35 tarjousta

Aasian kiertomatkat

Eksoottisia kulttuureita, herkullista ruokaa ja historiallisia nähtävyyksiä - valitse Aasian kiertomatkat, ja TravelBird vie sinut reissulle maailman ääriin.
Katso lisää:
Valitut suodattimet:
35 tarjousta
Suodattimet Tyhjennä

Teen hyvät terveysvaikutukset tunnetaan laajasti. Matka teen juurille, maailman tärkeimpänä teentuottajana toimivaan Aasiaan tekee varmasti yhtä lailla hyvää!

Aasialla yksin on tarjota enemmän kuin monella muulla maanosalla yhteensä. Aasian voikin sanoa olevan vastaus jokaiseen toiveeseen, riippumatta siitä mitä matkaltasi haluat. Modernit suurkaupungit pilvenpiirtäjineen ja upeine ostosmahdollisuuksineen luovat puitteet todelliselle kaupunkilomalle, kilometrien pituiset paratiisirannat turkoosine vesineen ja värikkäine kaloineen taas rentoutumiselle. Tai kenties mielesi tekeekin suunnata tuhannen ja yhden yön aavikoille tai Viidakkokirjan villeihin sademetsiin? Aasian kiertomatkat varmistavat, että lomasi on onnistunut ja kaikin puolin ikimuistoinen!

Matka Aasiaan vie sinut matkalle maapallomme suurimpaan maanosaan. Pinta-alan lisäksi Aasia on maailman suurin myös väkiluvultaan - yli 60 % maailman väestöstä asuu maanosassa. Näin suuresta maanosasta ei moninaisuutta puutu: Aasian kielet lukevat mukaansa jopa 2300 eri kieltä! Myös uskontojen monimuotoisuus on läsnä. Valtauskonnot Aasiassa ovat islam, hindulaisuus ja buddhalaisuus, mutta muidenkin uskontojen edustajia on runsaasti. Aasian monet maat ja kulttuurit varmistavatkin sen, että saat matkastasi aina jotain uutta irti, vaikka olisitkin käynyt maanosassa jo useasti aikaisemminkin. Myös muista maanosista kotoisin olevat ovat löytäneet Aasian monipuolisena ja mahdollisuuksia täynnä olevana asuinpaikkana, ja Aasia onkin nykyään äärimmäisen kansainvälinen matkakohde. Aasia on erityisen tunnettu laaja-alaisesta ja herkullisesta keittiöstään, samoin kuin valtavasta teknologisesta tarjonnastaan. Oiva tuominen kotimaahan on paikan päällä mittojen mukaan teetetty puku tai juhlamekko - räätälit todella osaavat asiansa ja varsinkin suurissa kaupungeissa miellyttäviä kankaita ei ole vaikea löytää. Suosittuja kotiintuomisia ovat myös paikalliset teet, erilaiset mausteet ja kotimaassa vielä tuntemattomat balsamit ja voiteet. Aasialaisella lääketieteellä on pitkä historia ja vahvat juuret, ja edellä mainitut tuliaiset ovatkin tunnettuja hyvistä terveysvaikutuksistaan.

Aasian kiertomatkat ovat loistava valinta myös historian ystäville. Historiallisia nähtävyyksiä tarjoavat UNESCOn maailmanperintökohteet, joita Aasiassa on lukuisia - löydätkö suosikkisi Kiinan ensimmäisen Qin-keisarin mausoleumista, Kiinan muurista, Sri Lankassa sijaitsevasta Dambullan kultaisesta temppelistä, vai jostain muusta kohteesta? Kaukasian ihmeissä Armeniassa ja Georgiassa voit vierailla useissa UNESCOn maailmanperintökohteissa, jotka eivät varmasti jätä ketään kylmäksi. Intiassa voit tutustua 3000 vuotta vanhaan Delhin kaupunkiin, jossa sijaitsee myös Intian suurin moskeija. Jaipurin kaupunki taas on tunnettu vaaleanpunaisista rakennuksistaan. Vierailukohteisiin kuuluu ehdottomasti myös yksi maailman seitsemästä ihmeestä: Taj Mahal. Tämän UNESCOn maailmanperintökohteen rakennutti 1600-luvulla hallitsija Sjah Jahan synnytyksessä kuolleen lempivaimonsa muistoksi. Rakkauden symboliksikin kutsutun mausoleumin kauneutta ei voi olla ihailematta. Mikäli haluat kokea mahdollisimman monta UNESCOn listaan lukeutuvaa kohdetta yhden matkan aikana, on Kioto ehdottomasti oikea valinta. Historiallisessa kaupungissa sijaitsee peräti 17 listalle kuuluvaa nähtävyyttä.

Maailmanluokan metropolit

Miljoonakaupunkien vilinää ja kiehtovaa kulttuuria

Aasiassa sijaitsee suuri osa maailman moderneimmista kaupungeista, jotka samalla ovat koti miljoonille ihmisille. Tummassa yössä hohtavat värivalot ja miljoonakaupunkien vilinä onkin vaikea kuvitella kotisohvalta - ne on koettava itse.

Japanin pääkaupunki Tokio on nykyään varsin erilainen kuin vielä jokin aika sitten. Maanjäristykset ja toinen maailmansota tuhosivat kaupungin täysin 1900-luvulla, mutta Tokio on sittemmin noussut uuteen kukoistukseensa entistä vaikuttavampana. Kaupunki tarjoaa upeat shoppailumahdollisuudet, ja yöelämä hakee vertaistaan. Kulinaristiset elämykset on myös taattu: Tokiossa sijaitsee enemmän Michelin-tähden ravintoloita kuin missään muussa kaupungissa! Japanin toinen suosikkikohde Kioto puolestaan selviytyi toisen maailmansodan tuhoista lähes täysin. Kietossa koetkin Tokioon verrattuna hyvin erilaisen Japanin. Täällä voit kulkea aitojen japanilaisten puutalojen reunustamia katuja, joilla todennäköisesti kohtaat myös kimonoon pukeutuneen geishan. Älä unohda vierailla buddhalaisissa temppeleissä tai osallistua perinteiseen teeseremoniaan! Erilaisen kokemuksen ja mieleenpainuvat muistot varmistat myös lähtemällä katsomaan tapoihin kuuluvaa suosittua sumopaini-ottelua.

Kiinassa voit kokea miten maailmanluokan metropoli näyttäytyy veden äärellä: Shanghai on samalla Kiinan suurin satamakaupunki. Ming-dynastian äärelle ja keisarien aikakauteen sukellat puolestaan Pekingissä, joka on Kiinan pääkaupunki. Matka Aasiaan ei toki olisi mitään ilman kokemusta paikallisesta teknologiasta: Kiinassa voit päästä kokemaan millaista on istua nopean luotijunan kyydissä! Toki muidenkin kiehtovien kulkuvälineiden kyytiin voit hypätä Aasiassa: Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa voit normaalin taksin sijasta matkustaa perinteisellä tuk-tukilla, jonka ikkunoista tuleva tuulenvire vilvoittaa mukavasti kuuman kaupungin sykkeessä. Muista ostaa paikallisten suosima pyramidin mallinen hattu vieraillessasi historiallisella Kwai-joen sillalla. Siltoja pääset mitä luultavammin ylittämään myös vastakohtien Hong Kongissa, joka on rakennettu yli 250 saarelle. Hong Kong muutenkin on mitä mielenkiintoisin matkakohde: vaikka yhtäkkiä katsottuna kaupunkia hallitsevat taivaisiin piirtyvät pilvenpiirtäjät, kohoaa kaupungin keskellä kontrastina vehreät kukkulat.

Vaikka Aasian kaupunkikohteet ovatkin täynnä värivalojen vilkkumista, tarjoavat ne matkailijalle myös useita hetkiä rentoutumiseen ja hiljentymiseen. Voit matkasi aikana vierailla niin historiaa havisevissa temppeleissä kuin perinteisissä aasialaisissa puutarhoissa - jotka usein ovatkin keskellä kaupunkia. Voit myös istuskella kaupunkeja halkovien jokien rannoilla ihailemassa kirsikkapuiden havinaa hennossa tuulenvireessä. Kiertomatkat mahdollistavat myös pienemmissä vuoristokylissä vierailemisen, jolloin kohtaat paikallisen kulttuurin aidoimmillaan.

Paratiisirannoilta sademetsiin

Aasian kiertomatkat tutustuttavat eksoottisiin aarteisiin

Aasia ulottuu aina pohjoiselta jäämereltä päiväntasaajalle asti. Maanosaan mahtuukin niin eksoottisia aavikoita, jylhiä vuoristomaisemia kuin kilometrien pituisia hiekkarantojakin.

Miljoonakaupungien vastakohdaksi matka Aasian voi olla matka rentoutumisen ja itsensä hellimisen äärelle. Miltä kuulostaisi siemailla tuoretta kookosjuomaa riippukeinussa loikoillen Balilla? Tai rentoutua paikallisissa kauneushoitoloissa ja hieronnoissa Hymyjen maana tunnetussa Thaimaassa? Aasian kiertomatkat saavat sekä sielusi että kasvosi hymyilemään! TravelBird vie sinut myös Intian valtameren keskelle Sri Lankaan. Taianomaisten vesiputousten, jännittävien aavikoiden ja punaisten auringonlaskujen värjäämien rantahietikoiden Sri Lankaa ei syyttä kutsuta Intian valtameren hohtavaksi helmeksi. Rannalla loikoilun lisäksi voit oman mieltymyksesi mukaan viettää myös aktiivisempaa lomaa merellisissä kohteissa: Aasian kirkkaat vedet luovat mitä parhaimman ympäristön snorklaukselle ja sukellukselle. Bongaatko veden alta ensimmäisenä Nemona tunnetun oranssin pikkukalan vai Kung Fu Pandasta tutun viisaan kilpikonnan?

Hieman erilaistakin luontoa tarjoavat Aasian kiertomatkat. Henkeäsalpaavissa vuoristomaisemissa kulkee Georgian sotilastie, joka on rakennettu jo ennen ajanlaskumme alkua. Aasian upeimpiin luontokohteisiin kuuluu niin ikään Jordania, joka kaikessa upeudessaan on myös elokuvaohjaajien suosiossa. Petran kallioon kätketty kaupunki näytteli tärkeää osaa Indiana Jones ja viimeinen ristiretki -elokuvassa Graalin maljan olinpaikkana. Wadi Rumin ainutlaatuinen punainen aavikkomaisema taas on tarjonnut kuvauslokaation monille Marsiin sijoittuville elokuville, kuten Matt Damonin tähdittämälle tieteiselokuvamenestykselle Yksin Marsissa. Jordania tarjoaa myös mahdollisuuden uida maapallon alhaisimmassa kohdassa, jossa Kuollutmeri sijaitsee. Aavikon ihmeitä, basaaritunnelmaa ja kameliratsastusta tarjoavat aavikon paahteessa sijaitsevat Arabiemiirikuntien Dubai ja Abu Dhabi. Aasiassa sinulla on oiva mahdollisuus myös nähdä vaikuttavia villieläimiä, jotka kotimaassa ovat tuttuja vain tv:stä. Intiassa Ranthamboren kansallispuistossa saatat päästä näkemään muun muassa panttereita, leopardeja ja bengalintiikereitä! Runsas villieläimistö houkuttelee myös Sri Lankaan: matkan aikana voit kohdata niin elefantteja, krokotiilejä kuin suloisia apinoitakin.

Makujen harmoniaa aasialaisessa keittiössä

Tie sydämeen käy vatsan kautta!

Sushia, pad thaita, thali-tarjottimia, kevätkääryleitä, satay-vartaita, nasi goreng -riisiä.. Aasiasta löydät niin länsimaalaisillekin tuttuja ruokia kuin myös uusia, mielenkiintoisia makuja!

Aasialainen keittiö on maailmankuulu eikä suotta. Aasian matkakohteet pitävät sisällään mitä monipuolisimpia kulttuureja myös ruuan suhteen. Eri maiden perinteiset maut ja annokset kiehtovat erilaisuudellaan, mutta yhtä kaikki niistä jokainen pyrkii harmoniseen kokonaisuuteen yhdistäen niin makuja kuin tuoksujakin. Usein myös visuaaliset yksityiskohdat on tarkkaan mietitty, ja saatatkin saada eteesi mitä taidokkaimmin kaiverrettuja hedelmiä tai värien moninaisuudella leikitteleviä annoksia.

Yksi aasialaisen keittiön parhaista puolista, mieleenpainuvan hyvien makujen lisäksi tietenkin, on raaka-aineiden tuoreus. Annokset on valmistettu parhaista, paikallisista raaka-aineista. Aasiassa kasvaa monia hedelmiä ja kasveja, joista kotimaassa voit vain unelmoida. Joko olet maistanut longaneita, vesiomenoita tai jakkihedelmää? Ravintoloiden lisäksi voit nauttia tuoreista raaka-aineista hakemalla esimerkiksi aamupalasi paikallisilta markkinoilta. Mitä luultavasti kohtaat valinnan vaikeuden, kun kierrät kojulta toiselle. Matkakohteestasi riippuen saatat kokea myös kelluvat markkinat, joilla voit ostaa ruokasi suoraan kanavassa kelluvasta veneestä! Monet Aasian matkakohteet sijaitsevat myös meren rannalla, jolloin saat lautasellesi aivan tuoreita mereneläviä. Mikäli kaipaat tulisempaa ruokaa, Aasiasta löydät varmasti etsimäsi - jos vain uskallat kokeilla! Mausteiset curryt, yrtit ja monet muut mausteet ovat Aasiassa suuressa käytössä, ja uudet makuelämykset ovatkin taattu. Antaudu siis makujen vietäväksi, ja kokeile jotain minkä olemassaolosta et ollut edes tietoinen. Voit myös osallistua paikallisten järjestämälle kokkauskurssille, jossa opit lisää niin uusista tekniikoista erilaisten raaka-aineiden käyttöön. Mikä olisikaan parempi tuliainen Suomeen, kuin pystyä nauttimaan aasialaisen keittiön herkuista itse kokattuna!

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen