• Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen

Kuuban parhaat palat kiertomatkalla

 • Kiertomatkat
 • 20 yötä
 • Kuuba
hinta alkaen € 1.699,00
 • per henkilö alkaen
 • Perustuen 2 henkilöön

Koe monipuolinen Kuuba! Sisältää 19 yön majoituksen 8 kohteessa, aamiaiset, retkiä, kuljetukset ja paikalliset oppaat retkien aikana.

Kuuba tunnetaan sikareistaan, amerikanraudoistaan, paratiisirannoistaan sekä pittoreskeistä kaupungeistaan, joissa erilaiset vaikutteet yhdistyvät toisiinsa saumatta. Lähde tutustumaan upeaan Kuubaan ja koe sen taika paikan päällä, ja voit todeta, että maa on kaikkea edellä mainittua, mutta myös paljon muuta. Elämysrikasta matkaa!

Tarjous sisältää
 • Meno-paluulennot Havannaan (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • Kuljetukset Havannan lentokentältä ensimmäiseen majoituskohteeseesi sekä Varaderosta Havannan lentokentälle lomasi päätteeksi
 • Viazul-linja-autoliput tai yksityiset kuljetukset kaupunkien välillä
 • 3 yön majoitus Havannassa (Judith 107 tai vastaava)
 • 3 yön majoitus Vinalesissa (Villa Silvia tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Cienfuegosissa (Hostal El Zafiro tai vastaava)
 • 3 yön majoitus Trinidadissa (Casa MiCuba tai vastaava)
 • 1 yön majoitus Sancti Spirituksessa (Hostal Santa Elena tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Camagüeyssa (Casa Caridad tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Santa Clarassa (Hostal Amalia tai vastaava)
 • 3 yön majoitus Varaderossa (Isabel tai vastaava)
 • Aamiaiset
 • Kaupunkikierros Havannassa (päivä 2)
 • Retki tupakkaviljelmille Vinalesissa (päivä 5)
 • Trinidadin kaupunkikierros ja drinkkikurssi (päivä 10)
 • Paikallinen illallinen Santa Clarassa (päivä 15)
 • Paikalliset oppaat retkillä
Lisävaihtoehdot
 • Havanan kaupunkikierros Amerikanraudalla (päivä 2)
 • Kierros Trinidadissa pyörätaksilla (päivä 11)
 • Retki Vinalesista Cayo Levisaan (päivä 6)
 • Trinidadin rantakierros (päivä 11)
 • Retki Trinidadista Valle de los Ingeniosiin (päivä 11)
 • Retki Trinidadista Topes de Collantesiin (päivä 11)
Unelmien Kuuba

Matka Kuubaan on monille pitkäaikainen unelma, mutta juuri tästä helpommaksi ei saarivaltioon tutustuminen muutu. 19 yön pituisella kiertomalla tutustut 8 kohteeseen ja syvennät tuntemustasi järjstetyillä retkillä, joilla tutustut paikalliseen kulttuuriin. Valmistaudu siis unohtumattomaan matkaan Karibianmeren helmeen, Kuubaan!

 1. Päivä 1 - 3: Havanna

  Tervetuloa Kuubaan! Laskeuduttuasi on aika poimia matkatavarasi ja tavata sitten kuljettajasi, jonka tunnistat nimelläsi varustetusta kyltistä. Hän vie sinut ensimmäiseen majapaikkaasi, jossa voit levätä pitkän lennon jäljiltä. Jos aikaa riittää, voit myös tutustua jo hieman Havannan tunnelmaan. Hyppää taksina toimivan amerikamraudan kyytiin, tutustu sikarikaupan tarjontaan tai kuljeskele vain pitkin Havannan pastelliväreissä hohtavia katuja.

  Toisena matkapäivänäsi on aika aloittaa varsinainen matkaohjelmasi, kun klo 9.00 paikallinen oppaasi johdattaa sinut tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin. Vierailet Plaza de Armas ja Plaza Vieja -aukioilla sekä Calle Obispon ostoskadulla ja La Bodeguita -baarissa, jossa monet suuret nimet Pablo Nerudasta Nat King Coleen ja joidenkin mukaan jopa Hemigwayhyn ovat viihtyneet. Noin 3 tunnin mittaisen kaupunkikerroksen jälkeen voit jatkaa kaupunkiin tutustumista omaan tahtiisi.

  Kolmantena matkapäivänäsi voit kierrellä mielesi mukaan, koluta kaupunkia tarkemmn tai vierailla uudelleen jollakin jo näkemistäsi kiinnostavista paikoista. Voit halutessasi varata myös kaupunkikierroksen amerikanraudan kyydissä. 50-luvun autot ovat oma osansa kuubalaista katukuvaansa, ja kaupunki kannattaa ehdottomasti kokea sellaisen kyydistä. Ajelu kestää noin 45 minuuttia, ja sen aikana ehdit nähdä monia kaupungin nähtävyyksistä, kuten Parque Central -keskuspuiston, Pase del Prado -kadun, rommimuseon, rautatieaseman ja paljon muuta. Huomioithan, että retkelle vaaditaan vähintään kaksi osallistujaa.

  Casa Judith 107 tai vastaava

  • Hotelli
  • Havanna, Kuuba

  Casa Judith 107 on perinteinen kuubalainen casa particular. Majoitut Kuuban kiertomatkan aikana vastaavissa casa particulareissa, laadukkaissa paikallisissa bed & breakfast -tyylisissä majataloissa. Casa particulareissa majoitut yleensä samassa rakennuksessa isäntäväen kanssa, jossa sinulla on oma osio ja yksityinen kylpyhuone. Toisin kuin hotellimajoituksessa, pääset tällä tavoin syventymään paremmin kuubalaiseen kulttuuriin ja saat loistavia matkustusvinkkejä isäntäväeltä

  Lue lisää
 2. Päivä 4 - 6: Vinales

  Neljäntenä lomapäivänäsi matkasi jatkuu Havannasta kohti Pinar del Rion provinssissa sijaitsevaa upeiden maisemien ympäröimää Vinalesia. Valitsit sitten linja-autokyydin tai yksityiset kuljetukset, matkaan ei pitäisi kulua kolmea tuntia pidempää. Saaren tämä osa tunnetaan viinitiloistaan ja avoimista, vehreistä maisemistaan.Viinitilojen lisäksi tupakkaplantaasit ja luolat ovat alueella tunnettuja nähtävyyksiä.

  Viidentenä matkapäivänäsi lähdet tutustumaan vinalesin laaksoon, jossa vuoristo antaa tilaa suurille palmupuille. Kierros alkaa noin klo 9.00, jolloin englantia puhuva oppaasi vie sinut tutustumaan alueen maisemiin. Kuulet myös kaiken alueen tupakkakulttuurista, saaren tupakkatuotannosta, ja pääset tietenkin testaamaan ehtaa kuubalaista sikaria. Retki kestää 2–3 tuntia ja sisältää edestakaiset kuljetukset majapaikastasi.

  Kuudentena matkapäivänäsi voit tutustua kaupunkiin omin päin. Vieraile Los Jazminesissa, jossa voit nauttia upeasta maisemasta kuuluisaan Vinalesin laaksoon. Ilta-aikaan on aika ottaa rennosti ja heittäytyä salsan rytmien vietäväksi. Etsi siis mukava paikka paikallisilta baarikaduilta ja nauti musiikista sekä maista paikallista olutta. Kuudennelle matkapäivällesi voit myös varata lisävalintaisen retken Cayo Levisan rantaparatiisiin.

  Vinalesissa vietät kolme yötä, kunnes matkasi jatkuu kohti Cienfuegosia,

  Villa Silvia tai vastaava

  • Hotelli
  • Vinales, Kuuba

  Silvia ja hänen miehensä Mimo toivottavat sinut tervetulleeksi Villa Silviaan, viihtyisään casa particulariin, joka sijaitsee lähellä Vinalesin keskustaa. Villa Silviasta löydät myös puutarhan ja majatalo tarjoilee aamiaisen joka aamu. Kaikissa huoneissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta sekä oma kylpyhuone, jossa on suihku ja wc.

  Lue lisää
 3. Päivä 7 & 8: Cienfuegos

  Seitsemäntenä matkapäivänäsi matka jatkuu kohti eteläisempää Kuubaa, Cienfuegosin kaupunkiin. Matka kestää viitisen tuntia, joten ehdit hyvin ihailla ympärilläsi vaihtuvia maisemia. Cienfuegosiin saavuttuasi voit tutustua kaupunkiin tai levätä hotellillasi mielesi mukaan.

  Kahdeksantena matkapäivänäsi voit jatkaa kaupunkiin tutustumista omillasi. Historiallinen kaupunki perustettiin vuonna 1819 ja siinä näkyy selkeästi ranskalaiset vaikutteet. Vieraile El Nicho -vesiputouksella, rentoudu riippumatossa rannalla tai tutustu kasvitieteellisen puutarhan monipuoliseen kokoelmaan. Läheinen Delfinario tarjoaa myös mahdollisuuden uida delfiinien kanssa – Cienfuegosissa riittää nähtävää.

  Cienfuegosissa vietät kaksi yötä, jonka jälkeen matkasi jatkuu kohti Trinidadia.

  Hostal El Zafiro tai vastaava

  • Hotelli
  • Cienfuegos, Kuuba

  Vuonna 2016 remontoidussa, aivan Cienfuegosin keskustassa sijaitsevassa casa particularissa on suuri terassi. Jokaisena aamulla tarjolla on maistuva aamiainen. Kaikissa huoneissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta ja oma kylpyhuone, jossa on suihku ja wc. Tervetuloa!

  Lue lisää
 4. Päivä 9 - 11: Trinidad

  Yhdeksännen matkapäiväsi koittamisen myötä on aika jatkaa matkaa kohti Trinidadia. Matka vie noin 2 tuntia ja se taitetaan valintasi mukaan joko linja-autolla tai yksityisellä kyydityksellä. Trinidad tunnetaan värikkäistä siirtomaa-aikaisista rakennuksistaan, rytmikkäästä musiikistaan ja vieraanvaraisesta ilmapiiristään. Vieraile ainankin Museo Romanticossa, joka sijaitsee 1900-luvun alkupuolelta peräisin olevassa romanttisessa rakennuksessa. Pysähtele myös kauniilla aukioilla, kuten Plaza Mayorilla, jonka ääreltä löytyvät kirkko ja luostari ovat mielenkiintoisia tutustuiskohteita. Karibialaiseen tanssikulttuuriin voit tutustua Casa de la Trovassa, joka takaa mukavan illan.

  Kymmenennen matkapäiväsi aamun voit käyttää haluamallasi tavalla, kunnes klo 15.30 lähdet oppaan johdolla kaupunkikierrokselle Trinidadissa. Opit lisää kuubalaisesta kulttuurista ja arkkitehtuurista ja vierailet viehättävässä Cafe Don Pepessä, jossa voit nauttia tuoreesta kahvista ja mehukkaista hedelmistä. Kierros kestää 2–3 tuntia, ja siihen kuuluu myös drinkkikurssi, jonka aikana opit valmistamaan täydellisen mojiton!

  Yhdentenätoista matkapäivänäsi voit viettää vapaasti aikaa Trinidadissa tai varata yhden tai useamman lisävalintaisista retkistä, joilla viettää päivä.

  Trinidadissa vietät 3 yötä, kunnes on aika siirtyä kohti Sancti Spiritusta,

  Casa MiCuba tai vastaava

  • Hotelli
  • Trinidad, Kuuba

  Casa MiCuba on casa particular, joka sijaitsee aivan Trinidadin keskustassa. Casa particularit ovat laadukkaita paikallisia bed & breakfast -tyylisiä majataloja. Casa particulareissa majoitut yleensä samassa rakennuksessa isäntäväen kanssa, jossa sinulla on oma osio ja yksityinen kylpyhuone. Aamuisin tarjolla on perinteinen kuubalainen aamiainen. Toisin kuin hotellimajoituksessa, pääset tällä tavoin syventymään paremmin kuubalaiseen kulttuuriin ja saat loistavia matkustusvinkkejä isäntäväeltä

  Lue lisää
 5. Päivä 12: Sancti Spiritus

  Kahdentenatoista matkapäivänäsi on aika jättää Trinidad taaksesi ja tutustua upeaan Sancti Spiritukseen. Matka kestää noin tunnin verran. 1514 perustettu kaupunki sijaitsee Kuuban keskiosissa, ja siinä näkyy selvästi siirtomaa-ajan vaikutteet aukioineen ja monumentteineen. Vieraile myös Valle Ignazan vanhassa linnassa, joka on avoinna yleisölle ja vetää puoleensä vierailijoita maailan joka kolkasta. Linnan omisti kuuluisa Ignzan perhe, joka pakeni Kuubasta vallankumouksen aikana. Ihastele myös yhtä Kuuban vanhimmista silloista, jonka ylittää Yayabojoen ja tutustu 1600-luvulta peräisin olevaan kirkkoon.

  Hostal Santa Elena tai vastaava

  • Hotelli
  • Sancti Spiritus, Kuuba

  Hostal Santa Elena on perinteinen kuubalainen casa particular, ja sijaitsee noin 1,5 kilometrin etäisyydellä Sancti Spirituksen keskustasta. Casa particularit ovat laadukkaita paikallisia bed & breakfast -tyylisiä majataloja. Casa particulareissa majoitut yleensä samassa rakennuksessa isäntäväen kanssa, jossa sinulla on oma osio ja yksityinen kylpyhuone. Aamuisin tarjolla on perinteinen kuubalainen aamiainen. Toisin kuin hotellimajoituksessa, pääset tällä tavoin syventymään paremmin kuubalaiseen kulttuuriin ja saat loistavia matkustusvinkkejä isäntäväeltä

  Lue lisää
 6. Päivä 13 & 14: Camagüey

  Kolmantenatoista matkapäivänäsi matka jatkuu noin kolmen tunnin ajomatkalla kohti Camagüeytä. Camagüey on Kuuban kolmanneksi suurin kaupunki, jossa espanjalaiset vaikutteet näkyvät erityisen voimakkaasti kaupungin suunnittelussa. Tutki kaupungin sokkeloisia katuja ja nauti paikallisesta kulttuurista.

  Neljännentoista matkapäivän vietät omaan tahtiisi, joten kiertele kaupungissa ja valitse lempipaikkasi.

  Camagüeyssä vietät kaksi yötä, kunnes matkasi jatkuu kohti Santa Claraa.

  Casa Caridad tai vastaava

  • Hotelli
  • Camaguey, Kuuba

  Casa Caridad on perinteinen kuubalainen casa particular. Casa particularit ovat laadukkaita paikallisia bed & breakfast -tyylisiä majataloja. Casa particulareissa majoitut yleensä samassa rakennuksessa isäntäväen kanssa, jossa sinulla on oma osio ja yksityinen kylpyhuone. Aamuisin tarjolla on perinteinen kuubalainen aamiainen. Toisin kuin hotellimajoituksessa, pääset tällä tavoin syventymään paremmin kuubalaiseen kulttuuriin ja saat loistavia matkustusvinkkejä isäntäväeltä

  Lue lisää
 7. Päivä 15 & 16: Santa Clara

  Viidentenätoista matkapäivänä on aika suunnata noin neljän tunnin matkan päässä sijaitsevaan, historialliseen Santa Claraan. Santa Clarassa sinua odottaa Che Guevaran monumentti ja historiallista tunnelmaa kaupungissa, jossa käytiin Kuuban vallankumouksen viimeinen merkittävä taistelu, jossa Che Guevaran guerillajoukot veivät voiton. Lisäksi Parque Vidal -puisto ja valtava La Caridad -teatteri ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Illalla luvassa on paikallinen illallinen, jonka yhteydessä oppaasi kertoo sinulle lisää kuubalaisesta ruokakulttuurista, keittiölle ominaisista mauista ja historiasta.

  Kuudennentoista matkapäiväsi käytät vapaasti Santa Clarassa haluamallasi tavalla. Jatka kaupungin kiertelyä tai ota rennosti ja pidä lepopäivä – valinta on sinun.

  Santa Clarassa vietät 2 yötä ennen kuin on aika jatkaa matkaasi kohti Varaderoa.

  Hostal Amalia tai vastaava

  • Hotelli
  • Santa Clara, Kuuba

  Hostal Amalia on perinteinen kuubalainen casa particular. Casa particularit ovat laadukkaita paikallisia bed & breakfast -tyylisiä majataloja. Casa particulareissa majoitut yleensä samassa rakennuksessa isäntäväen kanssa, jossa sinulla on oma osio ja yksityinen kylpyhuone. Aamuisin tarjolla on perinteinen kuubalainen aamiainen. Toisin kuin hotellimajoituksessa, pääset tällä tavoin syventymään paremmin kuubalaiseen kulttuuriin ja saat loistavia matkustusvinkkejä isäntäväeltä

  Lue lisää
 8. Päivä 17 - 20: Varadero

  Seitsemästoista matkapäiväsi on koittanut ja on aika suunnata rannalle! Kohteesi on Varadero, joka tarjoaa Karibianmerelle tyypillisen vitivalkoisen paratiisirannan ja täydellisen lomatunnelman, jollaisesta muualla voit vain uneksia. Merenrantakaupunki sijaitsee Hicacosin niemimaalla, ja sen 20-kilometrinen rantaviiva takaa paikkasi auringossa. Nauti kuubalaisesta rantaelämästä, jossa yhdistyvät vitivalkoiset hiekat, turkoosin meri ja korkeat lämpötilat. Snorklaa, ota aurinkoa, nauti mojito lämmittävän auringon alla ja käy mielessäsi läpi uskomattoman matkasi kokemuksia.

  Vietettyäsi kolme yötä Varaderon rantaparatiisissa sinut kuljetetaan takaisin Havannan lentokentälle, josta on aika palata takaisin Suomeen. Kiitos upeista elämyksistä, Kuuba!

  Casa Isabel tai vastaava

  • Hotelli
  • Varadero, Kuuba

  Casa Isabel on perinteinen kuubalainen casa particular, joka sijaitsee vain non 300 metrin etäisyydellä rannasta. Casa particularit ovat laadukkaita paikallisia bed & breakfast -tyylisiä majataloja. Casa particulareissa majoitut yleensä samassa rakennuksessa isäntäväen kanssa, jossa sinulla on oma osio ja yksityinen kylpyhuone. Aamuisin tarjolla on perinteinen kuubalainen aamiainen. Toisin kuin hotellimajoituksessa, pääset tällä tavoin syventymään paremmin kuubalaiseen kulttuuriin ja saat loistavia matkustusvinkkejä isäntäväeltä

  Lue lisää
Lisävalintaiset retket

Matkaasi sisältyy jo erinomainen valikoima retkiä, mutta voit halutessasi lisätä ohjelmaan myös yhden tai useamman lisävalintaisen retken lisämaksusta.

Yhdentenätoista matkapäivänäsi valittavissasi on useita eri retkiä. Retkeä Trinidadista Topes de Collantesiin ei voi yhdistää muihin retkiin. Muut retket voidaan yhdistää, kuitenkin korkeintaan kaksi retkeä päivälle 11.

 • Havanan kaupunkikierros Amerikanraudalla: Tällä retkellä näet Havannan parhaat palat vanhan amerikanraudan kyydistä. Kohteisiin kuuluvat muun muassa Parque Central, Paseo del Prado, Avenida del Puerto Fortalezas de Havana Vieja, rommimuseo sekä rautatieasema. Retki järjestetään lomasi toisena päivänä ja se kestää noin tunnin. Retki alkaa ja päättyy hotelliltasi.
 • Retki Vinalesista Cayo Levisaan: Cayo Levisa on todellinen paratiisisaari Palma Rubian lähistöllä. Se on täydellinen kohde rentoutumiselle, auringosta nauttimiselle sekä vesiaktiviteeteille, kuten sukaltamiselle ja snorklailulle. Retki järjestetään kuudentena matkapäivänäsi, ja se kestää noin kymmenen tuntia. Retki alkaa ja päättyy hotelliltasi. Retken hintaan kuuluu kuljetukset ja lounas.
 • Kierros Trinidadissa pyörätaksilla: Tällä retkellä hyppäät pyörätaksin kyytiin ja oppaasi kuljettaa sinut aidon kuubalaisen elämän sykkeeseen; näet, missä he asuvat, työskentelevät, käyvät koulua ja viettävät vapaa-aikaansa. Vierailet esimerkiksi paikallisessa kaupassa tai markkinakojulla, ala-asteella, sekä tupakka- ja sikaritehtaalla. Kierros antaa sinulle todellisen kuvan kuubalaisten arjesta. Kierros kestää noin 1,5–2 tuntia.
 • Trinidadin rantakierros: Playa Ancon on tunnetuin, muttei suinkaan ainoa Trinidadin rannoista. Rantakierroksen aikana näet useampia upeita rantoja ja vierailet La Bocan kalastajakylässä sekä pienillä, tuntemattomilla rannoilla. Retki päättyy Playa Ancon -rannalle, jossa voit nauttia hyvästä säästä loppuupäivän. Retki kestää noin 2 tuntia.
 • Retki Trinidadista Valle de los Ingeniosiin: Tällä retkellä kuljet oppaasi kanssa Valle de Ingeniosin entisten sokeriruokotehtaiden läpi, pysähdyt San Isidrossa ja kiipeät lopuksi halutessasi Manaca Iznaga -torniin, josta näet koko laakson. Opit, miten sokeria tuotettiin ennen modernia teknologiaa, ja kuinka sokeriruo'osta tuotettiin muita jatkotuotteita, kuten rommia. Retki kestää noin 3 tuntia.
 • Retki Trinidadista Topes de Collantesiin: Retki alkaa puolen tunnin ajomatkalla Trinidadista Topes de Collantesin vuorille. Luonnonpuistossa sinua odottaa yhteensä noin 3,5 tunnin edestakainen vaellus, jolla upeiden maisemien lisäksi pääset näkemään El Salto de Caburnin vesiputouksen, joka vyöryy luonnonaltaaseen 62-metrisen kiven yli. Retki kestää kaikkineen noin 8 tuntia, eikä samaan päivään mahdu toista retkeä. Retken hintaan kuuluu kuljetukset ja lounas. Otathan mukaasi riittävästi vettä sekä pikkupurtavaa.
Majoitukset

Majoitut Kuuban kiertomatkan aikana casa particulareissa, laadukkaissa paikallisissa bed & breakfast -tyylisissä majataloissa. Casa particulareissa majoitut yleensä samassa rakennuksessa isäntäväen kanssa, jossa sinulla on oma osio, joka on yleensä varustettu kahdella erillisellä vuoteella sekä yksityinen kylpyhuone. Kolmen hengen majoituksessa huoneessa on yleensä kaksi parivuodetta. Toisin kuin hotellimajoituksessa, pääset tällä tavoin syventymään paremmin kuubalaiseen kulttuuriin ja saat loistavia matkustusvinkkejä isäntäväeltä.

Valitse lähtöpäivä
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Jos olet varannut kiertomatkan linja-autolipuilla, kuljetukset linja-autoasemien ja hotellien välillä eivät sisälly hintaan (paitsi Havannan lentokenttäkuljetukset)
 • Viisumikulut
 • Mahdolliset turistiverot
Maksaminen

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

TravelBird toimii matkanjärjestäjänä. TravelBirdin matkustusehtoja (A) sovelletaan tähän tarjoukseen. Lue lisää yleisten ehtojen artiklasta 11.

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Huonekapasiteetti

Enintään 3 henkilöä majoitustyypissä Kahden hengen huone bussilipuin
Enintään 3 henkilöä majoitustyypissä Kahden hengen huone yksityisillä kuljetuksilla

Matkustatko isommassa ryhmässä?

Voit varausvaiheessa valita saatavuuden mukaan useamman huoneen.

Yksin matkustavan lisämaksu

€ 900,00 - € 1.241,00

Lapsialennukset

0–1-vuotiaat saavat lentolipun hinnasta alennuksen, mutta eivät saa omaa istumapaikkaa. Lippuun ei myöskään sisälly ruumamatkatavaraa.

Viisumivaatimukset

Tarvitset turistikortin matkustaessasi Kuubaan. Turistikortti tulee esittää koneeseen noustaessa, joten kortti tulee hankkia ennen matkalle lähtöä Kuuban suurlähetystöstä Helsingissä. Ajankohtaisimman tiedon viisumin hinnoista ja pituudesta saat maan suurlähetystöstä ja lisätietoa ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Huomioithan välilaskullisten lentojen viisumivaatimukset. Mikäli lennoillasi on välilasku Yhdysvalloissa, tarvitset ESTA-viisumin matkalle. Matkan varaamisen jälkeen tarkista lentosi tiedot sekä tarve viisumille.

Huomioithan, että asiakas on itse velvollinen tarkistamaan ajankohtaisimman tarpeen viisumille.

Passivaatimukset

Passin on oltava voimassa 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen.

Rokotevaatimukset

Matkustaessasi Kuubaan suosittelemme sinua varmistamaan MPR-rokotteen sekä dT-rokotteen voimassaolon ja hankkimaan rokotteen A-hepatiittia vastaan. Muut rokotteet riskiarvion perusteella. Ajankohtaisimman tiedon voimassa olevista terveyssuosituksista saat omalta lääkäriltäsi tai ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Tietoa kohteesta

Kuuba on Karibian saarista suurin. Kuubassa on hieman yli 11 miljoonaa asukasta, joista noin 2,2 miljoonaa asuu Havannassa. Varaderossa on asukkaita noin 20 000.

Kuubassa puhutaan espanjaa, eivätkä paikalliset pääosin puhu englantia. Jos et puhu espanjaa, kannattaa mukaan siis pakata sanakirja. Matkaoppaasi puhuvat kuitenkin sekä englantia että espanjaa.

Rahayksikkö

Kuubassa on kaksi virallista valuuttaa, Kuuban peso (CUP) ja Kuuban vaihdettava peso (CUC). Kuuban pesoa käyttävät pääosin paikalliset ja sen arvo on noin 0,03 €. Turistina käytät Kuuban vaihdettavaa pesoa, joka on arvoltaan noin 0,85 €. Kuuban pesoja et voi vaihtaa maan ulkopuolella, vaan vasta maahan saavuttuasi. Kuubassa on hyvin vähän nostoautomaatteja, joten varaathan mukaasi riittävästi käteistä. Huomioithan, että Kuuban nostoautomaateista pystyy nostamaan rahaa vain Visa- ja MasterCard-korteilla.

Hintataso

Kuuban hintataso on selvästi Suomea edullisempi. Tässä joitakin esimerkkejä paikallisista hinnoista:

Ateria edullisessa ravintolassa noin 3,00–7,00 €
Tuopillinen paikallista olutta noin 1,00–1,50 €
Virvoitusjuoma ravintolassa noin 0,90–1,50 €
1,5 litran vesipullo kaupassa noin 0,60–1,00 €
Taksimatkan hinta per kilometri noin 0,80–1,00 €

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Kuuban ilmasto

Kuuban ilmasto on trooppinen ja keskilämpötila pysyttelee vuoden ympäri +25 celciusasteen paremmalla puolella. Kuiva kausi, joka kestää noin joulukuusta maaliskuuhun, on on paras matkustusaika. Sadekausi alkaa toukokuussa ja kestää lokakuuhun asti.

Kiertomatkan reitti

Huomioithan, että kiertomatkan reitti saattaa muuttua odottamattomien olosuhteiden sattuessa. Otathan myös huomioon, että hotellien, ravintoloiden, baarien ja yleisten tilojen vaatimukset saattavat erota kotimaasi vastaavista.

Kiertomatkan vaativuus

Kiertomatka vaatii matkailijoilta kohtalaista kuntoa. Matka sisältää paljon kävelyä.

Kiertomatkan retket ja opastus

Huomioithan, että tarjoukseen sisältyvien ja lisävalintaisten retkien ajankohta, kesto ja sisältö saattavat muuttua TravelBirdistä riippumattomista syistä.

Huomioithan, että kiertomatkan opastukset suoritetaan englanniksi

Kiertomatkan henkilömäärä

Matkustat yksin oman seurueesi kanssa. Retket ja kuljetukset järjestetään kuitenkin ryhmissä, jos samaan aikaan matkustaa muita henkilöitä. Huomioithan, että kaikki matkustajat eivät välttämättä ole suomalaisia.

Lentoajat

Huomioithan, että lennot voivat muuttua tai viivästyä TravelBirdistä riippumattomista syistä. Muistathan tarkistaa tarkat lentoajat lentoyhtiön nettisivuilta ennen matkan alkua välttyäksesi epätoivotuilta yllätyksiltä.

Matka-asiakirjat

Vastaanotat matka-asiakirjasi vähintään 5 päivää ennen matkalle lähtöä.

Kalenteri

Huomioithan, että paluulennot ovat yölentoja, minkä vuoksi kalenteri näyttää matkapaketteihin yhden yön lisää. Kun olet valinnut haluamasi lähtöpäivän, näet tarkan hotelliöiden määrän seuraavassa vaiheessa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen