1 tarjous

Äkkilähdöt Italia

Kaipaatko irtiottoa arjesta? TravelBird tarjoaa äkkilähdöt Italiaan, silmiähivelevien maisemien ja herkullisten ruokien äärelle!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
1 tarjous
Suodattimet Tyhjennä

Tartu viime hetken lomamatkaan ja lähde lomalle ihanaan Italiaan, joka valloittaa sinut tunnelmallisilla maisemilla, rennolla elämänmenolla ja herkullisella ruoalla.

Äkkilähdöt Italiaan ovat erinomainen tapa tutustua matkakohteeseen, joka on täynnä kulttuuria ja historiaa sekä kauniita maisemia. Lähde nauttimaan kaikesta, mitä Italialla on tarjottavanaan!

Idyllisistä kylistä ja salaisista kaduista, aina tuntemattomiin rantoihin ja unohdettuihin monumentteihin – Italiassa on nähtävää äärettömiin. Ei ole yllättävää, että Italiassa vierailee joka vuosi vähintään 46 miljoonaa matkailijaa. Italia on kulttuuririkas maa ja se pitää sisällään yli 50 muistomerkkiä ja lukuisia alueita sekä kaupunkeja, jotka kuuluvat UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Italia on siis ehdoton paikka kulttuurin ystäville! Italiassa pääset tutustumaan maan renessanssin mestariteoksiin Firenzessä, vuosisatoja vanhaan Dogen palatsiin Venetsiassa ja tietenkin maailman tunnetuimpaan nähtävyyteen, Rooman kuuluisaan Colosseumiin.

Äkkilähdöt Italiaan ovat erinomainen valinta jokaiselle, joka etsii säteilevää aurinkoa, kauniita rantoja ja kirkkaansinistä merivettä. Välimeren paratiiseina tunnettuja paikkoja ovat ehdottomasti Sardinia ja Sisilia, joissa aurinko loistaa kesäkuukausina lähes poikkeuksetta. Gardajärvi tarjoaa auringonpaisteen lisäksi myös mahdollisuuden purjehtia tai surffata, mikä tekee siitä ihanteellisen kohteen kaikille, jotka kaipaavat aktiviteetteja. Myös Pohjois-Italian alppimatkat suuntautuvat kyseiselle järvelle, joka tunnetaan sen ainutlaatuisen ympäristön lisäksi myös Italian suurimpana järvenä. Ihastuttavan lomapäivän jälkeen on rentouttavaa siirtyä tunnelmalliseen italialaiseen ravintolaan nauttimaan herkullista pastaa tai risottoa. Täydellinen tapa päättää lomapäivä Italiassa!

Äkkilähdöt Italiaan mahdollistavat matkustamisen joustavasti juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Italian ilmasto on hyvin monipuolinen – sisämaassa on lauhkea ilmasto ja kostea sää, jonka vuoksi sieltä löytyy myös maan rikkain eläimistö. Mitä etelämmäksi maassa suuntaat, sitä lämpimämmäksi sää muuttuu. Firenzestä etelään vallitsee subtrooppinen Välimeren ilmasto ja siellä pääset nauttimaan lähes jatkuvasta auringonpaisteesta. Sen sijaan Alpeilla ilmasto on päinvastainen. Johtuen koti-Suomen lyhyestä ja arvaamattomasta kesästä, yhä useamman matkailijan lomasuunnitelmiin sisältyy matka Välimeren lomakohteisiin. Italia on ehdottomasti yksi monipuolisimmista valinnoista kesän lomakohteeksi, mutta maahan voit kuitenkin matkustaa minä tahansa vuodenaikana, sillä talvellakin maan ilmasto pysyy huomattavasti lämpimämpänä kuin Suomessa. Italian matkakohteista valinnanvaraa löytyy runsaasti, joten jos olet vieraillut jo Roomassa tai Venetsiassa, kannattaa kokeilla rohkeasti myös maan tuntemattomimpia kohteita, kuten esimerkiksi Bolognaa tai Comojärveä. Suomesta pääsee suorilla lennoilla maan suosituimpiin kohteisiin, kuten esimerkiksi Roomaan, Pisaan ja Milanoon. Lomalla Italiaan voit kuitenkin suunnata myös muihinkin maan kohteisiin, sillä lukuisten jatkoyhteyksien avulla maassa pääsee liikkumaan vaivattomasti paikasta toiseen. Silmiähivelevät nähtävyydet, rannat ja jylhät vuoristot, elämää täynnä olevat kaupungit, tunnelmalliset pienet kylät ja paljon muuta – tätä kaikkea on Italia!

Unohtumattomat Italian kaupungit

Roomasta Florenceen ja Milanosta Veronaan… Italia on täynnä kulttuuririkkaita kaupunkeja.

Jäljellä olevat rauniot, kauniit muistomerkit ja poikkeukselliset taideteokset ovat merkki Italian vaikuttavasta historiasta.

Italian kulttuurin ja historian tärkein nähtävyys on Colousseum. Olitpa sitten kaupunkilomalla tai road tripillä vuokra-autolla, on Colousseum yksi Italian must see -kohteista. Kulkemalla tämän vanhan amfiteatterin läpi voit tuntea aidon vanhan ajan tunnelman. Rooman matka ei ole myöskään täydellinen ilman vierailua Trevin suihkulähteellä. Sulje silmäsi, heitä kolikko vasemman olkapään yli veteen – palaat vielä jonain päivänä Roomaan, kertoo roomalainen mytologia. Italian muotimekasta Milanosta löytyy ylellinen Duomo Santa Maria Nascente -katedraali. Kiipeä portaita ylös katedraalin katolle, josta avautuu henkeäsalpaava näkymä koko kaupungin ylle!

Äkkilähdöt Italiaan voivat kohdistua myös Firenzeen. Tätä kaupunkia kutsutaan renessanssin synnyinpaikaksi ja se onkin kuin paratiisi taiteen ja kulttuurin ystäville. Kaupungista löytyy Galleria Uffizi, joka on museo, missä pääset ihailemaan muun muassa Michelangelon, Leonardo da Vincin ja Rubensin teoksia. Hieman kauempana pohjoisessa Italiassa sijaitseva Veronan kaupunki on Shakespearen, Romeon ja Julian synnyinkaupunki. Vieraile Julian parvekkeella ja voit kuvitella kuin olisit osa Shakespearen mestariteosta.

Italia on täynnä niin historiaa kuin kulttuuriakin, joten rantalomailu on helppo yhdistää maan historiaan tutustumiseen. Italia on täydellinen kohde viime hetken lomamatkalle. Lähde viettämään iltaa tunnelmallisiin ravintoloihin, joissa pääset maistelemaan paikallisia ruokia ja ainutlaatuisia viinejä. Makoile rannalla lämpimien auringonsäteiden hellimänä. Mahtipontinen Italia kutsuu, joten mitä vielä odotat?

Maalaukselliset maisemat

Auringonkukat, sypressit ja viinitarhat ovat tyypillistä italialaista maisemaa.

Äkkilähdöt Italiaan mahdollistavat maan kauniista luonnosta nauttimisen. Matkustitpa sitten mihin tahansa päin Italiaa, tulet varmasti yllättymään. Vuokraa auto ja lähde tutustumaan Italian mahtaviin maisemiin!

Maan kauniita järviä löytyy Pohjois-Italiasta. Gardajärvi ja Comojärvi ovat olleet ihanteellisia kohteita aurinkoiselle lomalle jo vuosia, eikä suotta! Kauniit näkymät järvelle ja läheisiin kyliin tekevät tunnelmasta mitä viihtyisimmän. Hieman etelämpänä maata, Italian Rivieran rannikolla sijaitsee viehättävä Cinque Terre, joka pitää sisällään viisi kylää. Kyseisissä tunnelmallisissa kylissä voit nauttia vanhojen talojen väriloistosta ja kalastajaveneistä täyttyvien satamien tunnelmasta. Voit liikkua kylien välillä vaivatta vaellusreittejä pitkin, joiden varrella sinua hemmottelevat laajat merimaisemat.

Italiassa matkaillessa kannattaa suunnata myös Toscanaan, jossa pääset ihailemaan mäkisiä maisemia laajojen viinitarhojen ympäröimänä. Paras tapa tutustua Toscanan luonnon kauneuteen ja loistoon on vuokrata pyörä tai skootteri ja lähteä tien päälle! Minne tahansa suuntaat, on näkymä taatusti taianomainen.

Kulinaristinen Italia

Pizza margherita, spagetti bolognese, bruschetta… Mikä on sinun suosikkisi?

Äkkilähdöt Italiassa eivät olisi mitään ilman maan täydellisyyttä hipovia klassisia ruokia.

Italialainen keittiö on hyvin monipuolinen ja maan jokaisella alueella onkin oma erikoisuutensa. Lähes jokainen italialainen illallinen alkaa alkuruoalla, joka sisältää erilaisia paikallisia herkkuja. Antipastien jälkeen on tietysti aika yhdelle tai jopa kahdelle pääruoalle. Herkuttele aidolla paikallisella pizzalla, risotolla ja täydellisellä spagetti bolognesella.

Jotta illallinen todella on aito italialainen, älä unohda tilata paikallista ainutlaatuista viiniä. Jokaisella eri alueella Italiassa on omat viinitarhansa sekä paikalliset viinit. Barolo tulee Piedmontista, Chianti on peräisin Toscanasta ja Orvieto Umbriasta. Kokeile suussa sulavia herkkuja ja hienoja viinejä paikalliseen tapaan ja tunnet olevasi kuin italialainen. Herkullisen ruoan ja maittavan viinin lisäksi italialaiset arvostavat myös hyvää kahvia. Maassa juodaan joka vuosi vähintään 14 miljoonaa kupillista espressoa. Italian perinteen mukaan espresso, joka kirjaimellisesti tarkoittaa nopeaa, juodaan pikaisesti tapaamisten välillä tuomaan energiaa kiireelliseen päivään. Kun matkustat Italiaan, voit odottaa herkullisia italialaisia erikoisuuksia ja maittavia herkkuja!

Italian matkat ovat suomalaisten suosiossa ja suomalaiset ovatkin matkustaneet kohteeseen jo vuosikymmenten ajan. Matkakohteen suosio ei yllätä, sillä monipuolisessa Italiassa riittää tekemistä ja näkemistä. Matkailija voi viettää päivän niin altaalla loikoilun, historiaan tutustumisen kuin myös shoppailun merkeissä. Matkustaminen maan sisällä kohteesta toiseen on myös vaivatonta ja näin ollen loma jää kaikkea muuta kuin yksipuoliseksi. TravelBird tarjoaa mitä ikimuistoisimmat äkkilähdöt Italiaan!

Äkkilähdöt Italiaan mahdollistavat myös tutustumisen sen kiehtoviin naapurimaihin. Yhdistä lomaasi esimerkiksi monipuoliset Maltan matkat ja katso mitä ne tarjoavat!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen