• Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen

Kuuban parhaat palat kiertomatkalla

 • Kiertomatkat
 • 20 yötä
 • Kuuba
hinta alkaen € 1.879,00
 • per henkilö alkaen
 • Perustuen 2 henkilöön

Koe monipuolinen Kuuba! Sisältää 19 yön majoituksen 8 kohteessa, aamiaiset, retkiä, kuljetukset ja paikalliset oppaat retkien aikana.

Kuuba tunnetaan sikareistaan, amerikanraudoistaan, paratiisirannoistaan sekä pittoreskeistä kaupungeistaan, joissa erilaiset vaikutteet yhdistyvät toisiinsa saumatta. Lähde tutustumaan upeaan Kuubaan ja koe sen taika paikan päällä, ja voit todeta, että maa on kaikkea edellä mainittua, mutta myös paljon muuta. Elämysrikasta matkaa!

Tarjous sisältää
 • Meno-paluulennot Havannaan (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • Kuljetukset Havannan lentokentältä ensimmäiseen majoituskohteeseesi sekä Varaderosta Havannan lentokentälle lomasi päätteeksi
 • Viazul-linja-autoliput kaupunkien välillä (mahdollisuus valita lisämaksusta yksityiset kuljetukset)
 • 3 yön majoitus Havannassa (Judith 107 tai vastaava)
 • 3 yön majoitus Vinalesissa (Villa Silvia tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Cienfuegosissa (Hostal El Zafiro tai vastaava)
 • 3 yön majoitus Trinidadissa (Casa MiCuba tai vastaava)
 • 1 yön majoitus Sancti Spirituksessa (Hostal Santa Elena tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Camagüeyssa (Casa Caridad tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Santa Clarassa (Hostal Amalia tai vastaava)
 • 3 yön majoitus Varaderossa (Isabel tai vastaava)
 • Aamiaiset
 • Kaupunkikierros Havannassa (päivä 2)
 • Retki tupakkaviljelmille Vinalesissa (päivä 5)
 • Trinidadin kaupunkikierros ja drinkkikurssi (päivä 10)
 • Paikallinen illallinen Santa Clarassa (päivä 15)
 • Paikalliset oppaat retkillä
Lisävaihtoehdot
 • Havanan kaupunkikierros Amerikanraudalla (päivä 2)
 • Kierros Trinidadissa pyörätaksilla (päivä 11)
 • Retki Vinalesista Cayo Levisaan (päivä 6)
 • Trinidadin rantakierros (päivä 11)
 • Retki Trinidadista Valle de los Ingeniosiin (päivä 11)
 • Retki Trinidadista Topes de Collantesiin (päivä 11)
Unelmien Kuuba

Matka Kuubaan on monille pitkäaikainen unelma, mutta juuri tästä helpommaksi ei saarivaltioon tutustuminen muutu. 19 yön pituisella kiertomalla tutustut 8 kohteeseen ja syvennät tuntemustasi järjstetyillä retkillä, joilla tutustut paikalliseen kulttuuriin. Valmistaudu siis unohtumattomaan matkaan Karibianmeren helmeen, Kuubaan!

Reitti

Päivä 1 - 3: Havanna

Tervetuloa Kuubaan! Laskeuduttuasi on aika poimia matkatavarasi ja tavata sitten kuljettajasi, jonka tunnistat nimelläsi varustetusta kyltistä. Hän vie sinut ensimmäiseen majapaikkaasi, jossa voit levätä pitkän lennon jäljiltä. Jos aikaa riittää, voit myös tutustua jo hieman Havannan tunnelmaan.… Lue lisää

Cuban Art Factory  tai vastaava

Päivä 4 - 6: Vinales

Neljäntenä lomapäivänäsi matkasi jatkuu Havannasta kohti Pinar del Rion provinssissa sijaitsevaa upeiden maisemien ympäröimää Vinalesia. Valitsit sitten linja-autokyydin tai yksityiset kuljetukset, matkaan ei pitäisi kulua kolmea tuntia pidempää. Saaren tämä osa tunnetaan viinitiloistaan ja avoi… Lue lisää

Villa Silvia  tai vastaava

Päivä 7 & 8: Cienfuegos

Seitsemäntenä matkapäivänäsi matka jatkuu kohti eteläisempää Kuubaa, Cienfuegosin kaupunkiin. Matka kestää viitisen tuntia, joten ehdit hyvin ihailla ympärilläsi vaihtuvia maisemia. Cienfuegosiin saavuttuasi voit tutustua kaupunkiin tai levätä hotellillasi mielesi mukaan.

Kahdeksantena m… Lue lisää

Hostal El Zafiro  tai vastaava

Päivä 9 - 11: Trinidad

Yhdeksännen matkapäiväsi koittamisen myötä on aika jatkaa matkaa kohti Trinidadia. Matka vie noin 2 tuntia ja se taitetaan valintasi mukaan joko linja-autolla tai yksityisellä kyydityksellä. Trinidad tunnetaan värikkäistä siirtomaa-aikaisista rakennuksistaan, rytmikkäästä musiikistaan ja vieraan… Lue lisää

309 Calle Simón Bolívar  tai vastaava

Päivä 12: Sancti Spiritus

Kahdentenatoista matkapäivänäsi on aika jättää Trinidad taaksesi ja tutustua upeaan Sancti Spiritukseen. Matka kestää noin tunnin verran. 1514 perustettu kaupunki sijaitsee Kuuban keskiosissa, ja siinä näkyy selvästi siirtomaa-ajan vaikutteet aukioineen ja monumentteineen. Vieraile myös Valle Ig… Lue lisää

Hostal Santa Elena  tai vastaava

Päivä 13 & 14: Camagüey

Kolmantenatoista matkapäivänäsi matka jatkuu noin kolmen tunnin ajomatkalla kohti Camagüeytä. Camagüey on Kuuban kolmanneksi suurin kaupunki, jossa espanjalaiset vaikutteet näkyvät erityisen voimakkaasti kaupungin suunnittelussa. Tutki kaupungin sokkeloisia katuja ja nauti paikallisesta kulttuur… Lue lisää

Casa Caridad  tai vastaava

Päivä 15 & 16: Santa Clara

Viidentenätoista matkapäivänä on aika suunnata noin neljän tunnin matkan päässä sijaitsevaan, historialliseen Santa Claraan. Santa Clarassa sinua odottaa Che Guevaran monumentti ja historiallista tunnelmaa kaupungissa, jossa käytiin Kuuban vallankumouksen viimeinen merkittävä taistelu, jossa Che… Lue lisää

61 Lorda  tai vastaava

Päivä 17 - 20: Varadero

Seitsemästoista matkapäiväsi on koittanut ja on aika suunnata rannalle! Kohteesi on Varadero, joka tarjoaa Karibianmerelle tyypillisen vitivalkoisen paratiisirannan ja täydellisen lomatunnelman, jollaisesta muualla voit vain uneksia. Merenrantakaupunki sijaitsee Hicacosin niemimaalla, ja sen 20-… Lue lisää

Casa Isabel  tai vastaava
Lisävalintaiset retket

Matkaasi sisältyy jo erinomainen valikoima retkiä, mutta voit halutessasi lisätä ohjelmaan myös yhden tai useamman lisävalintaisen retken lisämaksusta.

Yhdentenätoista matkapäivänäsi valittavissasi on useita eri retkiä. Retkeä Trinidadista Topes de Collantesiin ei voi yhdistää muihin retkiin. Muut retket voidaan yhdistää, kuitenkin korkeintaan kaksi retkeä päivälle 11.

 • Havanan kaupunkikierros Amerikanraudalla: Tällä retkellä näet Havannan parhaat palat vanhan amerikanraudan kyydistä. Kohteisiin kuuluvat muun muassa Parque Central, Paseo del Prado, Avenida del Puerto Fortalezas de Havana Vieja, rommimuseo sekä rautatieasema. Retki järjestetään lomasi toisena päivänä ja se kestää noin tunnin. Retki alkaa ja päättyy hotelliltasi.
 • Retki Vinalesista Cayo Levisaan: Cayo Levisa on todellinen paratiisisaari Palma Rubian lähistöllä. Se on täydellinen kohde rentoutumiselle, auringosta nauttimiselle sekä vesiaktiviteeteille, kuten sukaltamiselle ja snorklailulle. Retki järjestetään kuudentena matkapäivänäsi, ja se kestää noin kymmenen tuntia. Retki alkaa ja päättyy hotelliltasi. Retken hintaan kuuluu kuljetukset ja lounas.
 • Kierros Trinidadissa pyörätaksilla: Tällä retkellä hyppäät pyörätaksin kyytiin ja oppaasi kuljettaa sinut aidon kuubalaisen elämän sykkeeseen; näet, missä he asuvat, työskentelevät, käyvät koulua ja viettävät vapaa-aikaansa. Vierailet esimerkiksi paikallisessa kaupassa tai markkinakojulla, ala-asteella, sekä tupakka- ja sikaritehtaalla. Kierros antaa sinulle todellisen kuvan kuubalaisten arjesta. Kierros kestää noin 1,5–2 tuntia.
 • Trinidadin rantakierros: Playa Ancon on tunnetuin, muttei suinkaan ainoa Trinidadin rannoista. Rantakierroksen aikana näet useampia upeita rantoja ja vierailet La Bocan kalastajakylässä sekä pienillä, tuntemattomilla rannoilla. Retki päättyy Playa Ancon -rannalle, jossa voit nauttia hyvästä säästä loppuupäivän. Retki kestää noin 2 tuntia.
 • Retki Trinidadista Valle de los Ingeniosiin: Tällä retkellä kuljet oppaasi kanssa Valle de Ingeniosin entisten sokeriruokotehtaiden läpi, pysähdyt San Isidrossa ja kiipeät lopuksi halutessasi Manaca Iznaga -torniin, josta näet koko laakson. Opit, miten sokeria tuotettiin ennen modernia teknologiaa, ja kuinka sokeriruo'osta tuotettiin muita jatkotuotteita, kuten rommia. Retki kestää noin 3 tuntia.
 • Retki Trinidadista Topes de Collantesiin: Retki alkaa puolen tunnin ajomatkalla Trinidadista Topes de Collantesin vuorille. Luonnonpuistossa sinua odottaa yhteensä noin 3,5 tunnin edestakainen vaellus, jolla upeiden maisemien lisäksi pääset näkemään El Salto de Caburnin vesiputouksen, joka vyöryy luonnonaltaaseen 62-metrisen kiven yli. Retki kestää kaikkineen noin 8 tuntia, eikä samaan päivään mahdu toista retkeä. Retken hintaan kuuluu kuljetukset ja lounas. Otathan mukaasi riittävästi vettä sekä pikkupurtavaa.
Majoitukset

Majoitut Kuuban kiertomatkan aikana casa particulareissa, laadukkaissa paikallisissa bed & breakfast -tyylisissä majataloissa. Casa particulareissa majoitut yleensä samassa rakennuksessa isäntäväen kanssa, jossa sinulla on oma osio, joka on yleensä varustettu kahdella erillisellä vuoteella sekä yksityinen kylpyhuone. Kolmen hengen majoituksessa huoneessa on yleensä kaksi parivuodetta. Toisin kuin hotellimajoituksessa, pääset tällä tavoin syventymään paremmin kuubalaiseen kulttuuriin ja saat loistavia matkustusvinkkejä isäntäväeltä.

calendar illustration
Tarkista tarjouksen hinnat ja saatavuus
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Jos olet varannut kiertomatkan linja-autolipuilla, kuljetukset linja-autoasemien ja hotellien välillä eivät sisälly hintaan (paitsi Havannan lentokenttäkuljetukset)
 • Viisumikulut
 • Mahdolliset turistiverot
Maksut

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

Sinulle tarjottavien matkapalveluiden yhdistelmä on direktiivin (EU) 2015/2302 mukainen matkapaketti. Tästä johtuen hyödyt matkapakettiin pätevistä EU-oikeuksista. TravelBird B.V. on täysin vastuussa matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. TravelBirdin Matkaehdot ja -edellytykset (A) pätevät varaukseesi. Katso peruutusehdot matkaehtojen artiklasta 11. Lain vaatimusten mukaisesti TravelBird B.V.:llä on vakuus, jolla varmistetaan tekemäsi maksun hyvittäminen sekä paluukuljetus kuljetukset sisältävien matkapakettien yhteydessä, mikäli yhtiö julistetaan maksukyvyttömäksi. Lisätietoa direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista oikeuksistasi saat liitteen I osiosta A.

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Huonekapasiteetti

Enintään 2 henkilöä majoitustyypissä Kahden hengen huone
Enintään 1 henkilö majoitustyypissä Yhden hengen huone
Enintään 3 aikuista ja 0 enintään -1-vuotiasta lasta majoitustyypissä Kolmen hengen huone

Matkustatko isommassa ryhmässä?

Voit varausvaiheessa valita saatavuuden mukaan useamman huoneen.

Yksin matkustavan lisämaksu

€ 900,00

Lapsialennukset

0–1-vuotiaat saavat lentolipun hinnasta alennuksen, mutta eivät saa omaa istumapaikkaa. Lippuun ei myöskään sisälly ruumamatkatavaraa.

Viisumivaatimukset

Tarvitset turistikortin matkustaessasi Kuubaan. Turistikortti tulee esittää koneeseen noustaessa, joten kortti tulee hankkia ennen matkalle lähtöä Kuuban suurlähetystöstä Helsingissä. Ajankohtaisimman tiedon viisumin hinnoista ja pituudesta saat maan suurlähetystöstä ja lisätietoa ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Huomioithan välilaskullisten lentojen viisumivaatimukset. Mikäli lennoillasi on välilasku Yhdysvalloissa, tarvitset ESTA-viisumin matkalle. Matkan varaamisen jälkeen tarkista lentosi tiedot sekä tarve viisumille.

Huomioithan, että asiakas on itse velvollinen tarkistamaan ajankohtaisimman tarpeen viisumille.

Passivaatimukset

Passin on oltava voimassa 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen.

Rokotevaatimukset

Matkustaessasi Kuubaan suosittelemme sinua varmistamaan MPR-rokotteen sekä dT-rokotteen voimassaolon ja hankkimaan rokotteen A-hepatiittia vastaan. Muut rokotteet riskiarvion perusteella. Ajankohtaisimman tiedon voimassa olevista terveyssuosituksista saat omalta lääkäriltäsi tai ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Tietoa kohteesta

Kuuba on Karibian saarista suurin. Kuubassa on hieman yli 11 miljoonaa asukasta, joista noin 2,2 miljoonaa asuu Havannassa. Varaderossa on asukkaita noin 20 000.

Kuubassa puhutaan espanjaa, eivätkä paikalliset pääosin puhu englantia. Jos et puhu espanjaa, kannattaa mukaan siis pakata sanakirja. Matkaoppaasi puhuvat kuitenkin sekä englantia että espanjaa.

Rahayksikkö

Kuubassa on kaksi virallista valuuttaa, Kuuban peso (CUP) ja Kuuban vaihdettava peso (CUC). Kuuban pesoa käyttävät pääosin paikalliset ja sen arvo on noin 0,03 €. Turistina käytät Kuuban vaihdettavaa pesoa, joka on arvoltaan noin 0,85 €. Kuuban pesoja et voi vaihtaa maan ulkopuolella, vaan vasta maahan saavuttuasi. Kuubassa on hyvin vähän nostoautomaatteja, joten varaathan mukaasi riittävästi käteistä. Huomioithan, että Kuuban nostoautomaateista pystyy nostamaan rahaa vain Visa- ja MasterCard-korteilla.

Hintataso

Kuuban hintataso on selvästi Suomea edullisempi. Tässä joitakin esimerkkejä paikallisista hinnoista:

Ateria edullisessa ravintolassa noin 3,00–7,00 €
Tuopillinen paikallista olutta noin 1,00–1,50 €
Virvoitusjuoma ravintolassa noin 0,90–1,50 €
1,5 litran vesipullo kaupassa noin 0,60–1,00 €
Taksimatkan hinta per kilometri noin 0,80–1,00 €

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Kuuban ilmasto

Kuuban ilmasto on trooppinen ja keskilämpötila pysyttelee vuoden ympäri +25 celciusasteen paremmalla puolella. Kuiva kausi, joka kestää noin joulukuusta maaliskuuhun, on on paras matkustusaika. Sadekausi alkaa toukokuussa ja kestää lokakuuhun asti.

Kiertomatkan reitti

Huomioithan, että kiertomatkan reitti saattaa muuttua odottamattomien olosuhteiden sattuessa. Otathan myös huomioon, että hotellien, ravintoloiden, baarien ja yleisten tilojen vaatimukset saattavat erota kotimaasi vastaavista.

Kiertomatkan vaativuus

Kiertomatka vaatii matkailijoilta kohtalaista kuntoa. Matka sisältää paljon kävelyä.

Kiertomatkan retket ja opastus

Huomioithan, että tarjoukseen sisältyvien ja lisävalintaisten retkien ajankohta, kesto ja sisältö saattavat muuttua TravelBirdistä riippumattomista syistä.

Huomioithan, että kiertomatkan opastukset suoritetaan englanniksi

Kiertomatkan henkilömäärä

Matkustat yksin oman seurueesi kanssa. Retket ja kuljetukset järjestetään kuitenkin ryhmissä, jos samaan aikaan matkustaa muita henkilöitä. Huomioithan, että kaikki matkustajat eivät välttämättä ole suomalaisia.

Lentoajat

Huomioithan, että lennot voivat muuttua tai viivästyä TravelBirdistä riippumattomista syistä. Muistathan tarkistaa tarkat lentoajat lentoyhtiön nettisivuilta ennen matkan alkua välttyäksesi epätoivotuilta yllätyksiltä.

Vastaava majoitus

Mikäli majoitut vastaavissa hotelleissa, niin majoituksesi on alkuperäisien hotelliesi lähialueilla joko saman tasoisissa tai hieman paremmissa hotelleissa kuin mitä tarjouksessa mainittiin. Saat tiedon majoituspaikoistasi matka-asiakirjojesi mukana viimeistään 5 päivää ennen matkalle lähtöä.

Matka-asiakirjat

Vastaanotat matka-asiakirjasi vähintään 5 päivää ennen matkalle lähtöä.

Kalenteri

Huomioithan, että paluulennot ovat yölentoja, minkä vuoksi kalenteri näyttää matkapaketteihin yhden yön lisää. Kun olet valinnut haluamasi lähtöpäivän, näet tarkan hotelliöiden määrän seuraavassa vaiheessa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen