2 tarjousta

Algarve

Lähde aurinkoiselle TravelBird-lomalle Etelä-Portugaliin! Atlantin reunalla sijaitseva Algarve toivottaa matkailijat tervetulleeksi kultaisille rannoillensa.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
2 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Algarven alueella asuu yli 450 000 ihmistä, ja vuosittain alueella käy noin 10 miljoonaa matkailijaa mukaan lukien portugalilaiset.

Algarve on kuuluisa rannikkonsa henkeäsalpaavista kallioista, kultaisista rannoista, lahdista sekä hiekkaisista saarista. Sisämaasta taas löytyy kauniita linnoja, historiallisia kyliä sekä korkkipuilla ja kukilla peitettyjä kukkuloita. Retkeilystä kiinnostuneet voivat vaeltaa aina Ria Formosan luonnonpuistosta Monchique-vuorelle tai vaikkapa Caldeirão-vuoresta Sagres-niemelle. Algarvesta löytyy yli 30 virallista opastekylteillä varustettua vaellusreittiä.

Algarvessa on ollut asutusta jo 3000 vuotta sitten, kun Lähi-idän rannikolta tulleet foinikialaiset rakensivat alueelle asutuksia sekä satamia. Algarvesta vietiin kuparia, mangaania sekä rautaa. Noin 550 eaa. Pohjois-Afrikasta tulleet karthagolaiset rakensivat sataman Portimãoon. Noin 300 vuotta myöhemmin Algarven alueelle saapuivat Pyreneiden niemimaata valloittavat roomalaiset. Algarvesta löytyykin paljon roomalaisaikaisten rakennusten raunioita, esimerkiksi Faron läheisyydessä sijaitsevasta Milreu-kylästä. Roomalaisten jälkeen tulivat visigootit, joita seurasivat 700-luvulla Pohjois-Afrikan arabit ja berberit. Näin alkoi viisisatavuotinen arabien vallan aika. Siihen aikaan Faroa kutsuttiin Santa Mariaksi, ja uudet hallitsijat muuttivat kaupungin nimen Faraoniksi, joka tarkoittaa arabiaksi ritarien asutusta. Jopa koko alueen nimi, Algarve, tulee arabian sanasta al-Gharb, joka tarkoittaa länttä. Paikannimien lisäksi maurit jättivät jälkeensä omalaatuisia savupiippuja, keramiikkapajoja sekä upeaa maurilaistyylistä arkkitehtuuria. Erityisen mielenkiintoinen näyte maurilaistyylisestä arkkitehtuurista on Silvesin linna. 1000-luvulta peräisin oleva linna on rakennettu punaisesta hiekkakivestä sekä kuivatusta mudasta. 1100-luvulla kuningas Alfonso III valloitti maurien asuttamat alueet.

Portugalin imperiumin alkuaikoina, 1400-luvulla prinssi Henrik Purjehtija perusti purjehduskoulun Algarven rannikolle, Sagresin niemelle. Henrik pani alulle portugalilaisten löytöretkitaipaleen lähettämällä purjehtijoita Atlantille. Löytöretket tekivät Lagosin kaupungista kuuluisan. Kauppa kukoisti ja Lagosista tuli historiallisen Algarven provinssin pääkaupunki aina vuoteen 1755 saakka. Tuolloin tapahtui suuri Lissabonin maanjäristys, joka vaikutti vahvasti myös Algarven alueen rannikkoon. Rannikkokaupungeista ainoastaan Faro säilyi vahingoittumattomana.

1800-luvulla Portugalin pohjoisosat olivat espanjalaisten hallussa, mutta tilanne ratkesi melko nopeasti yhden vuoden sisällä. Sata vuotta myöhemmin, vuonna 1910, julistettiin Portugali valtioksi, mikä merkitsi Portugalin kuningaskunnan loppua ja nyky-Portugalin alkua.

Algarven sisämaa

Istahda rannalle ja ihastele edessä leviävän Atlantin valtameren vesiä.

Algarvesta löytyy noin 200 kilometriä upeaa rannikkoa, mikä tarkoittaa runsaasti mahdollisuuksia rantalomailuun ja kiinnostavien rantakaupunkien tutkimiseen.

Faro, Algarven pääkaupunki, ihastuttaa matkailijoita ympäri vuoden. Kesäisin Faro on pulppuava juhlakaupunki, mutta talvisin elämänmeno rauhoittuu. Farossa on hurmaava satama, kivoja puistoja ja aukioita sekä mielenkiintoinen vanhakaupunki, jossa on mukavaa vaeltaa vanhoja katuja pitkin. Keskiaikaisista kortteleista löytyy museoita, kirkkoja sekä luilla sisältä koristeltu kappeli. Faron vierailijoiden kannattaa myös käydä Ria Formosan kansallispuistossa, johon kuuluvat Ilha de Faro -saari sekä Ilha da Barreta -saari.

Historiallinen Lagosin kaupunki hurmaa vanhallakaupungillaan, joka pysyttelee muurien suojassa. Kaupungin pikkuruiset kadut tuskin mahduttavat juuri ja juuri yhden auton. Vanhaankaupunkiin mahtuu myös paljon kivoja kahviloita sekä ravintoloita. Matkailijat takuulla ihastuvat kuvankauniisiin aukioihin sekä kirkkoihin. Lagosin monet rannat ovat kaupungin parasta antia.

Farosta itään sijaitsevaa Taviraa kutsutaan Algarven hurmaavimmaksi kaupungiksi. Tavirassa voi nähdä kukkulalla sijainneen linnan raunioita, vanhan roomalaisaikaisen sillan sekä goottilais- sekä renessanssityylisiä kirkkoja. Mukulakivikadut vievät matkailijan kauniisiin, piilossa oleviin puistoihin sekä varjoisille aukioille. Vanhakaupunki on täynnä valkoisia taloja, joita koristavat kankirautaiset parvekkeet. Kaiken kaikkiaan yli 25 000 asukkaan Tavira hurmaa matkailijoita sympaattisuudellaan, niin kuin koko satumainen Algarve.

Algarven rannikko

Algarve ihastuttaa vehreällä vuoristollaan.

Ota lepopäivä rantalomasta ja lähde tutkimaan Algarven sisämaan helmiä.

Monchique sijaitsee Lounais-Portugalin kärjessä, Algarven ja Alentejon alueet jakavassa Serra de Monchiquen vuoristossa. Matkalla Monchiqueen ja takaisin pääsee näkemään upeita vuoristomaisemia, jotka eroavat Algarven rannikkonäkymistä. Monchiquen talot ovat tyypilliseen algarvelaiseen tapaan valkoisia, mutta niitä koristavat värikkäät ikkunat sekä ovet ja saia-savupiiput. Monchiquen vanhankaupungin mukulakivikadut vievät perille moniin kahviloihin ja ravintoloihin sekä kauniille aukioille. Monchique on kuuluisa medronhosta eli lännenmansikkapuun marjoista tehtävästä viinistä. Medronhoa suositellaan flunssan lievittämiseksi, mihin voi myös auttaa herkullinen paikallinen hunaja. Hunajaa käytetään myös kaupungin monissa leivonnaisissa. Retkeilystä kiinnostuneet voivat lähteä eukalyptuksilla koristeltujen vuorten monille vaellusreiteille. Erityisesti Fóian huippu on suosittu matkailukohde, josta näkee niin läntisen kuin myös eteläisen rannikon.

Arada-joen varressa sijaitseva Silves ihastuttaa appelsiini- ja sitruunapuillaan. Kaikkialla Silvesissa näkee historiallisia jäänteitä – olihan kaupunki aikoinaan maurien valtakunnan pääkaupunki. Silves oli tärkeä kaupunki sijaintinsa vuoksi, tuolloin Arada-joki oli suurempi, ja alukset kulkivat sisämaahan sitä pitkin. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on Silvesin linna, joka on myös Algarven parhaiten säilynyt linna. Kukkulalla sijaitsevat linna ja tuomiokirkko ovatkin ensimmäisiä asioita, jotka näkee matkalla Silvesiin. 11 tornin linnasta pääsee katselemaan upeita maisemia. Silvesin vanhastakaupungista löytyy kivoja kahviloita, joista aukeaa näköala joelle. Kaupungin rakennukset muistuttavat Silvesin rikkaasta menneisyydestä.

Algarven ruokakulttuuri

Koe unohtumattomia ruokaelämyksiä ja vie kotiin herkullisia muistoja. Algarve ilahduttaa ruokaluomuksillaan!

Atlantin antimet ovat Algarven ruokakulttuurin keskiössä. Kalaa ja muita mereneläviä syödään vihannesten sekä hedelmien kanssa.

Merenelävistä Algarvessa syödään kaloja, erilaisia simpukoita sekä ostereita. Lisukkeiksi otetaan riisiä, papuja, maissijauhoa tai leipää. Cataplana on yksi alueen kuuluisimmista ja suosituimmista ruoista, jonka salaisuus piilee valmistusastiassa, joka pitää sisällään kaikki maut ja tuoksut. Erityisesti maut tuo esille suolojen kuningas eli suolankukka. Mikä tahansa tuore kala voi maistua jumalaiselta, jos se on grillattu hiilillä oikealla tavalla. Portimãossa kannattaa maistaa kaupungin erikoisuutta, grillattuja sardiineja. Sardiinit maistuvat herkulliselta leivän tai montanheira-tuoresalaatin kera. Herkullisia ruokia voi myös maistella merenantimien festivaaleilla Olhãossa ja Farossa. Kauempana sisämaassa syödään enemmän lihaa, kuten kanaa sekä erilaisia makkaroita.

Jälkiruoaksi Algarvessa voidaan syödä herkullisia auringon kypsyttelemiä appelsiineja tai muita makeisia, joita valmistetaan manteleista, viikunoista sekä johanneksenleipäpuun hedelmistä. Algarven perinteisiä jälkiruokia ovat esimerkiksi dom rodrigos eli kananmuna-mantelimakeiset, mantelia ja kurpitsaa sisältävät morgado-kakkuset sekä tietenkin marsipaani. Aterian päätteeksi voi juoda annoksen alueella valmistettavaa medronho-marjaviiniä tai viikunabrandyä. Yksinkertaisesti Algarve lumoaa matkailijat pöytiensä antimilla.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen