4 tarjousta

Abu Dhabi

Lähde TravelBird-matkalle Abu Dhabiin, tähän superlatiivien kaupunkiin! Kultaiset rannat ja loistokkaat hotellit odottavat matkailijoita ympäri vuoden.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
4 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Maaginen Abu Dhabi tarjoaa ympärivuotista aurinkoa, kultaisia rantoja, turvallisen ympäristön ja loistokkaita hotelleja sekä ravintoloita.

Abu Dhabi on yksi Arabiemiraattien emiirikunnista ja samalla liittovaltion pääkaupunki, joka sijaitsee Persianlahden rannikolla. Abu Dhabin emiraatti levittäytyy sisämaan lisäksi yli 200 saarelle, mikä tekee siitä suurimman ja samalla asutetuimman seitsemästä emiraatista. Abu Dhabissa asuu lähes 2,8 miljoonaa ihmistä, joista suurin osa asuu itse pääkaupungissa. Kielenä emiraatissa puhutaan arabia, mutta englantia ymmärretään ja puhutaan kaikkialla.

Abu Dhabi on yksi maailman vauraimmista kaupungeista, joissa säihkyvyys ja ylevyys näkyy kaikkialla. Arabimaailman satumaisuus löytyy Dubain matkojen lisäksi juuri täältä: valkokupoliset moskeijat, värikkäät minareetit ja auringonlaskun värjäämät punaisen polttavat dyynit takuuvarmasti painuvat matkailijan mieleen pitkäksi ajaksi. Abu Dhabi tunnetaan rikkaiden ja kuuluisuuksien seurustelupaikkana, mutta ylellisten luksushotellien sekä futurististen kauppakeskusten lisäksi kaupungista löytyy perinteisiä maustesoukeja, kalasatamia sekä taatelipalmutarhoja.

Kovaa hellettä välttelevien kannattaa tulla Abu Dhabiin marraskuusta helmikuuhun, jolloin mukaan voi pakata jopa ohuen villapaidan ja välikausitakin. Jos taas haluaa makoilla rannoilla, kannattaa tulla lokakuussa, maaliskuussa tai huhtikuussa, kun ilma on kuuma, mutta ei polttava. Toukokuun lopusta syyskuun loppuun Abu Dhabissa vallitsevat helteet ja runsas kosteus. Jos aikoo rentoutua lomallaan enimmäkseen loistokkaissa sisätiloissa, voi Abu Dhabiin tulla mihin aikaan vuodesta tahansa, sillä ilmastointi todellakin toimii.

Abu Dhabissa vallitsee islamilainen kulttuuri, joten matkailijoiden on noudatettava paikallisia tapoja ainakin pukeutumisen ja käyttäytymisen osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että uimapuvut ja lyhyet mekot kannattaa pukea ainoastaan rannalle ja alkoholijuomia kannattaa nauttia vain baareissa. Rakastuneiden kannattaa hillitä tunteitaan ulkona, sillä julkisilla paikoilla ei pitäisi suudella, eikä halailla.

Superlatiivien Abu Dhabi

Abu Dhabista löytyy räikeyttä, suuruutta ja nopeutta.

Abu Dhabiin mahtuu monta uskomatonta ilmiötä ja kohdetta. Kaupungista löytyy maailman kallein rekisterikilpi, maailman korkein kalteva pilvenpiirtäjä Capital Gate ja yksi maailman korkeimmista lipputangoista.

Šeikki Zayedin moskeija ei ole yhtä suuri kuin Mekan Masjid al-Haramin moskeija tai yhtä vanha kuin Damaskoksen Umaijadi-moskeija, mutta se on maailman kallein. Moskeija on rakennettu 1990-luvulla ja sitä laajennetaan yhä kasvavan matkailijamäärän vuoksi. Upeassa valkoisessa moskeijassa voi nähdä vaikutteita maurilaisesta arkkitehtuurista. Sisäänkäynnin edessä oleva kukkakuvioinen lattia on tehty 28 eri maasta tuodusta marmorista. Moskeijan sisällä lattia on päällystetty maailman suurimmalla matolla, jonka tekemiseen osallistui 1200 persialaisten mattojen kutojaa. Kattoa koristaa seitsemän kultaista Swarovski-kristalleilla koristeltua kattokruunua. Moskeijassa pääsee vierailemaan joka aamu lukuun ottamatta perjantaita. Vierailijoiden odotetaan pukeutuvan islamilaiseen maahan sopivalla tavalla.

Ferrari World -huvipuisto kätkee sisäänsä maailman nopeimman Formula Rossa -vuoristoradan. Formula Rossan kyydissä jopa rautahermosimmatkin kokevat adrenaliinin syöksyn. Laite kiihtyy nopeuteen 240 km/h viidessä sekunnissa. Tämä kokemus on kaikille niille, jotka ovat aina halunneet olla formulakuskien paikalla. Vuoristoradan muoto on saanut inspiraationsa Italiassa sijaitsevasta Autodromo Nazionale Monzan moottoriradasta. Vuoristoradan huippunopeassa kyydissä on pidettävä suojalaseja, joita käytetään myös laskuvarjohypyssä.

Emirates Palace eli Emiraattien palatsi on maailmankuulu hotelli Abu Dhabin sydämessä. Tämä hotelli on niin pramea, että täällä tarjoiltavat kakutkin on tehty kullasta. Tämä palatsi muistuttaa sekä Prinsessa Ruususen satumaista linnaa että Aladdinin palatsia. Avajaispäivään mennessä loistokkaan hotellin rakentamiseen oli käytetty lähes kolme miljardia dollaria. Hotellin näyttäviä pihoja koristavat suihkulähteet sekä upeat tarhat. Palatsin kultaisilla käytävillä säihkyvät kattokruunut lumoaisivat jopa itämaisen prinsessan. Ylelliset juhlasalit, ravintolat ja salongit ovat avoimia myös muille kuin hotellin asukkaille. Talvella hotellissa voi tuntea joulun tunnelmaa maailman säihkyvimmän joulukuusen valaistessa aluetta. Joulumatkat tähän idän ihmeeseen kannattavat muutenkin, sillä Abu Dhabin satumaisista ostosparatiiseista takuulla löytyy joululahjat koko perheelle!

Päivä Abu Dhabissa

Mitä kaikkea voikaan tehdä kuumien päivien ja viileiden öiden kaupungissa?

Abu Dhabissa voi seikkailla aavikon dyyneillä, viettää päivän veneretkellä Persianlahden vesillä tai vaikkapa nukkua tähtien alla.

Aamu kannattaa aloittaa kahwalla eli vahvalla arabialaisella kahvilla, jolla lomapäivä lähtee takuulla käyntiin. Tämän jälkeen voi suunnata Al Bateen -laivatelakalle, joka on yksi kaupungin vanhimmista alueista. Täällä voi oppia Abu Dhabin merenkäynnin historiasta: perinteisillä dhow-purjealuksilla on kautta aikojen kalastettu ja pyydetty helmisimpukoita. Jos lahden tuulet ovat suotuisat, voi matkailija itsekin astua aluksen kyytiin ja lähteä meriretkelle.

Qasr al-Hosn, toiselta nimeltään valkoinen linnoitus, on Abu Dhabin vanhin kivinen rakennus. Linnoituksessa voi tutustua Abu Dhabin historiaan. Helmikuussa linnoituksessa pidetään 11-päiväinen festivaali, jonka aikana pääsee katsomaan sellaisia alueita, jotka on yleensä suljettu yleisöltä. Festivaalin aikana nähdään ja kuullaan arabiemiraattien perinteisiä musiikki- ja tanssiesityksiä. Linnoituksen jälkeen voi käydä tutustumassa moderniin taiteeseen Emirates Palace -hotellissa sijaitsevassa Gallery One -galleriassa. Kevennykseksi nykytaiteeseen syventymisen jälkeen voi suunnata Al Ain -kamelitorille. Täällä voi katsella, kuinka paikalliset käyvät kauppaa ja tinkivät kameleistaan niin kuin heidän edeltäjänsä ovat tehneet vuosisatojen ajan.

Siihen aikaan, kun appelsiinia muistuttava aurinko on häviämäisillään horisontin taakse, Abu Dhabin torit heräävät eloon toden teolla. Täällä voi ostaa helmikoruja, hyväntuoksuista olibaanihartsia tai vaikkapa kitschin moskeijamuotoisen herätyskellon. Torilla voi harjoittaa tinkimistaitojaan ja vaikkapa ostaa sukulaisille eksoottiset käyräkärkiset tossut.

Abu Dhabi sijaitsee aivan Rub’ al-Khalin hiekka-aavikon reunalla. Rub’ al-Khali, arabialaisittain tyhjä neljännes, on yksi maailman suurimmista aavikoista. Tätä loputtomalta vaikuttavaa hiekkamaisemaa voi lähteä tutkimaan offroad-safarille. Dyyneillä voi myös ratsastaa kamelilla tai jopa kokeilla hiihtämistä hiekalla. Kuuman päiväretken jälkeen voi kokea unohtumattoman illallisen tähtien alla hiekkojen keskuudessa.

Mikäli haluat Abu Dhabin, ja Arabiemiraattien ylipäätään, lisäksi kokea muita Länsi-Aasian eli Lähi-Idän ihmeitä, suosittelemme valitsemaan Israelin matkat. Israel on mielenkiintoinen yhdistelmä kulttuuriaarteita ja historiaa sekä eri uskontojen ja kielten eloa samassa maassa. Israelissa on Arabiemiraattien tapaan aavikoita, mutta niiden lisäksi rantaelämä ja sukellusmahdollisuudet ovat huippuluokkaa.

Itämaisia herkkuja

Taatelinmakuiset unelmat täydentävät aurinkoisia lomapäiviä.

Abu Dhabi sijaitsee aavikon läheisyydessä, mutta kaupungista löytyy silti runsaasti herkullista ruokaa. Onhan Abu Dhabilla upea rannikko, jonka vesistöistä pyydetään runsaasti mereneläviä.

Abu Dhabista löytyy monipuolisesti kansainvälisten keittiöiden ravintoloita, olivat ne sitten italialaisia, ranskalaisia, kiinalaisia tai meksikolaisia. Kuitenkin matkailijan kannattaa maistaa paikallistakin ruokaa, jonka juuret ovat Lähi-idän perinteissä. Lähi-idän keittiöstä löytyy muutakin kuin kebabia, shawarmaa ja hummusta. Perinteisissä aterioissa käytetään riisiä sekä tuoretta kalaa ja lihaa – ruoka on yksinkertaista ja terveellistä. Todellinen emiraattien ruokien salaisuus piilee mausteiden yhdistelmässä: kardemumma, sahrami, intiankumina, kaneli, inkivääri, mustapippuri, ruusuvesi ja kuivattu sitruuna täydentävät toisiaan taianomaisella tavalla.

Abu Dhabissa kannattaakin kokeilla esimerkiksi seuraavia liha- ja kalaruokia: harees, makbus, salona, madruba ja jälkiruoaksi luqaimat. Harees on puuroa muistuttava ruoka, joka valmistetaan vehnästä sekä lihasta. Hareesin tekemiseen kuluu pitkä aika, mutta lopputulos on sen arvoinen. Hareesia tarjoillaan yleensä juhlien aikana.

Makbus, toiselta nimeltään kabsa, on tehty riisistä ja lihasta. Tämän yksinkertaiselta kuulostavan ruoan salaisuutena on siihen lisättävä maustesekoitus. Yleensä ruoassa käytetään kanaa, mutta Abu Dhabissa käytetään myös muita eläimiä. Aluksi lihaa valmistetaan kasvisliemessä, sitten siihen lisätään sahramia ja riisiä, minkä jälkeen ainesten annetaan muhia uunissa. Myös salonan eli lihakeiton salaisuutena on maukas kasvisliemi. Taas kerran aluksi liha keitetään liemessä, johon lisätään sipulia, okraa, paprikaa, munakoisoa ja kesäkurpitsaa. Lopuksi lisätään tomaattimurskaa sekä mausteita.

Emiraattien ruokakulttuurin kruunaa merenelävistä tehdyt ruoat. Abu Dhabin toreilta voi löytää kaikenkokoisia ja -värisiä kaloja. Kaloja valmistetaan grillaamalla, paistamalla, hauduttamalla, keittämällä ja monilla muillakin tavoilla. Madruba on kalaruoka, jossa kalaa valmistetaan maukkaassa kasvisliemessä, jota suurustetaan vehnäjauhoilla. Madrubaa syödään gheellä eli kirkastetulla voilla sekä paikallisella raqaq-leivällä. Lopuksi voi herkutella tuoreilla taateleilla tai luqaimateilla, eli pyöreillä leivonnaisilla. Luqaimaten valmistukseen käytetään sahramia sekä ruusuvettä ja makeutensa leivonnaiset saavat taatelisiirapista. Näitä makeita palloja syödään niin aamiaiseksi kuin myös pitkin päivää. Toisinaan luqaimatet viimeistellään päällystämällä ne seesaminsiemenillä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen