tarjousta

Äkkilähdöt Kroatia

Kaipaatko irtiottoa arjesta? TravelBird tarjoaa äkkilähdöt Kroatiaan, turkoosin meren, upeiden luonnonpuistojen ja historiallisten kaupunkien äärelle!
Katso lisää:

Kun mieli kaipaa lomalle, tartu viime hetken lomamatkaan ja matkusta Etelä-Euroopan lämpöön, häikäisevään Kroatiaan.

Äkkilähdöt Kroatiaan tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden nauttia turkoosista merivedestä, upeasta luonnosta ja historiallisista kaupungeista.

Miksi odottaisit lomaa kuukausia, kun sinulla on mahdollisuus päästä rentoutumaan välittömästi ihaniin kesäsäihin? TravelBird tarjoaa mielenkiintoiset äkkilähdöt Kroatiaan, joten pakkaa laukkusi ja lähde viime hetken matkalle, kiehtovaan ja aurinkoa täynnä olevaan lomakohteeseen. Tämä Adrianmeren helmi tunnetaan häikäisevän kauniista maisemistaan, lukuisista rannoista ja mielenkiintoisista kaupungeista. Äkkilähdöt Kroatiaan sopivat jokaiselle matkailijalle, sillä kohde on erittäin monipuolinen ja siellä voit viettää sekä aktiivi- että rantaloman. Kroatia sopii niin auringonpalvojille kuin kulttuurin ystävillekin, sillä se pitää sisällään upeita historiallisia kaupunkeja ja se tunnetaan myös tuhansien saarten maana, jossa merivesi kimmeltää kristallinkirkkaana. Henkeäsalpaavat luonnonpuistot ovat ainutlaatuinen kokemus Kroatiassa lomaillessa.

Äkkilähdöt Kroatiaan mahdollistavat matkustamisen joustavasti juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Helsingistä pääsee helposti suorilla lennoilla maan useampaan eri kaupunkiin kuten Dubrovnikiin ja Splitiin. Lomalla Kroatiassa voit kuitenkin suunnata myös maan muihinkin kohteisiin, esimerkiksi vuokra-autolla tutustuen. Kroatian rannat, vuoristoiset maisemat ja ainutlaatuinen luonto luovat ihastuttavan ympäristön lomailuun.

Maa täynnä historiaa

Kroatian pitkä historia näkyy sen lumoavissa kaupungeissa.

Kroatian upeiden historiallisten kaupunkien ansiosta maa on täynnä mielenkiintoista kulttuuria. Äkkilähdöt Kroatiaan ovat erinomainen vaihtoehto historian ystäville, sillä maan kaupungeista löytyy runsaasti nähtävää ja koettavaa, ja kaupunkiloman voi helposti yhdistää rannalla loikoiluun. Yksi maan suosituimmista kaupungeista on Dubrovnik, joka on tunnettu muurien ympäröimästä vanhastakaupungista. Kyseiseltä historialliselta alueelta löytyy upeita kävelykatuja sekä näyttäviä palatseja. Toinen maan suosituimmista kaupungeista on vilkas Split, joka on täynnä rantoja sekä kulttuuria. Kaupunki on tunnettu sen historiallisesta Diocletianuksen palatsialueesta. Vanhassakaupungissa sijaitseva Rooman valtakunnan keisari Diocletianuksen palatsi kuuluu UNESCOn maailmanperintölistalle. Maan pääkaupungin Zagrebin jälkeen Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki, joka on sekoitus kaupunkia ja rantoja.

Kroatia on täynnä historiaa kaikilta aikakausilta. Maan monimuotoinen kulttuurihistoriallinen tausta näkyy sen tieteessä ja taiteessa sekä kielessä ja uskonnossa. Äkkilähdöt Kroatiaan vievät sinut kulttuurihistoriallisten muistomerkkien ääreen. Kroatiasta löydät lukuisat antiikin kaudet, roomalaisajan ja varhaiskeskiajan muistomerkit, romaaniset kirkot, maailmanlaajuisesti tärkeät esihistorialliset löydökset, vanhat kaupungit, linnat ja linnoitukset. Pakkaa siis mukaan hyvät kävelykengät ja lähde tutustumaan maan historiallisiin nähtävyyksiin. Nauti kaupungin tunnelmasta istuskelemalla kuppiloissa ja katselemalla paikallisten verkkaista elämänmenoa.

Äkkilähdöt Kroatiaan mahdollistavat tutustumisen maan ainutlaatuisiin kansallispuistoihin sekä Välimeren kasvillisuuteen. Perinteisen rantaloman sekä historiallisiin kaupunkeihin tutustumisen lisäksi maan upea luonto on yksi Kroatian parhaista puolista. Lähde seikkailulle maan tunnetuimpaan luontonähtävyyteen Plitvicen kansallispuistoon, joka sijaitsee maan keskiosassa.

Ui turkoosissa merivedessä, patikoi kauniissa vuoristossa ja loikoile rannikolla auringon helliessä. Pakkaa mukaan uimapuku tai bikinit, suuntaa Adrianmeren rannalle ja nauti auringosta, merestä ja lämmöstä. Kroatiassa nautit puhtaista rannoista sekä vedestä. Tiesitkö, että Kroatian rantojen vedet ovat Välimeren puhtaimpia sekä kirkkaimpia? Kroatialla on rantaviivaa noin 1800 kilometriä ja lähes kaikki Adrianmeren saaret kuuluvat sille. Maan ilmasto vaihtelee alueittain, mutta pitkin Adrianmeren rannikkoa ilmasto on miellyttävä Välimeren ilmasto, joka pitää sisällään paljon aurinkoisia päiviä.

Adrianmeren rannikko on parasta Kroatiaa

Rantaviiva täyttyy Rooman aikaisista pikkukaupungeista.

Siinä missä Suomi tunnetaan tuhansien järvien maana, on Kroatia yli tuhannen saaren maa. Maan tuhansista saarista vain 48 on asuttuja. Lomalla Kroatiassa kannattaakin tehdä päiväretkiä eri saarille, joista erityisesti tunnettuja matkailijoiden keskuudessa ovat Hvar ja Brac. Maan mystisimpänä saarena tunnettu Vis-saari on toiminut entisen Jugoslavian sotilastukikohtana, joka avautui matkailijoille vasta 1900-luvun alussa. Saari sijaitsee kauempana maan muista lomakohteista, mutta siellä kannattaa ehdottomasti vierailla. Saarella pääset tutustumaan toisen maailmansodan aikaisiin piilopaikkoihin sekä upeisiin rantoihin, joista esimerkiksi Stinivan ranta on koko Euroopan parhaimpien rantojen joukossa. Tiesitkö, että Visin saarella kuvattiin jatko-osa vuonna 2008 julkaistulle elokuvalle “Mamma Mia!”? Myös Kroatian Dubrovnikissa on kuvattu fantasiadraamasarjaa nimeltä Game of Thrones, jonka myötä matkailijat ovat löytäneet mitä mielenkiintoisempia paikkoja kiehtovasta Kroatiasta!

Johtuen koti-Suomen lyhyestä ja arvaamattomasta kesästä, yhä useamman matkailijan lomasuunnitelmiin kuuluu matka lämpimään kohteeseen. Kroatia on ehdottomasti yksi parhaista valinnoista kesän lomakohteeksi ja sinne kannattaakin matkustaa kesällä tai alkusyksystä. Budjettimatkailija löytää helposti erilaiset Kroatia-äkkilähdöt ja tämä mahdollistaa spontaanit lomat Välimeren maisemissa. Kroatian matkakohteista valinnanvaraa löytyy runsaasti, joten jos olet jo vieraillut maassa, ei hätää! Kannattaa kokeilla rohkeasti myös maan tuntemattomimpia kohteita, kuten esimerkiksi Istrian niemimaata, joka sijaitsee maan luoteisosassa, Italian rajan tuntumassa ja onkin saanut paljon vaikutteita Italiasta. Parasta viime hetken matkoissa on se, että ne mahdollistavat matkustamisen joustavasti juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Varmista paikkasi Kroatian auringon alta, kilometrien pituisten rantojen tarjotessa jokaiselle matkailijalle täydelliset puitteet aurinkolomaan. Äkkilähdöt Kroatiaan odottavat!

Kroatia pursuaa niin historiaa kuin kulttuuriakin, joten rantalomat on helppo yhdistää maan historiaan tutustumiseen. Maassa on yli tuhat saarta, aurinko paistaa jopa 715 tuntia vuodessa ja 10 prosenttia maasta on suojeltua aluetta, joka pitää sisällään 11 luonnonpuistoa, 8 kansallispuistoa ja kaksi luonnonsuojelualuetta. Jo tästäkin syystä johtuen maa on täydellinen kohde viime hetken lomamatkalle! Vietä iltaa tunnelmallisissa ravintoloissa herkutellen ja maistellen paikallisia viinejä, rentoudu rannalla makoillen lämpimän merituulen hellimänä. Upea Kroatia kutsuu.

Monipuoliset Kroatian matkat ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaisten suosiossa, eikä mikään ihme, sillä Kroatiassa riittää tekemistä ja näkemistä. Matkailija voi viettää päivän niin altaalla loikoilun, urheilun, historian kuin shoppailunkin merkeissä. Lomakohteesta voi lähteä myös vaivattomasti päiväretkille lähialueen kiehtoviin kohteisiin. Näin ollen loma jää kaikkea muuta kuin yksipuoliseksi. TravelBird tarjoaa mitä ikimuistoisimmat äkkilähdöt Kroatiaan, joten mitä vielä odotat?

Tuoreita raaka-aineita

Kroatialainen keittiö loistaa värien kirjolla ja monipuolisilla tuoksuillaan!

Maan ruokakulttuuri on saanut vaikutteita sen monimuotoisesta ja monivaiheisesta kulttuurihistoriallisesta taustasta. Kroatian keittiö on monien kulttuurien yhdistelmä ja se voidaankin jakaa kahteen eri osaan, mannermaiseen ja välimerelliseen. Mannermainen ruokakulttuuri on saanut inspiraatiota Itävallan ja Unkarin alueelta, kun taas välimeren keittiö on antiikin ja illyrialaisen ruoanlaittoperinteiden jatkoa, johon on vaikuttanut vahvasti Italian ruokakulttuuri. Alkujuomaksi tarjotaan lasillinen sljivovicia, luumuista tislattua juomaa tai vinjak-konjakkia. Kroatialainen ruoka on herkullinen sekoitus mereneläviä kuten kalaa ja äyriäisiä, joiden tuoreuden takaa meren läheisyys. Mausteina käytetään oliiviöljyä ja valkosipulia. Jokaisen aterian kruunaa herkullinen suussa sulava italialaistyylinen jäätelö. Kroatia on tunnettu viineistään ja maassa kasvaakin 64 erilaista viinirypälelajiketta. Kannattaa siis ehdottomasti vierailla maan viinitarhoilla ja tutustua viinin tuottamiseen. Maasta löytyy myös laajat laventelipellot, joten kotiin viemisiksi kannattaa hankkia laventelista valmistettuja tuotteita kuten laventeliteetä.

Kroatian miellyttävä ilmasto, herttaiset kadut, huikean kaunis luonto ja upea rannikko takaavat onnistuneen loman. Vieraile meren rannalla sijaitsevissa ihanteellisissa pienissä kylissä, joiden rauhallinen tunnelma takaa mahdollisuuden viettää rentoa lomaa. Rentoutuisitko sinä mieluummin rannalla hyvän kirjan parissa vai lähtisitkö kävelylle vehreään luontoon? Istuskelisitko terasseilla kylmän juoman kera, vai kenties vuokraisit auton ja lähtisit seikkailemaan eri puolille maata? Muokkaa lomastasi juuri oman näköisesi.

Äkkilähdöt Kroatiaan mahdollistavat myös tutustumisen sen kiehtoviin naapurimaihin. Yhdistä lomaasi esimerkiksi monipuoliset Montenegron matkat!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen