16 tarjousta

Afrikan matkat

Afrikan matkat vievät sinut yhteen maailman monimuotoisimmista ja elämyksellisimmistä maanosista. Näe Afrikan monet kasvot omin silmin TravelBird-lomalla!
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
16 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Afrikka on maailman toiseksi suurin maanosa, pinta-alaltaan sitä suurempi on ainoastaan Aasia. Afrikalla on kuitenkin niin paljon tarjottavaa elämyksestä toiseen, että monipuolisuudessaan sen voi laskea maailman laajimmaksi.

Monet maailman kuuluisimmista luontonähtävyyksistä sijaitsevat Afrikassa. Sen rajat pitävät sisällään niin Saharan aavikon, maailman pisimmän joen Niilin kuin korkeuksiin kohoavan Kilimanjaro-vuorenkin. Afrikka onkin luonnonvaroiltaan hyvin vauras, ja se on suosittu matkakohde luonnonystävien keskuudessa. Afrikan matkat vievät sinut ihastelemaan niin kuumuudessa hohtavia savanneja ja aavikoita, trooppisia sademetsiä kuin upeaa paratiisimaista rantaviivaakin. Afrikan ilmasto vaihteleekin trooppisesta subtrooppiseen mahdollistaen monipuolisen luonnon, mutta pääosin ilmasto koko mantereella on kuuma. Luonnon lisäksi Afrikassa kiehtovat sen monet kaupunkikohteet, joissa tekeminen ei matkailijalta lopu kesken. Kaikkea tätä ovat Afrikan matkat parhaimmillaan!

Afrikka on historiallisesti erittäin mielenkiintoinen mantere. Sen vaiheet ulottuvat pidemmälle menneisyyteen kuin millään muulla mantereella, ja sen onkin sanottu olevan mantereista vanhin. Arkeologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että nykyihmisen kehitys tapahtui juuri Afrikassa. Esihistorialliselta ajalta on monin paikoin säilynyt kalliomaalauksia, jotka tekevät niiden näkijään vaikutuksen yhä tänäkin päivänä. Luonnollisesti Afrikan kokoisella mantereella on hyvin värikäs historia, ja aikojen saatossa siellä on ollut niin vilkasta kaupankäyntiä kuin historiaan jääneitä kuningaskuntiakin. Myöhemmin eurooppalaiset suurvallat kiinnostuivat Afrikasta niin laajasti, että ainoastaan Liberia ja Etiopia säilyivät itsenäisinä 1880-luvulta toiseen maailmansotaan asti. Nykyään Afrikan mantere jakautuu viiteen alueeseen: Pohjois-Afrikka, Itä-Afrikka, Keski-Afrikka, Länsi-Afrikka ja Eteläinen Afrikka. Maita Afrikassa on yli 50 kappaletta. Afrikan maiden rajat eivät aina kuitenkaan kulje kansallisuuksien tai heimojen mukaan, sillä rajat on usein luotu siirtomaa-aikoina silloisten valtasuhteiden mukaan. Afrikassa onkin lukuisia etnisiä ryhmiä ja yhteisöjä, joiden myötä kulttuurien, uskontojen ja kielten kirjo on erittäin laaja. Niitä on itse asiassa arvioitu olevan useampia tuhansia! Afrikasta löydätkin aina jotain uutta ja puoleensavetävää nähtävää, etsit sitten luontoa, kaupunkikohteita tai historiallisia nähtävyyksiä.

Afrikan sykähdyttävät kaupunkikohteet

Kiehtovaa kulttuuria ja historiaa aikojen takaa.

Maailman toiseksi suurimpaan maanosaan mahtuu runsaasti maita ja kulttuureja. Ei siis ole ihme, että Afrikan kaupunkikohteet eroavat myös suuresti keskenään. Löydät varmasti joukosta oman suosikkisi!

Etelä-Afrikan pääkaupunki Kapkaupunki on saanut vaikuttavan lisänimen maailman kauneimpana kaupunkina. Eihän tätä voi jättää välistä! Kauneutensa lisäksi tulet viehättymään Kapkaupungin monipuolisesta tarjonnasta, sillä voit viettää aikaasi useissa mielenkiintoisissa kulttuurikohteissa. Matkusta Pöytävuorelle ihailemaan kaupungin yli aukeavaa näkymää, tai vieraile Robben Islandin vankilasaarella, jossa aikoinaan myös Nobelin rauhanpalkinnolla palkittu Nelson Mandela oli vangittuna.

Namibian pääkaupunkia Windhoekia on sanottu Afrikan miellyttävämmäksi kaupungiksi. Siellä on kansainvälinen ilmapiiri Namibian vaiheikkaan menneisyyden ansiosta, ja historiallisia kohteita on kaupungissa paljon. Kaupunki ei ole liian suuri, mutta kuitenkin siellä on hyvät ostosmahdollisuudet ja paljon erityylisiä ravintoloita aina eurooppalaisista paikallisiin.

Mikäli vierailet Tansaniaan kuuluvalla Ungujan saarella, muistathan vierailla myös Sansibarin kaupungissa. Sen historiaan ja kulttuuriin ovat aikojen saatossa jättäneet jälkensä afrikkalaiset, arabit ja portugalilaiset, ja yhä tänään värikäs historia näkyy kaupungissa. UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluu Sansibarin kaupungin vanhin osa, Stone Town. Suomeksi Kivikaupungiksi kutsutussa kaupungissa näkee eri kulttuureista piirteitä saaneiden arkkitehtuurien vaikutuksen, ja sokkeloiseen kaupunkikuvaan sekoittuu mukaan myös nykyajan kosketus – menneitä kuitenkin kunnioittaen.

Marrakech, Marokon kolmanneksi suurin kaupunki, tottelee toisinaan myös nimeä punainen kaupunki, sillä se on rakennettu punaisesta hiekkakivestä. Punainen ei kuitenkaan kuvaa läheskään tarpeeksi sitä värien määrää, jonka matkailija Marrakechissä kohtaa. Marokkoon suuntautuvat Afrikan matkat johdattavat värikkäiden basaarien, taidokkaiden käsitöiden ja toinen toistaan korkeampina kohoavien maustekasojen ohitse. Marrakechin basaaritunnelma on ainutlaatuisuudellaan ihastuttava elämys. Sen vanha kaupunki Medina kuuluu myös UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Toinen Marokon maailmanperintökohde on Ouarzazate kaupungin läheisyydessä oleva Aït Benhaddou. Jylhä maalinnoitus on keskellä punaisia rakennuksia, ja näyn dramaattisuus on tehnyt siitä suositun kuvauslokaation elokuville. Niin ikään Ouarzazate on innostanut monia elokuvaohjaajia, joten jos haluat kulkea samoja kujia kuin näyttelijät Game of Thronesissa, suuntaa matkasi Marokkoon.

Afrikan ikimuistoisimmat luontokohteet

Aavikon kuumuudesta sademetsien kosteuteen.

Afrikan matkat ovat parhaimmillaan luonnon keskellä. Kaikkein tunnusomaisin piirre Afrikan luonnossa ovat aavikot ja savannit, jotka kutsuvat matkailijaa karulla dramaattisuudella. Kuitenkin myös vesiputoukset ja turkoosi vesi houkuttelevat luokseen.

Afrikan valtioista Namibia on kenties kaikkein tunnetuin ja jo klassikko kansallispuistojen suhteen, mutta vastaavasta elämyksestä pääset nauttimaan myös Etelä-Afrikassa, Senegalissa ja useissa muissakin maissa. Marokossa sijaitseva Saharan aavikko tarjoaa kuitenkin oman erikoisuutensa Afrikan muihin aavikoihin verrattuna. Siinä missä Namibiassa ja Etelä-Afrikassa aavikkosafari toteutetaan yleensä jeepin tai muun auton kyydissä istumalla, voi Saharassa matkan taittaa kamelin selässä istumalla. Tunnelma on kuin tuhannen ja yhden yön saduista, kun tähdet alkavat tuikkia kulkiessasi pitkin aavikkoa. Marokossa voit myös aavikolla ratsastamisen jälkeen kääntää kamelisi suunnan vilvoittaville Ouzoudin vesiputouksille, jotka tuovat oman lisänsä Afrikan ainutlaatuiseen luontoon.

Namibiassa on aavikoiden lisäksi myös 160 kilometrin pituinen ja parhaimmillaan yli 500 metrin syvyinen rotko, joka on Grand Canyonin jälkeen maailman toiseksi suurin kanjoni. Sen läpi voivat hyväkuntoiset vaeltaa vajaassa viikossa, mutta kanjonia voi ihailla myös sen lukuisilta näköalapaikoilta. Etelä-Afrikassa puolestaan voit vierailla maan alla ja hämmästyä Cango Cavesin kalkkikiviluolista, joiden muodostelmat ovat kuin jääpuikkoja jotka roikkuvat Suomen talvessa kotien oviaukoista. Nämä puikot vain eivät sula pois vuodenajan vaihtuessa.

Afrikan matkakohteet pitävät sisällään myös Mauritiuksen ja Tansanialle kuuluvan Sansibarin saaret Intianmeressä. Parempaa määritelmää sanalle “paratiisi” saa hakea – Mauritius ja Sansibar molemmat täyttävät kaikki kriteerit ja enemmänkin. Erityisen hyvin ne sopivat rentoutumista ja vesiaktiviteetteja kaipaavalle matkailijalle. Valkeana hohtava hiekka ja turkoosi vesi suorastaan kutsuvat puoleensa, ja pinnan alla aukeaa ihmeellisen värikäs vedenalainen maailma koralliriuttoineen ja värikkäine kaloineen. Osa Mauritiuksen luontoa on myös Ganga Talaon kraatterijärvi, joka on hinduille pyhä ja näin pyhiinvaelluksen kohde.

Mikäli olet todella seikkailunhaluinen eivätkä korkeat paikat pelota sinua, ota tavoitteeksesi valloittaa Afrikan korkeimman vuoren Kilimanjaron 5895-metrinen huippu. Tämä Tansaniassa sijaitseva “Kimaltava vuori” haastaa varmasti sen vartta kiipeävän, mutta lopussa odottava palkinto on todella kaiken vaivan arvoinen. Matkan varrella tulet kohtaamaan hyvin moninaista luontoa, sillä kuljet läpi sekä savannin että sademetsän. UNESCO ei ole turhaan myöntänyt Kilimanjaron varrella olevalle kansallispuistoalueelle sen paikkaa maailmanperintölistalla. Vuoren huipulle voi kiivetä useampaa eri reittiä pitkin, joten voit tehdä reittisuunnitelman juuri oman kuntosi mukaan.

Afrikan monipuolinen villieläimistö

Koe luontodokumenteista tutut eläimet lähempää kuin koskaan.

Varsinkin suuria villieläimiä asuu Afrikassa runsaasti. Afrikkaan lomalle lähtevä voi reissunsa aikana nähdä muun muassa norsuja, kirahveja, virtahepoja, krokotiilejä, strutseja, leijonia ja gorilloja. Mikä eläin tekee sinuun suurimman vaikutuksen?

Afrikan lukuisat kansallispuistot aavikoineen ja savanneineen ovat villieläinten luonnollista elinympäristöä. Niinpä matka kansallispuistoihin tuo parhaiten lähellesi sekä upean luonnon että eksoottiset villieläimet. Kansallispuistosta riippuen saatat kohdata matkallasi yllä mainittujen eläinten lisäksi muun muassa flamingoja, uhanalaisia mustia sarvikuonoja, puhveleita, apinoita ja seeproja. Namibiassa sijaitseva Waterbergin luonnonpuisto on erittäin vaikeakulkuinen, ja niinpä se soveltuu eläintensuojelualueeksi mainiosti. Monia uhanalaisia eläinlajeja on siirretty asumaan luonnonpuistoon, ja alueella vieraillessasi voit nähdä useita eläimiä joita et muualla näkisi. Ympäri Afrikan on kuitenkin lukuisia muitakin vierailemisen arvoisia luonnonpuistoja, joissa eksoottisten ja joskus jopa uhanalaisten eläinten näkeminen on enemmän kuin todennäköistä. Etoshan luonnonpuisto, niin ikään Namibiassa, on Afrikan luonnonpuistoista suurimpia.

Maailman suurimpia lintuja, strutseja, voit ihastella jos suuntaat lomalle Afrikkaan ja erityisesti Oudtshoornin kaupunkiin Etelä-Afrikassa. Kaupunki on tunnettu maailman strutsipääkaupunkina, sillä niitä on siellä enemmän kuin missään muualla maailmassa! Kapkaupungin lähellä voit puolestaa katsella suloisten pingviinien tallustelua Boulders Beachin rannalla. Pingviinien ei yhtäkkiä kuvittelisi viihtyvän Afrikan trooppisessa ilmanalassa.

Lomalle Afrikkaan suuntaavalla on oiva mahdollisuus nähdä niin ikään pinnan alla paremmin viihtyviä eläimiä. Tansania ja Mauritius tarjoavat erinomaiset puitteet sukellukselle, jolloin värikkäitä pieniä kaloja ui edessäsi useammanlaisia kuin ehdit edes laskea. Mauritiuksella voit osallistua TravelBird-retkelle La Vanillen luonnonpuistoon, jossa majaansa pitävät vesieläimet krototiileistä jättiläiskilpikonniin. Mikäli haaveissasi on nähdä vieläkin suurempia vedessä uivia eläimiä, kannattaa sinun matkustaa Namibiaan ja Etelä-Afrikkaan. Niissä sinulle tarjoutuu mahdollisuus osallistua delfiini- tai valassafarille. Ilon määrä on verraton, kun pitkältä tuntuvan odotuksen jälkeen huomaat pinnan alta yhtäkkiä ponnistavan delfiinin ilmestyvän näköpiiriin. Vai huomaatko horisontissa ennemmin sittenkin juuri suihkulähteen ilmoille puhaltavan valaan?

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen