Alppimatkat

Alppimatkat ovat suomalaisten suosiossa. Varaa nyt TravelBird-matkasi ja vietä aktiiviloma laskettelun tai vaelluksen parissa tai rentoutuen wellness-hoidoissa.

Tarjoukset

Valitse lähtöpäivä
3 tarjousta
Jylhät maisemat tarjoavat unohtumattoman näkymän jo ennen lentokoneen laskeutumista, eivätkä elämykset lopu tähän. Alpit ovat aktiviteetteja täynnä.

Alpit Euroopan suurimpana ja korkeimpana vuoristona tarjoavat vauhtia ja elämyksiä jokaiselle matkailijalle. Kaiken kaikkiaan Alpit yhdistävät kahdeksan eri valtiota: Itävallan, Saksan, Sveitsin, Ranskan, Italian, Slovenian, Monacon ja Liechtensteinin. Huippunsa vuoristo saavuttaa Ranskan ja Italian rajalla, joka tunnetaan yleisesti Mont Blancina. Henkeäsalpaavan kaunis poimuvuoristo ja alueen ainutlaatuinen ympäristö tunnelmallisten pikkukylien värittämänä takaavat matkailijalle valtavasti nähtävää ja koettavaa luoden elämyksellisen loman. Laskettele maailmankuuluissa hiihtokeskuksissa, vaella tai pyöräile upeassa maastossa sekä nauti ihana illallinen alppikylän viehättävässä ravintolassa.

Alppimatkat ovat suomalaisten suuressa suosiossa. Alpeille on vaivatonta lähteä, sillä matkakohteita on useita ja kulkuyhteydet ovat hyvät. Ainutlaatuinen elämys on kiertää aluetta autolla, sillä vuorten hellästä huomasta löydät erilaisia autolle mentäviä kiertoreittejä. Reitin aikana näet silmiä hivelevän upeita maisemia, ja voit pysähtyä eri paikkoihin ikuistamaan erilaiset nähtävyydet kamerallasi. Alpeille pääset myös lentäen kaupunkeihin kuten Müncheniin ja Salzburgiin, ja jatkaen matkaa kohteisiin julkisten liikennevälineiden avulla.

Vauhtia ja aktiviteetteja Alpeilla

Kiinnostaisiko huippuluokan laskettelurinteet, vai haluaisitko vaeltaa henkeäsalpaavan kauniissa ympäristössä?

Alppimatkat ovat aktiivilomailijalle täydellinen vaihtoehto. Lähde Alpeille laskettelemaan ja nauti hetkestä!

Alppien ympäristö on pitkien laskettelurinteidensä ja hiihtolatujensa ansiosta ainoaa laatuaan. Mikäli alppiurheilu kiinnostaa, löydät lukuisia kohteita vauhdikkaalle laskettelulomalle. Jokaisen kohteen rinteet ovat erilaisia, joten löydät varmasti itsellesi sopivan vaihtoehdon taidoistasi riippumatta. Moni laskettelun ystävä kokeileekin joka kerta uutta hiihtokeskusta. Näistä suurimmilla on pitkä historia, joten majoitusvaihtoehtoja ja palveluja löytyy valtavasti. Suomalaiset ovat kautta aikojen suosineet Itävallan alppikohteita. Silmiä hivelevän kauniin Tirolin maakunnassa sijaitseva Kitzbühel on yksi Alppien vanhimmista lomakohteista, jossa voit viettää päiviä laskien toinen toistaan hurjempia rinteitä. Aloittelijoille sopivat esimerkiksi Itävallassa sijaitsevat Zell am See ja Söll, mutta helppoja rinteitä löytyy jokaisesta kohteesta. Mikäli haluat lomailla yhdessä maailman suurimmista hiihtokeskuksista, suuntaa St. Antoniin. Sen sijaan Ranskan Chamonix Alppien korkeimman vuoren huomassa tarjoaa monipuolisimmat rinteet sekä suuret korkeuserot. Muita alppimatkojen klassikkokohteita ovat esimerkiksi Ranskassa sijaitseva Megève, Italian Cortina d´Ampezzo sekä Sveitsissä sijaitseva Zermatt. Tiesitkö, että kuuluisan Toblerone-suklaan paketin vuori on Zermattissa?

Alpeilla voi kuitenkin tehdä muutakin kuin lasketella. Alue sopii myös pyöräilyyn, hiihtoon, vuorikiipeilyyn kuin myös vaellukseen. Näin ollen Alpit ovat ympäri vuoden suuressa suosiossa. Kohteisiin ei tietenkään tarvitse matkustaa aktiviteettien takia, vaan häikäisevän upeat maisemat jo riittävät erinomaiseksi syyksi lähteä alppimatkalle. Hiihdon ystäville TravelBird suosittelee erityisesti Itävallan Seefeldia sekä Sveitsin Davosia.

Rentoudu ja nauti alppikylien tunnelmasta

Alppimatkat ovat paljon muutakin kuin urheilua.

Vietä rentouttava päivä wellness-hoidoissa ja nauti hetkestä.

Aktiviteettien ohella on myös hyvä rentoutua ja antaa lihasten levätä. Alpeilta löytyy lukematon määrä erilaisia kylpyläpalveluja tarjoavia hotelleja, joista löydät toinen toistaan rentouttavampia hoitoja ja erilaisia saunoja. Myös lapsille löytyy monipuolista tekemistä, sillä kylpylöissä on useita liukumäkiä ja lastenaltaita. Kylpylät sijaitsevat usein tunnelmallisissa alppikylissä, joiden palvelut ja tunnelma tekevät lomastasi kokonaisvaltaisen elämyksen. Kauniit talot ja hirsimökit tekevät alppikylän ulkonäöstä hyvin tunnelmallisen, ja pienistä kivijalkakaupoista voit ostaa ainutlaatuisia tuotteita esimerkiksi matkamuistoksi. Lähde keilaamaan tai nauti illasta naurun täytteisessä ravintolassa kera live-musiikin. Kokonaisuudessaan näyttävien vuorien ja kirkkaiden järvien ympäröimät alppikylät ovat matkailijalle elämykselliset ympäristö lomailuun. Mikä voisikaan olla parempaa, kuin raikas vuoristoilma, upeat nähtävyydet ja mahtava seura? Käveleminen kylän pienillä kaduilla saa sinut tuntemaan taianomaisen ja aidon Alppien tunnelman. Alppikylien kupeessa löytyy usein myös erilaisia golfkenttiä, jotka keväisin ja kesäisin täyttyvät pelaajista.

Alppien makuelämykset

Herkuttele vauhdikkaan päivän päätteeksi hyvän ruoan ja juoman äärellä.

Alppimatkat kruunaa hyvä ruoka. Maista täyteläistä juustofondueta sekä maiden paikallisherkkuja.

Alpeilla on hyvin yleistä herkutella erilaisten juustojen parissa. Raclette on sveitsiläinen juusto, jota paimenten oli tapana sulattaa vuoristossa. Kyseisestä sulatetusta juustosta on syntynyt ainutlaatuinen herkku, jota tarjoillaan useissa alppikylien ravintoloissa. Raclette sulatetaan pannussa ja syödään esimerkiksi perunoiden tai kasvisten kera. Sveitsiläinen perinneruoka on myös fondue, eli eräänlainen paksu, valkoviinillä maustettu juustokastike, johon kastetaan leivänpaloja. Fondue on myös mahdollista tehdä juuston sijaan lihasta. Sen sijaan Itävallan puolella kannattaa ehdottomasti maistaa maan kuuluisaa perinneruokaa, wieninleikettä, eli leivitettyä vasikan- tain porsaanleikettä. Hiihtokeskusten jokaiseen ruokalistaan kuuluvat klassiset pikaruoat kuten hampurilaiset, pizzat, kananugetit ja ranskalaiset. Nämä annokset löydät varmasti myös alppikylän valikoimista. Erilaiset liha- ja kalaruoat ovat myös hyvin yleisiä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen