23 tarjousta

Äkkilähdöt

Matkamuistot värittävät elämää ympäri vuoden. TravelBird-äkkilähdöt antavat mahdollisuuden kerryttää hyviä muistoja matkamuistokassaan.
Valitut suodattimet:
23 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Jos luet tätä ja epäröit, lähteäkö matkalle vai ei, niin älä epäröi enää. Lähde! Haluat sitten ottaa rennosti rannalla tai käveleskellä pitkin kiehtovia kaupunkikatuja, äkkilähdöt mahdollistavat useimmat haaveesi.

Toisinaan arki vie mukanaan, eikä sitä huomaa, kun viikonloppu on jo käsillä. Sitten huomaa olevansa niin väsynyt, ettei jaksaisi oikein miettiä, mitä tekisi, ja viikonloppu meneekin kotimaisemissa sohvalla löhöillessä ja lähipuistossa ulkoillessa. Tällainen rentoutuminen on aivan ihanaa, etenkin kun saa olla omassa rauhassa ja unohtaa työasiat sekä muut arkikiireet. Ystävien ja sukulaisten tapaaminen värittää vapaapäiviä. Kuitenkin samassa paikassa pysyminen ei sovi kaikille. Jopa omaa asuinpaikkaa, joka on samalla kenties kotikuntakin, rakastavat myöntävät, että toisinaan on mukavaa olla poissa kotoa jonkin aikaa. Matkan jälkeen omista kotioloistaan voi nauttia vaikka kaksin kerroin.

Kulttuurimatkailua

Viimeinkin aikaa syventyä taidemaailmaan.

Taide on tärkeä osa maailmaamme. Ihmiselle on luontaista luoda ja ilmaista itseään sekä jakaa näitä kokemuksia toisten kanssa. Taiteilijat onnistuvat pukemaan meidän kokemuksemme mitä moninaisimpiin ilmaisumuotoihin, mitä me arvostamme.

Omassa kotikaupungissa voi olla vaikeaa tehdä aikaa kulttuurielämyksille. Yleensä kaupungin tapahtumista tietää ja on jotenkuten perillä siitä, milloin mikäkin hieno teatteriesitys tai konsertti pidetään. Sitä jopa miettii, että olisi kivaa käydä kuuntelemassa musiikkia ja katsomassa näytelmiä, mutta jotenkin ne kaikki menevät ohi, ellei kaupunkiin tule jokin elämää suurempi muusikko, jonka konserttiin on aivan pakko päästä. Muuten ne kaikki menevät ohi toinen toisensa jälkeen.

Uudelle paikalle matkustamisessa on se hyvä puoli, että siellä ei ole mitään ennalta sovittuja tapaamisia eikä mitään omia asioita hoidettavana. Siellä voi vain olla ikään kuin erossa kaikista velvollisuuksistaan. Tällöin mieli vapautuu ja herkistyy uusille kokemuksille. Koet, että ihan hyvin voit tänään pyhittää päivän taidemuseolle tai vaikkapa ihan vain istua rauhassa jossakin baarissa tai kahvilassa ja kuunnella live-musiikkia. Anna kokemuksen virrata lävitsesi. Kotikaupungin läpi kulkiessa jokainen paikka on joko merkityksiä täynnä tai on ikään kuin vain visuaalista taustahälinää muiden ärsykkeiden seassa. Lomamatkalla taas voit antaa tuntemattomille paikoille uusia merkityksiä ja luoda niistä uusia muistoja.

Etelä kutsuu aina

Piristä mieltäsi D-vitamiinilla!

Muistatko laulun, jossa lauletaan “Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä…”? Suomen kesästä ei voi olla koskaan varma, joten jos mielit kylpeä auringossa ja pärskytellä lämpimissä uimavesissä, niin lähde miettimättä matkalle.

Äkkilähdöt käsitteenä tuo varmasti monen mieleen viime hetken matkan etelään. Sait ehkä yllättäen vapaata tai päätätkin lähteä matkalle muuten vaan, ja keksit, että haluatkin vaihtaa maisemia ja mennä jonnekin lämpimään. Suomestakin löytyy hiekkarantoja, vuoria ja ihania vesistöjä, mutta pohjoiset maisemat hurmaavat eri tavalla kuin etelän. Kotimaassamme voimme ihastella uskomattomia revontulia, mutta silloin todennäköisesti meidän tulee pitää samalla hattua päässä ja kädet hanskoissa. Etelässä voit unohtaa kerrospukeutumisen.

Viimeistään syksyn tuoman pimeyden tullen sitä huomaa vajoavansa unelmiin trooppisesta lämmöstä ja vehreistä kukkuloista. Eikä tämä tarkoita sitä, että olisi väärin pitää pimeistä syksyn ja talven ajoista, mutta pieni tauko auringottomuuteen ja jatkuviin sateisiin ehdottomasti auttaa jaksamaan kaamoksessa. Me pimeydestä ja kylmistä ajoista selviytyjät ansaitsemme vähintäänkin rohkaisupalkinnon! Äkkilähtö etelään on juuri tällainen palkinto. Palkitsevaa on myös nähdä vihreyttä, sillä vihreys merkitsee elämää ja inspiraatiota. Yhden kadulla kasvavan pensaan kukkien näkeminen muistuttaa sinua luonnon elävyydestä ja jaksat muistaa, että kyllä se talvikin loppuu aikanaan.

Vinkkejä pakkaamiseen

Muista, että pärjäämme hyvin vähällä. Tärkeintä on vain lähteä.

Tee pakkaamisesta vähemmän stressaavaa miettimällä, mitä jäit kaipaamaan viime matkalla ja mitä mukaasi ottamia tavaroita et ollut tarvinnut. Tee lista ja pakkaa sen mukaisesti.

Jos matkanteko alkaa jo pian, voi pakkaaminen tuntua hektiseltä. Toiset aloittavat pakkaamisen jo viikko ennen matkan alkua ja toiset päivä ennen lähtöä tai jopa samana päivänä. Kumpaakaan tapaa ei voida julistaa ainoaksi oikeaksi, eikä vääräksikään, sillä eri matkaajilla on erilaiset suunnittelutaidot. Kun kiire yllättää, älä panikoi. Pysähdy hetkeksi, istahda tai käy makuulle. Keskity hengitykseesi ja hengitä syvään. Usko tai älä, mutta tämä tosiaankin toimii.

Otti sitä mukaan enemmän tai vähemmän tavaraa, matkalaukkuun pitää pakata aina tietyt välttämättömimmät perusasiat. Matkalle tarvitsee henkilöllisyystodistuksen tai riippuen matkakohteesta ehdottomasti passin, jonkinlaisen matkakassan, sään mukaisia vaatteita, muistiinpanovälineitä, oli se sitten kamera tai mustikirja, ja hammasharjan hammastahnoineen.

Takuulla monella on kokemusta siitä, että on menossa viimeinen tai toiseksi viimeinen lomapäivä ja huomaakin, että ei ole käyttänyt puoliakaan mukanaan tuomista vaatteista. Ehkäpä harjaantuneilla matkailijoilla ei ole enää tällaisia hetkiä. Ylipakkaamisen huomaaminen on merkki siitä, että pärjäämme huomattavan paljon vähemmällä kuin mitä ajattelemme tarvitsemamme. Äkkilähdöt ovat hyvä työkalu pakkaamisen opetteluun. Mitä useammin matkustat, sitä tehokkaammin opit pakkaamaan. Vähemmän tavaraa merkitsee enemmän vapautta ja enemmän tilaa uusille kokemuksille.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen