tarjousta

Albanian matkat

Lähde TravelBird-lomalle Itä-Euroopan koskemattomaan helmeen. Albanian matkat vievät sinut kauniin luonnon ja mielenkiintoisen historian jäljille.
Katso lisää:

Historiallisia tarinoita, kiehtovia kaupunkeja, rikkaita kulttuurielämyksiä, rantalomailua ja ainutlaatuisia kokemuksia – tätä kaikkea tarjoavat Albanian matkat!

Albanian vuoristoinen tasavalta sijaitsee Adrian- ja Joonianmeren rannalla. Lähes kolmen miljoonan asukkaan maa on noussut yhdeksi Euroopan nousevista lomakohteista.

Nykyisen Albanian alueelta on löydetty historiallisia merkkejä asutuksesta jo neoliittiseltä ajalta sekä pronssi- ja rautakaudelta. Alueen alkuperäiskansan kulttuurin muodostamisesta on useita eri teorioita, mutta uskotaan kuitenkin, että illyrialaiset olivat Albanian alkuperäiskansa. Illyrialaiset asuttivat Albanian pohjoisosaa, kun taas eteläosat kuuluivat kreikkalaisille siirtokunnille. Sen jälkeen maata ovat hallinneet muun muassa Rooma, Bysantti ja Osmanien valtakunta. Albania oli viimeinen itsenäistyvä Balkanin valtio vuonna 1912, ja vuosia myöhemmin maan pääkaupungiksi julistettiin Tirana. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana Albania on alkanut hitaasti avautumaan ulkomaailmalle, sillä se oli pitkään suljettu ulkopuolisilta maan tiukan kommunistidiktatuurin hallitsijan toimesta. Diktatuurin jäljet, kuten bunkkerit ja monumentit ovat edelleen selvästi nähtävissä, mutta siitä huolimatta maassa on käännetty katseet kohti tulevaisuutta. Miksi et siis lähtisi seuraavalle seikkailulle jännittävään maahan, joka on viimein avannut ovensa ulkomaailmalle?

Albaniasta löytyy antiikin ajoille asti ulottuvaa historiaa, välimerellistä ruokaa ja juomaa, lumihuippuisia vuoria sekä sinisenä välkehtivää merta ja selvästi edullisempi hintataso kuin muissa Välimeren matkakohteissa. Lähde rohkeasti tutustumaan uuteen kulttuuriin – Albaniassa kuulet myös minareettien rukouskutsuja sekä kirkonkellojen kaikumisen, sillä yli puolet albanialaisista on uskonnoltaan muslimeja.

Albanian matkat vievät matkailijan näkemään maan pitkän ja vaikean historian omin silmin. Tämän lisäksi maa tarjoaa upeita nähtävyyksiä, valtavasti kulttuuria ja elämyksellisiä aktiviteetteja jokaiselle sinne matkustavalle. Albaniasta löytyy myös ainutlaatuisia kivijalkakauppoja, värikkäitä markkinoita ja varsinkin kankaat sekä silmälasit ovat suosittuja matkamuistoja kotiin viemisiksi. Ostosmahdollisuuksien lisäksi Albania loistaa vauhdikkaalla yöelämällään ja etenkin kesäisin erilaiset terassit täyttyvät naurusta ja puheensorinasta.

Historian äärellä tunnelmallisissa kaupungeissa

Albanian suosituimmat kaupungit tunnetaan pitkästä ja pysähdyttävästä historiasta.

Albanian matkat voivat kohdistua sen ainutlaatuisiin ja monipuolisiin kaupunkeihin tutustumisesta. Maan ykköskaupunkeja ovat muun muassa pääkaupunki Tirana ja historiallinen Butrint, jotka valloittavat matkailijan kauniilla ympäristöllä ja ennen kaikkea pysäyttävällä historialla.

Matkusta ajassa taaksepäin ja kuuntele mitä mielenkiintoisimpia tarinoita Albanian historiasta. Kylmän sodan aikaan albanialaiset valmistautuivat vihollisvaltioiden hyökkäykseen rakentamalla maahan yli 700 000 bunkkeria, yhden jokaista neljää asukasta kohti. Bunkkereita löytyy siis edelleen ympäri maata ja niitä näkee Albanian matkalla melkein väkisinkin. Muun muassa Durrësin rantakaupungissa muutamista rannalle rakennetuista bunkkereista on tehty ravintoloita sekä baareja. Bunkkereille on keksitty myös muunkinlaista käyttöä ja niitä käytetään muun muassa varastoina. Maan tärkein historiallinen nähtävyys on Butrint, Sarandan lähellä sijaitseva hulppea rauniokaupunki, joka kuuluu UNESCOn maailmanperintölistalle. Albanian muita UNESCOn maailmanperintökohteita ovat 1800-luvun ottomaanitalojen koristamat pienet kaupungit Gjirokastra ja Berat.

Albania on pieni maa, jonka pitkulainen muoto ja infrastruktuurin puutteet saattavat tehdä paikasta toisen liikkumisesta aikaa vievää. Maan rajanaapureina ovat Kreikka, Makedonia, Kosovo ja Montenegro. Albanian matkoihin on siis helppo yhdistää esimerkiksi Kreikan matkat, sillä maasta toiseen pääsee vaivattomasti lautalla. Pienestä koostaan huolimatta Albanian maisemat ovat monipuoliset ja rantaviivaa sieltä löytyy lähes 500 kilometriä. Maan pääkaupungin Tiranan pohjoispuolella kohoaa Albanian Alpeiksi kutsuttu vuoristo, jonka korkein huippu on Maja e Korabit, joka kohoaa 2 764 metriä merenpinnan yläpuolella.

Varmasti helpoin ja vaivattomin tapa matkustaa Albaniaan Suomesta on lentää Kreikan saarelle, Korfulle. Korfun ja Albanian rantakaupungin Sarandan välinen lauttamatka kestää alle kaksi tuntia, eikä maksa maltaita. Helsingistä pystyy lentämään Albanian pääkaupunkiin Tiranaan yhdellä välilaskulla. Edullisen hintatason ansiosta loma on helppo suunnitella täysin omien mieltymysten mukaan, huolehtimatta liikaa lomabudjetista. Välimerellinen tunnelma kiehtovassa balkanilaisessa ympäristössä pääsee varmasti yllättämään sinutkin. Kotkien maana tunnettu Albania lumoaa varmasti!

Rentoutumista rannikolla

Ihanat rantalomat ovat helposti saavutettavissa Albaniassa.

Albanian maisemat ovat kauniita – vuoristoja ja solisevia jokia.

Matkat Albaniaan kohdistuvat useimmin Sarandaan, joka on lumoavan kaunis ja pieni matkakohde. Matkailijat pääsevät nauttimaan kaupungin ravintoloista, ostosmahdollisuuksista ja ainutlaatuisista nähtävyyksistä. Saranda on maan suosituin rantakohde ja se sijaitsee Etelä-Albaniassa, lähellä Kreikkaa, jossa Adrianmeri muuttuu Joonianmereksi.

Albania on erittäin monipuolinen matkakohde, sillä sieltä löytyy täydelliset puitteet mahtavalle rantalomalle. Sen suosituin rantalomakohde on Saranda, mutta maan hienoimman hiekkarannan sanotaan kuitenkin olevan Ksamilissa, jossa hiekka on hienoa ja vaaleaa sekä meri ihanan turkoosia. Ksamilia lukuun ottamatta suurin osa maan rannoista on hiekan sijasta vaaleaa pikkukivirantaa. Yksi Albanian parhaista puolista on se, että rannoilta löytyy erityisen rauhallisia paikkoja jopa elokuun kiireisimmän matkailukauden aikaan. Esimerkiksi Dhërmin rannan länsipuolella on useita poukamia ja pienempiä lahdelmia, kuten Drymadesin ranta, jossa pääsee rentoutumaan täysin omassa rauhassa.

Haluatko kokea aidon Albanian sen lumoavassa luonnossa?

Maan monipuolinen luonto tarjoaa täydelliset maisemat luontomatkailulle. Lomalla Albaniassa auringonpalvomisen lisäksi kannattaa lähteä tutustumaan sen mahtavaan luontoon. Maan suosituimmat vaelluskohteet löytyvät maan pohjoisreunalta, Valbonën ympäristöstä, jossa Albanian, Montenegron ja Kosovon rajat kohtaavat. Lähde seikkailulle Valbonën kansallispuiston alueelle, josta aukeaa maan kauneimmat luonnonmaisemat. Jo ainoastaan matka kansallispuistoon lautalla, pitkin vuorten välissä kulkevaa pitkää Koman-tekojärveä on henkeäsalpaava! Kierros Albanian maaseudulla on kuin matka ajassa taaksepäin – lammaspaimenet paimentavat katraitaan uneliaiden vuoristokylien ympärillä.

Albanian matkalla kannattaa nauttia sen monien kilometrien pituisista rannoista, vaelluksista upeissa vuoristoissa sekä historiallisista kaupungeista. Kyseinen Itä-Euroopan helmi on täydellinen matkakohde päästä kokemaan jotain aivan uutta, nauttia hyvästä säästä ja kauniista rannoista. Ota TravelBirdin lomavinkit talteen ja lähde seikkailulle tuntemattomaan Albaniaan!

Albanialainen keittiö vie herkkujen maailmaan

Paikalliset herkut ovat saaneet mielenkiintoisia vaikutteita sekä Kreikan että Turkin keittiöstä. Oletko jo maistanut albanialaisen ruokakulttuurin aarteita?

Albanialaiset ovat hyväntahtoisia ja he ottavat vieraat huomioon erittäin avoimesti ja kohteliaasti.

Paikallisten ystävällisyys ja kunnioitus toisia ihmisiä kohtaan näkyy ja kuuluu. Albanialaiset ovat uteliaita, mutta käytökseltään tahdikkaita ja heidän kiihkeä luonteenlaatu saattaakin yllättää monen suomalaisen – vaikkakin ihan turhaan, sillä pohjimmiltaan he ovat hyväntahtoisia ja erittäin avuliaita. Edes kielimuuri ei Albaniassa nouse kommunikoinnin esteeksi, sillä paikalliset tekevät kaikkensa neuvoakseen heidän maassaan lomailevia matkailijoita. Albanialaiset ovat myös erittäin perhekeskeisiä ja perhesiteet heillä ovat vahvat. Albanialainen perhe on laaja ja yleensä se käsittää koko suvun.

Albanialainen keittiö on saanut vaikutteita naapurimaistaan, Kreikasta, Turkista ja Italiasta. Monet annokset sisältävät kalaa, lammasta, kania tai kanaa ja mausteina käytetään rosmariinia, minttua, oreganoa ja basilikaa. Meren läheisyyden ansiosta maassa tarjoillaan paljon mereneläviä, kuten simpukoita, hummeria ja katkarapuja. Perinteinen kansallisruoka on Tavë Kosi, joka on lammasannos tarjottuna kasviksien ja jugurttikastikkeen kera. Illallisen kruunaa lasillinen rakia, joka on tehty rypäleistä ja maustettu aniksella. Albaniassa sinulla on mahdollisuus päästä maistamaan tätä aitoa vahvaa, paikallisesti tuotettua juomaa. Raki tarjotaan pienessä lasissa, ja nautitaan yhdessä ruoan kanssa. Albanialaiset viinit eivät ole maailmalla kovin tunnettuja, mutta tiesitkö, että se on yksi Euroopan vanhimmista viinintuottajamaista? Lomalla Albaniassa voit vierailla myös viinitiloilla, joissa pääset nauttimaan laadukkaita viinejä ja herkullisia aterioita keskellä vehreänä rönsyileviä viiniköynnöksiä.

Lähde seuraavalle TravelBird-lomalle aurinkoiseen ja ikimuistoiseen Albaniaan ja sen rannikoille. Lekottele rannalla ja uiskentele turkoosissa meressä. Luo uusia lomamuistoja, jotka ovat täynnä herkullisia ruokahetkiä, kulttuurielämyksiä ja historiaa. Maan rauhallisessa ympäristössä pääset rentoutumaan, mutta lähialueen luonto- ja kaupunkikohteet tarjoavat myös lukemattomasti nähtävää ja koettavaa. Aurinkoinen Albanian rannikko odottaa!

Albanian matkat mahdollistavat myös tutustumisen sen kiehtoviin naapurimaihin. Miksi et yhdistäisi lomaasi myös muun muassa hurmaavat Montenegron matkat?

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen