Pahoittelemme, tämä tarjous on päättynyt.

  • Sisältää aktiviteetin

Kulttuuria ja ruokaelämyksiä neljälle

  • Elämysmatkat
Sinua saattaa kiinnostaa seuraavat tarjoukset
Tämä tarjous

Taidetarinoita ja ihania ruokahetkiä. Sisältää pääsyn neljälle hengelle Serlachius-museoihin sekä neljän ruokalajin ateriat Ravintola Göstassa.

Haluatko ottaa pienen tauon arjesta ja lähteä lyhyelle taidematkalle? Tarjoamamme kulttuuripäivän aikana ihastelet suomalaisen taiteen helmiä sekä vanhoja eurooppalaisia teoksia Pohjois-Pirkanmaalla sijaitsevissa Serlachius-museoissa. Gösta Serlachiuksen taidesäätiölle kuuluva kokoelma on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä yksityisistä kokoelmista, joten ei kannata jättää välistä näiden taideaarteiden ihastelua. Elämyksien täyteisen kulttuurihetken päätät ihanalla aterialla, jonka nautit maineikkaassa Ravintola Göstassa. Luvassa on ruokaelämys sesongin makujen matkassa, jonka aikana maistat keittiömestareiden Pekka Terävän ja Henry Tikkasen suunnitteleman neljän ruokalajin taidemenun. Kupongin avulla sinulla on loistava tilaisuus kerätä ystäväsi kokoon ja nauttia elämyksellisestä taide- ja ruokamatkasta porukalla. Milloin lähdetään?

Tarjous sisältää
  • Sisäänpääsyt Serlachius-museoihin neljälle hengelle
  • Ravintola Göstan neljän ruokalajin ateria neljälle hengelle
Serlachius-museot

Pohjois-Pirkanmaalla sijaitsevat Gösta Serlachiuksen taidesäätiölle kuuluvat museot kätkevät sisälleen Suomen taiteen kultakauden huippunimien taidetta sekä modernia nykytaidetta. Taidemuseo sijaitsee Joenniemen vanhassa kartanossa, jonka yhteyteen on rakennettu modernia puuarkkitehtuuria edustava laajennusosa, Göstan paviljonki. Vuonna 1945 yleisölle avattu Taidemuseo on Suomen seitsemäs taidemuseo ja se on nimetty Gösta Serlachiuksen mukaan.

Tarinoihin keskittyvä Gustaf-museo sijaitsee G.A. Serlachius -osakeyhtiön vanhassa pääkonttorissa, joka on nähtävyys jo itsessään. Gustafin näyttelyiden aiheet pyörivät historian ja taiteen ympärillä, ja museo on nimetty särmikkään Gustaf Adolf Serlachiuksen mukaan, joka oli suuri vaikuttaja suomalaisessa puuteollisuudessa sekä G.A. Serlachius -osakeyhtiön perustaja. Uskaliaista liiketoimistaan tunnettu paperiteollisuuden uranuurtaja Gustaf Adolf oli harras taidekeräilijä veljenpoikansa Göstan kanssa, joka myöhemmin toimi myös G.A. Serlachius -osakeyhtiön toimitusjohtajana. Gösta Serlachius perusti Gösta Serlachiuksen taidesäätiön, jonka laajaa taidekokoelmaa voi käydä ihailemassa elämyksellisen kulttuuripäivän aikana.

Serlachius-museot

Tällä hetkellä Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmasta löytyy noin 10 000 teosta, joiden lisäksi museoiden tiloissa esitetään vaihtuvia näyttelyitä. Taidesäätiön kokoelma Suomen kultakauden taideteoksista on yksi Suomen merkittävimmistä.

  • Taidemuseo Gösta: Kulttuurihistoriallisesti merkittävässä ympäristössä tulet ihastumaan Taidemuseo Göstasta löytyviin Suomen kultakauden taideaarteisiin. Joenniemen kartanossa sijaitseva museorakennus rakennettiin alun perin Gösta Serlachiuksen edustuskodiksi vuonna 1935. Suomen historialle merkittävän taiteen lisäksi museossa järjestetään vuoden ympäri konsertteja, teatteriesityksiä ja seminaareja. Taidemuseo Göstassa tutustut suomalaisen taiteen klassikoihin, kuten Akseli Gallen-Kallelan ja Albert Edelfeltin taideteoksiin.
  • Gustaf-museo: G.A. Serlachius -osakeyhtiön pääkonttoriksi alun perin valmistuneen rakennuksen sisältä lähdet taiteen tarinamatkalle. Museon päänäyttely kertoo Gustaf Adolf Serlachiuksesta, jonka mukaan museo on myös nimetty. Museon pääosaa esittää tarinat, jotka avautuvat kävijöille draamaa sekä eri medioita hyödyntäen. Arvostetun ja palkitun Gustaf-museon on tehnyt tunnetuksi juurikin museon omalaatuiset toteutukset.
Ravintola Gösta

Euroopan parhaan museoravintolan titteliä tavoittelevan Ravintola Göstan taustalla loistaa arvostetut keittiömestarit Henry Tikkanen ja Pekka Terävä, joista kummatkin ovat ansainneet Vuoden Kokki -tittelin sekä edustaneet Suomea kansainvälisissä kokkikilpailuissa. Ravintola Gösta on lisäksi ansainnut arvostetun Rôtisseur-kilven, joita ei Suomessa ole annettu kuin hieman yli 70 ravintolalle. Göstan sisustus henkii pohjoismaalaista tyylikkyyttä, ja tiloissa tarjoiltavat annokset edustavat suomalaista ruokakulttuuria parhaimmillaan, joissa näkyy kuitenkin kansainväliset vaikutteet. Makunautinnot koostuvat keittiömestareiden valitsemista paikallisista, laadukkaista ja sesongin mukaisista raaka-aineista.

Tarjoukseen sisältyvän neljän ruokalajin aterian aikana pääset nauttimaan ihanista herkuista Ravintola Göstan tunnelmallisessa ympäristössä. Aterian voit nauttia esimerkiksi lounaaksi museoissa kiertelyn jälkeen. Ravintola Göstan taidemenu sisältää perinteisiä suomalaisia makuja kansainvälisellä tvistillä. Menu vaihtelee kausittain, mutta takaamme, että saat herkullisen aterian vuodenajasta huolimatta! Ateriaan ei sisälly juomia, mutta voit halutessasi ostaa vierelle myös alkoholittoman juomapaketin tai viinipaketin.

calendar illustration
Tarkista tarjouksen hinnat ja saatavuus
Tarjous ei sisällä
  • Kuljetukset
  • Ruokajuomat
Maksut

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

Sinulle tarjottavien matkapalveluiden yhdistelmä on direktiivin (EU) 2015/2302 mukainen matkapaketti. Tästä johtuen hyödyt matkapakettiin pätevistä EU-oikeuksista. TravelBird B.V. on täysin vastuussa matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. TravelBirdin Matkaehdot ja -edellytykset (A) pätevät varaukseesi. Katso peruutusehdot matkaehtojen artiklasta 11. Lain vaatimusten mukaisesti TravelBird B.V.:llä on vakuus, jolla varmistetaan tekemäsi maksun hyvittäminen sekä paluukuljetus kuljetukset sisältävien matkapakettien yhteydessä, mikäli yhtiö julistetaan maksukyvyttömäksi. Lisätietoa direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista oikeuksistasi saat liitteen I osiosta A.

Hinta

Hinta sisältää kupongin neljälle henkilölle sisältäen sisäänpääsyt ja ateriat. Valitse varausvaiheessa kuponkien lukumäärä.

Henkilömäärä

Kuponki on tarkoitettu neljälle henkilölle.

Museoiden ja Ravintola Göstan aukioloajat

Talviaikaan 1.9.–31.5. tiistaista sunnuntaihin klo 11.00–18.00.
Kesäaikaan 1.6.–31.8. päivittäin klo 10.00–18.00.

Museo on suljettu itsenäisyyspäivänä, jouluaattona, joulupäivänä, uutena vuotena ja pitkäperjantaina. Tarkistathan aukioloajat Serlachius-museoiden kotisivuilta hyvissä ajoin ennen kulttuuripäivän suunnittelua.

Ravintola Göstan keittiö menee kiinni klo 16.30. Varaathan pöydän etukäteen.

Esteettömyys

Museoiden tilat ovat suurimmilta osin esteettömiä. Museolta on mahdollista lainata pyörätuoleja, lastenrattaita, taitettavia tuoleja sekä muita apuvälineitä.

Pysäköinti

Molempien museoiden luota löytyy pysäköintialueet.

Valokuvaaminen

Museoissa voi ottaa valokuvia ilman salamaa, jos ne ovat otettu yksityiseen käyttöön. Huomioithan, että valokuvia taiteesta ei saa jakaa sosiaalisessa mediassa.

Lemmikkieläimet

Lemmikit eivät ole sallittuja. Voit kuitenkin tuoda mukanasi opaskoiran.

Sijainti

Museot sijaitsevat Mäntässä Pohjois-Pirkanmaalla. Museot sijaitsevat noin 3 kilometrin matkan päässä toisistaan. Paikan päälle pääset kätevimmin autolla, mutta Tampereelta kulkee museoiden aukiolopäivinä myös linja-autoja.

Etäisyyksiä lähikaupunkeihin:

Tampere 96,5 km
Jyväskylä 89,5 km
Helsinki 265 km
Vaasa 232 km

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen