessäsi on rentouttava ja viihtyisä kaupunkiloma, Amsterdam on täydellinen vaihtoehto. Nauti kaupungin uskomattoman kauniista ympäristöstä, maista paikallisia herkkuja ja koe Amsterdamin parhaat puolet! Matka Amsterdamiin kestää lentäen Helsingistä noin kaksi ja puoli tuntia, joten helppoutensa vuoksi erilaiset Amsterdam-matkat ovat suuressa suosiossa. Näin ollen myös seniorimatkat sopivat toteutettavaksi Amsterdamissa.

Pyöräillen läpi nähtävyyksien

Amsterdamin matkat sopivat seikkailijoille. Miltä kuulostaa pyöräily keskellä vilkasta kaupunkia?

Amsterdamissa on enemmän pyöriä kuin asukkaita. Vuokraa pyörä lomasi ajaksi ja seikkaile ympäri kaupunkia!

Amsterdam todella on kohde, jossa pyöräilymatkat ovat aidoimmillaan. Näin ollen kannattaa leikkiä paikallista ja vuokrata pyörä esimerkiksi yhdeksi päiväksi. Pyöräily nopeuttaa liikkumista, mutta tekee matkasta myös seikkailullisen ja jännittävän. Sen sijaan monipuoliset risteilyt kanaaleissa takaavat uudenlaisen perspektiivin kaupungin ihailemiseen. Risteilyt ovat myös hyvä tapa hahmottaa ydinkeskustan koko ja nähdä mitä erikoisempia ja toinen toisistaan kauniimpia rakennuksia. Amsterdamilainen erikoisuus on vedessä kelluvat talot. Meille suomalaisille tämä asumismuoto on vielä hyvin harvinainen, mutta Iltasanomien mukaan Amsterdamissa tällaisia laivataloja on noin 2500. Kanaaliajelut mahdollistavat näiden rakennusten näkemisen ja ihailemisen.

Amsterdamin ydinkeskusta on ainutlaatuinen ja tiivis kokonaisuus. Lukuisat ravintolat, pienet kadut ja erilaiset ostosmahdollisuudet täyttävät tämän kauniin alueen. Kaupungin keskipiste on tunnettu Dam-aukio, joka aukeaa pienen kävelymatkan päässä näyttävältä rautatieasemalta. Aukiolla sijaitseva suuri Kansallismonumentti on hyvä tapaamispaikka niin paikallisten kuin turistien keskuudessa. Aukiolta alkavat vilkkaat kävelykadut lukuisine kauppoineen. Aukion ulkonäön kruunaavat Paleis eli Kuninkaallisten palatsi sekä Nieuwe Kerk -kirkko. Nämä rakennukset ovat myös suositeltavia vierailukohteita. Amsterdamin matkalla kannattaa myös vierailla Dam-aukion läheisyydessä olevalla Nieuwmarktin alueella, joka on turistien keskuudessa suosittu. Tältä alueella löytyvät Kiinalainen kaupunginosa, Punaisten lyhtyjen alue sekä Oude Kerk -kirkko. Erityisesti nuoret viihtyvät kyseisellä alueella sen monipuolisen tarjonnan vuoksi.

Kanavista monipuolisin on Prinsengracht, jonka varrelta löytyy lukematon määrä erilaisia ravintoloita, kivijalkakauppoja sekä kahviloita. Kanaalin varrella sijaitsee myös historiallisesti merkittävä ja kuuluisa Anne Frankin talo. Talo on todella mielenkiintoinen vierailukohde etenkin historiasta kiinnostuneille, mutta jo sinne johtava satoja metrejä pitkä turistien jono on viihtyisä nähtävyys.

Tulppaaneja ja kulttuuria

Tuhansien tulppaanien kaupunki on täynnä taidetta.

Amsterdamin matkat ovat hyvä vaihtoehto kulttuurinjanoisille. Vieraile värikkäillä kukkamarkkinoilla ja tutustu Amsterdamin 50 erilaiseen museoon.

Amsterdamin suurimmat vetonaulat koostuvat lähinnä museoista, joita Amsterdamissa on kokoonsa nähden todella paljon. Tunnetuimmat museot sijaitsevat yhteisellä aukiolla, jota tarkoituksenmukaisesti kutsutaan Museumpleiniksi eli museoaukioksi. Kuuluisan taiteilijan Vincent van Goghin teoksille omistettu Van Gogh -museo sekä Alankomaiden kansallismuseo Rijksmuseum ovat alueen ehdottomia vetonauloja, mutta matkailijan kannattaa vierailla myös Stedelijk-nykytaiteenmuseossa ja Concertbewgouwin konserttisalissa.

Mikäli olet kukkien ystävä, kannattaa sinun tutustua erilaisiin kukkamarkkinoihin ja tulppaanien kirjoon. Erilaiset Amsterdam matkat on kohdistettava keväälle, mikäli haluaa nähdä tulppaanit parhaimmillaan. Kaupunki on täynnä erilaisia kukkamarkkinoita ja torimyyjiä. Amsterdamin ulkopuolella löytyvät maan kuuluisimmat kukkanähtävyydet, joiden näkeminen on ainutlaatuinen elämys. Lissessä sijaitseva Keukenhof on yksi maailman suurimmista kukkatarhoista. Tämä häikäisevän kaunis ja värikäs puutarha avaa ovensa kevääksi ja sijaitsee lyhyen junamatkan päässä Amsterdamista. Kaikessa upeudessaan se on yksi Alankomaiden suurimmista nähtävyyksistä. Maailman suurimmat kukkamarkkinat löytyvät Aalsmeerista, joka on alle tunnin kestävän bussimatkan päässä Amsterdamin keskustasta. Huhtikuussa järjestetään myös vuosittainen kukkaparaati Noordwijkistä Haarlemiin, joka massiivisuudellaan on ainutlaatuinen näky. Mikäli olet tapahtuman aikaan Amsterdamissa ja sinulla on aikaa, hyppää ihmeessä junaan ja koe tämä silmiä hivelevä elämys!

Amsterdamin herkut

Lukuisten ravintoloiden tarjonnan lisäksi myös paikalliset katuherkut ovat kokeilemisen arvoisia.

Amsterdam on pullollaan ruokapaikkoja. Hollannin matkat ovat oiva tilaisuus kokeilla hollantilaisten perinneherkkuja, syödä kansainvälisiä ruokia ja löytää omat suosikit.

Amsterdamin matkat ovat nälkäisille täydellinen vaihtoehto. Ruokapaikkoja on niin paljon, että jokainen löytää itselleen sopivan vaihtoehdon. Voit kokeilla eri kulttuurien ruokalajeja, mutta erityisesti kannattaa maistaa hollantilaisia herkkuruokia. Maa on tunnettu erilaisista juustoista. Poikkea siis paikallisiin juustokauppoihin, joissa voit maistaa alueen herkkuja. Useimmiten kaupasta ei lähdetä tyhjin käsin, sillä maukkaat juustot hivelevät makuhermoja ja sulattavat matkailijoiden sydämet. Amsterdamin toreilta kannattaa ostaa paikallisia katuherkkuja, kuten erilaisia sillejä ja pikkelsejä. Myös ainutlaatuinen kokemus on maistaa torimyyjien valmistamia tuoreita stroopwafeleita. Tämä herkullinen ja makea siirappikeksi on perinteinen ja kuuluisa herkku. Stroopwafeleita voi ostaa myös tavallisista supermarketeista, mutta tuoreina ne ovat ihan omaa luokkaansa.

Lisää inspiraatiota

Pyöräilymatkat

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen