tarjousta

Alicante

Lähde piristävälle TravelBird-lomalle Kaakkois-Espanjaan! Antaudu aurinkoisen Alicanten syleilyyn ja rentoudu hetkeksi.
Katso lisää:

Rentoutumista sekä yksinkertaisista asioista koostuvan ilon tavoittelijat löytävät paratiisinsa Alicantesta.

Valencian itsehallintoalueen yksi kuuluisimmista alueista on kahden miljoonan asukkaan Alicanten provinssi. Alicante tunnetaan maailmalla myös Costa Blancana eli valkoisena rannikkona.

Alicanten monet sinisen lipun sertifikaatin saaneet rannat tekevät matkailijoiden lomasta juhlan. Rantojen läheisyydestä löytyy myös paljon viihdykkeitä, kuten huvipuistoja, vilkasta yöelämää ja mahtavaa ruokaa. Lisäksi lomailija voi pitää hauskaa osallistumalla vesiaktiviteetteihin. Tietenkin provinssissa voi tehdä paljon muutakin kuin irroitella aurinkoisella hiekalla. Kauempana sisämaassa oliivi- sekä appelsiinipuutarhojen ympäröimät pikkuruiset kivikylät ihastuttavat sympaattisuudellaan. Hurmaavien tarhojen lisäksi ympäristö lumoaa maisemallaan, jossa voi katsella jokien virtausta sekä kuunnella vesiputouksen veden helinää. Paikallisesti tuotetuista raaka-aineista tehtyjä ruokia voi maistella esimerkiksi herkuttelijoiden kaupungeissa, kuten Alicantessa, Benidormissa ja Déniassa.

Kuumina kesäkuukausina Alicante täyttyy auringonpalvojista, mutta rantalomalle voi matkustaa myös keväällä ja syksyllä. Talvella taas provinssissa voi paneutua alueen historiaan sekä kulttuuriin tutustumalla erilaisten kaupunkien museoihin, taidegallerioihin sekä ravintoloihin ja luontoon. Kuumassa Espanjassa kannattaa myös pitää silmiään auki paikallisten ja kansallisten juhlien varalta, sillä maassa osataan juhlia näyttävästi. Etenkin pääsiäinen on melko värikäs juhla, jolloin voi nähdä maurien ja kristittyjen taistelun sekä jopa jättiläissardiinin hautausrituaalin. Vietä siis pääsiäisloma Alicantessa, mikäli haluat saada eksoottisia kokemuksia mutta et matkustaa Euroopan ulkopuolelle.

Alicantessa elämä pulppuaa, ja joka päivä koetaan jotakin uutta. Markkinoita järjestetään tuon tuosta siellä sun täällä. Matkailija voi ihailla rannikkoa lähtemällä Alicantesta muutaman tunnin matkalle raitiovaunulla tai junalla Benidormiin, josta voi jatkaa Déniaan, Calpeen tai Alteaan. Sisämaassakin on paljon nähtävää, sillä sieltä löytyy runsaasti hurmaavia pikkukaupunkeja sekä -kyliä, joiden ympäristössä voi patikoida, pyöräillä sekä lenkkeillä.

Alicante ilahduttaa takuulla vieratilijoita säällään, sillä alueella on yli 300 aurinkoista päivää vuodessa. Paikalliset saavat kylpeä niin auringossa kuin myös lempeissä merivesissäkin lähes ympäri vuoden. Sadetta alueella saadaan melko vähän, joten kesäkautena ei ole tarvetta ottaa mukaan sadetakkia matkaan. Sadetta tulee jonkin verran syksyllä ja talvella, ja sateisimmat kuukaudet ovat syys- ja lokakuu. Kuitenkin harvoin käy niin, että sataa koko päivän, sillä aurinko ei malta olla tulematta taivaalle. Talvisin ilma on leutoa, ja keskilämpötila voi toisinaan laskea alle 10 celsiusasteen.

Sisämaan helmiä

Alicante hurmaa matkailijat auringollaan.

Alicanten lomalla ei kannata olla huolissaan siitä, että trendikäs rusketus jäisi saamatta. Matkailija voi huoletta poistua rannalta päiväretkille sisämaahan, sillä aurinko tavoittaa kulkijat sielläkin.

Orihuela on yksi Alicanten sisämaan piilotetuista helmistä, vaikka kaupunki sijaitseekin vain 30 kilometrin päässä rannikolta. Orihuelaan kannattaa suunnata, jos haluaa rantalomailun lisäksi kokea jotain muutakin. Henkeäsalpaavat vuoret sekä valencialainen maaseutu on näky, joka ei takuulla jätä ketään kylmäksi. Aikoinaan 500-luvulla Orihuela toimi visigoottien kuningaskunnan pääkaupunkina. 1300-luvulla kaupunki sijaitsi kahden kuningaskunnan rajalla, mikä antoi sille erityisaseman. Kaupungilla on siis rikas historia, josta on jäljellä useita muistomerkkejä, kuten useat erityyppiset kirkot sekä linnoitus.

Noin 30 kilometrin päässä Alicantesta luoteeseen sijaitsee Noveldan kaupunki, joka yllättää kävijänsä Antoni Gaudín oppilaan suunnittelemalla kirkollaan. Maria Magdalenan luostariin kuuluvan kirkon ulkoasu muistuttaakin selvästi Barcelonan matkan aikana varmasti tutuksi tullutta Sagrada Famíliaa. Noin 30 000 asukkaan kaupungissa voi myös tutustua modernismin museoon, joka on samalla art nouveau -tyylisuunnan edustaja. Tällä hetkellä museossa sijaitsee myös modernismin tutkimuskeskus.

Noveldasta noin 30 kilometriä pohjoiseen voi tutustua Villenaan, kaupunkiin, jossa pronssikauden aikana kehittyi metallurgia. Kaupungista on löydetty useita kultakätköjä, joista kuuluisin on José María Soler Garcían vuonna 1963 tehty pronssikauden aikainen löydös. Kätkö on yksi merkityksellisimpiä Euroopan muinaislöydöksiä. Alueen historiaan voikin tutustua vierailemalla kaupungin linnoissa ja kirkoissa sekä käymällä vuoden 1963 löydöksen tekijän mukaan nimetyssä arkeologisessa museossa.

Rannikon helmiä

Alicante on kuin lottovoitto – täydellinen loma on taattu.

“Alejandro, Alejandro, Ale-ale-jandro, Ale-ale-jandro”, lauloi aikoinaan Lady Gaga. Alicanten nimi muovautuu helposti laulun rytmiin, jonka mukaan voi tanssia pakatessaan matkalaukkuja.

Alicantesta löytyy monia hurmaavia kaupunkeja, joten voi olla varma siitä, että lomasta ei tule puuttumaan charmia. Pilvenpiirtäjien tyyssija, Benidorm, on yksi suosituimmista Alicanten ja Euroopan lomakaupungeista. Benidormin rannikkoa reunustaa palmupuin koristeltu rantakatu, jolla kävellessä kokee olevansa aurinkoisessa suurkaupungissa. Benidormin kadut ovat aina elämää täynnä, oli kyseessä yö tai päivä, kesä tai talvi. Myös sinisen lipun saaneet rannat täyttyvät auringonottajista joka päivä. Etenkin Levanten ja Ponienten rannat tarjoavat laadukasta rantalomailua vaativimmillekin auringonpalvojille. Benidormissa voi pitää hauskaa ja nauttia vilkkaasta elämänmenosta, mutta jos haluaa kokea niin sanottua aitoa Espanjaa, kaupungista voi myös tehdä matkoja lähellä sijaitseviin sisämaan kaupunkeihin.

Benidormin ja Calpen välissä sijaitseva Altea on yksi Alicanten kauneimmista kaupungeista, joka erottuu muista lomakohteista pikkukivirannoillaan. Lisäksi Altea on kuuluisa El Fornet -vanhastakaupungistaan, jonka mukulakivikatujen sokkelossa voi käveleskellä ihaillen historiallista kaupunkikuvaa. Noin kolme kilometriä sisämaahan sijaitsee vanhempi kaupunki Altea la Vieja, josta voi ihailla upeita näkymiä niin merelle kuin myös vuoristolle. Lähempänä merta matkailija voi viettää leppoisia lomapäiviä käveleskellä satama-alueella sekä loikoillen rannalla.

Pohjoisemmassa sijaitseva Calpe voi saattaa matkailijat hämmennyksiin, sillä merestä nouseva Peñón de Ifach -kalkkimuodostuma muistuttaa Gibraltarinvuorta. Calpen vuori kuitenkin häviää Gibraltarinvuorelle korkeudessa, sillä ensimmäinen on 332 metriä korkea ja jälkimmäinen jopa 426 metriä. Häviöstä huolimatta molemmat kalkkivuoret ovat upeita näkyjä, jotka määrittävät kaupunkikuvaa. Monumentaalisen luonnonmuodostuman lisäksi Calpessa voi tutustua roomalaisaikaisiin raunioihin sekä vanhankaupungin värikkäisiin rakennuksiin. Paikkakunnan historiasta sekä kulttuurista voi oppia myös mielenkiintoisissa museoissa, kuten arkeologian sekä juhlien museoissa.

Herkkuja alicantelaisittain

Ruokaloma Espanjassa on jokaisen herkuttelijan unelma.

Alicanten sijainti Välimeren rannikolla, alueen historialliset siteet muslimikulttuuriin sekä hedelmällinen maaperä luovat yhdessä paikallisen ruokakulttuurin.

Alicantelaisessa ruokapöydässä nähdään ruokia, joiden valmistuksessa käytetään tuoreita raaka-aineita, kuten mereneläviä, oliiviöljyä sekä riisiä. Tätä voidaan kutsua myös välimerelliseksi ruokavalioksi. Alicantesta löytyy niin paljon herkullisia ruokia, että yhden tai parin lomaviikon aikana voi käydä aika tiukaksi, jos haluaa maistaa mahdollisimman monta erilaista ruokalajia. Tapakset pelastavat matkailijan, sillä se on oivallinen tapa maistella monenlaisia makuja.

Ruoka-ainesten tuoreus on yksi alicantelaisen ruoan valteista, sillä tuoreus todellakin maistuu. Hedelmälliset maat antavat paikallisille mahdollisuuden nauttia tuoreista vihanneksista sekä hedelmistä. Erityisen mehukkaita ovat alueen melonit, kirsikat sekä viinirypäleet, joista valmistetaan makoisia viinejä. Alicantelaisilla viinirypäleillä on myös tärkeä rooli uuden vuoden juhlinnassa, sillä juuri Alicantessa sai alkunsa perinne, jonka mukaan keskiyön aikaan kuuluu popsia näitä herkullisia minihedelmiä.

Välimeren läheisyys tuo merenelävät ruokapöytään: grillatut katkaravut, keltajuovamullot, tonnikalat sekä mustekalat ovat monien paikallisten suosikkiruokia. Kalaruokia syödään usein alueella laajasti käytettävän riisin kera. Alicantessa ja ylipäätään Espanjassa syödään kymmeniä ellei satoja erilaisia riisiruokia, joista kuuluisin on ehkäpä paella. Kaikista riisiruokien erilaisista variaatioista kiinnostuneen matkailijan kannattaa suunnata arrocería-tyyppiseen ravintolaan, jossa voi maistaa yli 100 erilaista riisiruoan muunnelmaa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen