43 tarjousta

Aasian matkat

Aasian matkat vievät maailman suurimpaan maanosaan, ja TravelBird-lomalla koet kiehtovia kulttuureita, upeita luonnonihmeitä ja aitoa ystävällisyyttä.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
43 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Mikäli haluat kokea matkasi aikana historiallisia kohteita ja menneisyyden tuntua, on silloin kaikkein paras valinta suunnata Itä-Aasiaan. Itä-Aasian helmiä ovat etenkin Japani ja Kiina, mutta myös tuntemattomampia aarteita löytyy itäisestä Aasiasta.

Matkailusuosikki Kiinan historia ulottuu tuhansien vuosien päähän, ja maassa ikiaikaiset perinteet kohtaavat nykyajan modernien pilvenpiirtäjien ja miljoonien ihmisten asuttamien metropolien muodossa. Kiinassa punainen ja kultainen komeilevat rakennusten väreissä, ja kaarevat katot muistuttavat muinaisesta arkkitehtuurista. Kiinan kaksi tunnetuinta kaupunkia, Peking ja Shanghai, ovat erilaisuudellaan oiva esimerkki kontrasteista maan kulttuurissa. Shanghai on nykyisin Kiinan talouden keskus, ja maan talouskasvu näkyykin kaupungissa moderneina pilvenpiirtäjinä ja futuristisina rakennuksina. Peking puolestaan on historian kehto, jossa kohtaat ikiaikaista kulttuuria kaikkialla minne käveletkin. Voit ihastella keisarillista tunnelmaa Kielletyssä kaupungissa tai perinteistä kiinalaista puutarhaa Kesäpalatsin yhteydessä. Pekingistä on helppo myös lähteä päiväretkelle ihmisen kädenjäljen suurimmalle taidonnäytteelle, Kiinan muurille.

Myös Japanissa matkailija kohtaa sekä menneisyyden muistot että nykypäivän näyttävyyden. Japanissa sijaitsee maailman suurin kaupunki Tokio, jossa ei takuulla tekeminen lopu kesken. Myös aasialainen ruoka maistuu parhaimmillaan Tokiossa, onhan siellä enemmän Michelin-tähden ravintoloita kuin missään muualla maailmassa. Japanilainen ruoka on kunnioitettavasti ansainnut paikkansa myös UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön listalla. Vastakohtana moderniudelle näet Japanin matkasi niin entisaikojen samuraiden linnat, aitoja geishoja kuin buddhien kiviset temppelitkin. Japanissa rauhoitut myös perinteisessä ryokan-majatalossa luonnonlähteessä kylpien. Keväällä matkasi kruunaa vaaleanpunaiset kirsikkapuun kukat, jotka kauneudellaan saavat juroimmankin matkailijan heltymään.

Aasian matkat tuovat matkailijan ulottuville myös itäisen Aasian vähemmän tunnettuja maita. Matkusta esimerkiksi Mongoliaan, jonka kaduilla näet arkkitehtuurin kautta maan vaiheikkaan historian. Samalla kun kuljet neuvostoaikaisten rakennusten reunustamia katuja, näet edessäsi hurjan talouskasvun mahdollistaman modernin, länsimaisen arkkitehtuurin. Aidoimmillaan Mongolian kulttuurin koet kuitenkin maaseudulla, jossa voit viettää yösi aidossa paikallisessa jurtassa. Voit myös ottaa osaa TravelBird-seikkailuun ja lähteä valloittamaan Kiinan, Mongolian ja Venäjän ikonisten Trans-Siperian ja Trans-Mongolian raiteita kulkevien junamatkojen aikana. Tuhansien kilometrien pituinen junareitti vie sinut läpi Siperian ja Gobi-aavikon aina Kiinan muurille asti. Matkan varrella ihastelet suuria miljoonakaupunkeja, pieniä paikallisia kyliä ja vaikuttavaa luontoa. Kovin moni tuttavasi ei varmasti voi sanoa tehneensä yhtä jännittävää matkaa, josta riittää kerrottavaa vielä vanhana kiikkustuolissakin.

Kaakkois-Aasia

Kaakkois-Aasia tarjoaa maailman parhaat puitteet rantalomalle.

Kaakkois-Aasia on erityisen tunnettu paratiisinomaisista hiekkarannoistaan, joiden maisemissa täydellinen rentoutuminen on taattu.

Mikäli haluat lomallasi vain rentoutua riippumatossa, loikoilla auringossa, pulikoida kristallin kirkkaassa vedessä ja nauttia paikallisista kauneushoidoista, on hymyjen maa Thaimaa juuri oikea kohde. Thaimaa on ollut jo pitkään suomalaisten suosiossa, eikä syyttä. Siellä voit viettää perhelomaa kohteissa, joissa on tarjolla kaikkea mitä kuvitella saattaa. Vaihtoehtoisesti voit koittaa saarihyppelyä ja löytää hiljasen paratiisirannan, jota muut matkailijat eivät ole vielä huomanneet. Pohjois-Thaimaassa koet eläväisen Bangkokin sykkeen tai paikallisia vuoristokyliä, joissa perinteet elävät yhä vahvoina. Myös Indonesia on todella suosittu kohde auringonpalvojien keskuudessa, sillä sen kuuluisin saari Bali on kuin taivas maan päällä. Indonesia muutenkin on mielenkiintoinen matkakohde, sillä siellä on kauniiden rantojen lisäksi niin aktiivisia tulivuoria, vehreitä sademetsiä kuin harvinaisia eläinlajejakin. Myös paikalliset kulttuurit ja perinteet ovat säilyneet Indonesiassa erinomaisesti.

Toki Kaakkois-Aasia tarjoaa matkailijalle paljon muutakin nähtävää kuin vain kauniit hiekkarannat ja upean luonnon. Erityisesti Vietnamissa ja Kambodžassa menneiden vuosien tapahtumat ovat yhä näkyvästi läsnä, ja näin historian ystäville riittää paljon mielenkiintoisia kohteita. Vietnamin ja Kambodžan historialliset kohteet muistuttavat toki surullisista ajoista maiden taipaleella, mutta ne osaltaan ovat kuitenkin muovanneet maat niiksi valtioiksi, jotka ne tänä päivänä ovat. Tutustuessaan maiden historiaan matkailija ymmärtää entistä paremmin paikallisten kokemuksia. Kambodžan tärkeimpiä historiallisia kohteita ovat pääkaupunki Phnom Penhissä sijaitsevat S-21-vankilat ja Killing Fields -joukkohaustausmaa. Kaikkein tunnetuin historiallinen nähtävyys Kambodžassa ovat kuitenkin UNESCOn maailmanperintölistallekin kuuluvat Angkor Watin temppelit. Voisi oikeastaan sanoa, että maasta ei voi lähteä näkemättä näitä raunioita. Vietnamissa matkailijaa puolestaan odottavat Vietnamin sodasta muistuttavat museot ja muistomerkit. Vieraile esimerkiksi Chu Chin tunneliverkostossa, joka on peräti yli 250 kilometrin mittainen. Sodan aikana se toimi paikallisten piilopaikkana kätkien sisäänsä niin teollisuutta kuin sairaaloitakin.

Aasian matkailu maanosan kaakkoisosissa koostuu huomattavan usein myös vierailusta useissa eri maissa saman matkan aikana. Reppureissaus on erityisen suosittua Kaakkois-Aasiassa nimenomaan edullisten hintojen, eksoottisten kokemusten ja helposti taitettavien matkustusetäisyyksien ansiosta. Mikäli siis janoat matkaltasi todellisia seikkailuja ja elämyksiä, älä tyydy vain yhdessä maassa vierailuun. Toteuta unelmissa siintävä kiertomatka ja koe Aasia monipuolisimmillaan! Kierrä Thaimaan, Vietnamin ja muiden suosikkien lisäksi Malesiassa, Filippiineillä tai Laosissa, ja löydä juuri sinua viehättävät matkakohteet.

Etelä-Aasia

Kenties Aasian kulttuureista värikkäimmät ovat juuri Etelä-Aasiassa.

Etelä-Aasian matkailuhelmet Intia ja Nepal tarjoavat matkailijoille unohtumattomia elämyksiä, sillä ne ovat sekä kulttuuriltaan että maantieteeltään kovin erilaisia kuin koti-Suomi.

Vaikka Intia on Kiinan jälkeen vasta Aasian toiseksi suurin valtio väkiluvultaan, on sen kulttuuri mahdollisesti kuitenkin kaikkein värikkäin ja näyttävin. Intia on sekoitus monia eri kulttuureja, uskontoja ja perinteitä. Intiassa katukuvassa näkyvät värikkäät kankaat ja hajuaistin täyttävät mitä erikoisimmat mausteet, ja vastaan saattaa tulla vapaana käyskentelevä pyhä lehmä. Intian ihmisvilinä ja liikenne ovat hurjimmillaan pääkaupunki Delhissä, mutta seikkailunhaluinen matkailija pitää Intian liikenteen melua lähinnä elämyksenä. Intiaan matkustetaan usein kuitenkin myös rentoutumaan. Joogalla ja meditaatiolla on Intiassa ikuisuuksia jatkuneet perinteet, joihin perehtymällä voi matkailija todella oppia jotain uutta myös itsestään. Myös rakkaudella on vahva jalansija Intian tunnetuimpien nähtävyyksien joukossa: Rakkauden symboliksi kutsuttu mausoleumi Taj Mahal hurmaa jokaisen sekä uskomattomalla kauneudellaan että romanttisen surullisella tarinallaan.

Nepalissa maisemaa hallitsee maailman korkein vuori, Mount Everest, ja itse asiassa yhteensä kahdeksan maailman kymmenestä korkeimmasta vuoresta. Suuri osa matkoista Nepaliin koostuukiin maan upeasta luonnosta nauttimisesta, sillä Nepal on esimerkiksi erinomainen vaelluskohde. Mount Everest tarjoaa toki haastetta kokeneemmillekin kiipeilijöille, mutta myös hieman vähemmän haastetta kaipaavat löytävät Nepalin vuoristoista itselleen sopivat reitit. Lähde siis rohkeasti aktiivilomalle Nepalin maisemiin. Älä kuitenkaan unohda, että voit tutustua paikalliseen elämänmenoon myös esimerkiksi pääkaupunki Kathmandussa. Siellä kohtaat lukuisia uskonnollisia temppeleitä ja paikallisten mielenkiintoisia perinteitä.

Aasian matkat vievät toisinaan myös lumoaville saarille. Saarivaltio Sri Lankan valttikortti on juuri sen pysäyttävän kaunis luonto, joka on myös todella monipuolinen – mahdollisuuksia riittää siis jokaiseen makuun! Sri Lankalla on puhtaan valkoisina hohtavia pitkiä hiekkarantoja, joiden turkoosissa vesissä on oivat puitteet snorklauksella ja sukeltamiselle. Onnekas matkailija voi kohdata veneretken aikana delfiinejä ja jopa suurikokoisen valaan. Kuitenkin Sri Lanka tunnetaan kaikkein parhaiten lukuisista luonnonpuistoistaan. Niiden ainutlaatuisessa luonnossa elää mitä jännittävimpiä eläimiä. Pidäthän kameran valmiina, sillä filmille saatat onnistua nappaamaan muun muassa suuren elefantin, veikeitä apinoita, kosteuksissa viihtyviä krokotiilejä ja sulavaliikkeisiä leopardeja.

Länsi-Aasia eli Lähi-Itä

Lähi-Idässä koet jylhiä vuoristoja ja kaukaisuuteen jatkuvia aavikkomaisemia.

Aasian matkat Länsi-Aasiaan vievät aivan toisenlaisiin kohteisiin kuin muualla maanosassa. Harva välttämättä tulee edes ajatelleeksi, että Länsi-Aasiassa sijaitsevat matkailuhelmet Armenia, Georgia ja Arabiemiirikunnat ovat edes osa Aasiaa.

Georgia on matkailijoille vielä melko tuntematon maa, joten juuri siellä Aasian matkat ovat aidoimmillaan. Georgia on muutenkin todella ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen matkakohde, sillä maassa yhdistyvät sen maantieteellisen sijainnin ansiosta piirteet sekä eurooppalaisesta että aasialaisesta kulttuurista. Eurooppalaisuus näkyy erityisesti kristinuskon vahvassa läsnäolossa. Georgiassa luostareita ja kirkkoja tulee vastaan lähes joka kadunkulmassa, ja niitä on myös jylhien vuorten rinteillä mitä upeimmissa maisemissa. Georgian maille on haudattu muun muassa Jeesuksen kaapu ja kristinuskon maahan jo 300-luvulla tuonut Pyhä Nino. Georgiassa matkailijaan lähtemättömän vaikutuksen tekevät myös karun kauniit maisemat. Jylhät vuoristot peittävät nimittäin jopa 85 % maan pinta-alasta. Vuorien keskellä voit vaeltaa esimerkiksi ikiaikaisella Georgian sotilastiellä, jonka historia ulottuu aina aikaan ennen ajanlaskumme alkua. Georgian sotilastiellä matkailija tuntee maailmankaikkeuden suuruuden ja arvostaa mahdollisuutta kokea olevansa osa historiallista vaeltajien virtaa, joka näissä vuoristomaisemissa on aikojen saatossa kulkenut.

Toinen Kaukasialla sijaitseva koskematon vuoristomaa on Georgian naapurimaa Armenia. Niin ikään siellä matkailijan muistiin piirtyy kuva upeista vuoristomaisemista, joiden henkeäsalpaavan kauniita maisemia on mahdotonta lakata ihailemasta. Armenia sijaitsee kokonaisuudessaan vähintään 400 metriä merenpinnan yläpuolella, ja korkeuksiin kohoavien vuorien kanssa maisemassa vuorottelevat kauniit, hedelmälliset laaksot. Kristinusko Armeniassa on kenties vielä suuremmassa roolissa kuin naapurimaa Georgiassa, onhan Armenia tietämän mukaan nimittäin maailman ensimmäinen kristitty valtio. Itse Jumala siunasi kertoman mukaan Armenian maat ja antoi niille niiden hedelmällisyyden, kun hän johdatti Nooan arkin Armenian maille. Nooa puolestaan istutti Armeniaan viinirypäleitä uuden uljaan maan symboliksi. Armenia ylpeänä kertookin olevansa maailman vanhimpia viininviljelymaita. Viini todella on syntynyt Kaukasiassa, minkä myös arkeologiset löydökset todistavat. Älä siis matkasi aikana unohda tutustua paikalliseen viinikulttuuriin!

Edellä mainituista Länsi-Aasian matkakohteista eroaa täysin eksoottinen Arabiemiirikunnat. Arabiemiraateissa matkailija kokee henkeäsalpaavaa ylellisyyttä ja loistoa, jota ei koti-Suomesta käsin voi edes kuvitella. Arabiemiirikunnat elää ja hengittää tehdäkseen vaikutuksen matkailijoihin ja näyttääkseen loisteliaisuutensa. Maan öljybuumin myötä kertyneitä rikkauksia symboloivat erityisesti prameat rakennukset ja modernit pilvenpiirtäjät. Kaikkein vaikuttavin niistä lienee Dubaissa sijaitseva maailman korkein rakennus, Burj Khalifa. Arabiemiirikunnissa matkailija on myös keskellä vaaleita hiekkadyynejä, joiden keitaisiin tutustuminen kamelin selässä on ainutlaatuinen kokemus. Aavikkokaupungeissa näet paikallisen elämän eksoottisuuden ja pääset ihailemaan tuhansien tähtien loistoa hiljaisessa yössä. Arabiemiirikunnissa voit myös nauttia auringon lämmöstä ihollasi, sillä levittäytyyhän maan rannikko jopa 650 kilometrin pituudelle.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen